Hur man väljer ett vandringsresmål

En vandringsresa kan erbjuda frisk luft, orörda landskap och bra träning. För att välja den bästa destinationen, bestämma först vilken typ av sevärdheter och miljöer du vill se, som vattenfall eller berg. Ta reda på om du vill bo lokala eller spendera pengar på långdistansresor. Leta efter spår och parker online med sökmotorer, webbplatser av vandringsföreningar och organisationer och nationella eller statliga parktjänster. För att begränsa din lista, rapporterar forskningsresa och ta reda på spårens svårighetsgrader för att hitta en som matchar dina förmågor.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta önskvärda spår
  1. Bild med titeln Välj ett vandringssemestermål Steg 1
1. Välj den typ av landskap du vill se. Från vattenfall till sprawling sträckor av skog kan en vandring erbjuda en rad vackra vyer. Tänk på de naturliga skönheterna som vädjar till dig och inkludera dem i dina sökfrågor när du letar efter spår.
  • Till exempel, om du vill hitta en plats som erbjuder oändliga vyer, leta efter ett vandringsled som ökar i höjd och kulminerar på toppen av en kulle eller berg.
  • Bild med titeln Välj ett vandringssemestermål Steg 2
    2. Håll din budget i åtanke. När du överväger det landskap och miljöer du är intresserad av, leta efter fläckar som du kan resa till överkomligt. Du har mer alternativ om du har råd att resa långt avstånd, men även på en budget kan du spåra ett tilltalande destination närmare hemma.
  • Medan du kanske inte kan hitta en närliggande tropisk skogspår om du bor i en tempererad miljö, är chansen att du kommer att kunna spåra ett awe-inspirerande semestermål utan att behöva spendera mycket pengar på långdistansresor.
  • Bild med titeln Välj ett vandringssemestermål Steg 3
    3. Bestäm om du vill ha dagvandring eller läger. Om du är nybörjare är det bäst att hålla sig till dagvandring, så leta efter ett närliggande hotell eller stuga och, om det behövs, en biluthyrningsbyrå. Om du är mer erfaren, leta efter backpacking spår som har resurser som färskvatten och lämpliga campingplatser.
  • Om du planerar att camping över natten, kommer du sannolikt att behöva förvärva ett tillstånd och registrera dig med den lokala parken.
  • Park eller spårwebbplatser kommer att innehålla kartor som noterar resurser för camping och eventuella tillämpliga registreringsförfaranden.
  • Bild med titeln Välj ett vandringsresmål Steg 4
    4. Sök online för spår. Efter att ha fått en allmän uppfattning om de typer av miljöer och spår som vädjar till dig, leta efter en match online. Det enklaste sättet är att ange din plats (eller en plats där du vill resa) och sökord som "vandring" och "backpacking" in i en sökmotor. Inkludera villkor som vattenfall, berg, gammal tillväxtskog och andra miljöegenskaper i din sökning.
  • Du kan också leta efter destinationer på det amerikanska vandringssamhällets hemsida.
  • Försök att söka efter platser med U.S. National Park Service.
  • Leta efter internationella destinationer på spår.com.
  • Bild med titeln Välj ett vandringssemestermål Steg 5
    5. Leta efter resor rapporter och recensioner. När du har satt ihop en lista över potentiella spår, försök ta reda på vilka andra vandrare har sagt om sina erfarenheter. Sök efter en lokal vandringsförening eller organisation med reserapporter, och kolla Google för recensioner.
  • Till exempel, om du tänker på att besöka en vandringsled i Washington, du.S., Sök i Washington Trails Association webbplats för en resan rapport.
  • Medan du vanligtvis kan hitta bra bilder på Google-listor, ta recensioner med ett saltkorn. Kom ihåg att någon positiv eller negativ online-granskning kan vara förspänd. En rapport från en erfaren vandrare på en vandringsförening eller organisationswebbplats kommer sannolikt att ge mer trovärdig information.
  • Del 2 av 3:
    Utvärdera svårigheter
    1. Bild med titeln Välj ett vandringsresmål Steg 6
    1. Välj Easy Class 1 eller 2 spår om du är nybörjare. Din erfarenhetsnivå är ett viktigt övervägande när man väljer ett vandringsdestination. Easy spår är välskötta med lite höjd, måttliga spår har stadiga uppstigningar med några rötter och andra hinder, och ansträngda spår har branta uppstigningar och frekventa hinder.
    • Spåren är ofta klassade på en skala från 1 till 5, med klass 1 är lätt vandring med minimal höjd och klass 5 är avancerad nivå bergsklättring.
    • Kontrollera potentiella spårens betyg och undvik att välja ett spår som är bortom din erfarenhetsnivå.
  • Bild med titeln Välj ett vandringssemestermål Steg 7
    2. Karta din vägs längd enligt din upplevelse. Om du bara har börjat är en 5-mils (8 kilometer) rundturvandring ett bra maximalt avstånd. Använd en potentiell spår karta för att planera din dagsvandring eller, om du är mer erfaren, din multi-dags backpacking resa.
  • Medan det intervall du kan täcka per timme beror på spårproblem, är en medelhastighet ungefär 1.5 miles (ca 2.5 kilometer) per timme. När du planerar din resa, se till att du har tillräckligt med tid för att slutföra din vandring före solnedgången.
  • Bild med titeln Välj ett vandringsresmål Steg 8
    3. Ta dina barn och husdjur. Om du planerar en resa med din familj, leta efter ett spår som är lätt nog för det yngsta barnet som går med dig. Sök efter barnvänliga spår runt den reseplats du har valt.
  • Om du vill vandra med din hund är det bäst att undvika klättringsspår med branta lutningar som kräver motståndskraftiga tummar.
  • När du vandrar i grupper, kom ihåg att ett spårs svårighetsnivå alltid ska matcha de minst erfarna vandrens förmågor.
  • Del 3 av 3:
    Planerar din vandringstur
    1. Bild med titeln Välj ett vandringsresmål Steg 9
    1. Identifiera din rutts resurser om du är backpacking. Medan du alltid ska kolla in ditt spårs karta innan du börjar din vandring, är det ännu viktigare att studera din rutt ännu mer viktigt när du backpackar. Leta efter fläckar där du kan fylla på din vattenförsörjning och rensning där du kan ställa in lägret.
    • Var noga med att ge dig gott om tid för att nå en prospektiv campingplats innan det blir mörkt.
    • Kontrollera webbplatsen för parkservice eller lokala vandringsföreningar för topografiska kartor. Om du känner till din vägs höjd i förväg, kan du takt med din vandring i enlighet därmed.
  • Bild med titeln Välj ett vandringsresmål Steg 10
    2. Ta reda på om du behöver några passager eller tillstånd. De flesta övernattningar kommer att kräva registrering med det lokala parkkontoret eller Ranger. Om du planerar att parkera din bil under en dagsvandring, kan du behöva få en parkeringskort för att undvika att få en biljett.
  • Park- eller spårets webbplats kommer att lista information om parkering, tillstånd och registreringskrav.
  • Bild med titeln Välj ett vandringsresmål Steg 11
    3. Kontrollera din destinationens solnedgångstider. Du måste bekanta dig med lokala dagsljus timmar, oavsett om du planerar en dagsvandring eller en övernattningstur. Titta online för solnedgångstider under de dagar du planerar din semester. Se alltid till att du ger dig gott om tid för att avsluta din vandring eller nå din campingplats innan den blir mörk.
  • Bild med titeln Välj ett vandringsresmål Steg 12
    4. Kontrollera den lokala väderprognosen. När du väljer din semesterplats, behåll det lokala klimatet i åtanke. Medan du inte vet exakt vad vädret kommer att vara långt i förväg, vet du att ditt måls klimat kommer att ge dig det bästa skottet för att undvika oönskat väder. När din semester tillvägagångssätt, kontrollera ditt vandringsdestinationens lokala väder så att du kan packa lämplig klädsel och redskap.
  • Bild med titeln Välj ett vandringsresmål Steg 13
    5. Fråga Ranger`s Station eller Park Office om varningar eller stängningar. När du begränsar din lista över potentiella destinationer, ring lokal park Rangers eller kontor och fråga om tillfälliga eller långsiktiga faror och stängningar. Strax före din resa, ring dem igen för att checka in om några lokala förhållanden eller råd som kan påverka din vandringsresa.
  • Till exempel kan bränder eller dunda träd stängda av spår för var som helst från några dagar till många månader.
  • Bild med titeln Välj ett vandringsresmål Steg 14
    6. Ge din resplan till någon tillbaka i civilisationen. Innan du lämnar för din vandring semester, se till att du informerar en vän eller en familjemedlem om dina reseplaner. Låt dem veta var du planerar att vara på varje dag i din semester. Om du är backpacking, ge dem dina planerade campingplatser och låt dem veta när du planerar att konfigurera och bryta ner varje läger.
  • Om möjligt, särskilt du är nybörjare, försök att checka in med någon regelbundet under din resa.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande