Hur man rengör en pekskärmdator

Touchscreen-datorer är bekväma bitar av modern teknik, men de blir ofta smutsiga med vanlig användning. Överflödig smuts och smuts kan komma i sprickskärmens sprickor, försämra sin funktionalitet. Genom att rengöra pekskärmen, ta bort skräp från tangentbordet och utföra förebyggande vård, kan du hålla pekskärmen ren och fungera bra.

Steg

Del 1 av 3:
Rengöring av pekskärmen
  1. Bild med titeln Rengör en pekskärmsdator Steg 1
1. Stäng av din pekskärmdator. Innan du rengör din pekskärmsdator, koppla ur och slå ned din enhet. Detta kommer att minska elektriska risker och hålla din enhet en svalare temperatur för rengöring.
  • Bild med titeln Rengör en pekskärmsdator Steg 2
    2. Använd en mikrofiberduk för att ta bort damm. Använd en mikrofiberduk för att rengöra din pekskärm noggrant, torka från sida till sida. Var noga med att torka runt omkretsen på skärmen, med din fingernagel för att trycka lite tyg i några sprickor där skärmen möter baksidan. Applicera försiktigt tryck för att avlägsna ytfingeravtryck.
  • Undvik att applicera extremt tryck, vilket kan skada kristallerna i din LCD.
  • Mikrofiberdukar kan köpas på kamera, teknik eller glasögon. De är gjorda för att inte skrapa känsliga ytor, till exempel din pekskärm.
  • Bild med titeln Rengör en pekskärmsdator Steg 3
    3. Renvisa fläckar med glasögonrenare. För envisa fläckar, Spritz 1-2 Sprays of Eyeglass Cleaner på din mikrofiberduk så det är fuktigt men inte mättat. Torka din skärm i små cirkulära rörelser för att ta bort eventuella oljiga fläckar eller fingeravtryck.
  • Spraya inte städaren direkt på din pekskärm. Detta kan orsaka att skärmen blir alltför våt och skador på de elektriska komponenterna.
  • Bild med titeln Rengör en pekskärmsdator Steg 4
    4. Torka din skärm med en ren mikrofiberduk. Använd en ren, torr mikrofiberduk till Buff din pekskärm efter användning av glasögonrenare. Detta kommer att minska strimmor och torka eventuell kvarvarande fuktighet.
  • Del 2 av 3:
    Ta bort skräp från tangentbordet
    1. Bild med titeln Rengör en pekskärmsdator Steg 5
    1. Tryck på ditt tangentbord för att lossa smuts. Stå ditt tangentbord på sin sida och ge en mild kran för att lossa någon mat eller damm som fastnar runt nycklarna. Att inte slå tangentbordet för fast, eftersom du inte vill skada några interna komponenter. En mild knock på samma sätt som du skulle knacka på en dörr borde vara tillräcklig.
  • Bild med titeln Rengör en pekskärmsdator Steg 6
    2. Ta bort ytskräp med en mikrofiberduk. Med ditt tangentbord lägenhet i ett normalt läge, använd en mikrofiberduk för att torka tangentbordet i korta slag från ena sidan till den andra, svepa alla skräp i en riktning. Var särskilt uppmärksam på några smutsområden, torka runt nycklarna där det är möjligt. Svepa alla lossna skräp i papperskorgen.
  • Bild med titeln Rengör en pekskärmsdator Steg 7
    3. Prova en kapsel av tryckluft för att rensa envis skräp från nycklar. Håll kapseln av tryckluft på avstånd och orientering som anges på tillverkarens anvisningar och tryck på avtryckaren för att släppa luften. Blåsa i korta sporter, rikta strömmen vid svåra till nöjda fläckar. Sopa upp eventuella skräp som befrias.
  • Bild med titeln Rengör en pekskärmsdator Steg 8
    4. Använd en fuktig trasa för flytande spill. Om ditt tangentbord har klibbigt, torkade flytande spill, dämpar en luddfri trasa med en droppe mild disk tvål och lite vatten. Vrid tyget väl. Spot Rengör några områden av färgning, med ett nytt område av tyget som färgning av liftar.
  • Del 3 av 3:
    Omsorg för din pekskärmdator
    1. Bild med titeln Rengör en pekskärmsdator Steg 9
    1. Rengör din pekskärm regelbundet. Frekvent rengöring av din pekskärm kommer att hålla den snygg och fungerande ordentligt. Utför rutinrengöring upp till en gång om dagen. För de flesta, en gång i veckan kommer att vara tillräcklig.
  • Bild med titeln Rengör en pekskärmsdator Steg 10
    2. Tvätta händerna innan du använder din pekskärmdator. Oljor på din hud kan smutsiga din pekskärm snabbare. För att hålla din pekskärm sin renaste, tvätta alltid händerna innan du hanterar datorn. Det kan vara till hjälp för att undvika röriga uppgifter, som att äta, medan du arbetar.
  • Bild med titeln Rengör en pekskärmsdator Steg 11
    3. Undvik att använda hårda kemiska rengöringsmedel på skärmen. De flesta hushållsrengöringsmedel är inte formulerade för känsliga pekskärmar. Använd endast glasögon eller lösningar som är specifikt formulerade för teknikskärmar för att förhindra skador på din enhet.
  • Bild med titeln Rengör en pekskärmsdator Steg 12
    4. Stäng luckan på din dator när den inte är i bruk. Om din pekskärm dator är en bärbar dator, stäng omslaget när du inte använder den. Detta kommer att förhindra överskott av damm och håll din skärm skyddad mot direkt solljus, vilket kan skada displayen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande