Hur man rengör bläck från insidan av en torkare

När bläck fastnar på insidan av en torktumlare kan det vara ett riktigt krångel. Eftersom du inte vill torka kläder i en bläckfärgad torktumlare finns det flera sätt att rengöra det. Kommersiella produkter kan enkelt ta bort bläck från en torktumlare, till exempel att gnugga alkohol och buggspray. Du kan också prova hushållsprodukter, som nagellack. Se till att du läser tillverkarens instruktioner först och koppla ur torken före rengöring.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda kommersiella produkter
  1. Bild med titeln Rengör bläck från insidan av en torktumlare Steg 1
1. Torka av bläck med gnidningsalkohol. Ta en mjuk trasa och dämpa den med gnugga alkohol. Torka försiktigt bort bläcket. Det borde komma ut ganska lätt.
  • Om det finns mer än en bläckfläck i torken, använd en separat trasa för varje sektion.
  • Bild med titeln Rengör bläck av insidan av en torktumlare Steg 2
    2. Använd magisk suddgummi. Magic Eraser är en suddgummi som säljs av Mr. Ren som hjälper till att ta bort envisa fläckar från olika ytor. Att använda magisk suddgummi är enkel. Du dämpar helt enkelt suddgummi och försiktigt swab den över bläcken för att ta bort den oönskade fläcken.
  • Om fläcken är lite svår att komma ut, tveka inte att skrubba lite svårare för att ta bort det.
  • Bild med titeln Rengör bläck av insidan av en torktumlare Steg 3
    3. Prova en buggspray. Kommersiell bug spray kan faktiskt hjälpa till att ta bort bläckfläckar. Varumärket fungerar särskilt bra för att eliminera bläckfläckar. Allt du behöver göra är att spruta repellent direkt på fläcken och fortsätt att torka bort med pappershanddukar.
  • Bild med titeln Rengör bläck från insidan av ett torktumlare Steg 4
    4. Springa blekande handdukar genom en torrcykel. Efter att ha använt någon rengöringsmetod som beskrivits ovan bör du alltid köra blekmedel med en torrcykel för att säkerställa att några långvariga fläckar tas bort. Blöt några gamla handdukar i blekmedel. Vrid handdukarna så att de inte dricker våta och placera dem i torken. Kör dem genom en komplett cykel.
  • Om du fortfarande märker bläckfläckar i torken, kör dem igenom en annan cykel.
  • Använd alltid handskar vid hantering av blekmedel.
  • Metod 2 av 3:
    Använda hushållsprodukter
    1. Bild med titeln Rengör bläck av insidan av ett torktumlare Steg 5
    1. Prova vegetabilisk förkortning. Låt torken springa tomt i några minuter. Smörj vanlig grönsak förkortning på bläcket. Låt det sitta på några minuter innan du torkar av förkortningen. Om det är framgångsrik, ska bläcket också gå av.
  • Bild med titeln Rengör bläck från insidan av ett torktumlare Steg 6
    2. Använd nagellackborttagare. Om du har någon nagellackborttagare, gnugga den i fläcken med en mjuk trasa eller trasa. Om du tillämpar ett litet tryck, ska bläcket så småningom komma ifrån.
  • Bild med titeln Rengör bläck av insidan av ett torktumlare Steg 7
    3. Prova ett starkt schampo. Om du har ett starkt schampo till hands kan du gnugga detta i bläcket för att ta bort det. Detta fungerar bäst med ett schampo märkt som fullstyrka.
  • Bild med titeln Rengör bläck från insidan av ett torktumlare Steg 8
    4. Kör blekande handdukar genom torken. Med hushållsprodukter är det viktigt att se till att några fläckar är helt borttagna. Blöt några gamla handdukar med blekmedel. Vrida dem för att se till att de inte dricker våta och sedan kasta dem i torken. Kör en hel cykel för att slutföra rengöringsprocessen.
  • Upprepa om det behövs.
  • Var noga med att bära handskar när han hanterar blekmedel.
  • Metod 3 av 3:
    Undvik vanliga misstag
    1. Bild med titeln Rengör bläck av insidan av ett torktumlare Steg 9
    1. Kontrollera med tillverkaren. Innan du försöker behandla bläckfläckar, kontrollera tillverkningsinstruktioner eller ringa till tillverkaren. Du vill se till att den produkt du använder är säker för din torktumlare. Tillverkaren kan också ha specifika tips för att få bläck ut ur ditt märke av torktumlare.
  • Bild med titeln Rengör bläck av insidan av ett torktumlare steg 10
    2. Koppla ur torken innan du rengör. Det är farligt att rengöra torken när den är inkopplad. Innan du applicerar någon rengöringsprodukt till trumman, koppla ur din torktumlare från väggen. Du kan ansluta den igen innan du lägger till blekande blöta handdukar för att slutföra rengöringsprocessen.
  • Bild med titeln Rengör bläck av insidan av ett torktumlare Steg 11
    3. Var försiktig så att du inte smälter bläcket. Använd alltid separata trasor för att rengöra olika bläckfläckar i din torktumlare. Om du bara torkar samma trasa runt i din torktumlare kan det leda till att du smälter fläcken runt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande