Hur man är en ordspråk 31 fru

Bibeln har några avsnitt som råder fruar om hur en stor fru. Den mest kända är ordspråk 31. Här är några tips från denna passage om hur man är en underbar fru och mamma.

Steg

  1. Bild med titeln vara en ordspråk 31 fru Steg 1
1. Göra din makas liv bättre än det var förut. Ordspråksboken 31: 10-12 säger, "En hustru av ädla karaktär som kan hitta? Hon är värt långt mer än rubiner. Hennes man har fullt förtroende för henne, och saknar inget av värde. Hon tar honom bra, inte skada, alla dagarna i hennes liv."
  • Det är intressant att det står, "En hustru av ädla karaktär som kan hitta?" vilket betyder att det är mycket sällsynt. Men om du är en sådan fru är du värt långt mer än rubiner! Det är lite incitament att bli en fru till sällsynt kvalitet, ja? Om du är värt långt mer än rubiner, så är du mycket prisad. Det är alltid bra när det gäller äktenskap.
  • Varför har hennes make självförtroende för henne? Eftersom hon orsakar gott, inte skada - hon är en bra person. Hennes make vet att hon inte kommer att fuska eller överge familjen, för hon har integritet. Hon kommer att arbeta hårt, visa sin kärlek och prata om problem när de uppstår istället för att gömma dem.
  • Kontrast detta med en annan vers i ordspråk, "[Det är] bättre att leva på ett hörn av taket än att dela ett hus med en fjädrande fru." (Ordspråksboken 21: 9) Välj inte slagsmål. Ta upp problem respektfullt, Utan att ta ut dina frustrationer på din make. Självklart, om du försöker slåss med din partner hela tiden, skulle det orsaka skada och inte bra. Så försök att ta itu med problem respektfullt och konstruktivt.
  • Bild med titeln vara en ordspråk 31 fru Steg 2
    2. Ta hand om din familj. Ordspråksboken 31: 13-15 säger, "Hon väljer ull och lin och arbetar med ivriga händer. Hon är som handelsfartyg, vilket ger henne mat från fjärran. Hon står upp medan den fortfarande är natt - hon ger mat till sin familj och portioner för sina kvinnliga tjänare."
  • Den moderna ekvivalenten skulle betyda hårt på vad ditt jobb för familjen är. Beroende på arbetsfördelningen i din familj kan du ha en karriär och / eller sysslor hemma. Stanna ovanpå ditt ansvar. Låt inte jobbet sticka upp. Be om hjälp om du behöver det.
  • Det är intressant att det står, "Hon står upp medan den fortfarande är natt." Det här är en verklighet för någon mamma med små barn redan, men tanken är att osjälviskt hjälpa din familj så mycket du kan. Gör vad du kan för att möta behoven hos din familj, särskilt några barn som inte kan ta hand om sig själva än. Naturligtvis behöver du fortfarande se till att du får tillräckligt med vila - du är inte till hjälp för någon om du är fysiskt eller emotionellt utmattad.
  • Prata med din make om vad du ska göra om du känner dig överväldigad av ditt ansvar. Du kan behöva omfördela arbetet, eller till och med hyra hjälp med matlagning och rengöring. Problem löser tillsammans om hur du kan se till att arbetet blir gjort utan att uttömma någon.
  • Bild med titeln vara en ordspråk 31 fru Steg 3
    3. Var klok med dina pengar. Ordspråksboken 31:16 säger, "Hon anser ett fält och köper ut ur sitt intäkter hon planterar en vingård." Fatta bra beslut när det gäller vad du köper. I vår moderna dag, bli inte lurad av annonsörer som vill sälja dig något och allt. Överväga Vad du köper innan du köper det, i allt. Var en bra steward med dina pengar och vad du väljer att köpa.
  • Du får inte bokstavligen plantera en vingård, men du kan tjäna pengar på andra sätt. Skriv, gör smycken, handledare eller hitta ett annat sätt att tjäna extra pengar om du kan. Du kan också lära dig om aktiemarknaden och köpa några indexfonder för långsiktig vinst.
  • Det finns ett komiskt citat som säger, "Lucky är mannen som kan göra mer än hans fru spenderar." Men allvarligt, överskrider inte. Skilsmässa orsakas ofta av argument över pengar. Tänk innan du spenderar. Stora inköp bör endast göras om båda makarna är överens.
  • Vers 27 säger hon "Äter inte brödet av ledighet." Slösa inte din tid och vara ledig, gör ingenting. Det finns gott om jobb som du kan göra hemifrån, Om du är en vistelse hemma mamma, som telemarketing, sömnad, skrivning och grafisk design. Du kan till och med göra lite extra inkomst genom att sälja saker du inte längre behöver eller vill (som leksaker dina barn har odlat, böcker och dvd-skivor du redan har läst, elektronik du har ersatt osv.) på eBay. Försök att utnyttja din tid och vara produktiv.
  • Bild med titeln vara en ordspråk 31 fru Steg 4
    4. Vara en hård arbetare. Ordspråksboken 31:17 säger, "Hon sätter om sitt arbete kraftfullt - hennes armar är starka för sina uppgifter." Hitta saker att göra för att hjälpa din familj. Bibeln säger, "Vad du än gör arbetar du med hela ditt hjärta, som att arbeta för Herren, inte för mänskliga mästare." (Colossians 3:23) Du arbetar för att tjäna din make och barn, men främst arbetar du med att betjäna Gud. Du kanske inte tänker på att din familj inte förtjänar ditt hårda arbete, men du arbetar inte för dem, i sig jobbar du för Gud. Servera Gud genom att betjäna de fattiga och din familj och barn, undervisa dem för att betjäna andra.
  • Vissa säger att moderskapet är det mest tacksamma jobbet eftersom du aldrig får ett kampanj eller offentligt erkännande. Du gör bara alla dina uppgifter ödmjukt och tyst. Det är därför som vissa kvinnor blir frustrerade över det arbete de måste göra. Kom alltid ihåg, du arbetar med Gud. Gud kommer att belöna dig för vad du gör, oroa dig inte.
  • Jesus sade i Matteus 6:19, "Förvara inte för dina skatter på jorden, där moths och skadedjur förstör, och där tjuvarna bryter in och stjäl. Men lagra upp för er skatter i himlen, där moths och skadedjur inte förstör, och där tjuvarna inte bryter in och stjäl." Det kan inte finnas många belöningar i det här livet, men du bygger skatter i himlen med allt du gör för din familj.
  • 1 Kor. 3: 14-15 säger, "Om det som har byggts överlever, kommer byggaren att få en belöning. Om det är bränt, kommer byggaren att drabbas av förlust, men kommer ändå att sparas - även om det bara kommer att flyga genom flammorna." Vad vi än bygger på Jesu grund i våra liv är det vi kommer att belönas för i himlen, även om det inte är kvar. Varje osjälvisk gärning, varje kärleksakt, vi kommer att belönas för i himlen en dag.
  • Naturligtvis, vet att Gud kommer att belöna du betyder inte att du borde lida i tystnad. Det är okej att säga "Ibland känner jag mig oupphörlig" eller "Jag blir överväldigad ibland och jag behöver mer hjälp runt huset." Vara självständig om saker inte går bra.
  • Bild med titeln vara en ordspråk 31 fru Steg 5
    5. Vara en generös och snäll person. Ordspråksboken 31:21 säger, "Hon öppnar sina armar till de fattiga och förlänger händerna till de fattiga." Hitta sätt att hjälpa andra i ditt vardag. Gör det oavsett om andra människor kan se.
  • Försök att donera pengar och gamla kläder till välgörenhet.
  • Prova frivillig vid ett matkök, handledningscenter för missgynnade studenter, hemlösa skydd, djurskydd, sjukhus eller annat ställe som är dedikerat till att hjälpa människor i nöd.
  • Undvik att döma människor som är i dåliga situationer, även om de gjorde misstag. Istället, fråga dem hur du kan hjälpa till.
  • Rösta medvetet. Rösta aldrig för politiker som skulle disenfranchise de förtryckta.
  • Bild med titeln vara en ordspråk 31 fru Steg 6
    6. Klä väl, utan att oroa dig för mycket om det. Vers 22 säger, "Hon är klädd i fint linne och lila." Så denna ordspråk 31 kvinna är välklädd. Men kom ihåg vers 30, "Charm är bedräglig, och skönhet är flyktig - men en kvinna som fruktar Herren är att bli berömd." Det viktigaste att vara attraktivt är ditt hjärta. Skönhet är flyktig. Alla åldrar, men du kommer att ha ditt hjärta och din karaktär så länge du lever. Arbeta med att odla din inre skönhet mer än din fysiska skönhet.
  • Bild med titeln vara en ordspråk 31 fru Steg 7
    7. Tala med respekt för din make. Vers 23 säger, "Hennes man respekteras vid stadsporten, där han tar sitt säte bland de äldste av landet." Skvaller inte om din make och förolämpa sin karaktär. Tala på ett sådant sätt om honom till andra så att andra kommer att respektera honom.
  • Känna skillnaden mellan skvaller och be om råd. Kritiserar din make är dålig. Konfidentiellt be om att lösa en äktenskaplig fråga kan vara okej. Det finns stor skillnad mellan att säga "Min man är så självisk" och "Hur närmar jag min man om min frustration med den här frågan?"
  • Naturligtvis gäller det inte om du har en missbrukande make. Ljuger inte för att skydda en grym människas rykte. Berätta för andra människor vad som händer, och be dem att hjälpa dig. Din säkerhet, och dina barns säkerhet (om du har någon) kommer först.
  • Bild med titeln vara en ordspråk 31 fru Steg 8
    8. Var en självsäker kvinna. Vers 25 säger, "Hon är klädd med styrka och värdighet - hon kan skratta på de kommande dagarna." Tro på din egen styrka och förmåga. Lita på att Gud har din framtid i handflatan, då kan du "Skratta på de kommande dagarna." Var en kvinna av tro, inte rädsla.
  • Bild med titeln vara en ordspråk 31 fru Steg 9
    9. Var klok och ge råd om det behövs. Vers 26 säger, "Hon talar med visdom, och trogen instruktion är på tungan." För att lära dina barn, försöka växa i visdom. Läsa böcker. Lyssna på preken. Läs Bibeln så mycket som möjligt. Be för visdom.
  • När någon är upprörd, validera sina känslor och lyssna nära sina sorger. Detta kan få dem att känna sig mycket bättre.
  • Bild med titeln vara en ordspråk 31 fru Steg 10
    10. Förvänta respekt från dina barn och make. Vers 28 och 29 säger, "Hennes barn uppstår och kallar henne välsignad - hennes man också, och han berömmer henne: "Många kvinnor gör ädla saker, men du överträffar dem alla.` " Behandla dem med respekt och förvänta dem att göra detsamma för dig. Var och en av er skapades av Gud, och var och en av er förtjänar att behandlas med grundläggande värdighet.
  • Om de kallar dig namn eller respektlöshet, nypa det i knoppen. Säga "Du kanske inte pratar med mig så" eller "jag går. Kom tillbaka när du kan prata med mig respektfullt."
  • Folk tenderar att visa respekt för människor som visar respekt från dem. Behandla din familj respektfullt, utan att förlora kontrollen av ditt humör eller ringa namn. (Ta en paus om det behövs.) Undvik hårda straff, och disciplinera rättvist och medkänsla.
  • Bild med titeln vara en ordspråk 31 fru Steg 11
    11. Ta inte på mer än du kan hantera. Även om Gud hjälper dig, hjälper Gud de som hjälper sig själva. Om du tar på dig vad du vet kan du inte hantera, kan Gud inte hjälpa dig med det. Detta kan ha barn när du vet att du inte kan ge dem, eller vill inte ha dem (vilket skulle innebära att det skulle ta en känslomässig vägtull på dig större än du kan hantera), med en större arbetsbelastning än vad du kan ta , etc.
  • Säg hur du känner. Det är okej att säga "jag är överväldigad" eller "Jag har tagit på mer än jag kan hantera." Nå ut till andra för hjälp och råd.
  • Tips

    Lyssna på vad Gud säger om hur man ska vara en kvinna, mamma och hustru snarare än vad världen säger.
  • Kvinnor i den judiska tron ​​försöker också sträva efter att leva upp idealet för ordspråk 31, bara de hänvisar till det som att vara "en kvinna i valor."
  • Salomons inspiration för den goda fruen var sin egen mamma, bad sheba.
  • Varningar

    Överarbetar dig inte i din roll som en mamma eller en fru. Lär dig att ta hand om dig själv, för att du inte kan ta hand om andra, om du inte tar hand om dig själv.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande