Hur man lagar bläckfisk

Även om det låter gourmet, bläckfisk är lättillgänglig, billigt och överraskande lätt att förbereda och laga mat. Om dina minnen av bläckfisk är långa, bör du veta att det finns en mängd olika sätt att laga bläckfisk som är mycket mer läckra än gummiliknande, over-done calamari.

Steg

Metod 1 av 3:
Skärning och förberedelse av hela bläckfisk
  1. Bild med titeln kock bläckfisk steg 1
1. Vet att hela bläckfisk är billigare och smakligare än pre-cut calamari. Det finns många delar till en bläckfisk som kastas ut när en bläckfisk är förberedd. Det kan tyckas brutto först, men prepping en hel bläckfisk kräver inget annat än en skarp kniv och en vilja att få dina händer smutsiga.
  • Bild med titeln kock bläckfisk Steg 2
    2. Nypa mellan ögonen och kroppen och dra huvudet ut ur manteln. Detta är förmodligen den största delen av hela processen, och du får det gjort först. Hålla bläckfisken ordentligt av kroppen eller manteln. Kram försiktigt över ögonen och dra mot tentaklarna så att du har två delar - huvudet och tentaklarna och manteln.
  • Detta kan bli rörigt, så gör det över diskbänken när det är möjligt.
  • Bild med titeln kock bläckfisk Steg 3
    3. Hugga huvudet från tentaklarna genom att skära under ögonen. Kassera ögonen och huvudet, håll tentaklarna för senare. Om du vill spara bläcket, som är bra i grytor eller pasta, är den fäst ovanför huvudet och är en silverfärgad säck med svart vätska inuti. Klippa den och dränera bläcket i en skål som ska användas senare. Var noga med att vara försiktig i det här steget så att du inte förlorar bläcket eller fläckar dina kläder eller möbler.
  • Bild med titeln kock bläckfisk Steg 4
    4. Ta bort näbben från tentaklarna genom att klämma ut det från mitten. Bläckfiskens hårda mun sitter i mitten av tentaklusteret. Känn runt för en liten, frö som näbb vid basen av tentaklarna. Det kan poppas ut genom att klämma ut i riktning mot tentaklarna.
  • Skär några extra långa tentaklar tillbaka så att de alla är ungefär lika och sedan ställa in tentaklarna åt sidan - de är redo att laga mat och tjäna.
  • Bild med titeln kock bläckfisk Steg 5
    5. Dra av de två fenorna. Du kan också trimma dem med en kniv, men dra av dem kommer att försvaga huden, som du behöver ta bort senare. Dra tillbaka flänsarna (de ser ut som vingar på kroppen) kläm dem sedan med tummen och pekfingret tills det har ett bra grepp. Du kan då enkelt dra dem av bläckfiskens kropp.
  • Bild med titeln kock bläckfisk Steg 6
    6. Dra ut den hårda delen av brosk eller quill från insidan av bläckfiskens kropp. Du borde kunna känna det lätt i manteln av bläckfisken längs magen, och det kommer enkelt att glida ut. Det kan bryta inuti bläckfisken, så se till att känna för några hårda bitar innan du börjar laga mat.
  • Bild med titeln kock bläckfisk Steg 7
    7. Använd baksidan av din kniv för att klämma på någon återstående viskär ut ur bläckfiskkroppen. Börjar vid spetsen, använd baksidan av din kniv för att driva den återstående gunken ur manteln. Om du känner dig äventyrlig är det ofta lättare att bara nå med dina händer eller en sked och skopa helt enkelt ut det.
  • Bild med titeln kock bläckfisk Steg 8
    8. Ta bort membranet. Membranet är den geliknande, lila huden som täcker bläckfisken. Skär spetsen från manteln och använd den för att få lite hudlös och dra sedan bort den. Om du har problem, skrapa knivklingan i en vinkel längs huden, nästan som om du var försiktigt whittling. Skölj bläckfisken i kallt vatten när du är klar.
  • Bild med titeln kock bläckfisk Steg 9
    9. Skär manteln i önskad form. Om du vill ha calamari, klippa manteln horisontellt så att du har ringar av bläckfisk. För de flesta andra portioner, skära längs en kant av bläckfisken för att öppna den upp i en platt bit och sedan skära i rutor.
  • Du kan också göra fisken för snabbare matlagning. Gör små skivor halvvägs i köttet med din kniv i en vinkel så att bläckfisken är rygg.
  • Metod 2 av 3:
    Laga calamari
    1. Bild med titeln kock bläckfisk steg 10
    1. Klappa dina ringar av bläckfisk torr med en pappershandduk. Calamari kräver tunna ringar av bläckfisk. Om du börjar med bläckfiskens kropp, klappa det bara torrt och klippa sedan horisontellt över kroppen med en skarp kniv - vrider röret av skaldjur till 1/2" Ringar för matlagning.
    • 1 lb färsk bläckfisk är vanligtvis lika med 1/2 lb calamari, som i allmänhet är tillräckligt för en person.
  • Bild med titeln kock bläckfisk Steg 11
    2. Överväga att suga ringarna i ett kärnmjölkbad för ömhet och rikare smak. Detta kommer att göra en himmelsk stekt calamari, men du kan hoppa över steget om du inte har tid. För att göra din egen kärnmjölk, om du inte har någon praktisk:
  • Blanda 2 koppar mjölk med saften av en stor citron. Du kan också lägga till ett streck med varm sås för smak.
  • Låt blandningen sitta i 4-5 minuter. Du borde se det förtjockning.
  • Blötlägg Calamari ringar i kärnmjölkblandningen i 3-4 timmar innan du går vidare. När du är klar, ta bort ringarna och dränera eventuell överskottsvätska.
  • Bild med titeln kock bläckfisk steg 12
    3. Blanda 2 koppar mjöl, 1 tsk salt och 1 tsk peppar i en medelstor skål. Du kan också lägga till några andra kryddor du vill, som en tesked paprika, chilipulver eller cayenne. Vispa tillsammans bra.
  • Bild med titeln kock bläckfisk steg 13
    4. Belägga ringarna av calamari i mjölblandningen. Kappa ringarna så att var och en är helt täckt av blomma. Du kan behöva arbeta i små satser, och du kommer sannolikt att behöva lägga till mer mjöl om du börjar springa ut.
  • Bild med titeln kock bläckfisk steg 14
    5. Värm upp 1/2" Olja till medelhög värme på kaminen. Du kan behöva 1-2 koppar vegetabilisk olja för att ha tillräckligt, eftersom det nästan ska belägga ringarna när de lagar mat. Om du har en termometer, få oljan upp till 360 ℉. Du kan också använda en djupfrysare som satt till 360 ℉. Om du inte har en termometer, vänta tills oljan är skimrande hela.
  • Bild med titeln kock bläckfisk steg 15
    6. Koka calamari i små satser tills guldbrun, ca 2-3 minuter. Vänd ringarna en gång när de lagar mat, ta bort dem när köttet under brödet inte längre är glänsande eller genomskinligt.Se till att du inte publiker pannan, lägger bara till tillräckligt med bitar för att fylla botten utan att röra eller överlappa. Att lägga till för mycket kommer drastiskt sänka oljans temperatur, vilket leder till oljig, obehaglig calamari.
  • Om du vill ha crispier calamari med en mjukare inuti, värma oljan till 400 ℉ och laga bläckfisken i högst en minut eller en minut och en halv.
  • Metod 3 av 3:
    Pan-Frying Squid
    1. Bild med titeln kock bläckfisk steg 16
    1. Pan Fry Cut bläckfisk med några kryddor för en snabb, utsökt måltid eller aptitretare. Bläckfisk behöver bara laga mat i 30-45 sekunder, och det är ömt, mjukt smak fungerar med en mängd olika kryddor. Börja med rengjorda tentaklar och bläckfiskens kropp som är platt och skuren i 1-2" kvadrater.
  • Bild med titeln kock bläckfisk Steg 17
    2. Värm upp 1/2 matsked olja i en panna på medelhög värme. Du vill att oljan är varm så att bläckfisken kockar snabbt. Att lämna köttet i oljan för länge kommer det att göra det tufft och gummiigt.
  • Bild med titeln kock bläckfisk Steg 18
    3. Koka några aromater i oljan i 1-2 minuter. Aromatics är helt enkelt små grönsaker och örter som mjuknar under värme och används i köket över hela världen. Kasta dem i den heta oljan och ge dem några minuter att få anbud innan du går vidare. Några bra idéer (listade per bläckfisk som är kokta) inkluderar:
  • 1-2 klyv vitlök, malet.
  • 1/4 kopp tärnad vitlök.
  • 1/3 kopp tärnad chili peppar.
  • Bild med titeln kock bläckfisk Steg 19
    4. Lägg till en liten sats bläckfisk och koka i 30 sekunder. Du vill inte fylla pannan, eller du sänker temperaturen för snabb och förstör matlagningsprocessen. Sätt tillräckligt med bitar så att de har utrymme att flytta och rör sig ofta. Om du har en stor sås-pan, ska 1 helt bläckfisk vara perfekt.
  • Bild med titeln kock bläckfisk Steg 20
    5. Lägg till några kryddor och kasta i ytterligare 10-25 sekunder innan du tar bort. Du vill bara att bläckfisken ska laga tills den är vit och inte längre genomskinlig (delvis genomskinlig). Lägg sedan till dina kryddor och blanda allting bra innan du serverar omedelbart. Du kan blanda det till pasta eller bara äta det som är.Prova:
  • 1 matskedar sojasås och en handfull hackad koriander
  • En nypa salt, svartpeppar och citronsaft att smaka.
  • Salt, svartpeppar och bläckfiskens eget bläck.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Koka bläckfisken snabbt - det behöver inte lång tid att få öm, men kommer snabbt att bli tufft när det är overcooked.
  • Om din bläckfisk är för snygg, är den overcooked.
  • Varningar

    Bläckfisk är hala, så var försiktig när du skär den. Skär alltid bort från din kropp, inte mot.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande