Hur man fixar en falsk solbränna

Att lägga i solen för den sommarglöden är alltid frestande, men det kommer med konsekvenser som retinalskador, solstrålar, rynkor och läderhårig hud. Lyckligtvis finns det falska, självtennerare som skapar illusionen av solskinnad hud! Tyvärr kan de vara knepiga att korrekt tillämpa. Vakna upp för att upptäcka att din falska solbränna har gjort dig som en zebra kan panikera, och när en falsk solbränna ser otroligt falskt, med streck och fläckar, det slutar att vara en modern skönhetskatastrof och större besvikelse. Det är alltför lätt att begå ett misstag när man applicerar falska tans, men oroa dig inte för att det finns många botemedel för att åtgärda varje problem. Fake Tanning är en lärt skicklighet och det är nästan omöjligt att få det helt rätt första gången försök. Allas hud är unik vilket innebär att garvningsprodukter kommer att reagera annorlunda på alla. Din solbränna kan visa sig blotchy, ojämn eller till och med orange, men det finns sätt att ens ut eller ens ta bort de onaturliga utseende.

Steg

Metod 1 av 3:
Kväll ut mörka fläckar och streck
  1. Bild med titeln Fix A Fake Tan Steg 1
1. Applicera en tonad fuktkräm för att blanda ojämna toner på ditt ansikte. Vanliga problemområden för post-falska tan inträffar runt käftlinjen, kanterna i ansiktet, eller på nacken där huden är känslig och vänster sårbar för hudirritation. Om du befinner dig med falska solbränna i dessa områden, istället för att ta bort dem, försök att täcka dem först för att skydda din hud. Använd antingen en grund eller en tonad fuktkräm för att dölja fläckarna.
  • Först exfoliera din hud genom att dämpa ditt ansikte med varmt vatten och sedan försiktigt gnugga din hud i cirkulära rörelser med en kräm eller tvättduk.
  • Applicera sedan en generös mängd ansiktslotion, gnidar igen i cirkulära rörelser som hjälper till att återställa din naturliga ton.
  • Slutligen, applicera grunden eller tonad fuktkräm, som täcker ditt ansikte och nacke jämnt resulterande i ett nytt ansikte. Håll dig borta från tyngre fundament som kan uppmärksamma några ojämna färger.
  • Bild med titeln fixa en falsk tan steg 2
    2. Hoppa över bronzers och rodnar. Att lägga till en tredje nyans av solbränna till ditt ansikte kommer bara att förvärra problemet. När du väljer rätt grundfärg för dig, matchar du inte det bara för tonen i ditt ansikte. Det är klokare att matcha det till nacken så att du inte har två olika hudtoner synliga.
  • Nästa gång, använd inte falsk solbränna på ditt ansikte. Köp istället en grund som matchar din hud med den falska solbränna. Du kan sedan leka med din foundation genom att blanda den med din lättare färg för att matcha din falska solbränna när den bleknar.
  • Bild med titeln fixa en falsk tan steg 3
    3. Blanda i dina händer och handleder. Ibland kan det se ut som om du bara doppade armen till en burk av apelsinfärg. Den bästa lösningen för att korrigera solbränna på händer och handleder är att helt enkelt lägga till mer Tanner och blanda dem i.
  • Applicera en liten mängd extra själv-tanner på en bomullsboll. Applicera inte Tanner direkt till dina händer eller handleder, men börjar istället från mitten av armen arbeta dig ner för att säkerställa en gradvis övergång.Använd en cirkulär rörelse som du ansöker.
  • Planera där din stopplinje blir så att du bättre kan blanda i Tanner. Det borde vara nära var tummen kopplar dina handleder.
  • Var noga med att sola överst på dina händer men inte dina palmer! Du vill inte ha solbränna och vita händer. Använd ditt finger för att göra små cirkulära rörelser runt området där sidan av din hand möter din handflata.
  • Bild med titeln fixa en falsk tan steg 4
    4. Försumma inte dina knogar. Många människor är rädda för att sola sina händer eftersom de inte vill att deras knogar ska vända orange. Huden i detta område kan vara grov och torr, vilket gör att den absorberar mer tanner och blir för mörk.
  • För att undvika detta, fuktar du bara dina knogar eller torr, grovt område innan du tillämpar falska solbrännaprodukter. Detta kommer att förhindra att otroliga områden ser för mörka eftersom lotionen håller några av Tanner från att absorbera.
  • Bild med titeln fixa en falsk tan steg 5
    5. Applicera försiktigt falskt solbränna runt dina fötter och anklar. Dessa områden har flera hudtyper i nära håll som gör det enkelt för mörka fläckar. För att fixa dessa streck och fläck, fyll försiktigt med en varm tvättduk och lägg sedan till mer falsk solbränna.
  • Sätt den falska solbränna på en bomullsboll och börja applicera halvvägs upp din kalv. Arbeta dig ner med cirkulära rörelser. Ju närmare du kommer till din fot, desto mindre falskt solbränna borde finnas på bomullsbollen.
  • Utan att applicera längre Fake Tan, fortsätt att applicera runt din fotled och fötter.
  • Sluta längs de nedre sidorna av dina fötter.
  • Bild med titeln fixa en falsk Tan Steg 6
    6. Gå hela naturligt med sockersegling till jämnt mörka fläckar. Organiska sockerskrubbar, liksom produkter med mjölksyra, AHAS (alfa hydroxisyror) eller BHAs (beta hydroxisyror), hjälp cellomsättning. Den bästa typen av socker att använda är organiskt brunt socker eftersom kornen är mjukare och mjukare. Blanda bara ett delsocker med två delar vatten tillsammans i en skål. När du har fått din blandning, sprida den mjukt den på problemområdena med fingrarna och gnugga den på din hud i ungefär en minut. Låt det sitta i tre till fem minuter innan du sköljer med varmt vatten.
  • Denna sugarära fix hjälper till att dölja onaturliga nyanser och det är ett säkert och naturligt alternativ att löda din hud med syntetiska kemikalier som kan göra mer skada än bra.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort solbränna helt
    1. Bild med titeln fixa en falsk Tan Steg 7
    1. Kombinera socker och färsk citronsaft för att ta bort botched falska tans. Citronsaft är naturligt surt och det verkar som en mild blekmedel. Det fungerar för att ta bort oönskade färger från fläckiga och flakiga tänder. Se till att du använder färsk citronsaft eftersom redan pressad lemonad som du köper i butiken kan ha olika kemikalier i den som du kanske inte vill ansöka på din hud. Skär helt enkelt en citron i hälften och pressa saften ut i en skål.
    • Blanda sedan en kopp råsocker med 3/4 kopp färsk citronsaft.
    • Doppa en bomullsboll i din blandning och torka de strimma orange områdena med cirkulära rörelser. Din missfärgning av godis majs bör spädas efter flera minuter av lättmassage.
    • Använd en loofa eller annan skrubbborste med citronsaften och sockerblandningen för ett mer aggressivt sätt att helt avlägsna din falska solbränna.
  • Bild med titeln fixa en falsk tan steg 8
    2. Vänd till natron och citronsaft för en mild skrubba. Socker är kurs och kan vara grovt att skrubba mot din hud. Om din är för känslig för den söta lösningen, prova Baking Soda istället för att ta bort den falska solbränna direkt. Det är nonabrasive och lämnar din hud otroligt smidig. Det kan dock ta lite längre tid att bli av med streck.
  • Ta en skål och blanda lika delar bakpulver med färsk citronsaft. Blanda tills pulvret blir en pasta. Om din blandning verkar mer som en vätska, lägg till mer bakpulver. Du vill att spridningen ska stanna på din hud och inte springa direkt.
  • När du har utvecklat din önskade konsistens, sprida den på din hud och börja gnugga i mjuka, cirkulära rörelser. Fokusera på områdena extrem streakiness tills den oönskade solbränna försvinner. Skrubba inte i mer än tre minuter.
  • När du är klar, rengör du med vatten och en tvättduk eller hoppa i duschen.
  • Bild med titeln fixa en falsk Tan Steg 9
    3. Ta bort alla mörka, över läppmustaspotsna. Många människor försöker sola sitt ansikte bara för att finna att det inte sprids jämnt eller förlåt. Om ditt ansikte är oljigt, svettigt eller torrt, kommer du att sluta med mörka fläckar som vägrar att blanda sig, särskilt över din läpp där fint hår växer. När du blandar i detta otvivelaktigt knepigt område, eller var som helst på ditt ansikte, måste vara väldigt mild eftersom huden på ditt ansikte är känslig och du kan enkelt bryta kapillärer om du skrubbar för hårt.
  • Att lätta över din läpp, våt en tvättduk med varmt vatten och gnid försiktigt i ca 30 sekunder med cirkulära rörelser. Området kommer att lysa upp snabbt eftersom du helt enkelt städar av Tanner som är fäst vid det fina håret ovanför din läpp.
  • Dra dina läppar i tätt, gömmer dem medan du applicerar solbränna eller grädde.
  • Applicera inte den falska solbränna direkt runt din mun eftersom det kommer att hålla sig lättare här än i andra ansiktsområden. Istället, ta ner befintlig Tanner från dina kindben och gnugga lätt på tunnare.
  • Bild med titeln fixa en falsk tan steg 10
    4. Använd en astringent toner eller tandkräm för att släta ut en fläckig applikation. Om du har streck i områden där du är torr eller grov, måste du exfoliera din hud innan du applicerar mer falsk solbränna till jämnt ditt första jobb.
  • Ta astringent toner eller tandkräm och applicera dem på en torr tvättduk. Massera försiktigt dina fläckiga områden i en cirkulär rörelse tills du kan se den falska solbränna.
  • Därefter, tvätta din hud med varmt vatten och applicera den falska solbränna igen. När du har fått Tan tillräckligt med tid att utvecklas kan du avgöra om det är tillräckligt mörkt. Om du vill ha ett mörkare utseende, eller om du fortfarande ser streck, upprepa proceduren.
  • Du kan behöva upprepa detta steg upp till tre gånger för att det ska kunna se hur du vill att det ska.
  • Bild med titeln fixa en falsk Tan Steg 11
    5. Prova peroxid eller anti-mjällschampo för att avlägsna strimmarna. Dessa produkter är utformade för att ta av det övre skiktet av huden och ändra DHA i huden, väsentligen lättare den falska solbränna. Men de kan också irritera känslig hud, så var försiktig. Om du bestämmer dig för att använda dem, späda kemikalierna med fuktkräm och undvik ditt ansikte och nacke åtminstone. Applicera dem omedelbart efter rakning eller exfoliating.
  • Klipp antingen peroxid eller anti-mjällschampo med halv delar fuktkräm och applicera blandningen till en tvättduk. Gnid försiktigt din hud i cirkulära rörelser i ett par minuter.
  • Sluta gnugga din hud när den blir irriterad eller det börjar brinna.
  • Bild med titeln fixa en falsk tan steg 12
    6. Gå till din närmaste drogbutik och plocka upp en flaska hårborttagningskräm. En kvalitetshårborttagningskräm bör hjälpa till att radera de katastrofala falska solbryggorna.
  • Använd bara din hårborttagningskräm, låt den sitta för den rekommenderade tiden i anvisningarna på förpackningen och torka av. Även om detta kan fungera som en suddgummi, akta dig för hudirritation. Hårborttagningskräm fungerar genom att använda starka kemikalier som stämmer bort döda hudceller.
  • Om du har känslig hud, kanske det inte är den bästa metoden för dig.
  • Bild med titeln fixa en falsk tan steg 13
    7. Använd en skrubbig Mitt för att ta bort falska solbränna snabbt. Om du märker kort efter applicering som din solbränna är på väg i fel riktning, är den snabbaste metoden att slough den med en specialitet Exfoliator Mitt. Dessa vantar är dubbelsidiga för enkel åtkomst till områden som är svåra att nå. Innan du använder är det viktigt att mjuka din hud i duschen eller badet först och dämpa mitt.
  • Krama eventuellt överskott av vatten från Mitt och använd rimligt tryck för att gnugga huden i en snabb vertikal riktning. Du bör se veck av död hud och ännu viktigare, falskt solbränna, börja rulla bort.
  • Blöt i ett bad för att ta bort själv-tanner pigment. Detta är ett utmärkt sätt att lossa toppämnet av döda hudceller innan du använder din MITT.
  • Lägg till i en kroppsvask i ditt bad för att skapa bubblor som också kommer att hjälpa till att exfoliera din hud.
  • Metod 3 av 3:
    Förhindra falska tanfel
    1. Bild med titeln fixa ett falskt tan steg 14
    1. Förstå processen med falska tans. Solfria garvningsprodukter arbetar på det övre skiktet av hud som är de döda hudcellerna du gnuggar under exfoliering. Dihydroxiacetonen (DHA) i de falska TAN-produkterna reagerar med aminosyrorna i de döda hudcellerna för att producera melanoider, vilket resulterar i ökad pigmentering i det övre lagret. Det betyder att en sollös solbränna bara går så djupt som det övre skiktet i din hud, och sträcker sig inte längre.
    • För att skapa en bra falsk solbränna måste du börja med ett jämnt toppskikt.
  • Bild med titeln fixa en falsk tan steg 15
    2. Förbered din hud i förväg. Total kroppsexfoliering och fuktgivande är ett måste för även falska solbränna. Raka dina ben, exfoliera din kropp och ansikte, och fuktar överallt där du tillämpar den falska solbränna. Börja exfoliera några dagar innan du självbrun, och undvik överfuktighet omedelbart innan du tillämpar produkten.
  • När du söker Tanner, gör det långsamt och var noga med att gnugga det helt, betala extra uppmärksamhet på knäna, armbågar, fötter och nacke, alla delar av kroppen som kommer att absorbera Tanner lättare.
  • Bild med titeln fixa en falsk Tan Steg 16
    3. Vänta med att komma i duschen. Du måste låta Tanner set för den rekommenderade tiden innan du får din hud våt. Om den falska solbränna inte har satt och torkat på huden, kommer vatten att skapa strimma linjer. När du har väntat tillräckligt länge och du är redo att duscha, använd inte kroppsvask eller en LUFFA för att skrubba din hud omedelbart efter. Detta kommer att manipulera med tonen i din solbränna. Tvätta din kropp helt enkelt med handen och varmt vatten.
  • När du torkar, se till att du är torr torr torr istället för att gnugga torr med en handduk. Rubbing kommer att ta bort din solbränna eftersom din hud blir våt och mjuk.
  • Efter din dusch, var noga med att fuktar hela din kropp.
  • Bild med titeln fixa en falsk tan steg 17
    4. Försök använda Tinted Self-Tan Products. Dessa falska tanners är mest dåre-bevis eftersom du kan se distributionen av den solfria Tanner innan den utvecklas. Använda tonade produkter brukar producera bättre resultat. Välj en lotion istället för ett snabbtorkande skum, för ett bättre fönster av möjligheter att korrigera eventuella ojämna fläckar innan DHA börjar reagera med din hud och uppsättningar.
  • Bild med titeln fixa en falsk Tan Steg 18
    5. Håll dig borta från den orange glöden. När du försöker ut ett nytt märke av själv-Tanner, börja alltid med ett ljus till medelstor, snarare än en mörk först. Du kan alltid gå tillbaka och applicera den mörkare nyansen, men det är svårt att ångra skadan när du har blivit ljus orange. För första gången med hjälp av en falsk solbränna kan du till och med försöka spädning av din egen Tanner genom att blanda den med lika delar lotion.
  • Om du bestämmer dig för att späda den falska solbränna, se till att du blandar dem helt tillsammans så att du inte hamnar med streck och fläckar.
  • Bild med titeln Fix A Fake Tan Steg 19
    6. Håll din falska solbränna från för tidig blekning. Eftersom du kan exfoliera för att blekna en ojämn solbränna kan du också exfoliera en perfekt solbränna. För att hålla din vackra glöd runt så länge som möjligt, undvik raka dina ben i 48 timmar efter att du har applicerat produkten. För de första dagarna efter appliceringen, ta inte långa bad eller gå i klorfyllda pooler, eftersom de kommer att gnugga av det övre skiktet av huden och störa DHA-reaktionen.
  • Bild med titeln fixa en falsk Tan steg 20
    7. Använd handskar för att förhindra orange palmer. Ingenting säger Faux Tan som orange palmer och fötter. För att säkerställa att detta inte händer, applicera garvningslotionen eller grädden med latex- eller plasthandskar. Det kan dock vara lite mer utmanande att tillämpa Tanner med handskar på, så om du tror att det kommer att orsaka mer skada än bra, hoppa över handskarna och bara se till att du tvättar händerna många gånger under applikationsprocessen.
  • Arbeta på en kroppsdel ​​åt gången och tvätta händerna innan du går vidare till nästa område.
  • Bild med titeln fixa en falsk Tan Steg 21
    8. Vänta med att klä sig. Du vill inte smita din solbränna eller slå dina kläder genom att klä dig för tidigt efter din ansökan. Vänta minst 15 minuter efter att du har slutat använda den för att klä på dig. För att säkerställa att Self-Tanner har satt, torka din hud med en hårtork på en cool inställning. Var noga med att sluta blåsa om du börjar svettas eftersom det kan skapa streck på din hud.
  • När du är redo att klä, bära inte täta kläder eller tjocka tyger. Istället sätta på bomull så din hud kan andas. Det bästa att bära skulle vara en bomullsbadskoka i ett par timmar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Fuktar alltid armbågar, knän, händer och andra platser som vanligtvis brukar sola så bra. Använd cirkulära rörelser för att förhindra streck.
  • Hårborttagning krämer kommer att blekna tan och minska hårda linjer, men lämna inte dem på din hud för att bosätta sig. De kommer att bränna din hud. Du kan skrubba dem direkt efter applicering med en tvättduk.
  • Varningar

    Undvik falska garvningskrämer med nuvarande existerande hudförhållanden eller öppna sår. Detta kan innefatta eksem, utslag, nedskärningar, scabs eller psoriasis.
  • Testa alltid bara ett mycket litet område för att se till att det inte finns någon stinging, bränning eller irritation. Om det finns, bara stoppa behandlingarna och tålmodigt vänta på att solbränden slits av sig själv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande