Hur man matar duvor

Duvor, även kända som bergduvor, finns på alla kontinenter i världen utom Antarktis. Oavsett var du bor kan du få chansen att mata dem genom att besöka städer och andra stadsområden. De är smarta, mjuka fåglar som gillar att få korn, frukter och grönsaker, bland annat livsmedel. Var medveten om några matningsregler i ditt område och ge duvor kvalitetsmat för att hålla dem glada och friska.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja friska korn
  1. Bild med titeln Foderduvor Steg 1
1. Köp ett kommersiellt frö eller pelletsblandning. Alla kommersiella duva livsmedel är blandningar av olika korn. Även om de flesta kommer till bröd för att kasta till vilda duvor, är skillnaden att kommersiellt flöde är rå och gjord av mer näringsriktare än din genomsnittliga heta hundbulle. Du kan vanligtvis hitta duvaformulerade kommersiella foder på nätet eller på foderbutiker i stället för husdjursbutiker.
  • Pellets anses vara den perfekta duvmat eftersom de har näringsämnen som kalcium som fröer saknar. Men fröblandningar är bra om du inte kan hitta pellets.
  • När du köper frö eller pelletblandningar, kontrollera etiketten för att se till att de är professionellt formulerade och näringsbalanserade.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 2
    2. Använd Dove Seed och Pelletblandningar om du inte kan hitta duva. Med tanke på att båda av dessa levande arter är från samma fågelfamilj, har de liknande dieter. Varje duva mat ger en hälsosam ersättare när dukvaran inte är tillgänglig. Det är helt säkert och näringsrika för duvor.
  • Duva och duvdieter är så likartade att vissa kommersiella blandningar är märkta som säkra för både duvor och duvor.
  • Dove Mat kan vara tillgänglig i vissa husdjursbutiker.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 3
    3. Blanda dina egna råkorn om du inte har kommersiella blandningar. Att göra din egen duvmat är inte svårt, även om du behöver spåra flera råa korn. För en grundläggande blandning, försök att blanda lika mängder vete, sorghum, hirs, majs, röda linser och ris. Du kanske kan hitta dessa ingredienser i livsmedelsbutiker eller beställa dem online. Du kan sedan lagra blandningen i lufttäta plastbehållare.
  • Du behöver inte laga ingredienserna! En bra blandning kräver inte mycket förberedelse. Komponenter som råa majskärnor och ris är helt säkra och näringsrika för duvor.
  • Varje ingrediens har en annan mängd fett, protein och näringsämnen, så att blanda dem skapar en balanserad mat för duvor. Majs och vete, till exempel, näringsrika men feta, så blandar dem med mat som ris hjälper till att förhindra att dina fåglar blir för plump.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 4
    4. Ge ut bröd som sparsamt som ett mellanmål. När duvor samlas, når de flesta för brödet. Fåglar älskar bröd, men problemet är att bröd är tomma kalorier till dem. Det har inget näringsvärde. Dessutom kan det ta lätt och locka skadedjur som råttor. Hålla fast vid råa korn så mycket som möjligt om du matar vilda eller tamade duvor.
  • Om du ger duvor bröd, försök att välja ett oblekt eller oraffinerat helvetebröd. Dämpa det i vatten och smula upp det i små bitar.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 5
    5. Foderduvor osaltad popcorn för ett säkert mellanmål. Okokta majskärnor är ett näringsrikt matval för duvor, så popcorn är ett bra alternativ till bröd. Du måste vara försiktig med vilken typ av popcorn du ger dem, dock. Ligga av saltet och smöret. Höga mängder salt och andra ingredienser tenderar att vara giftiga för fåglar.
  • En hel del mikrovågbar popcorn har skadliga artificiella ingredienser i det, så håll detta i åtanke innan du värmer upp en väska. Kontrollera ingredienserna på etiketten.
  • Metod 2 av 4:
    Använda andra näringsrika livsmedel
    1. Bild med titeln Foderduvor Steg 6
    1. Välj några näringsrika frukter och grönsaker. Goda frukter och grönsaker är färgglada och är inte mestadels vatten. Några exempel är frukter och grönsaker som äpplen, ärter, romaine sallad, paprika, jordgubbar och morötter. Bleka gröna med hög vattenhalt, såsom isbergssallat och selleri, bör undvikas.
    • De flesta frukter och grönsaker är säkra för duvor utom avokado, vilket kan vara giftigt.
    • Försök att ge en mängd olika livsmedel för dina duvor för att balansera ut sin kost.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 7
    2. Tvätta frukterna och grönsakerna utan att peeling dem. Det är rätt, duvor har inget emot om du lämnar huden på. De är inte lika picky som vissa barn du vet. Innan du skär någon bit frukt eller grönsaker, skölj det först under rinnande vatten för att rensa bort kemikalier och skräp.
  • Var försiktig med frukter som innehåller små stenar, som körsbär. Ta bort dessa stenar först för att förhindra att duvor sväljer dem. De kommer också att bli lättare att skära när groparna är borta.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 8
    3. Skära frukter och grönsaker upp i bitar av bitar. Hugga upp allt i bitar som är mindre än fågelens näbb, speciellt när babyduvor är runt. Ju större fågeln, desto större kan du lämna bitarna. Undvik att försöka ge duvor fullstora frukter eller grönsaker. Chansen är att du kommer att ha en oätad röra vid nästa morgon.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 9
    4. Servera duvor 1 oz (28 g) frukter och grönsaker om dagen. Sätt frukterna och grönsakerna i en separat, ren behållare om du matar duvor hemma. Du måste ge ca 2 matskedar (30 ml) mat för varje fågel. Håll mängden frukter och grönsaker som är lika med mängden korn du tillhandahåller. Om någon av maten går uneaten, kasta bort rester och minska mängden mat du tillhandahåller nästa dag.
  • Vid ett minimum bör duvor ges färsk frukt och grönsaker 3 till 4 gånger i veckan.
  • Liksom små barn kan duvor vägra att äta lite mat, men fortsätt försöka. Så småningom kommer de att äta det. Om du märker att dina duvor har en favoritmat, ta bort det och byt ut den med en mat som de inte gillar så mycket.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 10
    5. Stänk grit över korn för att hjälpa duvor att smälta mat. Duvor sägs använda git på samma sätt andra fåglar, som kyckling, do. Du kan köpa påsar med grit online eller på foderbutiker. Äggskal och ostronskal kan också användas. Förbered ditt eget grit genom att baka och smashing äggskal eller ostronskal.
  • Du behöver bara blanda en liten mängd grit till maten, ca 0.15 oz (4.3 g) eller mindre per dag.
  • Vissa kvalitetsfrö eller pelletsblandningar har grit blandat i. Du behöver inte ge ytterligare grit eller skal. Kontrollera etiketten först.
  • Med användning av grit är det inte nödvändigt. Många matare tror att deras duvor gör tillräckligt bra utan grit.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 11
    6. Blanda ett tillägg till dricksvatten om dina duvor behöver det. En licensierad veterinär kan berätta om dina duvor står inför näringsbrist. De flesta fåglar får allt de behöver från en balanserad kost av korn, frukter och grönsaker. Om din duva slutar med extra hjälp kan du köpa ett pulveriserat tillägg online eller på en mataffär, sedan följ tillverkarens instruktioner för att ta reda på hur mycket att lägga till i vattnet.
  • Vitaminer och kosttillskott kan läggas till våtmat men bör inte appliceras på torrmat som fröblandningar.
  • Till exempel drabbas ägglagduvor ofta av kalciumglukonat. Detta tillskott ersätter kalcium som de förlorar för att skapa ägg.
  • Metod 3 av 4:
    Tillhandahålla mat till vilda duvor
    1. Bild med titeln Foderduvor Steg 12
    1. Kontrollera att matning av vilda duvor är lagligt i ditt område. Duvor finns i många städer över hela världen. Vissa regeringar är inte för stränga om att mata dem men har några regler på plats. Du kan ofta gå till en park och kasta ut några korn utan att någon slår ett öga.
    • Till exempel är matningsduvor lagligt i New York City men olagligt i San Francisco från och med 2018. Matningsduvor kan locka fler av dem och göra dem beroende av människor.
    • Var försiktig om du matar duvor från en byggnad, till exempel på taket eller från en hängande matare. Deras droppings kan orsaka en röra som också kan få dig i trubbel med lagen.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 13
    2. Scattera en liten mängd mat borta från dig. Många människor kan ha samma idé som du, vilket innebär att duvor kan göra sig dumma under dagens gång. Matningsduvor är bra, men du behöver inte ge dem mycket. Försök att begränsa maten till högst 1 oz (28 g) var och en av en kornblandning och en frukt och grönsaksblandning per fågel.
  • Mindre är mer. Om du kan, sprida ut maten mellan olika duvor. Detta borde inte vara mycket av ett problem om du inte försöker föra en massiv väska med frö till parken.
  • Kommersiella korn- eller pelletsblandningar är idealiska livsmedel på grund av deras näring. Vanlig popcorn och ris är bra, men bröd är inte och inte heller bearbetad skräpmat.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 14
    3. Ge mat till duvor inte mer än varje par dagar. Att ge massor av fri mat till duvor kan vara ett problem för alla i ditt område. För att undvika problem, begränsa dina matningssessioner till högst 2 eller 3 gånger i veckan. Detta förhindrar stora, skadliga flockar av duvor från att bilda.
  • Matningsduvor kan bli en ritual. Det är förståeligt, men försök att inte bli för bifogad.
  • Kom ihåg din omgivning. Parker och stadsgator är platser där duvor samlas, men undviker att korsa på privat egendom.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 15
    4. Besök olika platser medan du matar duvor. Duvor känner igen en måltidsbiljett. Om du dyker upp på samma bänk varje dag, kommer du snart att hitta en flock duvor som väntar på dig. Detta är dåligt för dem eftersom de blir beroende av dig. Om du matar duvor ofta varierar din rutin för att undvika detta beroende.
  • Förhindra flockar av duvor från att samla kommer att hålla dig ur problem också.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 16
    5. Besök duvorna vid olika tider. Av samma skäl bör du besöka olika platser, bör du undvika att gå till områden samtidigt varje dag, om möjligt. Duvor blir snabbt vana vid din rutin när du dyker upp framför dem som urverk. Överraska duvorna genom att gå ut på morgonen istället för eftermiddagen ibland, till exempel.
  • Om du inte matar duvorna varje dag, kommer du till samma plats samtidigt som det kommer att vara lika mycket av ett problem. Men tiggerytan kan få dig att känna dig dålig. Motstå frestelsen att mata dem!
  • Metod 4 av 4:
    Omsorg för duvor hemma
    1. Bild med titeln Foderduvor Steg 17
    1. Foderduvor på morgonen. Duvor behöver bara matas en gång om dagen. De kommer inte att äta all mat på en gång. Istället nibble de på det hela dagen. Så länge du ger all den mat de behöver för hela dagen behöver du inte göra mycket annat.
    • Ge maten i en ren skål eller plastbehållare.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 18
    2. Ge varje fågel ca 1 oz (28 g) korn. En duva behöver cirka 2 matskedar (29.6 ml) av ett frö eller pelletsmix per dag. Detta är en uppskattning, så din duva kan sluta lämna mycket mat i skålen i slutet av dagen. Tänk på detta en utgångspunkt när du räknar ut hur mycket mat som ska tillhandahållas.
  • Denna uppskattning är per duva. Om du har flera duvor, ska varje fågel få denna mängd mat. Du kan lägga allt i en enda skål.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 19
    3. Kolla skålen för att se hur mycket mat som finns kvar vid solnedgången. Solnedgången är när du kan förvänta dina duvor att sluta äta. Vid den här tiden bör du ta maten ur buret. Doppa ut det och rengör skålen. Men om du märker mycket mat kvar i skålen, är chansen att du ger dina duvor för mycket.
  • Duvor är ganska smarta, så de har en tendens att plocka ut de godaste delarna av deras mat. De gillar högfettliga komponenter som safflorfrön i sina blandningar, men om de inte äter resten av mixen, får de inte alla näringsämnen de behöver.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 20
    4. Foder dina duvor färsk mat varje morgon. Du bör uppdatera matskålen med en nykornsblandning varje dag. Gör det tidigt på morgonen så dina duvor får alla de näringsämnen de behöver för dagen. Undvik att mata dem gamla mat som satt i skålen över natten.
  • Att erbjuda färsk mat undviker risken för mögel eller andra sjukdomar som kryper i kornet.
  • Bild med titeln Foderduvor Steg 21
    5. Sänk mängden korn du ger duvorna nästa dag. Ditt mål är att få dina duvor att äta all mat i skålen med solnedgången. Fyll skålen med ditt frö eller pelletsblandning, den här gången ger dem lite mindre än du gav dem dagen innan. Kolla skålen igen på natten för att se vad som är kvar.
  • Fortsätt att sänka mängden mat varje dag tills det är borta. Detta kommer att se till att dina duvor är friska utan att vara överfödda.
  • Tips

    I motsats till urban legend gör ris inte duvor explodera. Okokt ris är faktiskt en god matkälla för dem.
  • "Människor mat" som magert kött eller mejeri är okej för duvor som en behandling. Det har ingen näringsförmån för dem, så ge inte den här typen av mat mer än en gång i veckan.
  • Undvik att ge duvor skräpmat. Objekt som chips och choklad är inte bra för dem. På samma sätt bör tobak, koffein och andra droger aldrig ges till dem.
  • Caged duvor ska ges rent vatten varje dag. Du behöver inte oroa dig för att ge vatten för vildduva.
  • Pigeon droppings anses inte vara farliga men kan orsaka sjukdom hos individer med kompromisserade immunsystem.
  • Använd engångshandskar om du behöver städa upp efter duvor!
  • Saker du behöver

    Välja friska korn

    • Frö eller pelletsmix
    • Majs eller andra okokta korn

    Använda andra näringsrika livsmedel

    • Färska frukter och grönsaker
    • Handfat
    • Kniv
    • Grit om det behövs
    • Vitaminer om det behövs
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande