Hur hittar du north star

Nordstjärnan, även känd som Polaris, används ofta av campare för att hjälpa dem att hitta sin väg när de förloras. Du kanske bara vill hitta den nordliga stjärnan för skojs skull om du är i Star Gazing. Du kan lita på konstellationer i nattskyen för att hitta den nordliga stjärnan. Eftersom de flesta konstellationer du behöver använda är i norra himlen, du måste räkna ut vilken riktning som är norr först. Om du inte har en kompass kan du förlita dig på tecken från naturen för att ta reda på om du står inför norrut eller inte.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda konstellationer för att hitta den nordstjärna
  1. Bild med titeln Hitta North Star Steg 1
1. Använd pekaren stjärnor av den stora dipper. Du kan enkelt hitta North Star genom att använda Big Dipper. Den stora dipper innehåller stjärnor som är kända som "pekare stjärnor," som kan användas för att lokalisera den nordliga stjärnan.
  • Att börja, hitta den stora dipper. Den stora dipper är en konstellation som består av sju stjärnor. Konstellationen finns i norra himlen. Under våren och sommarmånaderna kommer den stora dipperen att vara något hög i himlen. På hösten och vintermånaderna blir det lägre i himlen.
  • Big Dipper får sitt namn eftersom det är format något som en skål med ett handtag. Fyra stjärnor utgör en trapezformig form, skålen. Stämmer av dessa fyra stjärnor är tre fler stjärnor, som bildar formen av ett något böjt handtag.
  • När du har hittat Big Dipper kan du använda den för att hitta den nordliga stjärnan. För att göra det, kolla på de två ljusa stjärnorna som bildar skålens sida längst bort från handtagets spets. Dessa är "pekare stjärnor." Rita en imaginär linje som förbinder pekarstjärnorna. Förlänga den linjen fem gånger avståndet mellan pekaren stjärnor. Du borde så småningom nå en något ljusstjärna. Det här är den nordstjärniga.
  • Observera att du inte har att se North Star med den här metoden.Om moln eller träd eller berg är i vägen, är North Star fortfarande där nära slutet av den femte pekslängden.Den punkten är mindre än tre grader från Nordstjärnan och North Celestial Pole.
  • Bild med titeln Hitta North Star Steg 2
    2. Lokalisera spetsen av den lilla dipperens handtag. Den lilla dipper är den konstellation som innehåller nordstjärnan. Spetsen av den lilla dipperens handtag är Nordstjärnan. Om du kan hitta den lilla dipper, kan du enkelt upptäcka North Star.
  • Du kan använda den stora dipper för att hitta den lilla dipper. När du hittat den stora dipper, kolla bort från det som om vatten kom ut ur "öppna" del av dipper. Den lilla dipperen kommer att visas som en spegelbild av den stora dipper. Det är också en konstellation som består av sju stjärnor. Fyra stjärnor utgör en trapezoid bas och tre sträcker sig ut från denna bas för att bilda ett handtag. Den sista stjärnan som sträcker sig utåt är den nordstjärniga.
  • Om du bor i ett urbana område kan det vara svårt att hitta den lilla dipper. Det är också svårt att urskilja på ljusa månbelysning eller dazy nätter.Du kan vara bättre att prova en annan metod.
  • Bild med titeln Hitta North Star Steg 3
    3. Lita på pilen i Cassiopeia konstellationen. Att använda den stora eller lilla dipper är det vanligaste sättet att hitta den nordliga stjärnan. Men om den stora dipper är låg i himlen kan det vara svårt. Lyckligtvis kan du använda Castellation Cassiopeia för att hitta den nordliga stjärnan.
  • Cassiopeia är en konstellation som består av fem stjärnor. De bildar en "M" eller "W" form. Cassiopeia ligger i norra himlen. I tidigare timmar ser konstellationen mer ut som en "M." Mellan midnatt och gryning ser konstellationen mer ut som en "W." Under månaderna februari och mars är Cassiopeia särskilt sannolikt att visas som en "W."
  • De tre stjärnorna som bildar mittpartiet av "M" eller "W" kan användas för att lyfta den norra stjärnan. Titta på den här punkten som om det var en pil. Följ pilens riktning framåt. Du borde så småningom landa på en något ljusstjärna. Det här är den nordstjärniga.Observera att du faktiskt måste se North Star för den här metoden att arbeta.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta North Star med teknik
    1. Bild med titeln Hitta North Star Steg 4
    1. Hitta den nordliga stjärnan med din smarta telefon. Det finns många smarta telefonapplikationer som fungerar något som ett teleskop. Du anger din plats, eller tillåter telefonen att hitta din plats och sedan peka din telefon till himlen. Telefonen fungerar som interaktiv karta, identifierande stjärnor och konstellationer för dig. Vissa program kan också förbättra visuella, så att du kan se stjärnor lättare.
    • Sky Guide är en ansökan om iPhones. Appen kan spåra din plats och tid. Då kan du hålla din telefon upp till himlen och det ger dig en karta. Det kan identifiera olika konstellationer och stjärnor.
    • För en Android finns en app som är känd som Stellarium Mobile. Det fungerar som SkyGuide, men med en något högre upplösning. Du kan bättre se stjärnor och konstellationer via din telefon när du använder Stellarium.
  • Bild med titeln Hitta North Star Steg 5
    2. Investera i en stjärnatlas. Star Atlases har funnits länge. Om tanken att bära din telefon runt medan Stargazing dödar det roliga för dig, överväga att köpa en Star Atlas istället. Du bör alltid ta en atlas med dig när du vandrar om ditt telefon batteri dör. En Star Atlas är en bok som bryter ner natthimlen vid regionen och tiden på året. Du kan använda grafiken och diagrammen som finns i en stjärnat Atlas för att hitta den nordstjärnan på en viss natt.
  • Varje stjärnatlas är något annorlunda. Det finns vanligtvis en guide i ryggen som ger information om hur konstellationer är märkta. Till exempel kan små stjärnor märkas av prickar. Major stjärnor, som nordstjärnan, kan markeras av stora, röda prickar.
  • En stjärnatlas kommer att ge en karta, mycket som en karta över en stad eller stad, vägleda dig över nattskyen på en viss natt. Välj kartan för din specifika region och tid på året och använd den kartan som en guide. Ta med en ficklampa med dig när du går ut till Stargaze så du kan kontakta kartan efter behov.
  • Öva med stjärnatlasen innan du går camping. Det kan ta ett tag att bli skicklig på att använda en stjärnatlas. Se till att du får mycket övning så, om du behöver hitta den nordstjärna i en nypa, är du väl förberedd att använda din Atlas.
  • Självklart, där en stjärnatlas verkligen visar sitt värde är om det gör dig bekant nog med natthimlen som du inte behöver Atlas.Lär dig egenskaperna och platserna för Big Dipper, Cassiopeia, Orion, Leo, Pegasus och Crux.Kunna hitta riktningar när behovet uppstår oväntat och du är utan din kompass eller GPS eller Atlas.
  • Bild med titeln Hitta North Star Steg 6
    3. Planera framåt med din dator. Du kan använda skrivbordsapplikationer för din dator för att veta hur himlen kommer att se på en given natt. Dessa enheter kan hjälpa dig att planera. Du kommer att gå ut med en grov idé om var du kan förvänta dig att hitta den nordstjärna.
  • Förutom telefonapplikationer, erbjuder Stellarium också ett skrivbordsapplikation som du kan ladda ner på din dator för att hitta den nordliga stjärnan. Den är tillgänglig för Linux, Mac och Windows. Din bakgrund skulle vara natthimlen, justerad för din region och tid på året. Det kommer att visa dig vad du kan förvänta dig natthimlen att likna på en given natt, lokalisera den nordliga stjärnan för dig. Du vet var i himlen att se ut när du går ut.
  • Om du har en Mac är PhotoPills en fotograferingsprogram för fotografering. Du kan använda detta om du planerar att fotografera nattskyen. Baserat på din plats och tiden på året, kommer fotopiller att simulera den galaktiska bågen för dig. Detta kommer att bilda en karta du kan använda senare för att hitta den nordliga stjärnan.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta riktningen norrut
    1. Bild med titeln Hitta North Star Steg 7
    1. Ta reda på vilken riktning som är norr med hjälp av två pinnar. Om du inte vet vilken riktning du står inför kan du hitta konstellationer vara en kamp. Detta kan hämma din förmåga att hitta den nordstjärna. Bestämma vilken riktning som är norr kan låta dig att hitta norrstjärnan lättare. Du kan använda två pinnar för att göra det.
    • Först hitta två pinnar. En pinne ska vara något större än den andra.
    • Placera pinnarna i marken vertikalt. Placera den högre pinnen något före den kortare.
    • Ligga ner framför pinnarna. Lina upp ett öga, som bildar en rak linje mellan ditt öga och de två pinnarna. Vänta på att en stjärna visas i din vision.
    • Stirra på stjärnan i några minuter och vänta på att det ska röra sig. Det om det rör sig upp, står du mot öster. Om det går ner, står du mot väster. Om det rör sig rätt, står du mot söder. Det om rör sig kvar, står du mot norrut.
  • Bild med titeln Hitta North Star Steg 8
    2. Skapa en skugga med pinnar. Om det är dagtid kan du fortfarande kunna se North Star. Men du kommer inte att kunna lita på konstellationer eftersom de är mycket svåra att se under dagen. Istället kan du skapa en skugga med pinnar och använda det för att lokalisera norrut.
  • Placera en pinne i marken. Ta ett sten eller annat föremål och placera det där slutet av penns skugg faller.
  • Vänta ungefär en timme. Skuggan kommer att röra sig, antingen växer kortare eller längre. Placera en annan pinne i slutet av den nya skuggan. Stå sedan i en vinkelrätt vinkel mot skuggan. Du står nu inför norr.
  • Bild med titeln Hitta North Star Steg 9
    3. Var uppmärksam på hur moss växer. Om du är i ett område där moss växer, kan du använda mos för att hjälpa dig att hitta norrut. Leta efter moss på vertikala strukturer, som träd. Moss kräver en fuktig atmosfär att växa. Det betyder att moss brukar växa på norra sidan av vertikala strukturer, eftersom norra sidan blir mindre sol.
  • Tips

    Se till att du kan se alla stjärnorna i den stora dipper innan du försöker hitta den nordstjärna.
  • Kom ihåg att solen stiger i öst och sätter i väst, och det norr är alltid till höger om väst. Så, var du än ser solnedgången, när du ser rätt på det, finns det norrut.
  • Varningar

    Om du bara ser en stjärna, och det är nära skymningen eller gryningen, kan det faktiskt vara Planet Venus, ofta kallad "morgonstjärna" eller "kvällsstjärnan", beroende på årstiden.
  • Om du är nära ekvatorn, kan du hitta den nordliga stjärnan vara mycket svårt.Om du är på södra halvklotet, blir det omöjligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande