Hur man övertygar dina föräldrar för att få en fågel

Att övertyga dina föräldrar för att få en fågel, visa dem att du är ansvarig och att du har gjort dina läxor. Presentera dem med din förfrågan genom att göra en presentation, som bör skissera varför du vill ha en fågel och hur du är redo att ta hand om en. Visa dem att du är upp till uppgiften genom att göra ansvariga saker som att få bra betyg, städa ditt rum och hjälpa till runt huset.

Steg

Metod 1 av 2:
Gör en presentation
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få ett fågelsteg 1
1. Välj en distraktionsfri tid. Be dina föräldrar att sitta ner med dig för en diskussion under en tid när de inte kommer att distraheras (e.g. Efter kvällsmat, före kvällsnyheterna).Ordna tiden om dagen eller två i förväg för att se till att du har tid att förbereda. Strax före din diskussion, se till att du stänger av TV: n, radio eller något annat som kan distrahera från ditt samtal.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få ett fågelsteg 2
    2. Prata om vilken typ av fågel du vill ha, och varför. Börja med din presentation genom att berätta för dina föräldrar vilken typ av fågel du vill och lista några av de saker du gillar om det. Prata om de positiva egenskaperna hos den här fågeln (E.g. att det är en livlig och underhållande). Nämna anledningen till att du tror att den här fågeln skulle vara ett bra tillskott till familjen.
  • Till exempel, berätta för dina föräldrar att du vill ha ett husdjur cockatiel eftersom cockatiels är intelligenta, vänliga, tystare än andra fåglar och familjevänliga.
  • För att du ska ge en detaljerad presentation och glöm inte någonting, skriv ner allt du berättar för dina föräldrar och läser ut det till dem. Om du vill, ge dem ett häfte med alla dina poäng och forskning som anges tydligt.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få ett fågelsteg 3
    3. Visa dem prissättning för fågeln. Berätta för dina föräldrar exakt hur mycket fågeln du vill kostar och var den är tillgänglig. Kontakta Lokala husdjursbutiker för att se vilka fåglar de har tillgängliga och vilka priser de säljs för. Om du kan, besök butiken för att se vilken fågel du gillar bäst och få prisinformation i person.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få ett fågelsteg 4
    4. Berätta för dem vilken typ av bur fågeln behöver. Visa dina föräldrar att du har gjort mycket forskning om den fågel du vill ha genom att berätta för dem exakt vilken typ av inomhusbur det kommer att kräva. Som en allmän regel kräver mindre fåglar som finker eller kanarier minst 1000 kvadratcentimeter i golvområdet, medan större fåglar som papegojor behöver 15.000 kvadratcentimeter. Skriv ner specifikationerna för den bur du behöver, och titta på butiker som säljer burar som den.
  • Titta också på en resebur, för användning vid veterinärbesök eller nödsituationer.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få ett fågelsteg 5
    5. Ange de sätt på vilka du kommer att ta hand om fågeln. Skissera de uppgifter som du kommer att göra regelbundet för att ta hand om den fågel som du vill få. Observera till exempel att du kommer att mata den och ändra fodret i sin bur dagligen (vilket krävs för korrekt hygien). Att göra det kan försäkra dina föräldrar att de inte kommer att vara de som lämnas för att ta hand om fågeln hela tiden.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få ett fågelsteg 6
    6. Gör en provmålningsplan för din fågel. Forskning Den typ av fågel du vill ha, och skriv sedan en provmeny för vad du skulle mata det i en given vecka för att hålla det friskt och nöjd. I allmänhet är fåglar hälsosamma när de matas av högkvalitativ pelletsmat, med en sida av frukter, grönsaker och korn. Observera att, i motsats till populär tro, galler fröer och inte så näringsrika som andra fågelmat.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få ett fågelsteg 7
    7. Skriv ner alla viktiga kontaktinformation som du behöver. Visa att din fågel hälsa och välbefinnande kommer att vara viktiga för dig genom att skriva ner en lista över lokala aviär veterinärer. Dessutom skriv ner några walk-in eller akut veterinära kliniker som behandlar fåglar. Du bör också leta upp ett nummer för giftkontroll, i händelse av att din fågel intar något potentiellt giftigt.
  • För att hitta en aviär veterinär nära dig, besök Association of Avian Veterinärs hemsida på http: // aav.org / sök / anpassning.asp?ID = 1803.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få ett fågelsteg 8
    8. Nuvarande lösningar på potentiella problem. Försök att gissa vilka argument dina föräldrar kommer att ge för att inte vilja få en fågel och skriva ner dem. Kom med svar och lösningar på dessa problem i förväg så att du är beredd. Om du har ett välinformerat svar på deras farhågor, kommer du att bevisa att du har gjort mycket forskning och trodde saker genom.
  • Till exempel, om du tror att dina föräldrar kommer att vara oroliga för en fågel tuggar eller fångas i en takfläkt, visa dem en plan för fågelskyddande vissa rum i huset (jag.e. gömmer sig eller täcker ledningar, stängning av fönster och dörrar).
  • Metod 2 av 2:
    Visar att du är ansvarig
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få ett fågelsteg 9
    1. Få bra betyg. Det bästa sättet att visa att du är föräldrar som du kan ta hand om en fågel är att uppfylla dina andra ansvarsområden. Göra få bra betyg en prioritet genom att ägna tid att läsa, studera, göra läxor och organisera din arbetsbelastning. Delta aktivt i dina klasser, vara punktliga och be om hjälp från dina lärare, klasskamrater eller en handledare om du känner att du faller bakom.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få ett fågelsteg 10
    2. Städa ditt rum. Visa att du kan ge en bra levnadsmiljö för en fågel av Rengör ditt rum Utan att bli ombedd att. Fråga dina föräldrar för lådor eller förvaringsfack för att organisera dina saker och rensa ut skräp, återvinning eller föremål (E.g. Kläder, böcker) som du kan donera till en lokal välgörenhet. Gör din säng och se till att alla dina rena kläder är vikta och läggs bort snyggt.
  • Visa att du är engagerad i att få en fågel genom att rensa ut ett utrymme i ditt rum tillräckligt stort för att passa storleken på en fågelbur som du behöver för den fågel av ditt val.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få ett fågelsteg 11
    3. Gör sysslor runt huset. Hjälper dina föräldrar med hushållsarbeten kommer att få dig att se ansvarig och hjälpa dig att få poäng med dem. Välj uppgifter runt huset för att göra utan att fråga från dina föräldrar. Hjälpsamma sysslor kan inkludera:
  • Ta ut papperskorgen
  • Vattna växterna
  • Rengöring av mikrovågsugnen
  • Damning
  • Dammsugning
  • Diskar
  • Sopar golvet
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande