Hur man bleknar din solbränna snabbt

Oavsett om det är otrevligt, oönskade tanlinjer eller en fullkroppsbedrägeri av den föråldrade, "bronzed God" ideal, vill du förlora din solbränna snabbt. Det kan vara svårt att snabbt och säkert bekämpa solens strålar, men vi har några alternativ tillgängliga för oss idag.

Steg

Metod 1 av 3:
Lätta din solbränna med vardagliga ingredienser
  1. Bild med titeln gör mandel mjölk yoghurt slutlig
1. Dab på något mejeri. Mjölksyran i mjölk bekämpar inte bara pigmenteringsproblem, men stimulerar kollagen för att förbättra hudens fasthet och förfina utseendet på rynkor och linjer. Du kan få fördelarna genom att doppa händerna direkt i mjölk eller mjölkblandningar, eller genom att köpa hudvårdsprodukter som innehåller mjölksyra.
  • Fullfettig grekisk yoghurt är ett annat populärt val. Massage det i den garvade huden, låt den sitta i tjugo minuter och tvätta sedan av det med varmt vatten. Upprepa dagligen. Dess feta innehåll fuktar också!
  • Mjölksyraskal är också tillgängliga för mer extrem, pågående behandling (i händelse av oregelbundna, oönskade pigmenteringsplatser i huden), men huden tar i allmänhet tid att anpassa sig till och fullt tolerera processen. Därför är det inte bäst för våra ändamål här.
  • 2. Blanda citronsaft med aloejuice. Citronsaft kommer att torka din hud ut, men har lättare egenskaper. Att lägga aloejuice för sina fuktgivande egenskaper gör en vinnande kombination.
  • Svett inte förhållandena för mycket. Blanda Equal-ish-delar Aloe och citronsaft, gnugga den i din hud och tvätta området tjugo till trettio minuter senare.
  • Du bör särskilt rensa av solen med någon citronsaftbaserad blandning på din hud, eftersom det kan göra din hud extremt känslig för UV-strålar.
  • 3. Kombinera kärnmjölk och tomatjuice. Tomat är ett naturligt blekmedel, och vi vet redan om mejeri. Applicera två delar kärnmjölk och en del tomatjuice till solbränna via bomullsboll och tvätta av efter trettio minuter.
  • 4. Attackera en falsk solbränna med babyolja. Med spray-on-tan i synnerhet, befriar babyolja mycket effektivt för att hjälpa dig att sluta av det översta färgen av färg. Exfoliering är fortfarande namnet på spelet (och borttagning av hudcell är idén) så efter att ha lämnat barnoljan på området i trettio till fyrtio minuter, ta ett bad och exfoliate på lämpligt sätt.
  • Metod 2 av 3:
    Förhindra oönskade ytterligare färg
    1. Kappa dig själv i solskyddsmedel. Du kan inte överboard här om du försöker stanna så blek som möjligt! 30 SPF är baslinjen som rådas av den amerikanska akademin för dermatologi, men går högre gör inte ont.
    • Det är lätt att glömma den korta, oavsiktliga solexponeringen vi alla medför att bara gå om våra dagliga liv. Kom ihåg att ansöka varje dag om du vill undvika att få färg - du går under samma sol när du får ditt mail som du gör när du promenerar längs stranden.
  • Bild med titeln Fade ditt solbränna snabbt steg 11
    2. Täcka upp, även på molniga dagar. Långärmade är inte så roliga i värmen, men du måste täcka så mycket hud som du kan medan du är ute.Moln gör väldigt liten skillnad i solens effekt på din hud, blockerar bara bara 20% av UV-strålarna.
  • Och om du trodde att du var säker på skidbackarna, tänk igen: Snön återspeglar faktiskt 80% av UV-strålar, ökad exponering. Så om du planerade på skidåkning av någon anledning ... kanske inte.
  • Bild med titeln Fade ditt solbränna snabbt steg 12
    3. Öppna ett paraply. Visserligen kan du känna dig lite dumt först, men det är ett surefire sätt att blockera solen under din promenad nerför blocket. Tänk på en parasoll om du letar efter något lite mer chic.
  • Andunst inte allt till ett paraply på stranden, dock. Som du kanske har gissat efter att ha läst av snöens kraftfulla reflekterande potential, speglar även sand UV-strålar. Inte så illa som snö-bara 17% från sand-men fortfarande tillräckligt för att solen ska göra sitt märke.
  • Bild med titeln Fade ditt solbränna snabbt steg 13
    4. Stanna inomhus. När det kommer ner till det, kommer du att hålla dig den palaste. Full-on Hermit Life är inte ett alternativ för alla, men, och kom ihåg att det inte är ett krav att hålla din hud lättare om du kan följa ovanstående steg.
  • Kroppen kräver emellertid vitamin D, och näringsriktlinjer för vitamin D (600 IE från åldrarna 1-70) är i allmänhet inställda med antagandet att en person kommer att få något vanligt solljus.Fet fisk, nötköttlever, ägg, ost och svampar ger lite vitamin D, och U.S. mjölk är ofta förstärkt med det.
  • Metod 3 av 3:
    Exfoliating din solbränna bort
    1. Bild med titeln Fade din solbränna snabbt steg 1
    1. Sluta nu Om du är solbränd. Du kan bli frestad att attackera din solskada ännu svårare om du är bränd, men metoderna i den här artikeln är endast lämpliga för Tans. Exfoliating medan du brinner kommer att vara ineffektiv och extremt smärtsam.
    • Applicera Aloe Vera för att lindra smärta och hydrera din brända hud.
    • Revisit den här guiden när din bränning har läkt eller skalad.
  • Bild med titeln Fade ditt solbränna snabbt steg 2
    2. Börja med rätt exfoliant. Du vill inte vara grov på din hud, i sig, men den övergripande idén är att påskynda processen genom vilken din kropp skjuter sina hudceller. Din kropp vill ha något bra för skrubbning.
  • Bra exfoliants för detta ändamål kommer att ha retinoider eller alfa hydroxylsyror. Dessa ingredienser hjälper specifikt i hudcellsomsättning och bli av med färg.
  • Bild med titeln Fade ditt solbränna snabbt steg 3
    3. Använd en loofah, inte en puff. Loofahs torkas, rörformiga kalebasser, den fibrösa frukten av loofa-växten. POUF, å andra sidan, är en syntetisk skrubber, gjord för att vara ett mildare skrubbverktyg med maximal lather-up potential. Vi vill inte vara mild för den här uppgiften - vi vill ha den tuffare loofahen.
  • Bild med titeln blekde din solbränna snabbt steg 4
    4. Dämpa den drabbade huden. Ta en dusch och sedan klistra dig själv (mestadels) torr, eller använd en våt tvättduk på din hud.
  • Bild med titeln Fade din solbränna snabbt steg 5
    5. Applicera exfoliant till loofahen och massera din hud med den i en cirkelrörelse. Den exfoliant och loofah kommer att ge griten, så använd inte en alltför aggressiv teknik. Bara gnugga din hud i små cirklar, skölj det med kallt vatten och upprepa dagligen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    För falska tänder är produkterna också tillgängliga för att ta bort och minska dem: Dessa behöver generellt tillämpas inom några timmar efter att ha mottagit solbränna, men.
  • Medan det går emot artikelns allmänna avsikt, vet att ibland kan din bästa insats för att fixa TAN-linjer involvera korrigerande garvning, eller Använda en själv-Tanner.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande