Hur man fixar komprimerad jord

Komprimerad mark och växter går inte bra tillsammans. Utan tillräckligt med luftutrymme i marken finns det inget utrymme för vatten och näringsämnen att cirkulera, och rötterna på dina fattiga växter har ingenstans att växa. Den goda nyheten är att det finns steg du kan ta för att fixa och förhindra markkomprimering. Nedan kommer vi att gå igenom hur du kan bryta upp komprimerad jord, återintroduce luft in i den, och gör det till ett välkomnande hem för dina växter igen.

Steg

Metod 1 av 3:
Skydda komprimerade områden
  1. Bild med titeln Fix komprimerad jordsteg 1
1. Upptäck orsaken till komprimering. Flera uppenbara skäl orsakar markkompression, såsom tunga maskiner och fottrafik. Mindre uppenbara skäl inkluderar över till jorden, vilket ger jorden nakna till regnet, eller arbetar med våt jord. Att veta orsaken till komprimering hjälper dig att vidta försiktighetsåtgärder för att begränsa det och undvika det igen i framtiden.
  • Bild med titeln Fix komprimerad jordsteg 2
    2. Reroute trafik. Skift boskap, maskiner, fordon och fottrafik bort från det komprimerade området. Ge alternativa rutter och blockera området med barriärer som tecken och staket. Gör så länge tillräckligt för att ge området en vila och överväga att skydda området permanent genom att hålla vägar, vägar eller lager körs för att begränsa trafiken till ett område.
  • Försök att ange redan försämrad mark för stigar och hushållsbyggande för att begränsa komprimeringspridningen.
  • Bild med titeln Fix komprimerad mark Steg 3
    3. Minska odlingen. Om du använder det komprimerade området för jordbruk eller trädgårdsarbete, flytta dina växter någon annanstans för minst en växande cykel. Istället, försök att ersätta en täckgrödor i slutet av säsongen, som vintervete eller ryegrass. Rötterna bryter upp jorden, och sedan nästa säsong kan du klippa och vända den i jorden med en spade eller tiller för att ytterligare lufta.
  • En ljus, icke-maskinkomprimering kan ofta botas genom att låta jorden frysa och tina genom en växande cykel.
  • Jordbearbetningsradiser kan hjälpa till med svår komprimering med sina stora rötter, som arbetar djupt i jorden och lämnar utrymme efter att de förfallit.
  • Metod 2 av 3:
    Luftning av jorden
    1. Bild med titeln Fix komprimerad jord steg 4
    1. Punch hål med en trädgård gaffel. För små, gräsbevuxna områden, en liten metallgaffel eller sandaler med spikar i botten är tillräckligt för att poke hål i jorden. Lufthålen släpper in luft, vatten och rötter. Börja på ena sidan av gräsmattan och tryck på gaffeln i marken i en riktning varje några inches eller åtta till tio centimeter.
    • Du kan behöva upprepa processen i en annan riktning för att uppnå luftning.
  • Bild med titeln Fix komprimerad mark Steg 5
    2. Gräva upp komprimering. Lossa komprimeringen genom att gräva upp två eller tre tum smuts med en spade. Ta en spade och dela jorden i små rader om en fot bred. Gräva små grävningar bakom dessa rader, använd sedan raderna av jorden för att byta smuts bort från grävningarna.
  • För dålig mark kan du behöva gräva djupare, cirka två spadelängder, för att hjälpa till att veder sig över lagret och blanda det med bättre jord.
  • Bild med titeln Fix komprimerad jord steg 6
    3. Få en rototiller med en luftningsfäste. Köpa eller hyra en rototiller från en gräsmatta och trädgård eller hem förbättring butik och överväga att få en luftningstillbehör för det. Kör skytten över jorden, kör den igen två eller tre gånger, med den för att skära djupare.
  • Tillers är inte lika effektiva på stora områden som kärnmaskiner eftersom de bara bryter upp det övre lagret av jord.
  • Tillverksamheten bidrar också regelbundet till jordkomprimering, eftersom det skapar en hård mark på marken under det tilledområdet.
  • Bild med titeln Fix komprimerad jordsteg 7
    4. Ta bort jordkärnor. Plug Aerators är tunga maskiner som är användbara för stora områden av fottrafik som gräsmattor eller fält. Hyr maskinen från ett hem- och trädgårdsbutik, sätt sedan maskinen mot fuktig jord. När det rullar över jorden kommer det att dra ut en kärna av smuts, sedan flytta den två eller tre tum bort. Upprepa i hela området. Låt de borttagna markpluggarna torka innan de bryter och sprider dem.
  • Dåligt komprimerade områden kräver flera passagerare av luftmaskinen.
  • Markera några områden där rör och rötter körs nära ytan. Luftningspropparna bör bara vara ett par inches djupt, men det kan fortfarande skada dessa strukturer.
  • Det finns också handhållna luftare som du trycker in i jorden manuellt och sedan flyttar, vilket kan vara bättre för mindre gräsmattor eller trädgårdar.
  • Bild med titeln Fix komprimerad jord steg 8
    5. Byt ut jorden. Detta är en intensiv lösning och används mestadels för små områden för att återinföra gräs. Gräva upp den komprimerade jorden för hand eller maskin. Du kan samla jorden i en planteringshög i närheten eller begrava det i gott jord. Ta med ny TOPSOIL och sprida den över området.
  • Kolla med din gräsmatta och trädgård eller hemförbättring för en jord som har kvaliteterna att vårda växttillväxt.
  • Ju större växten, desto mer ersättningsjord måste det blomstra. Träd och buskar kräver 15 tum till tre meter av ersättningsjord.
  • Metod 3 av 3:
    Förhindra jordkomprimering
    1. Bild med titeln Fix komprimerad mark Steg 9
    1. Låt jorden torka före användning. En viss tid av fara är när trädgårdsmästare går ut för att plantera på våren. Du kommer att vara ivriga att gå ut och arbeta, men omedelbart efter regn är jorden för våt. Arbeta med jord när det är för vått medför att det förlorar strukturen och kollapsar på sig själv. Istället vänta tills jorden är torr och smulig.
    • För att testa för jord redo att bearbetas, bilda en boll av jord i din hand. Marken ska bryta sig ifrån varandra och när de släpps.
  • Bild med titeln Fix komprimerad mark steg 10
    2. Undvik överarbetning av jorden. Afrika är fördelaktigt för mark, men till att det också håller jorden från att bosätta sig. God mark bildar små klumpar efter att ha blivit en gång. Dessa klumpar är fickorna som ger jorden den struktur som tillåter luft och vatten att tränga in i det. Det kan vara frestande att till jorden igen och igen, men det kollapsar jorden. Tills jorden endast före plantering och under enstaka luftning.
  • Även överväga att försöka inte till trädgårdsarbete eller jordbruk. Vissa studier har visat att jordbruket minskar komprimeringen och ökar jordens produktivitet jämfört med tillgång.
  • Bild med titeln Fix komprimerad jordsteg 11
    3. Arbeta i organiskt material. Medan du lufta marken, lägg till kompost eller mulch. Yardavfall, träflis, eller till och med matskrot är ett billigt alternativ som kan läggas till gräsmattor, trädgårdar och till och med runt träd för att uppdatera jorden. Göra kompost eller köpa den på en gräsmatta och trädgårdsaffär. De organiska ämnena bryts ner av organismer som jordmaskar som luftar marken.
  • För dåligt komposterad mark, lägg till en 50% kompostblandning till vanlig mark och 25% i Sandier Jords.
  • Undvik att ändra mark med oorganiskt material som sand om möjligt. För lite sand förvärrar komprimeringen.
  • Bild med titeln Fix komprimerad jord steg 12
    4. Begränsa trafiktrycket. Tryck mot jorden är ett vanligt sätt att komprimera det. Undvik att rida gräsmattor och använda fordon med bredare däck, justerat lufttryck i däck och mindre vikt på axlar. Under konstruktion, begränsa fordon till områden där jorden kommer att täckas som av vägar eller uteplatser. , Som täcker jorden med mulch och ¾-tum tjocka plywood eller syntetiska substitut, bidrar till att minska trycket på jorden när trafiken inte kan undvikas.
  • Tips

    Sök professionell rådgivning om du inte är säker på hur man hanterar komprimeringen eller om komprimeringen är för stor.

    Saker du behöver

    • Material för att blockera kompaktområden
    • Spade eller tiller
    • Gaffel eller maskin luftare
    • Organisk kompost eller gödningsmedel
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande