Hur man rengör ljusfärgat läder

Ljusfärgat läder är ett populärt val för möbler, jackor, plånböcker och skor. Även om ljusfärgat läder är ett utmärkt stilval kan det vara svårt att behålla. Till exempel kommer ljusfärgat läder att visa mer smuts och fläckar än mörkare läder. För att rengöra ljusfärgat läder, bör du rengöra regelbundet med vatten och tvål, tvätta med en hemlagad renare och träna standardvårdstekniker.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör allmän rengöring
  1. Bild med titeln Clean Light Färgat Läder Steg 1
1. Vakuum eller damm läder. Före tvättläder bör du vakuum eller damm på ytan för att ta bort eventuella lösa smulor eller smuts. Detta bör göras med en mjuk borstvakuumfäste eller dammduk.
  • Bild med titeln Clean Light Färgat läder Steg 2
    2. Blanda varmt vatten och tvål. I en liten skål, spädar vanlig handtvål eller diskmedel i varmt vatten. Blanda tillsammans 1 tesked tvål för varje fyra koppar (946 ml) vatten.
  • Bild med titeln Clean Light Färgat Läder Steg 3
    3. Dampa tyget och torka ytan. Doppa en ren trasa i tvål och vattenblandning. Krama tyget för att ta bort eventuellt överskott av vatten. Tyget ska vara fuktig och inte droppande våt. Torka läderytan med den fuktiga trasan. Se till att rengöra hela ytan.
  • Om du städar en soffa är det bäst att börja på toppen och arbeta dig ner till botten.
  • Bild med titeln Clean Light Färgat Läder Steg 4
    4. Torka med en ren fuktig trasa. Ta sedan en ren trasa och doppa den i vanligt vatten. Wring ut tyget så att den är våt, men inte droppande. Torka hela ytan med vanligt vatten. Detta kommer att hjälpa till att ta bort eventuell tvål som förblir på ytan.
  • Bild med titeln Clean Light Färgat Läder Steg 5
    5. Torka läder. När du har sköljt ytan, ta en torr handduk och torka av läder för att ta bort allt vatten. Detta kommer att hjälpa till att torka ytan. Du vill inte lämna ytan våt eftersom det kan minska livslängden i ditt läder.
  • Bild med titeln Clean Light Färgat Läder Steg 6
    6. Applicera läderkonditioneringsapparat efter rengöring. Efter att ha tvättat läder bör du behandla det med en balsam. Detta förhindrar att läder torkas ut och spricker. När sprickor bildas är det mycket lättare för smuts och olja att få fångas i tyget, vilket orsakar fläckar.
  • Du kan använda en kommersiell läderkonditioneringsapparat som kan köpas från en hemaffär. Följ anvisningarna för att tillämpa balsam.
  • Alternativt kan du göra din egen balsam genom att blanda en del vinäger med en del linolja eller linolja. Applicera lösningen med en ren trasa och låt sitta över natten. Sedan buff ytan med en torr trasa.
  • Metod 2 av 3:
    Avlägsna fläckar
    1. Bild med titeln Clean Light Färgat Läder Steg 7
    1. Ta bort fläckar med nagellackborttagare eller gnidningsalkohol. Om det finns några fläckar som inte kommer av med regelbunden rengöring, kan du försöka behandla dem med nagellackborttagare eller gnugga alkohol. Gnugga fläcken med en trasa som har doppats i gnidning av alkohol eller nagellackborttagare.
    • Testa alltid tyget innan du ansöker om fläckar för att säkerställa att det inte lämnar ett märke.
  • Bild med titeln Clean Light Färgat Läder Steg 8
    2. Ta bort fettfläckar med bakpulver. För att göra detta måste du applicera bakpulver till fläcken och låt den sitta över natten. Bakpulken kommer att absorbera något fett från läder. Nästa dag, torka bara ytan med en ren trasa.
  • Bild med titeln Clean Light Färgat läder Steg 9
    3. Använd tandkräm för att rengöra läderskor. För att göra detta, torka av någon lös smuts eller damm, ta sedan dina skor med en fuktig trasa. Därefter dab en liten mängd tandkräm på dina skor och gnugga in med fingrarna. Var uppmärksam på några fläckar eller scuff-märken.
  • Skrubba några tuffa fläckar med en gammal tandborste. Därefter, torka bort tandkrämen med en fuktig trasa.
  • Låt skorna torka på en varm plats.
  • Bild med titeln Clean Light Färgat Läder Steg 10
    4. Gör en citronsaft och grädde av tartarrenare. Kombinera citronsaft med grädde av tartar. Blanda ihop, justera mängderna tills en pasta bildas. Gnid blandningen på fläcken och låt sitta i ungefär en halvtimme. Ta sedan bort blandningen med en svamp och torka med en ren trasa.
  • Metod 3 av 3:
    Omsorg för ljusfärgat läder
    1. Bild med titeln Clean Light Färgat Läder Steg 11
    1. Undvik att spilla på och färgade ljusfärgat läder. Eftersom ljusfärgat läder visar alla märken och fläckar, vill du se till att du undviker att träna materialet. Till exempel, om du äger en vit lädersoffa, bör du undvika att äta och dricka regelbundet på soffan. Detta kommer att minska sannolikheten för fläckar.
    • Alternativt, om du äger en krämfärgad läderväska, ska du inte röra påsen omedelbart efter att ha satt på handkräm. Oljorna i grädden kan överföras till väskan som orsakar fläckar.
  • Bild med titeln Clean Light Färgat Läder Steg 12
    2. Torka spill omedelbart. Så snart ett spill, smet eller fläck uppstår på ljusfärgat läder, bör du torka det omedelbart med en mikrofiberduk. Om fläckar lämnas obehandlade blir de extremt svåra att ta bort. Till exempel bör du torka ner ljusfärgade läderskor efter varje användning. Detta kommer att hålla dem utseende helt nya.
  • Bild med titeln Clean Light Färgat Läder Steg 13
    3. Läs några rengöringsanvisningar som följde med produkten. Om du har köpt en läderdesigner handväska eller soffa, kan den komma med en lista med rengöringsinstruktioner. Läs alltid instruktionerna noggrant före rengöring. De kan ge dig hjälpsamma rengöringstips och produktrekommendationer.
  • Bild med titeln Clean Light Färgat Läder Steg 14
    4. Få ditt läder professionellt rengjort. Om du inte kan ta bort fläckar från dina lätta läderprodukter, ska du ha dem professionellt rengjorda. Till exempel kommer en ljusfärgad lädersoffa att uppleva vanligt slitage från svett eller smutsiga händer. Har detta läder professionellt rengjort några gånger varje år.
  • Tips

    Testa alltid rengöringsprodukter på en liten dold bit av tyg. Se till att de inte markerar läder innan du använder.
  • Du kan försöka använda vit vinäger på små fläckar.
  • Rengör ljuset färgat läder om en gång varannan till fyra månader. Detta kommer att hjälpa till att ta bort smuts och oljesfläckar som kan ha utvecklats.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande