Hur man samlar regnmaskar

Jordmaskar används ofta som bete för fiskare, men de är också integrerade i friska trädgårdar, och är stora i kompostområden eftersom de snabbt bryter ner organiskt material och gör det till näringsrik jord. Ormar är aktiva på olika tider av olika skäl, så om du vet när du ska leta efter dem, samlar några för din trädgård, maskgång eller komposthög. Det är inte bara fritt att samla regnmaskar, men det är en bra aktivitet för barnen att delta i också.

Steg

Metod 1 av 3:
Gräva för maskar
  1. Bild med titeln Samla Earthworms Steg 1
1. Montera din utrustning. Du behöver: en spade eller spade och en behållare fylld med fuktig jord och löv.
  • En idealisk tid att leta efter jordmaskar är när du redan gräver upp jord, till exempel under trädgårdsarbete, staketbyggnad eller gräva en grund. Om du går djupare än bara ytan hittar du olika typer av regnmaskar, inklusive nightcrawlers.
  • Klänning för trädgårdsarbete. Du kommer att gräva genom jord för maskar, så du kommer sannolikt att bli smutsig. Du kanske vill ha på sig gamla kläder, knäskydd, trädgårdshandskar, trädgårdsskor eller skor.
  • Bild med titeln Samla Earthworms Steg 2
    2. Gräva för maskar. Välj en korrigeringsfil i din trädgård, trädgård eller skog och börja gräva ett litet hål. När du lyfter jorden ut, siktar du igenom det för maskar och samlar alla som du hittar. Ett utmärkt ställe att gräva för maskar är nära en ström eller vattenkälla.
  • Du kan också försöka gräva i en trädgårds trädgård eller skogsgolv, men du bör undvika att gräva upp jorden i privatägda golfbanor, fält och offentliga parker.
  • Var så tyst som möjligt så dina vibrationer spöker inte maskarna.
  • Var noga med att titta under stenar, loggar och andra föremål som ligger på marken.
  • Bild med titeln Samla Earthworms Steg 3
    3. Gräva noggrant om maskar som motstår. Maskar är utrustade med setae, som är borstar som hjälper dem att flytta genom jorden. Det kan göra det svårt att dra maskar direkt ut ur marken. Gräva runt en mask som försöker burrow tillbaka i marken, var försiktig så att du inte klipper ormen. När du har lossnat jorden blir det lätt att plocka av masken och lägga den i din lagringsbehållare.
  • Bild med titeln Samla Earthworms Steg 4
    4. Fortsätt gräva tills du har samlat dina maskar. När du har uttömt en mark, byt jord och börja gräva ett nytt hål ett par meter bort. Upprepa grävning och sökprocess och byt ut jorden när du är klar.
  • Metod 2 av 3:
    Jakt efter maskar på natten
    1. Bild med titeln Samla Earthworms Steg 5
    1. Placera en stor bit våt kartong på din gräsmatta. Gör det här natten före din maskjakt. Detta kommer att locka maskar.
  • Bild med titeln Samla Earthworms Steg 6
    2. Montera dina verktyg. Earthworms spenderar sina dagar grävda under jorden i jorden, de yta på natten för att mata på organiskt material. Därför kan du samla jordmaskar på natten utan att behöva gräva som om du skulle på dagen. Du behöver inte några fina verktyg för jaktmaskjakt, men du borde ta:
  • En ficklampa med ett tråkigt eller rött ljus i det. Jordmaskar kan inte se, men de kan känna ljus, och kommer att blyga bort från en ljus ficklampa.
  • En spade eller liten spade för att flytta jorden runt eller vrida den över.
  • Bild med titeln Samla Earthworms Steg 7
    3. Förbered din maskbehållare. Du kan använda en behållare av styrofoam, metall, plast, glas eller kartong. Fyll det tre fjärdedelar av vägen med fuktig jord och täck jorden med döda, våta löv. Bladen kommer att hjälpa till att hålla jorden fuktig och ge maskarna mat.
  • En smör badkar, kaffe kan, burk, glass badkar eller gammal hink kommer att göra. Se till att din behållare är tom och ren innan du lagrar maskar i den.
  • Maskar behöver syre, så poke hål i locket som är tillräckligt stora för att låta luft passera, men inte så stort att maskarna kan sträcka sig och vrida sig ut.
  • Bild med titeln Samla Earthworms Steg 8
    4. Vänta på att solen ska sätta. När det gör, gå till din yttergård, bakgård eller trädgård. Du kan också prova en skog, fält eller till och med en golfbana. Gå mjukt, långsamt och tyst. Maskar kan inte höra, men de kan känna av vibrationer.
  • Du kan också jaga efter maskar under dagen om det har regnat. Maskar behöver fukt att överleva, så de kommer ofta över marken att migrera under regnstormar eller när marken. Efter nästa storm, gå ut och leta efter maskar att samla på gräsmattan, trottoaren och uppfart.
  • Bild med titeln Samla Earthworms Steg 9
    5. Använd din ficklampa för att leta efter maskar. Samla de du hittar och förvara dem i din behållare. Du måste jobba snabbt, för om maskarna känner dig kommer, kommer den kommer att svänga tillbaka i jorden.
  • Jordmaskar är mest aktiva på våren och faller, för att de inte gillar extrema kyla eller heta. Men de kommer också att vara aktiva under sommarnätterna.
  • Leta efter pellets eller små högar av marken på ytan av marken som är bevis på jordmaskaktivitet.
  • Bild med titeln Samla Earthworms Steg 10
    6. Titta under kartongen. Vänd även över stenar, loggar och löv. Ormar kommer att lockas till den fuktiga jorden under sakerna i marken, så vänd någonting som ligger på marken för att hitta maskar.
  • Använd din spade eller spade för att vända löv och det övre lagret om du har problem med att hitta maskar.
  • Metod 3 av 3:
    Coaxing maskar med vibrationer
    1. Bild med titeln Samla Earthworms Steg 11
    1. Montera dina verktyg och utrustning. Orm grunting, ibland kallad mask charmig, är processen att använda vibrationer för att locka regnmaskar ut ur marken. För den här aktiviteten behöver du din maskbehållare, en trästake som är ungefär två meter lång med en spetsig ände och en platt ände och en en tum tjock metallfil (känd som ett roopingjärn).
    • Alternativt kan du använda en handsaw om du inte har ett roopingjärn, men du kommer sannolikt också att behöva en hammare för att köra insatsen i marken.
  • Bild med titeln Samla Earthworms Steg 12
    2. Välj din plats. Ett skuggigt fält eller skogsområde med fuktig jord är den bästa platsen för Worm Charming. Någonstans nära en löpande ström eller liten vattenkropp är ännu bättre.
  • Bild med titeln Samla Earthworms Steg 13
    3. Kör insatsen in i jorden. Använd roopingjärnet eller hammaren för att driva insatsen ungefär halvvägs i marken.
  • Bild med titeln Samla Earthworms Steg 14
    4. Kör roopingjärnet över spelet. För att skapa vibrationer som kommer att driva maskarna från marken, måste du återskapa de vibrationer som burrowingmoler gör när de gräver genom marken och letar efter maskar att mata på. Kör filen (eller handsågens blad) över den platta toppen av insatsen i en medium.
  • När jordmaskarna känner vibrationerna kommer de att ta sig till ytan för att undvika rovdjur som de tycker är nära. Var redo att samla maskarna som de yta och samla dem i din behållare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    I motsats till populär tro, bör de flesta jordmaskar inte kylas. Håll dem i sin behållare med fuktig mark och organiskt material vid rumstemperatur och ut ur direkt solljus. Kanadensiska Nightcrawlers är de enda maskarna som behöver svalare temperaturer och kylning för att överleva.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande