Hur man befruktar blommor

Blommande växter kan vara stolthet och glädje i någon trädgård. Men som någon trädgårdsmästare vet, för att få de vackra resultaten du söker, kräver dina blommor ett gödningsmedel. Oavsett om du väljer ett snabbt fungerande syntetiskt gödselmedel, eller ett mer naturligt organiskt gödselmedel, måste du bestämma när du tillämpar det, hur man tillämpar det, och vilka andra specifika behov har dina växter har. Du kan behöva genomgå lite försök och fel, eller till och med begära råd. Oavsett vad, dina blommor blir mycket lovelier efter att de är ordentligt befruktade.

Steg

Metod 1 av 3:
Applicera gödselmedel till dina blommor
  1. Bild med titeln befrukta blommor Steg 1
1. Bestäm när du ska befrukta. Den typ av blomma du vill befrukta, oavsett om det är en årlig eller flerårig, och om det är ny tillväxt eller en etablerad anläggning kommer alla att spela en roll för att bestämma när du behöver befrukta. Bestäm den bästa tiden att befrukta dina specifika blommande växter.
  • Befrukta jorden för årgångar, liksom någon ny plantering, under sängberedningen.
  • Befrukta etablerade fleråriga och prydnadsgräs så snart deras tillväxt återupptas på våren.
  • Lampor behöver befruktas så snart tillväxten visas.
  • Rosor behöver befruktning som börjar i maj men inte efter juli. Du vill inte uppmuntra till ny tillväxt som fall och vinterns tillvägagångssätt.
  • Bild med titeln befrukta blommor Steg 6
    2. Vatten dina växter. Innan du befruktar, bör du vattna dina blommor som du normalt gör. Det är viktigt för dina blommor att få en trevlig drink innan de har befruktats, men det är inte nödvändigt att överdriva det.
  • Marken ska vara lite fuktig när du tillämpar gödselmedel. Torra rötter kan vara mottagliga för gödselbrännskador.
  • Bild med titeln befrukta blommor Steg 2
    3. Lägg till naturliga gödselmedel till markytan. Det enklaste sättet att tillämpa naturliga gödningsmedel är att sprida dem på jordytan på dina planteringsbäddar. Naturliga gödselmedel tar mycket längre tid att bryta ner och släppa sina näringsämnen tillgängliga i jorden, så det är en bra idé att tillämpa dem minst några månader innan de planterar, om möjligt.
  • Bild med titeln befrukta blommor Steg 3
    4. Applicera granulärt gödselmedel i din jord.Granulära gödselmedel appliceras genom att sprinka direkt på jorden eller genom att använda en spridare. Du kommer att vilja vända jorden med en rake för att skapa en jämn fördelning av granuler. Granulära gödselmedel är längre varaktiga. De kan förbli i din jord i upp till 9 månader.
  • Bild med titeln befrukta blommor Steg 4
    5. Administrera flytande eller vattenlösligt gödselmedel till dina växter och jord. Vattenlösliga gödningsmedel är gjorda av en typ av pulver som löses upp i vatten. Endera av dessa gödselmedel kan appliceras på dina blommor. De kan sprutas direkt på växterna och jorden. Vattenlösliga gödningsmedel är kvar i jorden i 2-3 veckor.
  • Bild med titeln befrukta blommor Steg 5
    6. Betala extra uppmärksamhet åt dina år. Årliga blommor (de som slutför sin livscykel i en växtsäsong) tenderar att behöva mer gödselmedel än fleråriga blommor (som återkommer igen varje år.)
  • Metod 2 av 3:
    Välja mellan naturliga och syntetiska gödningsmedel
    1. Bild med titeln befrukta blommor Steg 7
    1. Utvärdera olika former. Det första steget kommer att besluta om du kommer att använda ett naturligt gödningsmedel eller en syntetisk. Det finns några fördelar för var och en.
    • Naturliga gödselmedel består av organiskt material. Exempel är kompost (hemlagad eller butiksköp), gödsel, bomullsfrön, blodmjöl, benmjöl, fiskemulsion, flytande tång, mjölk och melass.
    • Syntetiska gödningsmedel finns i en mängd olika former, såsom granuler, vattenlösliga pulver och flytande koncentrat.
  • Bild med titeln befrukta blommor Steg 8
    2. Väg de kortsiktiga kontra långsiktiga kostnaderna. Inköp av naturligt gödselmedel (i motsats till att generera din egen kompost) kan vara kostnadseffektiv. En liknande mängd syntetiskt gödselmedel kan eventuellt kosta mindre. Men naturliga gödningsmedel kommer att släppa mer näringsämnen långsamt över tiden, närma dina växter längre och förbättra kvaliteten på din jord över tiden.
  • Bild med titeln befrukta blommor Steg 9
    3. Välj syntetiska gödselmedel för snabba resultat. Inom en dag med att applicera ett syntetiskt gödningsmedel (särskilt en vattenlöslig sort) ser du dramatiska resultat. Detta kan vara det rätta valet för dig om dina växter behöver en omedelbar hämtning.
  • Bild med titeln befrukta blommor Steg 10
    4. Välj naturliga gödselmedel för att förbättra markkvaliteten. Naturliga gödselmedel arbetar långsamt eftersom de förbättrar kvaliteten på din jord från insidan ut. I stället för att bara tillhandahålla näringsämnen direkt till växten, ger de också näringsämnen som kommer att förbli i jorden. Naturliga gödselmedel kan förbättra kvaliteten på din jord, vilket innebär att du i slutändan behöver gödselmedel mindre ofta.
  • Bild med titeln befrukta blommor Steg 11
    5. Överväg att använda en kombination av naturliga och syntetiska gödningsmedel. Naturliga gödselmedel är mycket bättre för din jord över tiden, men de är mycket långsammare att släppa. Ett alternativ är att använda ett naturligt gödselmedel som ditt primära gödningsmedel, men för att också ge dina växter enstaka ökning med ett vattenlösligt syntetiskt gödningsmedel.
  • Metod 3 av 3:
    Välja rätt produkt
    1. Bild med titeln befrukta blommor Steg 12
    1. Läs etiketter. Om du köper butiksköps gödselmedel, var noga med att läsa etiketten. Du bör leta efter en gödselprodukt som är tydligt utsedda för användning med blommor (eller blommande växter). Om du menar att befrukta en viss blomma (e.g., Rosor) Du kan till och med kunna hitta en produkt som är utformad för den blomman.
  • Bild med titeln befrukta blommor Steg 13
    2. Leta efter n-p-k. De bästa gödningsmedlet för blommor innehåller kväve (N), vilket främjar tillväxtfosfor (P), vilket förbättrar rotsystem och blomsterproduktion och kalium (K), vilket förbättrar övergripande kraft och sjukdomsresistens). Ett förpackningspaket kommer i allmänhet att ha ett tredelat nummer (E.g., 5-10-10) som indikerade procentandelen av var och en av dessa makronäringsämnen per volym.
  • Bild med titeln befrukta blommor Steg 14
    3. Välj fosfor för blommor. Växter som är kända för sina produktiva blommande förmågor behöver i allmänhet mer fosfor. Detta är mittnumret är de flesta gödningsmedel. En 10-20-10 kommer att innehålla en högre dos fosfor för att hjälpa till att närma dina blommande växter.
  • Bild med titeln befrukta blommor Steg 15
    4. Kontakta en expert. Det gör aldrig ont att prata med någon i din region om vilket gödselmedel de rekommenderar. Detta kan hjälpa till att spara tid och pengar. Överväg att prata med en lokal trädgårdsmästare, någon från ett landskapsbolag eller en representant i din trädgårdsförsörjning.
  • Bild med titeln befrukta blommor Steg 16
    5. Förvänta lite försök och fel. De är bara sätt att verkligen bestämma vad dina blommor kommer att svara på är att ge något försök. Du kan behöva experimentera med flera olika alternativ eller kombinationer innan du hittar det perfekta gödningsmedlet för dina blommande växter.
  • Tips

    Test, eller ha några test som utförs på, din jord om du är osäker på dess kvalitet. Du kan hitta din jord saknas ett specifikt näringsämne. Du kan sedan leta efter ett gödningsmedel med en högre andel av den ingrediensen än normalt.

    Varningar

    Använd inte ett gödselmedel med en högre andel kväve än kalium. Du vill att dina blommor ska fokusera på blommande snarare än vegetation. En högre kväve nivå används bättre för odling av grönsaker.

    Saker du behöver

    • Gödselmedel
    • Vatten
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande