Hur man bryr sig om mysterium sniglar

Mystery Snails (eller Pomacea Diffusa) är vanliga sötvattens sniglar att odla och / eller hålla som husdjur. Om det bryr sig om korrekt, lever mysterium sniglar i genomsnitt 2-3 år. Genom att konfigurera din tank med försiktighet, lägga till sniglarna till tanken ordentligt, och ge allmän vård, kan du behålla friska, glada mysterium sniglar.

Steg

Del 1 av 3:
Ställa in tanken
1. Välj en tank. Välj en robust tank med ett lock för dina sniglar (som de är kända för att fly). Tänk på hur många sniglar du kommer att hålla (och om du kommer att avela dina sniglar). Detta hjälper dig att bestämma vilken storlek du behöver.

Listan nedan är för mystery sniglar av sig själv. Inte med andra fiskar. Om du planerar att lägga till en mysterium snigel (er) med andra fiskar, se till att du undersöker den minsta storlekstanken de kan vara i. Till exempel, om du vill ha en betta fisk och en mysterium snigel tillsammans, behöver du minst 5 liter.Här är några riktlinjer:

Bild med titeln Vård för Mystery Snails Steg 1
  1. 1
  2. 1-2 Sniglar kräver en minsta tankstorlek på 3 liter
  3. 3-5 sniglar kräver en minsta tankstorlek på 10 liter
  4. 6-9 sniglar kräver en minsta tankstorlek på 15 gallon
  5. 10-19 Sniglar kräver en minsta tankstorlek på 20 liter
  6. 20-50 sniglar kräver en minsta tankstorlek på 40 liter
  7. Om du planerar på avel, överväga att köpa en tank på 150L (40 gallon) eller mer.
  8. Bild med titeln Vård för Mystery Snails Steg 2
    2. Fyll din tank med vatten. Börja fylla din tank med rent, färskt vatten. Du vill att vattnet är ungefär 24-30 grader Celsius (75-86 Fahrenheit). Kvaliteten på ditt vatten bestämmer vilket additiv du behöver (som bio-förrätter, fördelaktiga bakterier, klor / tungmetallåterborttagare, vattenkonditioneringsapparat). Alternativt kan du köpa flaska de klorerade vatten från många husdjursbutiker.
  9. Om du inte känner till kvaliteten på ditt vatten hemma kan du använda ett ammoniak / nitratkit och / eller flytande pH-kit för att bestämma nivåerna. Den ideala pH-nivån för sniglar är 7.0 till 7.5.
  10. När tanken är halv full tillsätt ditt substrat, dekorationer och växter.
  11. Bild med titeln Vård för Mystery Snails Steg 3
    3. Välj ett substrat. Sniglar föredrar i allmänhet stenar och grus, snarare än sand. Välj ett grusubstrat som är fint och slät, utan skarpa kanter. Täck botten av din tank med detta material, inte mer 5-8 cm (1.9-3.14 tum) tjock.
  12. Håll dig fri från målade stenar. Ofta är dessa belagda i skadliga färger som börjar flinga efter bara några månader.
  13. Undvik att välja röda eller orange naturliga stenar, eftersom de kan innehålla koppar, vilket är giftigt för sniglar.
  14. Skölj alltid nya grus / stenar innan du lägger dem till tanken.
  15. Bild med titeln Vård för Mystery Snails Steg 4
    4. Lägg till dekorationer och växter. Välj några akvariekorationer för din sniglar tank, liksom några vattenlevande växter. Växter syreat vattnet och utnyttja snigelavfall, medan dekorationer ger dina sniglar platser att dölja.
  16. Använd endast dekorationer som är avsedda för akvarieanvändning.
  17. Skölj alltid dina nya dekorationer i vatten innan du lägger dem till akvariet.
  18. Tänk på att dina sniglar gillar att dölja. Se till att de inte kan fastna inuti dekorationer.
  19. Det är inget fel med dina sniglar som äter dina vattenlevande växter. Det är naturligt och det gör dem lyckliga.
  20. Bild med titeln Vård för Mystery Snails Steg 5
    5. Slå på ditt filter. Du måste välja och köpa ett filter för din tank. Efter vattnet är i tanken, fästa det filter du har valt och sätt på det. Olika typer av filter kommer att ha olika riktningar. Följ bara instruktionerna som ingår i ditt fisktankfilter. Vissa alternativ för filter inkluderar:
  21. Interna filter.
  22. Hällfilter.
  23. Canister filter.
  24. Svampfilter
  25. Undergravfilter (som också kräver en luftpump och luftstenar).

Om du har ett internt eller hällfilter, se till att du lägger till filterfiber, biomedia och filtervamp tillsammans med kolpatronen eller du kan få filterfiber, biomedia, filtersvamp utan kol. Kol är bara verkligen om du vill ta bort läkemedel från vattnet. Byt aldrig svamp, fiber och biomedia. Om det blir riktigt brutto, tvätta det försiktigt det i gammalt tankvatten som är avkroklorerat. Se till att svamp, biomedia och fiber aldrig torkar ut. Ditt filter och värmare ska köras 24/7.

  1. 1. Vänta 4-8 veckor. När din tank är inställd och ditt filter körs måste du vänta och låta filtreringscykeln. Det är viktigt att släppa tanken innan du lägger till en snigel (er). Cykling kan ta var som helst från 4-8 veckor. Gör lite forskning om hur man gör en fisk med mindre cykel. Inte cykla din tank kan och kommer att få dina sniglar att bli sjuk och eventuellt dö. En cykeltank visar 0 ammoniak, 0 nitrit och mellan 5-20 nitrat.

Om du av någon anledning testar ammoniak som är högre än 0 och / eller nitrat högre än 20, gör en vattenförändring ASAP.

Håll detta i åtanke innan du köper sniglar.

Bild med titeln Vård för Mystery Snails Steg 6
Del 2 av 3:
Lägger till sniglar till tanken
  1. Bild med titeln Vård för Mystery Snails Steg 7
1. Kontrollera dina vattenförhållanden. För att hålla dina sniglar friska, måste din tank ha ett visst pH-område och ammoniak / nitritnivå. Din tank måste också stanna mellan vissa temperaturer.När din tank är cykeln och du lägger till sniglar, håll koll på vattenparametrarna varje vecka. Detta är verkligen viktigt.
  • För att testa pH, använd ett flytande pH-testkit. (Testremsor är inte lika tillförlitliga.) Följ anvisningarna som ingår i satsen för att testa vattnet. Sniglar som alkaliskt vatten mellan 7-8. Du kan ändra tankens pH genom att lägga till vissa växter, eller använda en pH-regulator.
  • För att testa ammoniak / nitratnivåer Använd ett ammoniak / nitrat-testkit. Du vill ha ammoniaknivåer av 0 och nitratnivåer på 5-20. Du kan ta ner denna nivå genom att göra stora, frekventa vattenförändringar.

Byt ut 50% av vattnet i tanken två gånger i veckan. Detta är mycket viktigt eftersom mysteri sniglar har en stor bioload och en ammoniakspik kan uppstå om det är för mycket poop eller stannar i tanken för länge. Använda en siphon för att städa din tank rekommenderas starkt.

  1. 1
  2. Håll vattentemperaturen mellan 24-30 grader C (75-86 F). Om du håller ditt hem mellan dessa temperaturer, ska din fiskbehållare vara ok. Var noga med att övervaka temp.
  3. Bild med titeln Vård för Mystery Snails Steg 8
    2. Sätt dina sniglar i sitt nya hem. När du har tillåtit vattnet att helt och hållet cyklar, och när du har verifierat en säker pH-nivå, ammoniak / nitritnivå, nitratnivå och temperatur, kan du presentera dina sniglar till sitt nya hem. Lägg försiktigt till dem i tanken genom att plocka upp dem ut ur väskan (från djuraffären) och placera dem på höger sida i akvariet.
  4. Bild med titeln Vård för Mystery Snails Steg 9
    3. Foder inte dem direkt. När du har introducerat dina sniglar till tanken, vänta omkring åtta timmar innan du matar dem. Detta gör det möjligt för dem en chans att vänja sig vid sin nya miljö.
Del 3 av 3:
Tillhandahålla pågående vård
  1. Bild med titeln Vård för Mystery Snails Steg 10
1. Ge hemlagad grönsaker. För att mata dina sniglar, förbered en blandning av blancherade grönsaker. Blanchering innebär att man lägger grönsaker i kokande vatten och tar snabbt bort det. Sniglar speciellt njut av skalade ärter, morot, gurka, broccoli, blomkål, zucchini och isbergssallat (strimlad eller skuren i små bitar). Låt grönsaker svalna helt och lägg dem till dem i din tank.
  • Börja med att lägga till en liten mängd blancherade grönsaker varje morgon och mät hur snabbt dina sniglar kan avsluta dem. Lägg lite mer eller mindre tills du kan se att all mat konsumeras inom några timmar.
  • Ta bort vad som inte är ätit från tanken inom några timmar.
  • Sniglarna behöver ingen annan matkälla. Alger Wafers är också en god mat men borde inte leva på bara det.
  • Bild med titeln Vård för Mystery Snails Steg 11
    2. Lägg till kalcium till ditt vatten. Mystery sniglar behöver lite extra kalcium tillsatt deras vatten. Lägg till CuttleBone och / eller Shell GRIT till din sniglar tank för att öka kalciumhalten. Kalciumchips är också bra.
  • Försök att lägga till en kalciumkälla en per vecka.
  • Dessa objekt kan köpas högst sällskapsdjur eller online.
  • Oregelbunden skalväxt eller skalpunkter kan vara ett tecken på att dina sniglar behöver mer kalcium.
  • Bild med titeln Vård för Mystery Snails Steg 12
    3. Håll ett öga på skalen. De flesta hälsoproblem i sniglar presenterar sig i snigelsens hälsa. Om dina sniglar skalar ändrar färger eller växer i oregelbundna mönster, kanske du vill kontakta en veterinär. Du borde också:
  • Kontrollera din vattenkvalitet
  • Se till att dina sniglar får tillräckligt med kalcium
  • Leta efter vita fläckar på snigelns hud
  • Bild med titeln Vård för Mystery Snails Steg 13
    4. Undvik att lägga till viss fisk till tanken. Vissa fiskar kan samexistera lugnt med sniglar, medan andra kommer att äta dem. Lägg aldrig till clown loaches, yo-yo loaches, dvärg rutiga loaches, skunk botia fisk, orkatfish till tanken med dina sniglar.
  • Om du är osäker på en viss fisk, se till att göra lite forskning. Djuraffärer är inte alltid korrekta på Pet Heeping Information så du bör se till att de är kompatibla än att lägga dem eftersom djurbutiken sa det.
  • Mystery Snails är goda tankrengörare och existerar bra med många vattenlevande arter.Men de äter inte lika mycket alger som du tror. De kan faktiskt göra en sämre röra än innan du lägger dem om du inte rengör vattnet. Se till att Siphon i gruset, det är där det mesta av poopen kommer att vara. Mystery Snails har stora bioloader, var vänlig och håll det i åtanke.
  • Tips

    Kontrollera vattenkvaliteten en gång i veckan för att undvika snigelförlust.
  • De flesta fiskar kommer att vilja äta dina sniglar, så se till att de får matas i ett område där de kan äta utan att vara pekade på.
  • Var noga med att mata din snigel. Mystery Snails Njut av att sjunka alger Wafers, räkor pellets, frysta blodmaskar och saltlösning och blancherade grönsaker.
  • Varningar

    Lägg aldrig till något metall till din tank, eftersom det kan innehålla koppar.Koppar är giftigt för sniglar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande