Hur man får hälleflundra

Hälleflundra kan fångas i Stilla havet från Alaska till Kalifornien.Den stora storleken och vikten av hälleflundra gör dem till en önskad troféfisk för många fiskare.På grund av deras storlek, temperament och benägenhet för bottebostad, kräver hälleflundrafiske en viss taktik och utrustning.Rädsla inte, dock - även om du är ny att fiska, kan du snabbt utveckla de färdigheter som behövs för att snagra en pristribut.

Steg

Del 1 av 3:
Lokalisera och locka hälleflundra
  1. Bild med titeln Fånga hälleflundra Steg 1
1. Scout din plats. Halibut föredrar att förbli nära botten av havet, vanligtvis på djup på cirka 40-80 fot (12-24 m) - sällan kommer de att hittas under 120 meter (36.6 m) (36 m). De föredrar också att umgås i "hydrauliska lättnadszoner" - nuvarande lugnande hinder som fördjupningar, dalar, bergformationer och liknande i botten av havet.
  • Du kan använda sonar och annan elektronisk utrustning för att kartlägga djupet och konturerna i havet nedan och identifiera goda fiskeplatser. Det gör aldrig ont för att para detta med förstahandsråd om främsta fiskeplatser från framgångsrika hälleflundra.
  • Bild med titeln fånga hälleflundra steg 2
    2. Välj bete som lockar hälleflundra. Experter om att fånga hälleflundra rekommenderar ofta användningen av bete som levande bläckfisk eller bläckfisk, eller makrillhuvud eller tarmar. Konstgjord bete som plastfisk färgad som en sardin eller ansjovis kan också användas i hälleflundra.Lägg till attrahera dofter till din bete och linje också, och chum liberalt och regelbundet för att locka hälleflundra i.
  • Luminescens och rörelse hjälper till att dra hälleflundra i, även om det är motsatt effekt.
  • Bild med titeln fånga hälleflundra steg 3
    3. Välj en stark men lätt fiske linje.Storleken och styrkan i hälleflundra betyder att de kan snacka svaga eller lågkvalitativa linjer.Samtidigt kan de linjer som är för tunga eller erbjuda för mycket stretch göra att reeling processen är för svår.Syfte för en låg stretch, högkvalitativ kevlar eller spektra linje vid 80 - 120 pund teststyrka.
  • Använd en lätt fiske linje för att förhindra att du tröttnar dig för snabbt när du rullar hälleflundra. En California hälleflundra kan väga omkring 50 kg. (23 kg), medan en stilla hälleflundra kan vara över 500 kg. (230 kg).
  • Bild med titeln fånga hälleflundra steg 4
    4. Fisk med flera andra människor. Det är alltid trevligt att ha lite företag medan du fiskar, rätt?Dessutom sätter detta mer bete i vattnet för att rita fisk. Ja, det betyder också mer konkurrens om ditt pris, men att lägga till mer chum och bete till ditt fiskeområde kommer fortfarande att förbättra dina odds för att fånga en hälleflundra.
  • Om du går hälleflundra fiske eller med några personer, skapa din egen chum slick för att rita fisk till din båt.
  • Del 2 av 3:
    Hooking och reeling dem in
    1. Bild med titeln fånga hälleflundra steg 5
    1. Släpp din bete nära botten av havsbotten.Det är här hälleflundra brukar spendera sin tid.När du slår botten, rulla tillbaka lite så du är strax utanför golvet.Vänta på omkring trettio sekunder för en bit innan du flyttar betet igen.
    • Höja och sänka betet några få meter (meter) eller flytta det försiktigt från sida till sida i vattnet för att locka fisken till din linje.
  • Bild med titeln fånga hälleflundra steg 6
    2. Vänta på hälleflundra för att ta betet.Om du efter ungefär ett dussin inte har haft en bit, kanske du vill överväga omplacering.Försök att utforska en av dina andra målfläckar.
  • När du väl får en bit, slåss din instinkt för att ställa in kroken genom att dra - en kraftfull hälleflundra är sannolikt att glida gratis på det här sättet.Istället låt din fiskelinje sänka tillbaka i vattnet tills det går hårt.
  • Bild med titeln fånga hälleflundra steg 7
    3. Ställ in din krok och ständigt dra upp linjen med kontroll. Vind och sänka din fiskestång och dra sedan igen, vilket ger hälleflundet nära vattnet.Ta din tid och gå lätt.Hälleflundra kommer ofta till ytan utan mycket motstånd om en mild touch appliceras. Fortsätt tills fisken ligger strax under vattnet.
  • Bild med titeln Fånga hälleflundra Steg 8
    4. Tillåta en "spooked" hälleflundra att springa fri för lite. Försök inte slåss det eller dra det närmare, eller du kommer sannolikt att förlora din krok eller bryta din linje.Istället, ge det lite slack och vänta på att det lugnar sig tillbaka.Försök sedan långsamt men säkert ta upp det igen.Kom ihåg, den här magnifika fisken är värt den extra tiden.
  • Del 3 av 3:
    Hävdar ditt pris
    1. Bild med titeln Fånga hälleflundra Steg 9
    1. Håll åtminstone hälleflundras huvudet under vattnet. Du måste försvaga den här kraftfulla fisken innan du tar det ombord. Flailing hälleflundra har varit kända för att allvarligt skada intet ont anande fiskare.Se till att ditt pris inte kan lägga upp motstånd innan du lägger på din båt.
    • Använd en gaff eller harpun för att sår fisken. Syfte för det fasta området strax bakom huvudet och kör gaffeln eller harpunen rakt igenom. Vänta på att fisken blir trött och förlorar lite blod.
    • Vissa människor använder vapen till sår hälleflundra.Men det här är olagligt i vissa områden - du riskerar att förstöra några av de bästa köttet på fisken (kinderna) - och det är helt enkelt en mer farlig praxis än vad som är nödvändigt.
  • Bild med titeln fånga hälleflundra steg 10
    2. Höja den sårade hälleflundren tillsammans med båten.Binda upp det ("hog slips" stil) och skära sin gill rakers med en kniv. Blödning av fisken kommer vidare att döda det och ge rengöringsmedel senare. Håll dig på din vakt tills du vet att fisken är död - även när det är på döds dörr, kan en hälleflundra fortfarande skada dig.
  • Sätt den döda hälleflundra på is så snart som möjligt.
  • Bild med titeln fånga hälleflundra steg 11
    3. Förbered fisken för att äta eller lagra genom att fylla den.Detta fungerar bättre för hälleflundra kött än att försöka skära det i biffar.Ta bort huden för kortvarig lagring, eftersom det kan påverka köttets smak.
  • Men om du tänker frysa filéerna längre än ett par månader, kanske du vill hålla huden på och skölja köttet ner med saltat vatten.Då förseglar det och frysa det.
  • Tips

    Om du köper din egen båt för hälleflundra, välj en med en sekundär motor och tillräckligt med kraft för att hantera stora kroppar av potentiellt grovt vatten.

    Varningar

    Ytanger inte på din stav eller börjar omedelbart rulla i din fiske linje när du får en bit. Spänningen från dessa ansträngda handlingar kan få dig att förlora hälleflundra genom att bryta kroken eller dra den fri.
  • Håll avståndet och var försiktig när du tar en hälleflundra i båten. Det kan fortfarande bekämpa dig efter att ha blivit gaffed eller harpooned. En thrashing hälleflundra kan orsaka stor skada och skada.
  • Håll inte huden på din hälleflundra för lagring - det förstör smaken.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande