Hur man rengör en kontorsstol

Oavsett om du arbetar hemifrån eller i en bås, betyder ett skrivbordsjobb att du spenderar det mesta av din dag sitter i din stol. En tillfällig olycka med mat, bläck eller dryck är bunden att hända, och du måste säkert rengöra det. Över tiden kan klädseln också behöva generell rengöring, och om dina hjul inte rullar såväl som de borde, kan de behöva rengöra också.

Steg

Del 1 av 3:
Ta hand om spill och fläckar
  1. Bild med titeln Rengör en kontorsstol Steg 1
1. Plocka upp eventuella lösa skräp. Använd en pappershandduk för att ta så mycket av det fasta materialet som möjligt och kassera det i papperskorgen. Du kan behöva göra det flera gånger för att helt ta bort det fasta ämnet. Om du rengör en stol med tygklädsel är det viktigt att inte gnugga när du är ren - du kan tvinga fastämnena i tyget och göra det svårare att rengöra.
  • Det är viktigt att agera så snart du ser röra, så det har inte tid att ställa in.
  • Bild med titeln Rengör en kontorsstol Steg 2
    2. Blotvätskor med en våt trasa. Ju snabbare du deltar i ett spill, desto mindre sannolikt är det att ställa in och orsaka en fläck. Om du agerar tillräckligt snabbt, bör du bara behöva dämpa en trasa eller trasa med vatten. Använd den för att svamp upp så mycket av vätskan som du kan. Vandra vätskan i en separat behållare eller en diskbänk, och fortsätt att blottera spillet tills det är borta.
  • Bild med titeln Rengör en kontorsstol Steg 3
    3. Kontrollera vården på din stol. Den här taggen ger rengöringsinstruktioner direkt från tillverkaren. Om du ser en s, bör du bara använda lösningsmedelsbaserade lösningar för att rengöra stolen. En W betyder att du ska använda ett vattenbaserat lösningsmedel, medan en SW eller S / W betyder antingen typ av lösning kan användas.
  • Bild med titeln Rengör en kontorsstol Steg 4
    4. Rengör s-kodade stolar med ett kemtvättlösningsmedel. Varje produkt som innehåller vatten kan skada klädseln. Det finns flera märken av städare, och du bör alltid kolla instruktionerna som kommer med produkten. Vissa är i flytande form medan andra är pulveriserade.
  • I båda fallen vill du applicera en liten mängd lösningsmedel till en torr trasa och blotta upp fläcken.
  • Se till att du använder en fuktig trasa för att vika bort lösningsmedlet, annars kan det lämna en ring på din klädsel.
  • Bild med titeln Rengör en kontorsstol Steg 5
    5. Tvätta W-kodade stolar med ett vattenbaserat lösningsmedel. Blanda en mild disk tvål med vatten och dämpa en ren trasa med den. Blott fläcken med tyget. Var försiktig så att du inte gnuggar fläcken, annars kan du skada klädseln, speciellt om den är gjord av tyg eller mikrofiber.
  • Bild med titeln Rengör en kontorsstol Steg 6
    6. Ta bort fläckar med gnidningsalkohol. Dämpa en bomullsboll med några droppar gnidningsalkohol. Testa alkoholen på en liten plats av stolen som inte är synlig, till exempel undersidan. Om det inte orsakar skador, använd bomullsbollen för att gnugga fläcken.
  • Mesh klädsel tenderar att bli frayed om gnidas för snabbt. Var noga med att vara mer mild på dessa ytor.
  • Använd inte gnidningsalkohol på akryltygbeläggning.
  • Rubbing alkohol har bara en liten mängd vatten, och du kan kanske använda den på S-kodad klädsel. Om du är osäker, applicera en liten mängd gnidningsalkohol till en liten, obekväm del av klädseln. Om det inte finns någon skada, bör du kunna använda gnidningsalkoholen.
  • Del 2 av 3:
    Fräscha upp klädseln
    1. Bild med titeln Rengör en kontorsstol Steg 7
    1. Dammsugning smuts och damm. Börja med en klädselfäste, som har en bred plaständ och en borste under. Borsten är mjuk nog att det inte kommer att klia läder och vinylklädsel. Passera vakuumet över stolens säte, bak och armar.
    • Efter att ha gått över klädseln med klädseln kan du använda sprickverktyget för att täcka områden som är svårare att nå.
    • Se till att sugningen inte är för stark, eftersom det kan skada läderklädsel.
  • Bild med titeln Rengör en kontorsstol Steg 8
    2. Blanda en lösning av flytande tvål och vatten. Använd ett naturligt, biologiskt nedbrytbart skålmedel som din tvål. Se till att testa lösningen på en liten, obekväm del av klädseln - det här är det enda sättet att vara helt säker på att lösningen inte kommer att skada den. Beroende på vad klädseln är gjord av, kommer sminken på din lösning att variera.
  • För tyg, vinyl eller läderklädsel, blanda några droppar tvål med 1 kopp (240 ml) vatten.
  • Bild med titeln Rengör en kontorsstol Steg 9
    3. Doppa en trasa i din rengöringslösning och torka ner klädseln. Se till att du använder en ren, luddfri trasa. Dämpa din trasa istället för att suga den - du vill inte lämna ett överskott av rengöringslösning på klädseln. Var försiktig så att du inte gnuggar eller skrubba, eftersom det kan fraja mesh eller skrapa läder.
  • Bild med titeln Rengör en kontorsstol Steg 10
    4. Torka klädseln med en torr trasa. Torka bort alla vatten- eller tvålrester, låt sedan stolen lufttorka. Håll stolen i ett välventilerat område. Detta gör det möjligt att torka snabbare.
  • Del 3 av 3:
    Rengöring av hjul, armar och ben
    1. Bild med titeln Rengör en kontorsstol Steg 11
    1. Vänd stolen upp och ner och ta bort hjulen. Du kanske tycker det är lättare att arbeta om du sitter i en annan stol. Du kommer att undvika att vara ständigt böjd ner, vilket sparar ryggen. Vissa hjul dyker upp bara från att dra, medan andra kan kräva användning av en skruvmejsel.
  • Bild med titeln Rengör en kontorsstol Steg 12
    2. Använd en smörkniv för att skrapa av stora skräp. Oavsett om det är torkad mat, gunk eller till och med små stenar, kan någon av dessa hindra din kontorsstols rörelse. Smörkniven kan glida in i sprickan mellan hjulet och dess omslag, så att du kan skrapa eller dyka upp eventuella skräp i hjulet.
  • Om det finns hår som fastnar i hjulet, skära dem med sax som använder pincett för att ta bort dem.
  • Bild med titeln Rengör en kontorsstol Steg 13
    3. Torka hjulet med en torr trasa. Detta bör ta hand om någon röra du inte kan skrapa med smörkniven. Om hjulen är särskilt smutsiga, dämpa din tyg och lägga till några droppar diskmedel.
  • Om du behöver rengöra mellan hjulet och omslaget kan du använda en bomullspinne fuktad med vatten för att rengöra längs sprickan.
  • Bild med titeln Rengör en kontorsstol Steg 14
    4. Använd pappershanddukar för att torka hjulen. Varje fukt kvar på hjulet hindrar det från att rulla smidigt. Torka hjulet noggrant med pappershanddukar, speciellt om du använde tvål.
  • Bild med titeln Rengör en kontorsstol steg 15
    5. Placera hjulen på stolen och vänd den igen. Din stol ska nu rulla mycket mer smidigt. Om hjulen har skruvar, kom ihåg att skruva tillbaka dem innan du sitter i stolen.
  • Bild med titeln Rengör en kontorsstol Steg 16
    6. Torka ner stolarmar och ben med en fuktig trasa. Eftersom dessa delar vanligtvis är plast eller metall, är de mycket lättare att rengöra än stolens klädsel. Torka dem med en fuktig trasa kommer vanligtvis att räcka för att rengöra dem. Om spillet är lite vackert, använd en mild lösning av vatten och diskmedel.
  • Efter rengöring, torka av armarna och benen med en ren, torr trasa.
  • Varningar

    Innan du använder någon typ av rengöringslösning, använd den på en liten, obekväm del av stolen. På det sättet vet du säkert om det är säkert att använda.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande