Hur man rengör ljusbrytare

Du kan glömma ljusbrytare när du är ren, men de borde vara nära toppen av din lista. Du sprider bakterier med dina händer och det finns få hushållsarmaturer som du rör så ofta som ljusbrytare. Du bör rengöra ljusbrytare om en gång i veckan. Ett grundläggande desinfektionsmedel ska fungera, men du kommer förmodligen att vilja använda en Q-tip för att hjälpa till att nå några av de svåra att få fläckar.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöra din ljusbrytare med en hemlagad lösning
  1. Bild med titeln Clean Light Switches Steg 1
1. Gör en ättika lösning. Blanda 8 uns (227 g) vita vinäger, fyra ounces av gnidningsalkohol och 4 ounces (113 g) väteperoxid. Om du har det tillgängligt, lägg till några droppar tea trädolja eller en annan eterisk olja.
  • Du kan också använda glasrengörare för att rengöra ditt ljusbrytare-ett bekvämt alternativ om du redan gör fönstren eller speglar i rummet!
  • Bild med titeln Clean Light Switches Steg 2
    2. Använd en pappershandduk eller tyg för att applicera rengöringslösningen på strömbrytaren. Spraya inte rengöringslösningen direkt på strömbrytaren. Spraya i stället till en pappershandduk eller tyg och gnid ner strömbrytaren.
  • Bild med titeln Clean Light Switches Steg 3
    3. Använd ett q-tips för att få det svåra att nå fläckar. Använd ett q-tip för att sprida rengöringslösningen i sprickorna och hålen som du inte kan nå med handduken.
  • Bild med titeln Clean Light Switches Steg 4
    4. Buff med en torr handduk. Gnugga växeln ner med en ren, torr handduk för att plocka upp överskott av fukt och rengöringslösning. Försök att hämta några streck som kan ha dykt upp.
  • Metod 2 av 3:
    Torka ner din ljusbrytare med en mikrofiberduk
    1. Bild med titeln Clean Light Switches Steg 5
    1. Vik mikrofiberduken. Vik tyget i en halv gånger, så att den har åtta små sidor. Du kan få ut det mesta av tyget på det här sättet, eftersom det kommer att finnas åtta sidor som du kan använda för upp till åtta separata ljusbrytare.
  • Bild med titeln Clean Light Switches Steg 6
    2. Torka omkopplaren med en torr mikrofiberduk. Microfiber desinficerar naturligt ytor utan de negativa biverkningarna av kemikalier. Gnid ner hela ytan av omkopplaren med en av de åtta sidorna av tyget.
  • Om ljusströmbrytaren har synliga tecken på smuts och smuts måste du använda en annan metod.
  • Bild med titeln Clean Light Switches Steg 7
    3. Använd en annan sida av tyget för nästa strömbrytare. Kör inte vatten över tyget, eller det kommer att sprida smuts som du har tagit upp. Använd istället en annan sida av den vikta trasan för att torka ner nästa strömbrytare.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring av ljusbrytaren med en desinficerande torka
    1. Bild med titeln Clean Light Switches Steg 8
    1. Gnugga omkopplaren med en desinfektionstork. Den desinficerande torkningen har redan rengöringslösning på den, så det är inte nödvändigt att applicera lösning på det. Använd torkningen för att gnugga hela ytan av omkopplaren.
    • Desinficera dina ljusbrytare ofta, speciellt om någon i ditt hem eller kontor nyligen har varit sjuk.
  • Bild med titeln Clean Light Switches Steg 9
    2. Använd ett q-tip för att rengöra hårda till sprickor. Gnugga det svåra att rengöra fläckar med en q-tips. Försök att sprida vätskan från desinfektionsterven över de delar du hade problem med att nå tidigare.
  • Bild med titeln Clean Light Switches Steg 10
    3. Buff switchen med en ren torr handduk. Gnugga omkopplaren med en handduk. Försök att få allt svårt att nå fläckar. Fortsätt tills du har hämtat allt överskott av fuktighet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande