Hur man desinferar en telefon

Telefoner tenderar att samla mycket bakterier på ytan och dessa bakterier kan göra dig eller en annan person sjuk. För en snabb och enkel ren, använd alkoholprep-dynor eller desinfektionstervetter för att sanera din telefon. Du kan också torka bort smuts och fett med en trasa som är lite fuktad med tvål och vatten. Om du är särskilt orolig för bakterier eller virus är en alkohollösning den mest effektiva bakterierna. Tänk på att alkohol kan skada din telefons skärm över tiden, så använd det inte för ofta, även om det fortfarande är avgörande för att desinficera din telefon och ett skärmskydd kommer att förhindra denna fråga. En UV-ljus sanitizer är också mycket effektiv, men de kan vara lite dyra. Var noga med att desinficera din telefon regelbundet för att hålla den säker och bakteriefri!

Steg

Metod 1 av 4:
Använda tvål och vatten för grundläggande desinfektion
  1. Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 1
1. Stäng av telefonen och koppla bort den från vägguttaget. Håll ned strömbrytaren på sidan av telefonen tills du ser avstängningsprompten på skärmen. Vänta på att telefonen stängs av helt innan du börjar rengöra den så att du är mindre benägna att skada den interna elektroniken. Om du har telefonen ansluten till en laddare, koppla ur den medan du jobbar så att du inte blir chockad.
  • Undvik att desinficera din telefon medan den är påslagen eftersom du får ut det.
  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 2
    2. Ta bort telefonens fall om den har en. Eftersom bakterier kan komma bakom fallet, se till att du slår av det medan du städar. Om ditt fall kommer i flera delar, separera dem så att du kan städa varje del individuellt. Håll telefonen och fallet bort från varandra medan du städar så att du inte infekterar dem igen.
  • Var försiktig med din telefon när du tar det ur fallet eftersom det lättare kan skadas.
  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 3
    3. Blanda några droppar av disken tvål och varmt vatten i en skål. Fyll en liten skål med det varmaste vattnet du kan hantera från din kran. Lägg till 1-2 droppar diskmedel till vattnet och rör det ihop tills det är grundligt kombinerat och sudsy.
  • Välja antibakteriell tvål om möjligt eftersom det är mer benägna att döda skadliga bakterier.
  • Variation: Du kan också använda handtvål om du inte har någon rätter tvål.

  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 4
    4. Våt en mikrofiberduk med lösningen och vrid det helt. Doppa snabbt din mikrofiberduk i tvålvattnet och dra ut det innan det blir helt mättat. Kram tyget tätt i dina händer för att vrida ett överskott av vatten så att du inte får din telefon droppa.
  • Undvik att använda pappershanddukar eller slipande rengöringsplattor eftersom du kunde klia på telefonens skärm.
  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 5
    5. Gnid telefonens ytor grundligt med tyget för att ta bort bakterier. Börja på din skärm och arbeta i cirkulära rörelser över hela telefonen. Arbeta försiktigt runt mikrofonerna, portarna och knapparna eftersom vattnet kunde fångas inuti och förstöra den interna elektroniken. När du har slutfört rengöring framsidan, vrid telefonen och börja torka tillbaka ryggen.
  • Om du har en vattenbeständig telefon är det okej om du får lite vatten nära portarna eller knapparna eftersom det är mindre benägna att skada.
  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 6
    6. Torka alla kvarvarande fukt på telefonen med en ren handduk. Ställ in telefonen på en torr mikrofiberduk och klappa ytorna torra. Var noga med att ta bort allt vatten som fortfarande finns kvar på ytan så det är mindre benägna att skada.
  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 7
    7. Rengör gummi eller läderfodral med tvålvattnet. Doppa din mikrofiberduk tillbaka i tvålvattnet och vrida det igen. Torka in det inre och utsidan av ditt telefonfall för att ta bort smuts eller damm som sitter fast inuti det. Fokusera på hörnen eller några små luckor där bakterier skulle växa lättare för att säkerställa att du helt saniterar fallet.
  • Undvik nedsänkning av ditt telefonfall eftersom du kan skada materialet.
  • Om du har ett lädertelefonväska, använd en läderkonditionering efteråt så att fallet är mjukt.
  • Metod 2 av 4:
    Dödande bakterier med alkohol
    1. Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 8
    1. Stäng av och koppla ur telefonen från laddaren. Koppla ur telefonen från alla laddare så att du inte blir chockad när du städar. Tryck på strömbrytaren på sidan av telefonen och håll ner den tills du ser en snabb popup på skärmen. Vänta på att telefonen helt stängs av innan du börjar städa den.
    • Om du arbetar på din telefon medan den fortfarande är påslagen, kan du orsaka att elektroniken är kort.
  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 9
    2. Pop telefonens fall av och sätt den åt sidan. Tryck på kanten av fodralet från din telefon så det kommer lös. Dra ut din telefon och ställ den åt sidan medan du arbetar. Om ditt telefonfall består av flera bitar, ta dem alla ifrån varandra så att du kan rengöra dem noggrant.
  • Håll ditt ärende och telefon separat medan du arbetar så att du inte av misstag recontaminera dem.
  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 11
    3. Häll gnugga alkohol på en mikrofiberduk. Välj att gnugga alkohol som har minst 60-70% alkoholinnehåll så det dödar effektivt de flesta bakterier.
  • Våt mikrofiberduken i din alkohollösning och vrid det för att ta bort eventuell överskottsvätska som kan skada din telefon.
  • Använd inte pappershanddukar eller andra slipande rengöringsdukar eftersom de kunde skrapa din telefon. Lintfri mikrofiber är bäst.
  • Varning: Med tiden kan gnidningsalkohol ta bort skyddsbeläggningen på telefonens skärm som håller fingeravtryck från att smetas och förhindrar vattenskador, så använd det sparsamt medan du städar.

  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 12
    4. Torka telefonens ytor från topp till botten med din tyg. Arbeta över hela telefonens framsida i cirkulära rörelser och applicera ljustryck. Gå långsamt runt portarna, knapparna och högtalarna så att du inte får din rengöringslösning i dem eftersom alkoholen kan förstöra elektroniken. Vänd din telefon över och rengör baksidan på samma sätt.
  • Tvätta dina händer Innan du börjar rengöra din telefon så att du inte recontaminerar den genast.
  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 13
    5. Välj rengöringsdukar om du behöver sanera din telefon på språng. Leta efter torkdukar som är speciellt utformade för rengöringselektronik eftersom de är mindre benägna att skada din telefon. Gnugga hela telefonen med torkningen så att den är helt sanitized. Fokusera på områden som har täta sömmar eller små sprickor där bakterier är mer benägna att bygga upp. Var försiktig så att du inte sätter ut torka inuti några portar eftersom du kan skada elektroniken.
  • Du kan köpa städservetter för elektronik från din lokala elektronikbutik, och de brukar döda cirka 99% av bakterierna och virusen på din telefon.
  • Håll några rengöringsdukar med dig när du lämnar så du kan desinficera din telefon på språng.
  • Expertips
    Jonathan Tavarez

    Jonathan Tavarez

    Husrengöring Professionaljonathan Tavarez är grundare av PRO-hushållerska, en premium städservice med huvudkontor i Tampa, Florida Catering till bostads- och kommersiella kunder över hela USA. Sedan 2015 använder PRO-hushållare strikta träningsmetoder för att säkerställa högkvalitativa rengöringsstandarder. Jonathan har över fem års professionell rengöringsupplevelse och har över två års erfarenhet som kommunikationsdirektör för FN: s förening Tampa Bay. Jonathan tjänade en BS i ledning och marknadsföring från University of South Florida 2012.
    Jonathan Tavarez
    Jonathan Tavarez
    Husstädning Professionell

    Vår expert samtycker till: Alkoholservetter kan sanera din telefonskärm och fall, men undvika att använda något som vodka, ättika eller ammoniak, eftersom dessa inte är erkända som effektiva desinfektionsmedel från Världshälsoorganisationen. Också ett vanligt UV-ljus steriliserar inte ytorna.

  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 14
    6. Klappa din telefon torr med en andra mikrofiberduk. Lägg mikrofiberduken platt på din arbetsyta och ställ ner telefonen i mitten av den. Tryck försiktigt tyget på telefonen för att hämta någon fuktighet. Se till att telefonen är helt torr så det blir inte skadat.
  • Du behöver inte torka din telefon om du använder rengöringsdukar.
  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 15
    7. Sanitera trä- eller plastfodral med din alkohollösning. Doppa din tyg tillbaka i din rengöringslösning och vrida den ut. Torka in och utanför ditt telefonväska, se till att sanera varje bit. Var uppmärksam på några små sprickor eller sömmar i fallet eftersom bakterier kan bygga upp där.
  • Undvik att använda alkohol på läderfodral eftersom du kunde torka dem ut.
  • Om du har problem med att städa ut sprickorna, försök använda en styvbristled tandborste.
  • Metod 3 av 4:
    Använda en UV-ljusstödare
    1. Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 16
    1. Köp en UV-telefon Sanitizer Online eller från en elektronikbutik. Leta efter en modell som är tillräckligt stor för att helt stänga runt telefonen, annars kommer behandlingen inte vara lika effektiv. Jämför funktionerna och recensionerna för flera alternativ så att du kan välja den som är den mest prisvärda för dig.
    • UV-telefons saniterare är små slutna fall som har UV-C-lampor som kan döda upp till 99.9% av bakterierna och virusen på din telefon.
    • Du kan köpa UV Light Sanitizers för cirka $ 60 USD, men mer effektiva modeller kostar vanligtvis dig mer.
  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 17
    2. Sätt telefonen inuti sanitiseraren och stäng av locket. Öppna locket för sanitiseraren och ställ in telefonen uppåt i den nedre delen. Se till att telefonen inte hänger över insatsdelen, annars kommer du inte att kunna stänga den ordentligt. Sänk långsamt Sanitizer`s lock för att slå på UV-lamporna och börja desinficera din enhet.
  • Du kan lämna fallet på din telefon eller du kan ta av det. UV-ljuset kommer också att döda några bakterier på fallet.
  • Läs anvisningarna för sanitiseraren helt eftersom du kan behöva göra ytterligare steg när du rengör din telefon.
  • Dricks: Många UV-sanitizers har portar så att du kan ansluta telefonen så att den kan ladda medan du städar den.

  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 18
    3. Lämna din telefon inuti sanitizer i 5-10 minuter. Leta efter ett upplyst signalljus på utsidan av sanitiseraren så att du vet att det fungerar ordentligt. Håll telefonen inuti väskan med locket så att det effektivt kan döda bakterierna på ytan. Efter 5-10 minuter stängs signallampan så att du vet när du kan ta bort telefonen.
  • UV-lamporna stängs av automatiskt om du öppnar locket när som helst när du desinficerar din telefon.
  • Om du tar din telefon ut ur sanitizern tidigt, kan det fortfarande få några bakterier kvar på ytan.
  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 19
    4. Tvätta händerna innan du tar din telefon igen. Våta dina händer med varmt vatten och lather handtvål i minst 15-20 sekunder. Skölj av tvålen och torka dina händer innan du lyfter locket på din UV-sanitizer. Ta din telefon ut och använd den som vanligt till nästa gång du rengör det.
  • Använd Hand Sanitizer om du inte kan tvätta händerna.
  • Om du inte desinficerar dina händer, kan du förorena din telefon direkt när du tar ut det.
  • Metod 4 av 4:
    Håll din telefon Germfri
    1. Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 20
    1. Tvätta händerna ofta så att bakterier överförs inte till din telefon. Använd alltid varmt vatten och tvål medan du tvättar händerna för att hjälpa till att döda mer bakterier och virus. Skor tvålen på dina händer i minst 20 sekunder, se till att du rengör ryggen på dina händer, mellan fingrarna och under naglarna. Skölj tvålen med varmt vatten innan de torkar dem på en ren handduk.
    • Var noga med att tvätta händerna innan du hanterar eller äter mat, behandlar ett sår eller bryr sig om någon som är sjuk. Rengör sedan händerna efter att ha använt badrummet, blåser näsan eller hanteringen av sopor.

    Varning: Undvik nysning eller hosta i dina händer eftersom du är mer benägna att sprida bakterier och bakterier.

  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 21
    2. Använd Hand Sanitizer om du inte kan tvätta händerna. Leta efter en handreningsmedel som innehåller minst 60% alkohol så det dödar effektivt bakterier och virus. Sätt ett myntstorlek i din handflata och gnugga händerna ihop, se till att den når mellan fingrarna och under naglarna. Fortsätt gnugga sanitiseraren tills den absorberar helt i huden.
  • Hand sanitizer kan inte döda alla bakterier på dina händer.
  • Om du har möjlighet, tvätta händerna istället eftersom det kommer att desinficera dina händer mer noggrant.
  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 23
    3. Använd hörlurar för att hålla telefonen borta från ditt ansikte. Välj hörlurar som har en inbyggd mikrofon så att du fortfarande kan svara på telefonsamtal. Håll telefonen i fickan eller på ditt skrivbord hela dagen så att du inte behöver hantera det så ofta. När du tar ett telefonsamtal, lägg i hörlurarna så att du inte behöver ta med skärmen nära ditt ansikte.
  • Om du inte har hörlurar, håll din telefon bort från din mun eller använd högtalartelefon för att minska spridningen av bakterier.
  • Bild med titeln Desinficera ett telefonsteg 22
    4. Undvik att hantera telefonen i badrummet. Lämna din telefon i ett annat rum när du går på toaletten. Om du måste ta med din telefon med dig, håll den innesluten i en ficka eller påse hela tiden. Rör inte telefonen tills du är klar på badrummet och har tvättat dina händer noggrant.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök att desinficera din telefon dagligen så det finns färre chanser att sprida bakterier.

    Varningar

    Använd gnidningsalkohol sparsamt när du rengör telefonen eftersom du kan ta bort skyddsbeläggningen från skärmen som håller den från att bli täckt av fingeravtryck.
  • Använd inte ättika för att desinficera. Det är inte ett EPA-registrerat desinfektionsmedel och dess effektivitet mot virus och bakterier är låg (80% respektive 90%). Det kommer inte att döda alla bakterier.
  • Undvik att röra ditt ansikte efter att du har använt telefonen så att du är mindre sannolikt att bli sjuk eller sprida bakterier och virus.
  • Saker du behöver

    Använda tvål och vatten för grundläggande desinfektion

    • Mikrofiberdukar
    • Skål eller handtvål
    • skål

    Dödande bakterier med alkohol

    • Rengöringssprit
    • skål
    • Rengöringsdukar för elektronik
    • Mikrofiberdukar

    Använda en UV-ljusstödare

    • UV Light Sanitizer
    • Allsidig desinfektionsmedel
    • Handtvål
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande