Hur man matar en betta fish peas

Om du har en Betta-fisk som lider av förstoppning, vilket kan orsaka att badblåsan eller blås, kan det hända att de kan hjälpa till. Observera: Att mata dina Betta Fish Peas rekommenderas inte eftersom de inte kan smälta dem ordentligt. Ärter kan användas för att behandla matsmältningsproblem i många arter av fisk, inklusive vanliga djurfisk som guldfisk Platy, men de behöver förberedas ordentligt för att vara effektiva. Om du behöver mata dina Betta Peas, måste du få dem till rätt temperatur, ta av sina yttre lager och skära dem i små bitar innan de ger dem till din betta.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbereda ärternaGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln mata en Betta Fish Peas Steg 1
1. Sätt 1 Pea per Betta och en liten mängd vatten i en mikrovågsugnsäker maträtt. Om du bara har en fisk, behöver du bara få 1 ärt ute i taget eftersom du bara matar den en ärt per dag. En gång ur frysen, placera ärten i en liten mikrovågsäker maträtt med a /2 tum (1.3 cm) vatten i det.
  • Det spelar ingen roll vilken typ av ärtor du har till hands. Mest vanliga ärtor, som trädgårds ärter, snö ärter och snap ärter, kommer alla att arbeta.
  • Om du råkar ha färska ärter, är du välkommen att använda en av dem, bara hoppa över defrostningsstegen.
  • Matar din betta fisk mer än en ärta om dagen kan göra det ännu mer uppblåst.
  • Bild med titeln mata en Betta Fish Peas Steg 2
    2. Avfrosta ärten i mikrovågsugnen. Det är snabbast att avfrosta det i mikrovågsugnen. För att få ärten tillräckligt mjuk för att din Betta-fisk ska äta, mikrovågsugn den i ca 10 sekunder i taget, kontrollera om det är avfrostat mellan varje 10 sekunders session. Microwaving det för längre än det kan leda till att ärten blir overcooked och shriveled.
  • Du kan också avfrosta ärten genom att nedsänka ärten i en kopp varmt vatten i flera minuter.
  • När du testar ärts värme, var försiktig, eftersom det kan vara varmt.
  • Försök använda avfrostningsläget på din mikrovågsugn om den har en. Detta kommer att värma upp ärtet mer försiktigt.
  • Bild med titeln mata en Betta Fish Peas Steg 3
    3. Kyla ärten nere efter mikrovågsugn. När du tar bort din ärt från mikrovågsugnen, antingen dunk den i kallt vatten eller låt det komma till rumstemperatur på din räknare. Detta bör bara ta några ögonblick eftersom ärten är så liten.
  • Du vill inte ge en Betta fisk en varm ärt, så ta dig tid att se till att det är coolt.
  • Bild med titeln mata en Betta Fish Peas Steg 4
    4. Ta huden från ärten. Försök att skala det yttre lagret av ärtet med fingrarna. Om du inte kan hålla det enkelt kan du använda ett par pincett för att hålla det och att börja riva av huden.
  • Du kommer inte att mata hudens del av ärtet till din betta, så du kan förfoga över det.
  • Bild med titeln mata en Betta Fish Peas Steg 5
    5. Skär ärten i minst 8 små bitar. När huden är av ärten, borde du ha en ärt som har 2 olika halvor. Bryta de 2 halvorna ifrån varandra och skära sedan varje halvt i minst 4 stycken med en liten, skarp kniv, även om ännu mindre bitar är att föredra.
  • Skärande ärten i 8 stycken kommer att se till att bitarna är tillräckligt små för att Betta-fisken ska äta.
  • Dricks: Om du är osäker på att bitarna är tillräckligt små, se till att var och en inte är större än en av Betta-fiskens ögonbollar.

    Metod 2 av 3:
    Ge ärterna till din Betta fiskGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln mata en Betta Fish Peas Steg 6
    1. Släpp en bit av ärten i din bettas tank. Med pincett eller fingrarna, släpp en bit av ärten i vattnet i taget. Att lägga dem gradvis kommer att få Bettas uppmärksamhet, lurar den till maten.
    • Ärten kommer sannolikt att falla till botten av tanken. Men i de flesta fall kommer din betta att kunna hitta den.

    Dricks: Om din betta inte märker ärtstyckena, sätt fingret på fingret på ytan av vattnet. Detta kommer att dra de flesta betta fisken till området och då kan du sätta in ärten i vattnet.

  • Bild med titeln mata en Betta Fish Peas Steg 7
    2. Lägg till alla bitar av ärten gradvis. Du vill att fisken ska äta hela ärten under några minuter men du vill inte ha mycket oeaten ärt i botten av tanken. Med detta i åtanke, fortsätt lägga bitar på tanken långsamt när din betta äter dem.
  • Helst skulle varje stycke falla under ytan av vattnet innan de ätas, eftersom det minimerar mängden luft som Betta tar in medan de äter. Men du vill inte att maten ska lämnas på botten uneaten. Med detta i åtanke, försök att släppa maten framför fisken så att den äter det som det sänker ner.
  • Bild med titeln mata en Betta Fish Peas Steg 8
    3. Ta bort eventuella kvarvarande ärtstycken inom en timme eller så. Om din Betta-fisk har rester, använd ett akvariumnät för att ta bort dem. Din fisk kommer sannolikt inte att äta dem och de kommer bara att tjäna för att förorena tankvattnet.
  • Men se till att du tar ut den kvarvarande ärten mycket försiktigt så att du inte kommer att betona din betta fisk ut.
  • Metod 3 av 3:
    Bestämning om din Betta fisk behöver behandling för bloatGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln mata en Betta Fish Peas Steg 9
    1. Leta efter tecken på uppblåsthet. Genom att titta på fiskens buk kan du vanligtvis identifiera uppblåsthet. Leta efter en svullen mage, ofta med skalor som sticker ut från Bettas kropp. I vissa fall kommer hela fiskens kropp att distanseras.
    • Många fiskar som har bloat slutar också att äta.
    • Om Betta har ett allvarligt fall av bloat, kan det också ha problem med att simma och kan till och med vända upp och ner.
  • Bild med titeln mata en Betta Fish Peas Steg 10
    2. Använd ärter för milda fall av bloat och förstoppning. Matning av dina Betta Fish Peas är inte någon magisk lösning för en fisk som ligger på dödsbruten. Det minskar i grunden belastningen på fiskens system genom att minska mängden protein som det äter och ger det lite näringsmässigt sortiment. Även om detta inte kan bota bloat som orsakas av genetiska faktorer, kan det hjälpa en lite sjuk fisken bättre.
  • En annan enkel anledning att matande ärter kan hjälpa till med blooat är att ärteren sjunker och fisken är tvungna att äta dem från tankens botten. Detta förhindrar att fisken tar in mycket luft som de äter, vilket kan orsaka uppblåsthet.
  • Bild med titeln mata en Betta Fish Peas Steg 11
    3. Prova andra behandlingar för bloat. I vissa fall försöker Betta-ägare hålla tillbaka mat i 24 timmar för att försöka och låta fiskens matsmältningssystem arbeta sig ut. Det finns också mediciner som är gjorda speciellt för att behandla bloat i sällskapsdjur. Dessa är typiskt milda laxermedel som eliminerar trycket uppbyggt i matsmältningsorganet.
  • Medicinering för bloat i sällskapsdjur bör vara tillgängliga i husdjursaffärer och från online-återförsäljare.
  • Bild med titeln mata en Betta Fish Peas Steg 12
    4. Behandla den bakomliggande orsaken till din Betta fiskens bloat. Efter att ha behandlat din Bettas fall av bloat är det viktigt att göra ändringar så att det inte händer igen. En fisk som har en diet som är för hög i protein eller bara för mycket mat i allmänhet orsakar de flesta fall av bloat. För Betta fisk är den vanligaste orsaken till bloat uttorkade pellets. På grund av det är det alltid bäst att alltid suga dina Bettas pellets i 15 minuter innan han matar honom, och det är en bra idé att bara ge så mycket mat som betta kan äta på 1-2 minuter.
  • Du kan också minska stressen på deras matsmältningssystem genom att presentera hårda pelletsmatar i 15 minuter innan de sätter dem i tanken. Detta gör det möjligt för fisken att smälta det enklare och är naturligt för dem. När du suger din Bettas pellets minskar den chansen att de kommer att bli uppblåst dramatiskt, och du kommer att kunna mata det mer för att ge det en hälsosam vikt.
  • Dricks: Det är också bäst att sprida din fiskens mat över två måltider om dagen, istället för bara en, för att tillåta lättare digestion.

    Tips

    Varningar

    Flytta inte fort medan du matar dina Betta Fish Peas eftersom det här kan betona fisken och göra det sjuk.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande