Hur man binder med din häst med naturlig häst

Naturligt horsemanship, även känt som "mild brott," är ett starkt men rättvist sätt att träna din häst och utveckla ett djupt och meningsfullt förhållande med honom. Bonding med din häst med hjälp av naturligt hästskap innebär en djupgående förståelse av hästens naturliga instinkter och kroppsspråk. Om du vill träna och binda med din häst på ett sätt som får sitt förtroende och respekt, är det naturliga hästskapet definitivt vägen att gå!

Steg

Metod 1 av 3:
Förstå din hästs kroppsspråk
  1. Bild med titeln Bond med din häst med hjälp av naturligt horemanship Steg 1
1. Observera hur din häst använder sin kropp och röst för att kommunicera. Din häst kan använda många delar av hans kropp (t.ex. ben, ansikte, svans) och gör många olika typer av röster att kommunicera med dig och andra hästar. Att förstå hans kroppsspråk är en nyckelkomponent av naturlig hästkonst - om du vet varför de flyttar och använder kroppen på vissa sätt, kommer du att förbättra din kommunikation och bindning med din häst.
  • Det kan vara till hjälp att initialt titta på din häst utan att interagera med honom för att få en bättre uppfattning om vad han försöker säga.
  • Bild med titeln Bond med din häst med naturlig hästskap Steg 2
    2. Titta på hur din häst använder sin Ögon, öron och ansiktsuttryck att kommunicera. Din hästs ögon, öron och ansikte arbetar ofta tillsammans för att förmedla hur din häst känner. Till exempel, om din häst känner sig rädd, kommer öronen att prickas framåt och hans ögon kommer att öka.
  • Det sätt som din häst har ögonen öppna eller stängda indikerar ofta sin vaksamhet och vakenhet. Han är vaken och uppmärksam när båda ögonen är öppna, men är dåsiga om hans ögon är bara halvt öppna. Om han håller ett öga stängd eller verkar oförmögen att öppna ett öga, kan det finnas något medicinskt fel med det ögonen - kontakta din veterinär i det här fallet.
  • Hästar kan flytta sina öron tillsammans och individuellt som svar på deras miljö. Till exempel, om ett öra är placerat bakåt, försöker din häst förmodligen att lyssna på något bakom honom. Om hans öron är platta tillbaka eller prickade framåt, är din häst sannolikt rädd eller upprörd näsborr och utvidgade ögon följer ofta dessa öronpositioner. Flytta tillbaka till ett säkert avstånd från din häst om hans öron indikerar att han är rädd eller upprörd.
  • En hästs ansiktsuttryck kan förmedla olika känslor eller svar. De Flehmen-svar (din häst kan se ut som han skrattar när han gör det här) är ett sätt för din häst att hämta och bearbeta olika dofter i sin miljö - han kommer att lyfta huvudet och krulla sin överläpp under sig själv. Om din häst är ung, kan han mjukt clack tänderna (mjukt chomp tänderna tillsammans) så att andra äldre hästar inte kommer att skada honom. För att indikera att han är avslappnad, kan din häst döda sin haka eller mun.
  • Bild med titeln Bond med din häst med hjälp av naturligt hästskap Steg 3
    3. Titta på hur din häst använder sin huvud, nacke och svans. Din häst kan förmedla en mängd olika känslor för det sätt han placerar huvudet, nacke och svans. Att uppmärksamma dessa positioner kommer att ge dig viktiga ledtrådar om hur han känner.
  • Om din häst håller huvudet högt, känner han sig vaken och nyfiken. Ett sänkt huvud kan innebära att han skickar till ett kommando, men det kan också innebära att han är deprimerad.
  • Styv nackmuskler indikerar att din häst känner sig spänd eller stressad. Om din hästs nacke är utsträckt och hans nackmuskler känner sig lös, känner han troligen avslappnad.
  • När din häst sopar sin svans, kan han sväva skadedjur borta (långsam och stadig swish) eller kan känna sig upprörda (snabb och aggressiv swish). Om hans svans indikerar att han är agitated, ge din häst lite utrymme för att lugna sig. Den höjd som din häst håller sin svans indikerar att han känner sig varning (hög svans) eller har lite obehag (svansen tucked mellan benen).
  • Bild med titeln Bond med din häst med naturlig hästskap Steg 4
    4. Lyssna nära till röster att din häst gör. Precis som hans andra kroppsdelar, kommer din häst att använda sin röst annorlunda i olika situationer. Ta dig tid att lära dig vad var och en av dessa röster betyder.
  • Hästar kommer att njuta när de känner sig oroliga (höghöjda), självsäkra (låter som en bugle) eller helt enkelt erkänna deras närvaro.
  • Hästar kommer också att snista och nicker. Snorting indikerar att din häst är antingen upphetsad eller alarmerad om något. Nickering är ett lugnare ljud som din häst kommer att göra när han förväntar sig måltiden eller, i fallet med en kvinnlig häst, kommunicerar med sitt föl.
  • Groans betyder vanligtvis att din häst upplever någon typ av obehag, som att bli ridd för hårt eller landa för hårt. GROAN kan också indikera ett allvarligt medicinskt tillstånd, såsom förstoppning eller magont - din veterinär kommer att behövas för att diagnostisera och behandla det medicinska tillståndet.
  • Hästar kan också suck och squeal. Precis som i människor, kommer din häst att susa när han känner sig avslappnad eller lättad. Däremot kommer din häst att sänka när han känner sig lekfull eller möter en annan häst för första gången.
  • Bild med titeln Bond med din häst med naturlig hästskap Steg 5
    5. Titta på din häst hållning och ben. Att ta en övergripande titt på hur din häst står eller flyttar kan ge dig viktiga ledtrådar om vad han försöker kommunicera. Var försiktig när du observerar hur din häst använder sina benhästar är mycket kraftfulla djur och kan orsaka allvarlig fysisk skada när de sparkar.
  • Om du märker att din häst går väldigt stiffly och har spända muskler, är han sannolikt i någon typ av smärta. Din veterinär kan utföra medicinska tester, såsom en lameness examen, för att diagnostisera smärtan.
  • Om din häst darrar, säger han att han är rädd för något. Om hans darrande är svår, kan en veterinärbeteerare arbeta med din häst för att lugna hans rädsla.
  • För att uttrycka lekfullhet kommer en häst buck (lyfter tillbaka benen) eller bakre (lyfter frambenen). Tänk på att båda dessa benrörelser också kan indikera aggression eller rädsla.
  • Om hästens ben är splayed, kan han bli redo att bult eller ha medicinska problem som hindrar honom från att stå ordentligt. Din veterinär kan utföra medicinska och beteendestester för att bestämma orsaken till de splittrade benen.
  • Din häst kommer att tas eller stämpla marken med sina främre ben för att indikera att han känner sig otålig eller frustrerad.
  • Se upp om din häst lyfter en av hans främre eller bakben eller börjar svänga hans bakkvart. Det betyder att han gör sig redo att sparka. Flytta så långt tillbaka från din häst som möjligt för att förhindra skada.
  • Metod 2 av 3:
    Applicera tryck på din häst
    1. Bild med titeln Bond med din häst med naturlig hästskap Steg 6
    1. Förstå syftet att tillämpa tryck på din häst. Användningen av tryck är ett sätt att träna din häst. Med hjälp av tryck, som kan vara direkt (röra din häst med händerna) eller indirekt (med ett ledande rep), kan hjälpa din häst att förstå vad du vill att han ska göra med sin kropp. När du gör med omsorg och konsistens, kommer din häst att lära sig att snabbt och lugnt svara på ditt tryck, vilket kommer att stärka ditt band med honom.
  • Bild med titeln Bond med din häst med naturlig hästskap Steg 7
    2. Applicera direkttryck på din häst. Genom att använda direkttryck lär du din häst att flytta sin kropp enligt hur du rör honom. Utbildning med direkttryck kan vara mycket tidsintensivt, så var bara tålmodig med din häst när du tränar honom på det här sättet.
  • Börja med att tillämpa försiktigt tryck på hans omröstning (mellan öronen) för att få honom att sänka huvudet. Det kan ta din häst några minuter för att förstå vad du vill att han ska göra, så fortsätt bara att applicera stadigt tryck tills han rör sig, eller åtminstone börjar flytta, huvudet ner.
  • När han blir mer bekväm med direktrycket till sin omröstning, kan du tillämpa tryck på olika delar av hans kropp, som näsan (din häst kommer att röra sig bakåt) och bakom öronen (din häst kommer att gå framåt).
  • Öva att applicera direkt tryck varje dag tills din häst snabbt, konsekvent, och svarar på lämpligt sätt på din beröring.
  • Bild med titeln Bond med din häst med naturlig hästskap Steg 8
    3. Släpp trycket. Det är viktigt att komma ihåg att det är frisättningen av det tryck som lär den häst som han gör rätt sak, snarare än tillämpningen av trycket i sig. Att veta exakt när du släpper trycket hjälper din häst att lära dig dina kommandon snabbare.
  • Släpp så snart din häst börjar svara på det sätt som du vill att han ska vänta några sekunder efter att han svarar är för sent.
  • Utgåvan kan vara full (inget mer tryck alls) eller partiellt (mindre än det ursprungliga trycket).
  • Frigöra trycket innan han har försökt att svara kommer att öka hur mycket tid det tar honom att lära sig att svara på tryck.
  • Bild med titeln Bond med din häst med naturlig hästskap Steg 9
    4. Applicera indirekt tryck på din häst. Att använda indirekt tryck innebär att du inte direkt rör din häst - du använder ett körhjälpmedel, som ett ledande rep, för att ge honom kommandon. Öva denna typ av tryck efter att din häst har behärskat svar på direkttryck.
  • Fäst ledningen till din hästs halter. Medan du står ungefär tre meter framför honom, börja långsamt vinkla ledningen för att få honom att gå bakåt. Om han inte rör sig bakåt, eller rör sig i en annan riktning, wiggle repet med ökande kraft tills han tar ett steg eller två rygg.
  • Prova wiggling från ännu längre tillbaka (ca 10 fot).
  • Öva tillämpa indirekt tryck i några minuter varje dag.
  • Liksom med direkt tryck, släpp det indirekta trycket så snart din häst börjar svara på lämpligt sätt. I det här fallet skulle du sluta att vinkla repet för att frigöra tryck.
  • Metod 3 av 3:
    Mark träning din häst
    1. Bild med titeln Bond med din häst med naturlig hästskap Steg 10
    1
    Brudgum din häst varje dag. Grooming är en del av markträning, en typ av träning där du står på marken medan du tar din häst genom olika övningar. Grundutbildning är ett viktigt av naturligt hästskap, eftersom det låter dig binda med din häst genom att etablera gränser och kommunicera med honom med sitt naturliga kroppsspråk.
    • Om du inte har preparat honom tidigare, börja med att röra honom över med bara dina händer. Att göra det varje dag kommer att få honom van vid din touch. Var uppmärksam på de områden där han inte känner sig bekväm att röra, till exempel hans mage och ögon.
    • När du börjar grooming honom, fokusera på de områden där han gillar att bli rörd. Många hästar njuter av att vara rörda runt sina mankar och mane.
    • Genom att grooming och röra på din häst överallt för bara några minuter varje dag, kommer han att lita på att du kommer att röra honom med mildhet och respekt. När han litar på dig på det här sättet kommer du att veta att du har etablerat ett starkt band med honom.
  • Bild med titeln Bond med din häst med naturlig hästskap Steg 11
    2. Öva olika ledande övningar med din häst. Med hjälp av ett ledande rep fäst vid hästens halter, leda honom från olika positioner, inklusive framför honom, bredvid honom och bakom honom. Ledande övningar kommer att lära din häst för att respektera ditt personliga utrymme - Tjäna denna respekt från din häst är en annan viktig aspekt av bindning med honom genom naturligt hästskap.
  • Leda din häst genom att gå framför honom. Bestäm hur långt framför honom vill du gå och hålla det avståndet för varaktigheten av din promenad. Om din häst försöker stänga avståndet som du etablerat, tryck försiktigt tillbaka honom. Han kommer att lära sig att respektera det avståndet.
  • Leda från partnerpositionen (bredvid honom). Stå bredvid hans axel för denna position. Precis som när du går framför honom, etablera och behålla ditt område av personligt utrymme när du går bredvid honom. Öva denna position bredvid båda axlarna.
  • Leda från körpositionen. Stå bakom din hästs drivlinje (bakom medverkarna) och gå diagonalt bakom honom.
  • Som ett alternativ, försök att leda din häst utan ledningsrådet. Öva detta när din häst har behärskat ledd med ledningsrådet.
  • Oavsett vilken ledande position du övar, är målet för din häst att se dig som Alpha och respektera ditt personliga utrymme. Öva varje dag tills din häst är bekväm att bli ledd av dig.
  • Bild med titeln Bond med din häst med naturlig hästskap Steg 12
    3. Öva markutbildning med din häst varje dag. Nyckeln till markutbildning är att utöva den konsekvent tills din häst svarar snabbt och lämpligt till dina kommandon. När han gör det kommer du att ha etablerat ett band med honom baserat på ömsesidigt förtroende och respekt. Gör inte jordutbildning i mer än 30 minuter, annars kommer han att bli uttråkad och kommer inte att svara.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var försiktig men fast med din häst som du binder med honom. Genom att följa metoderna för naturligt hästskap, kommer du att se att du kan träna din häst utan att skada honom eller tvinga honom till inlämning.
  • Hästar lär sig av tryck och frisättning av tryck, snarare än genom rädsla eller smärta.
  • Undvik att ta någon åtgärd som skulle skada din häst.
  • Kom ihåg att hästar är sociala djur. De etablerar en social hierarki i en besättning, vilket innebär att en häst kommer att leda och de andra kommer att följa. Genom konsekvent grundutbildning kan du skapa samma typ av ledande roll som din häst kommer att svara på och följa.
  • Bonding med din häst med hjälp av naturligt hästskap kommer att ta tid. Du behöver gott om tid för att förstå din hästs kroppsspråk, och din häst behöver tid för att lära sig att lita på och respektera dig.
  • När grooming, försök att arbeta för att låta din häst vara obunden i en stabil. Om han förstår att han inte borde flytta tills den är tillåten är han "efter" du men om han rör sig själv betyder det att han inte har någon respekt för ditt utrymme.
  • Tålamod är nyckeln som arbetar med hästar, oavsett om det lär dem ett nytt knep och speciellt bindning med dem. Det ögonblick du förlorar ditt tålamod eller blir aggressiv med hästen du bryter bondningen du har med dem redan. Hästar har många sätt att visa att de har en koppling till dig som att köra upp för att se dig, grann varje gång de ser dig (räknas inte på matningstid), efter dig överallt, alltid ha din uppmärksamhet, ect. Så var bara tålmodig och gör saker du båda gillar att göra som grooming eller tvätt eller ens massage (vilket betyder att du masserar hästen, inte de masserar dig).
  • Om det är en häst eller ponny i en ladugård som är en lektionshäst, besök dem regelbundet så att de inte associerar dig med arbete.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande