Hur man matar guppies

Guppies är aktiva och ofta färgglada, vilket gör dem populära akvariet husdjur. Att mata dem är en okomplicerad uppgift, men det är bra att lära sig om dina GUPPIES "måste undvika övermatning. Guppy Young kräver en speciell diet, även om en lätt tillgänglig på en fiskbutik, och även vuxna kommer att vara friskare om du kompletterar sina fiskflingor med mer näringsrik mat.

Steg

Metod 1 av 2:
Matar vuxna guppies
  1. Bild med titeln mata guppies Steg 1
1. Köp flingmat gjord för tropisk fisk. Du kan köpa flingmat på en djuraffär eller fish shop att använda som en grundläggande daglig matförsörjning. Medan guppies kommer att äta någon typ av flingmat, är högkvalitativa varumärken som innehåller både protein och grönsaksfråga bäst. Flingmat avsedd för tropisk fisk inkluderar ofta naturliga färgförstärkare som gör att dina guppies verkar ljusare och mer färgstarka. Köp inte fiskmat i pelletsform, eftersom det blir svårt eller omöjligt för guppies att äta med sina små munnar.
  • Om du köper mer flingmat än du kommer att använda i en månad, frysa överskottet för att bevara näringsämnen. Tina en annan månad leverans ett par dagar innan du behöver en påfyllning.
  • Bild med titeln mata guppies Steg 2
    2. Mata guppiesna en nypa flingmat en eller två gånger om dagen, helst på morgonen och på natten, lämnar en tolv timmars skillnad mellan de två. Släpp en liten nypa flingor i vattnet och titta på guppiesna. De borde vara färdiga med måltiden på cirka 30-60 sekunder, och absolut inte längre än några minuter. Du kan bestämma dig för att mata dem en eller två gånger om dagen, så länge du gör det i lämpliga belopp. Det är lätt att mata guppies för mycket mat, och svårt att mata dem för lite.
  • Guppies fortsätter att äta eller söka efter mat även när de inte behöver det. Foder inte din fisk en extra måltid eftersom fisken verkar hungrig. Faktum är att GUPPIES som aktivt söker mat kommer att förhindra matskräp från att bygga upp och smutsiga ditt vatten.
  • Bild med titeln mata guppies Steg 3
    3. Byt enstaka flingmatmjöl med mer näringsrika godis. Medan Guppies kommer att överleva på flingmat, innehåller levande eller frysta växter och djur extra näringsämnen som är idealiska för att komplettera en flingmatdiet. Byt ut en flingmatmjöl var 2-7 dagar utan mer godis än guppiesna kommer att slutföra inom 60 sekunder. Någon av följande är lämpliga godis, och de flesta finns på Fish Shops:
  • Baby Brine Räkor innehåller mestadels protein, och är perfekta kosttillskott om din flingmat är hög i vegetabiliskt innehåll och lågt i protein (40% eller mindre). De är tillgängliga i levande, frusna eller flingform.
  • Blodmaskar eller mygglarver är goda godis som du kan fånga dig själv genom att köra ett nät genom stående vatten. Förvärva små mängder larver i taget för att förhindra att de kläcker i myggor. Jordmaskar är också lämpliga, men måste strimlas och sköljas innan de matas till guppiesna.
  • Mata dina guppies shucked ärtor, strimlad sallad, eller finhackad gurka, speciellt om deras flingmat är hög i protein men lågt i vegetabiliskt innehåll.
  • Bild med titeln mata guppies Steg 4
    4. Undvik TUBIFEX-maskar och Live Daphnia. Många andra typer av fiskmat finns, och fiskhandlare eller andra GuPPY-ägare kan rekommendera andra typer av behandling. Men du bör försöka undvika TUBIFEX-maskar och Daphnia, även om det rekommenderas. Medan guppies kommer att äta dem entusiastiskt, innehåller Tubifex maskar ibland dödliga bakterier. Live Daphnia kommer bara att orsaka skada i stora mängder genom att ta bort syre från tanken, men de är vanligtvis dyrare och svåra att höja än andra levande livsmedel.
  • Bild med titeln mata guppies Steg 5
    5. Titta på tecken på övermatning. Eftersom guppies har sådana små magar men fortfarande äter stora mängder mat om det är tillgängligt, är övermatning vanligt. Om du märker något av följande tecken, minska antalet måltider du matar dem eller frekvensen av deras behandlar. Vissa guppyägare matar bara sin fisk 6 dagar i veckan, så att de är hungriga på den sjunde för sin hälsa.
  • Rör av avfall som hänger bakom fisken är ett tecken på en blockerad tarm från övermålning.
  • Vuxna manliga guppies utvecklar en "isterbuk" eller bulging bröstet om de har för mycket fett i deras kost. Minska mängden mat och byt ut fettbehandlingar som blodmaskar eller kötthjärta med smulor av fettfri skinka.
  • Om ditt tankvatten blir grumligt och smutsigt ofta, kan överskott av mat eller avfall vara orsaken. Som en allmän regel borde du Ändra 20-30% av vattnet I din tank om en gång var 1-2 veckor, eller oftare för trånga tankar.
  • Bild med titeln mata guppies Steg 6
    6
    Överväga matningsmetoder för semesterer längre än en vecka. Friska, vuxna guppies kan vara en vecka utan mat innan du upplever några varaktiga effekter, så om du bara kommer att vara borta några dagar, överväga att helt enkelt inte mata dem. För en längre resa rekommenderas en av följande metoder:
  • Använd en automatisk matningsdispenser för att avge mat med jämna mellanrum. Se till att du levererar tillräckligt med mat för hela tiden du kommer att vara borta och sätt dispensern för att släppa mat en eller två gånger om dagen.
  • Testa ett matarblock eller gelmatare innan du lämnar. Dessa block av torr eller gel-täckt mat lämnas i tanken och ätas långsamt. De torra blocken kan emellertid orsaka farliga kemiska förändringar, medan gel sorten ibland ignoreras. Testa antingen variation i några dagar innan du lämnar så du kan vara säker på att det inte finns några problem.
  • Ha en vän eller granne mata dem sin vanliga flingmat en gång varannan eller tre dagar. Eftersom oerfarna matare ofta ger för mycket mat, är det bäst att placera varje nypa mat i en pillbox eller annan behållare med veckodagen noggrant markerad på den. Gör det klart för vaktmästaren att övermatning kan döda dina guppies.
  • Metod 2 av 2:
    Omsorg för och matar unga guppies
    1. Bild med titeln mata guppies Steg 7
    1. Förbered en separat avelsank. Unga guppies, även kända som "fritera", kräva speciell matning separat från de vuxna, och bör också separeras för deras säkerhet.Förbered en 5-gallon (20 l) tank Med försiktighet, se till att det har allt som är nödvändigt för GUPPIES: s överlevnad. Som med något akvarium, Kör en fisklös cykel är ett utmärkt sätt att förbereda tanken innan du presenterar någon fisk.
  • Bild med titeln mata guppies Steg 8
    2. Dela din avelbehållare i två sektioner med hjälp av ett avelsnät. Köp ett avelsnät eller mesh från en fiskbutik som delar tanken i två sektioner. De nykläckta guppiesna kommer att kunna simma genom hålen på nätet och undkomma moderfisken, vilket kan försöka äta dem.
  • Om du inte vill köpa ett nät eller är inte säkert om nätet du har har rätt storlek hål, kan du skydda steken genom att plantera flera akvariplantor för att de ska gömma sig i.
  • Bild med titeln mata guppies Steg 9
    3. Flytta gravida kvinnor till avelsbehållaren tills de ger födseln. Kvinnor har en mörk plats på buken, även kallad en gravid plats, som blir mycket mörkare när hennes interna ägg har befruktats. Äggen kommer att växa inuti henne i 21-30 dagar, och hennes buk blir större och mörkare när det händer. Överför kvinnan tillbaka till huvudtanken så fort du märker att hon har fött, så hon konkurrerar inte med steken för mat eller försök att äta sin unga.
  • Om du uppfödar guppies för att sälja eller för att producera specifika egenskaper, flytta den man och kvinnan du vill odla in i tanken innan honan är gravid. Återvänd hane till huvudtanken när du märker den mörkare gravidplatsen. Observera att kvinnliga guppies kan lagra spermier i flera månader, så en fisk du köpte som vuxen kan gesfrikas med sina ägg med en man som inte är närvarande i din tank för de första flera kullarna.
  • Bild med titeln mata guppies steg 10
    4. Förbered speciell mat för din stek. Guppy Fry har små munnar och höga proteinkrav, så de måste matas separat från vuxna. Har sin speciella mat redo att gå innan steken är född och inkluderar både proteinkällor och grönsaksämnen. Högkvalitativt protein kan levereras i form av Baby Brine räkor (inte vuxen), mikrovågor, finhackat kötthjärta och / eller en mos av äggula och vatten. Vegetabilisk materia kan användas i mindre kvantiteter, och kan ha formen av infusoria (mikroskopiska organismer som färg damm vatten grön), färsk och finhackad mörkgrön sallad eller små bitar kokad spenat.
  • För att mata dem vuxen saltlösning tills de har vuxit till ungdomar - om räkorna förblir orörd är det för stort för steket att äta.
  • Bild med titeln mata guppies Steg 11
    5. Mata steken flera gånger om dagen. Växande stek har större energibehov än vuxna guppies såväl som mindre mage, så mata dem små mängder mat ca 6 gånger dagligen. Om vattnet växer smutsigt eller grumligt trots frekventa vattenförändringar, minska mängden mat och se till att det är tillräckligt liten för att de ska äta.
  • Bild med titeln mata guppies Steg 12
    6. Ändra små mängder vatten ofta. När din stek har blivit född kan du önska att ändra 10% eller mindre av vattnet varje par dagar, istället för att göra en större och mer stressig vattenförändring varje vecka eller två. Unga fisk är särskilt sårbara för vattenförändringar, och den höga frekvensen av utfodring kan medföra att slöseri med att bygga upp i tanken snabbt.
  • Bild med titeln mata guppies Steg 13
    7. Minska frekvensen av sina matningar gradvis. Efter ca 2 månader bör steken vara betydligt större och behöver bara matas 3-4 gånger om dagen. Efter ca 4-5 månader kan de bytas till en vuxen kost och matas 1-2 gånger om dagen. Du kan välja att ändra kosten långsamt för att öka oddsen för de fry som accepterar flingor, successivt ersätter andra delar av kosten med flingmat. Olika sorter och individer kommer dock att växa i olika priser, och du borde inte flytta steken i en tank med vuxen fisk tills de är nära samma storlek.
  • Du kanske kan byta till större mat som vuxen saltlösning räkor tidigare om dina guppies växer till en bra kurs. Fortsätt mata ungdomarnas högkvalitativa mat, och titta på dem för att se till att de äter den nya maten.
  • Tips

    Manfisk identifieras lättast av närvaron av en spetsig fin vid basen av fisken, nära anusen. Kvinnlig fisk har en mer rundad fin här, och kommer att visa en mörk fläck på buken som kallas gravidpunkten, när man bär ägg, särskilt befruktade.
  • Försök att inte göra din guppy fry grope runt för mat! Släpp maten direkt ovanför dem. Detta är inte nödvändigt för vuxna guppies, som aktivt bör simma runt för att söka efter mat.
  • Fruktflugor, snickare myror och husbaggar är i allmänhet tillräckligt om du inte har någon riktig fiskmat för guppiesna.
  • När du bestämmer om du ska flytta stek i samhällstanken, kontrollera hur stor steken jämförs med fiskens storlek i din community-tank. Baby Fry måste vara större än munnen på alla andra fiskar i tanken, så de kan inte sväljas.
  • Varningar

    Innan du matar din guppy några levande djur behandlar inte som nämns på den här sidan, forskning som arten online för att se om det finns någon möjlighet till bakteriell kontaminering som kan skada eller döda dina guppies.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande