Hur man desinficerar leksaker

Desinfiction toys behövs efter att ett barn eller annan familjemedlem har varit sjuk och har kommit i kontakt med leksakerna. En annan anledning kan vara att leksakerna har varit i en smutsig miljö, till exempel nära utomhusdjur eller ett ohygieniskt område. Det är viktigt att hitta en säker metod för att desinficera leksaker. Några av dessa metoder involverar rengöring med torkdukar, en rengöringslösning, tvål eller desinfektionsmedel.

Steg

Metod 1 av 4:
Rengöring med torkdukar
  1. Bild med titeln Desinfect Toys Steg 1
1. Köp desinfektionsapparater. Detta är en bra lösning för att snabbt desinficera en smutsig leksak. Köpservetter som är specifikt gjorda för desinfektion. Andra typer av torkdukar kan rengöra leksaken, men inte desinficera det. Några välkända märken av desinfektionsmedel är Clorox och Lysol.
  • Denna metod rekommenderas inte för rutinmässig rengöring av leksaker, men det är effektivt när desinfektion måste göras snabbt. Desinficering av torkdukar utrota bra bakterier såväl som dåliga bakterier. Exponering för goda bakterier är nödvändig för ett starkt immunsystem.
  • Ett par naturliga desinfektionsmärken är renväl och sjunde generationen.
  • Arbeta i ett välventilerat område så att du inte andas in de från torkdukarna.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 2
    2. Använd torkdukarna med rätt typ av leksak. Torkdukar fungerar bäst på träleksaker, brädor och böcker. Torkdukar fungerar fortfarande bra på plastleksaker och dockor. Denna metod fungerar inte bra på fyllda djur.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 3
    3. Läs anvisningarna. Desinfektionsdukar fungerar inte om du inte använder dem ordentligt. Olika märken kan ha lite olika riktningar, men de flesta av anvisningarna är liknande. De flesta torkdukar kräver ungefär fyra till tio minuter av desinfektionsmedlet som är våt på ytan till jobbet.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 4
    4. Torka leksaken noggrant. Ta en torka från förpackningen och börja torka leksaken. Se till att torkningen täcker varje del av leksaken. Du bör inte missa ett hörn, indragning eller cranny. När du har torkat leksaken helt, lägg inte tillbaka den direkt.
  • Gå över leksaken mer än en gång med en torka om du känner att du missade en plats.
  • Om leksaken ofta läggs i barnets mun, skölj det med vatten innan det sätts bort det.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 5
    5. Lämna leksaken ut för att torka. Toy behöver bara vara våt med desinfektionsmedel i mindre än tio minuter, men det är bättre att lämna leksaken ut för att torka längre om möjligt. Sätt det på ett ställe som är utom räckhåll för barn.
  • Barn kan bli sjuk om de lägger de våta leksakerna i munnen.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 6
    6
    Tvätta dina händer. Det är inte bra att få desinfektionsmedlet på din hud, så tvätta händerna efter att ha använt torkdukarna. Se också till att torka ner ytan och leksaken med vatten när desinfektionsmedlet har torkat. Vid denna tidpunkt kan leksaken användas för att spela med igen.
  • Metod 2 av 4:
    Med hjälp av en rengöringslösning
    1. Bild med titeln Desinfect Toys Steg 7
    1. Välj en rengöringslösning. Blek, alkohol och ammoniumbaserade desinfektionsmedel är vanligast. Använd en blekbaserad produkt i stället för alkohol eller ammonium. Det finns dock naturliga alternativ också, som väteperoxid och ättika. De flesta lösningar måste blandas med vatten.
    • Blanda ½ kopp Clorox blekmedel per gallon vatten, eller blanda en matsked i ett quart vatten för en rengöringslösning.
    • För att använda väteperoxid, blanda en kopp 35% peroxid med en gallon varmt vatten.
    • Lägg till en kopp vinäger till tre koppar vatten för en naturlig lösning.
    • Denna lösning fungerar bäst på de flesta föremål, förutom leksaker som fyllda djur.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 8
    2. Häll vätskan i en behållare. Du bör använda en sprayflaska, hink eller mycket stor tarm för att göra rengöringslösningen. Det är lättare att göra rengöringslösningen i samma behållare som du kommer att använda för att rengöra. En plasthink är det bästa valet för rengöringslösningen. Använd endast behållaren för rengöringsändamål om möjligt.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 9
    3. Rengör med en trasa, tvättduk eller svamp. Du borde välja något som bara kommer att användas för rengöring. Välj antingen ett nytt objekt som ska användas för rengöring, eller välj ett gammalt rengöringsobjekt som inte längre kommer att användas för något annat. Om du använder en gammal trasa eller svamp, se till att det fortfarande är användbart och inte för smutsigt.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 10
    4. Doppa rengöringsposten i hinken. Se till att trasa, tvättduk eller svamp är mättad. Vrid det ut för att bli av med överskott av rengöringslösning. Du kan behöva doppa rengöringsposten i hinken mer än en gång under rengöring, beroende på leksakens storlek.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 11
    5. Torka ner leksaken. Ta rengöringsobjektet efter eget val och börja torka ner leksaken. Torka varje del av leksaken. Se till att du inte missar någon cranny, hål eller del som inte är normalt lättillgänglig tvätt. Om du använder en trasa eller tvättduk, lägg det runt fingret och använd ditt finger för att använda de mindre delarna av leksaken.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 12
    6. Lämna leksaken ut för att torka. Sätt leken ut på ett torkställ eller yta när du är färdig att torka ner den. Se till att leksaken är utom räckhåll från barn. Det måste torka helt innan det kan spelas med igen. Om du kan, skölj leksaken med vatten när du har rengjort det. Vänta ungefär en timme för leksaken att torka.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 13
    7. Tvätta ut hinken. Torka ner hinken och någon yta som har kommit i kontakt med städaren med vatten. Var noga med att tvätta händerna noggrant efter att du har gjort hantering av rengöringslösningen, speciellt om du har att göra med blekmedel. Skölj snabbt leksaken med vatten efter att rengöringslösningen har torkat.
  • Metod 3 av 4:
    Desinficera med tvål och vatten
    1. Bild med titeln Desinfect Leks Steg 14
    1. Välj en tvål. Detta är den bästa lösningen för tygleksaker och fyllda djur. Du måste köpa en antibakteriell tvål. Det borde döda bakterier, skölj inte bara det. Några bra märken av antibakteriell tvål är Palm Olive, Dial, Lysol och Safeguard.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 15
    2. Hitta en behållare för att blanda tvål och vatten i. Du kan blanda tvål och vatten i en hink eller handfat. Det är bäst att använda en handfat om man är tillgänglig. Fyll behållaren med varmt vatten. Lägg till en fyra eller fem droppar tvål till vattnet. Mycket antibakteriell tvål behöver inte eftersom det är starkt.
  • Vattnet ska ha bubblor när du lägger till tvålen.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 16
    3. Dunk en trasa i vattnet. Välj en trasa som absorberar vatten. Du bör bara använda för rengöringsändamål. Doppa din trasa i vattnet tills det är helt vått. Sedan vrida något överskott av vatten ur trasen.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 17
    4. Skrubba leksaken. Desinficera en leksak med tvål och vatten kommer troligen att ta mer ansträngning än att torka ner det. Istället skrubba försiktigt varje del av leksaken. Fokusera på att skrubba några fläckar, smuts och fett. Hela leksaken ska vara våt när du är klar.
  • Applicera lite extra kraft när du skrubbar svåra fläckar.
  • Skrubba i mjuka, cirkulära rörelser.
  • Bild med titeln Desinfect Leks Steg 18
    5
    Blöta det i vatten. Om leksaken fortfarande inte är så ren som du vill, lämna den att suga i tvålvattnet. Vattnet bör fortfarande vara varmt när du suger leksaken. Suga leksaken i några timmar eller över natten. Tillåter det att suga kommer att lossa några fläckar som du inte kunde ta bort med skrubbning.
  • Skrubba leksaken ner en gång när den tas bort från behållaren efter blötläggning.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 19
    6. Torka leksaken ut. Låt leksaken torka ut genom att lägga den på ett torkställ eller lämna det i ett område där det inte kommer att störas. Om du vill påskynda torkningsprocessen, placera leksaken torken i ungefär femton minuter på en hög inställning.
  • Sätt leksaken i torken med ett paket färskt tennisbollar för att hålla fyllningen från klumpning.
  • Metod 4 av 4:
    Spruta desinfektionsmedel
    1. Bild med titeln Desinfect Toys Steg 20
    1. Köp en desinfektionsspray. Det finns många märken av desinfektionsmedelspray på marknaden. De flesta har kemikalier, men det är också möjligt att hitta sprayer med naturliga ingredienser. Du kan också göra din egen spray. Några välkända märken av desinfektionsmedel är Lysol, Clorox och Dettol. Sjunde generationen och Cleanwell erbjuder naturliga sprayer.
    • Använd spray desinfektionsmedel i ett välventilerat område.
    • Till göra Ett naturligt desinfektionsmedel med väteperoxid, fyll en sprayflaska med vatten och tillsätt 3% peroxid.
    • Blanda lika delar vit vinäger och lägg den i en sprayflaska för ett annat naturligt alternativ.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 21
    2. Torka leksaken med en trasa. Använd en trasa för att torka ner leksaken innan du sprutar den med desinfektionsmedel. Torka det torrt eller med vatten. Att använda desinfektionsspray kommer inte att rengöra det, så torka ner det innan du sprutar den.
  • Bild med titeln Desinfect Toys Steg 22
    3. Spray desinfektionsmedel på en trasa. Spraya raget några gånger med lösningen. Du borde ha tillräckligt för att täcka hela leksaken. Om inte, spraya igen när du känner att desinfektionsmedlet har slutat. Torka sedan varje del av leksaken. Sluta inte torka tills du har täckt alla leksaker.
  • Bild med titeln Desinfect Leks Steg 23
    4. Låt leksaken torka. Det ska inte ta lång tid för leksaken att torka med en desinfektionsspray. Placera den i ett område som är utom räckhåll för barn. Låt några minuter för leksaken torka helt. Det borde inte finnas någon rest kvar på leksaken.
  • Om det behövs, torka ner det med en pappershandduk för att ta bort eventuella rester.
  • Tips

    Rengöringsprodukter kommer inte att desinficera, och desinfektionsmedel kommer inte att rengöra. Var noga med att torka ner ett objekt före eller efter användning av desinfektionsmedel.
  • En leksak måste desinficeras när det har blivit utsatt för sjukdom, släppt på marken, varit i ett annat barns mun, eller när det har mat, kräkningar eller slem på den.
  • Använd ett naturligt desinfektionsmedel när det är möjligt. Om en naturlig produkt inte fungerar så bra som du vill, byt till en produkt med blekmedel.
  • Varningar

    Det är mycket viktigt att hålla leksaker som fortfarande är våta med desinfektionsmedel från barn. Låt dem inte nära leksaken tills det är helt torrt. Ring giftkontroll om ditt barn visar några negativa symtom efter att ha hanterat en desinficerad leksak.
  • Vissa desinfektionsmedel, speciellt de med blekmedel, kan utlösa en allergisk reaktion. Om du eller ditt barn är utsatt för allergier, håller du med en naturlig renare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande