Hur man väljer ett lägerläge i do`t starve

Inte svälta är ett spel där det inte finns någon svårighetskurva, bara svårigheter och lidande från get-go, som stannar mer eller mindre konsekvent tills du aktivt söker ännu mer lidande. Något och allting kan leda till din otydliga demise, särskilt dina egna misstag, men den kunniga spelaren kan förlänga sina eländiga liv med viss noggrann planering. Att välja ett bra campingplats är avgörande i det här spelet, där överlevnad beror på varje enskild detalj. En bra lägerplats ger dig säkerhet under natten och en bas av verksamheten för dina äventyrsbehov, såväl som att fungera som ditt Crafting Center.

Steg

Del 1 av 3:
Besluta om rätt biom
  1. Bild med titeln Välj ett lägerläge i Don
1. Bestämma om du bosätter sig i eller inte. När du väljer din campingplats, och innan du bosätter sig på en biom, måste du överväga om det bara är en tillfällig plats eller en verklig permanent bosättning. Tillfälliga bosättningar kräver inte mycket, bara en clearing tillräckligt bred för att ett grundläggande lägereld kommer inte av misstag tända det omgivande området i brand. Ju mer permanent din grunder är desto mer arbete och resurser måste du lägga på det, så håll det i åtanke när du går scouting för din perfekta campingplats.
  • Tillfälliga platser är bäst för ett utpost eller viloläge du kan gå till under utforskning.
  • Brandgränser, permanenta armaturer som brinner ljusare utan att sätta eld i närliggande strukturer (till skillnad från campfires), är ett måste för någon av de mer väsentliga bosättningarna eller områden som du skulle stanna i för förlängda mängder tid.
  • Att hitta en biom med massor av resurser och den minsta mängd faran är nyckeln till ditt lyckliga basläger och överlevnad.
  • Efter att ha bestämt om din campingplats är tillfällig eller permanent är det dags att välja en biom att campa i. Det finns flera biometer i inte svälta-de följande stegen beskriver de biometer som är beboelig.
  • Bild med titeln Välj ett lägerläge i Don
    2. Kolla in gräsmarkerna. Gräsmarksbiomen är alltid ett bra ställe att bosätta sig, med överflöd av resurser (mat, träd, flint, blommor, etc.) och brett åtskilda föremål som inte kräver att du rensar för mycket av området för att göra det beboelig. Du gissar ofta runt gräsmarker också, och att hitta en plats nära vägen skulle göra resan mycket enklare. Detta gör gräsmarker en av de bästa biomerna att bosätta sig på, på grund av överflöd av gemensamma resurser.
  • Var beredd att hantera grodor om du läger nära dammarna som gårdar i denna biom, eftersom de tenderar att slå av saker från din inventering och svärma runt dig.
  • Bild med titeln Välj ett lägerläge i Don
    3. Överväga områden som myrar och skogar om du vill ha lite utmaning. För nybörjare och människor som vill ha mindre stressiga gameplay, är dessa två biometer inte så bra, trots sina resurser. Skogar är för tätt packade med träd och saknar de flesta andra resurser, vilket gör det svårt att rensa ut och bosätta sig. Medan myrar har ovanliga resurser som du inte kan komma i andra biomer, finns det för många faror och aggressiva monster som tentaklar, merms och myggor som regelbundet gissar där för att göra en permanent lösning. Om du vill bosätta sig i dessa två biomer, var mycket förberedd för sina utmaningar.
  • Bild med titeln Välj ett lägerläge i Don
    4. Tänk på Savannah. Savannahs är en annan stor biom att bosätta sig i. Med överflöd av kaninhål, gräs och biffliga besättningar som gagnar där, är denna biom stor att bosätta sig för den lätta matkällan och överflöd av gödsel, vilket är bra om du vill ta upp jordbruk. Savannahs, men saknar träd och stenblock, och har bara sällan plantor, vilket innebär att du måste våga ut till andra områden för att komplettera ditt lager. När Beefalo går i värme blir de aggressiva mot allt och attackera allt som passerar det område du ingår.
  • Bild med titeln Välj ett lägerläge i Don
    5. Försök att undvika Rockylands. Denna biom - trots det överflöd av stenar, flintar, och enstaka guldvein-är inte livskraftigt för ett permanent läger om du vill gunga på din bosättning. Biomens stenmark betyder att du inte kan plantera plantor, gräs, bärbussar och träd, vilket gör de resurser som är otillgängliga för ditt läger.
  • Det finns också ett överflöd av tallbirds i denna biom, som är långa aggressiva fågelliknande varelser som är extremt bestående och territoriella, som ofta jagar dig under en mycket lång tid innan du ger upp. De kan döda ett tecken i bara 3 eller så pecks, vilket innebär att om du stöter på en måste du slösa bort värdefull dagsljus som flyr.
  • Del 2 av 3:
    Med tanke på resurserna och närliggande varelser
    1. Bild med titeln Välj ett lägerläge i Don
    1. Scout ut resurser av varje biom. Som tidigare nämnts ger varje biom dig sina egna medel och unika egenskaper som utmanar dig. Myrar har Merms och tentaklar, som är svåra att döda men ger dig en stadig tillgång till mat och några unika resurser. Gräsmarker har bin och dammar, vars denizens kan vara aggressiva men annars ger dig lätt mat. Savannah har Beefalo, som är en stor källa till kött, biffal päls och gödsel, men blir farlig när den är i värme. Vissa resurser är tillgängliga nästan överallt, som plantor, spindeltät, gräs, flint och bärbussar, men varierar i överflöd i varje biom.
    • De flesta initiala resurser, som kvistar, bär och klippt gräs, är lätt förnybara var 4: e dag. Undantagen är flint, morötter, stenar och stenblock, eftersom de inte förnya sig naturligt i ytan. Senarspelare kommer att stöta på sätt att oändligt förnya dessa andra resurser, men i början kommer den vanliga spelaren inte.
    • Träd kan huggas för stockar, och kan förnyas genom att plantera tallkonen som tappas av trädet och väntar. Regering av jättar (ROG) introducerar birchnut träd, som släpper björkarna istället för tallskott. Du kan antingen plantera dem eller laga muttrarna och äta dem, men det är bättre på lång sikt att plantera dem, om du inte har många extrafunktioner eller du är desperat hungrig.
  • Bild med titeln Välj ett lägerläge i Don
    2. Se till att du inte är så nära grisbyar. Detta är särskilt viktigt om du spelar ROG. Gris byar gagnar normalt mellan gräsmarker och skogar. Detta gör det ganska bekvämt för spelaren, levererar dig med kött, gödsel, och till och med guld, om de har turen att ha en gris kung skapad där. Men i Rog är det osäkert för spelaren att bosätta sig i själva byn, på grund av att grisarna omvandlar till varpigar under fullmånen. Du kan också kunna hitta ett grishus i sig medan han utforskar världen. Detta kommer bara att gissa 1 gris i taget, men du kan fortfarande använda den enda grisen för att odla lite gödsel eller döda det för mat.
  • Bild med titeln Välj ett lägerläge i Don
    3. Försök att campa nära kaninhålen. Kaninhål finns i gräsmarker och savanna och är en källa till lätt kött för din karaktär genom fångst. De flesta nya spelare och nybörjade världar tenderar att förlita sig på den här resursen tungt tills alternativa matkällor finns eller upplåsas.
  • Bild med titeln Välj ett lägerläge i Don
    4. Var försiktig med spindeltät och dammar. Spindeldens kan vara farligt för den oförberedda spelaren, men att döda spindlarna som gäda från dem ger monsterkött, silke och spindelkörtlar, som är mycket användbara resurser. Om du vill läger nära Spider Dens, var alltid förberedd. Spindlar tenderar att komma efter dig om du går på webben som omger den. De gynnade också naturligt i skymning och natt.
  • Dammar finns vanligare i gräsmarker, och du kan fiska i dessa dammar. Men de spawnar fientliga varelser, beroende på tid på dagen och biomen, och kan vara lite farlig. Dammar i gräsmarker och skogar speglar grodor på dagtid och är säkraste att fiska i under skymningen. Dammar i marsh gawn myggor i skymning och natt, och är relativt säkrare på dagtid.
  • Del 3 av 3:
    Med tanke på andra faktorer
    1. Bild med titeln Välj ett lägerläge i Don
    1. Hitta ett brett område. En av de andra viktiga sakerna du måste överväga är storleken på dina campingplatser. Området bör vara tillräckligt stort för att enkelt flytta runt och skapa strukturer samtidigt som det är tillräckligt nära att ditt lägereld eller brandkälla kan belysa kärnområdet utan mycket väsen. En anständig storlek campingplats är ungefär en skärm stor- när du står mitt i campingplatsen, borde du kunna se alla dina strukturer i din campingplats. Det här är så när du lägger till tillräckligt med loggar i din eldgrop, kan du fortfarande hämta och arbeta med dina strukturer.
    • För bredare områden eller de som vill expandera, kom alltid ihåg att hålla de oftast använda strukturerna och dina kistor nära eldstaden själv så att du inte riskerar att bli skadad av skuggans varelser som attackerar i tonhöjd.
  • Bild med titeln Välj ett lägerläge i Don
    2. Försök att läger nära vägar. Många gånger kommer du att bli tvungen att fly från ditt läger på grund av monster och hundattacker. Detta gör det till en nödvändighet för dig att göra ditt läger nära vägarna. Vägar lägger till en liten ökning till din gånghastighet när du går längs den, så att du kan övervinna några av dina förföljare tillräckligt länge för att du ska omgruppera och återhämta sig. För det mesta leder vägarna också mot grisbyar, saker och andra biomer, vilket gör det mindre av ett krångel för dig att utforska samtidigt som du är säker. Med dessa fyra faktorer i åtanke, gör ditt eget läger bara en fråga om tid och resurser! Så gå ut och utforska!
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande