Hur man skapar trädblomma sängar

När du planterar en trädgård runt ditt träd, skydda ditt träd genom att följa några enkla riktlinjer för att beskriva området för din säng, applicera TOPSOIL och undvika trädrötterna när de planterar. Välj sedan Växter som är kompatibla med din geografiska region och de specifika skuggbehoven i din trädgårdsplot. Slutligen, lära dig hur du planterar din säng och underhåller växterna med vanlig vatten och vård.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja plantorna
  1. Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 5
1. Odla växter som är sol eller skugga kompatibel med ditt planteringsområde. Du behöver först veta hur mycket solexponering din säng får. Observera din trädgård under en dag och överväga hur din nyans och solljusnivåer kommer att förändras under de olika årstiderna. När du köper växter, kommer beskrivningarna att ange hur mycket sol de behöver.
  • Full sol betyder att under mitten av dagen i växtsäsongen kommer området att få sex eller flera timmar med direkt solljus. Om så är fallet för din säng, kommer du att ha ett brett utbud av växter du kan välja mellan.
  • Delvis sol betyder att området tar emot direkt solljus från soluppgången till middagstid. Anledningen till att detta inte är full sol är att solen på morgonen inte är lika stark som solen i mitten av dagen.
  • Delvis nyans är när din plats tar emot solljus från 3 p.m. fram till slutet av dagen. Delvis skugga gäller också för områden som har dappt eller filtrerat solsken för hela dagen.
  • Full nyans skulle innebära att området ligger på norra sidan av en byggnad eller att trädtäckningen är mycket tät och att även dappled solsken inte visar sig igenom. Även om dina alternativ blir färre, kan du fortfarande hitta lämpliga, attraktiva växter för din säng.
  • Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 6
    2. Var uppmärksam på den mogna storleken på växten. Se till att när växten är fullstorlek som den passar väl under trädet och i det utrymme du har.Köp små och låga växande växter för din säng. Växter som kommer att bli långa kan börja blockera solljus för några mindre växter i sängen eller inkräkta på de nedre grenarna av trädet.
  • Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 7
    3. Välj blommorna för att plantera under ditt träd. Plantering blommor under ditt träd kan göra en mycket attraktiv säng. Överväg att plantera i ett kluster på 3-5 olika typer av blommor eller buskar för att skapa ett mer texturerat eller blomstrande utseende. Tänk på den zon där du planterar också. När du köper växter, se till att de är lämpliga för din region. Till exempel, om du bor i öknen, det finns många blommor som är svåra att framgångsrikt växa på sommaren på grund av värmen.
  • Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 8
    4. Välj en buske för att plantera under ditt träd. Dessa växter är lätta att underhålla och kan lägga till stor sort till din säng. Du kommer att vilja se till att vilken buske du köper är låg växande. Ännu en gång, överväga solljuset och regionen där du bor när du väljer dina växter. Buskar är bra för att växa under träd eftersom de kan trivas med mindre ljus och / eller fukt.
  • Metod 2 av 3:
    Plantering och eftervård
    1. Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 9
    1. Vet när man ska plantera. Du borde plantera någon annan blomma än en pansy efter vårens sista frost. Pansies är heartier och kan motstå förkylningen. Andra blommor kommer att dö om du planterar dem och en frost kommer. Hitta det genomsnittliga sista frostdatumet från föregående år. Sök online på Plantmap.com för den sista frosten i ditt område. Du kan också använda de nationella centra för miljöinformation (NCEI) för att få data på det sista frostdatumet i din plats.
    • Vissa växter kommer att trivas bäst om de planteras under en viss tid eller vid vissa temperaturer, så var uppmärksam på vårdinstruktionerna för din anläggning. Till exempel blir iris bäst om du planterar dem i sen sommar eller tidigt fall i stället för på våren.Du kan gå till trädgård.org att läsa mer om hur man bryr sig om din specifika anläggning.
    • Obs! När du köper dina växter som årsår kommer att växa bara en säsong och stauderna kommer att vara minst två årstider.
  • Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 10
    2. Ställ in en omkrets för din säng. Du behöver inte skapa en gräns - men du borde veta var omkretsen av din säng är att veta var du ska plantera. Ta en spade och markera av sängens diameter. Kom ihåg att du borde börja plantera en fot ut från trädstammen, så 24 inches kan vara ett bra ställe att göra en omkrets.
  • Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 12
    3. Bygga en upphöjd säng runt ditt träd. Gräva inte jorden runt ditt träd eftersom du kan sluta gräva upp rötterna med jorden. Istället skapa en säng av jord runt ditt träd. Du kan bara dumpa jord runt trädet för att skapa sängen, eller du kan använda tegelstenar eller loggar som en gräns för jordens yttre kanter.
  • Var noga med att göra jordbädden runt trädet djupt nog för att dina växter passar in i.
  • Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 13
    4. Ta anläggningen försiktigt ur sin behållare. Om det är ett litet pack med flera blommor, tryck upp från botten och lyft plantan ut från rötterna. Untangle några rötter som fastnar på botten av behållaren. Om det är en krukväxter, placera din hand över jordens yta och vrid växten över i handflatan.
  • Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 14
    5. Lossa plantans rötter. Ta utsidan av rotbollen och försiktigt avlägsna några av rötterna vid kanten av rotbollen. Du vill inte att rötterna ska förbli en tät massa, och otöjer dem lite kommer att låta rötterna växa lättare i den nya jorden.
  • Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 15
    6. Placera växten i hålet och täck den med jord. Sätt försiktigt fabriken i den nya jorden och ta din nya jordjord och täcka blomrötterna. Tryck sedan ner på jorden runt botten av blomman med händerna. Nu är din anläggning nästan upprepa ovanstående steg för att plantera resten av dina buskar och blommor innan du vattnar.
  • Håll växten av rötterna snarare än av stammarna hela tiden.
  • Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 16
    7. Lämna dina plantor utrymme att växa, och gräva din blomma säng regelbundet. När du planterar, plantera inte blommorna eller buskarna för nära varandra. Ta reda på hur stora växterna kommer att växa och överväga hur tätt du vill att området ska fyllas med växter. Lämna minst 2-3 tums utrymme mellan varje växt. Dessutom bör du behålla din blomsterbädd genom ogräs regelbundet. Använd dina händer och plocka ut några oönskade växter som växer runt dina blommor och växter av roten. Om ogräs lämnas obevakade kan de kväva dina blommor och ta sina näringsämnen.
  • Gör ett schema på din kalender för när du ska bli weeding din blomsterbädd för att hålla dig på spår med din weeding.
  • Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 17
    8. Vatten området där du har planterat dina blommor noggrant. Vatten konsekvent efter att du har planterat dina växter. När plantorna rötter måste konkurrera med ett träds rötter behöver de mer vatten. Ange ett vattenschema för dina växter för att hjälpa dig att hålla reda på när du har vattnat dem och när du behöver vattna dem igen.
  • Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 18
    9. Varje år lägger du till en annan tum av organisk materia till din trädgård. Du kan lägga till organiskt material eller mer jordjord till din trädgård som passar för dina typer av blommor, fleråriga eller årliga. Du måste lägga till organiskt material eftersom bakterierna och svampar i organiskt material är mat för dina växter. Du kan göra din egen organiska materia för din trädgård genom kompostering. Använda dina grönsaksskrot, trädgårdsklipp, löv eller gödsel, kan du ge de näringsämnen som dina växter behöver trivas år efter år.
  • Metod 3 av 3:
    Skydda ditt träd
    1. Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 1
    1. Lämna ungefär en tum mellan trädets botten och någon mulch. Placera mulchen ca 1 tum från trädets botten och börja plantera ca 12 tum från trädens bagage. Växt utåt därifrån. Se till att där stammen blir bredare och rötterna är utsatta för att barken förblir avtäckt. Skapa inte en upphöjd blommabädd runt trädbotten. Barken på de exponerade rötterna i ett träd behöver syre, och om rötterna är täckta kommer de att ruttna över tiden.
  • Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 2
    2. Trim de låga grenarna i ditt träd.Du vill tillåta så mycket ljus som du kan nå blommorna och växterna under ditt träd. Så ta ut ett par trimningsskjuvar och trimma alla låga, tunna grenar. Kom ihåg att de levande grenarna ska vara på åtminstone ⅔ av växtens höjd, så trimma aldrig mer än ⅓ av de levande grenarna i ditt träd.
  • Du kan få beskärningsskärmar på en hårdvaruaffär.
  • Ta bara bort grenar som är mindre än 5 cm i diameter.
  • Trim tunna V-formade grenar. Undvik att trimma friska U-formade grenar.
  • Om du beskärmer en liten gren, trim den ca 1/4 tum ut från en knopp. Om du beskärmer en större gren, klippa sedan den strax utanför det upphöjda krageområdet utanför stammen.
  • Bild med titeln Skapa trädblomma sängar Steg 4
    3. Vet vilken typ av träd du planterar under. Beroende på vilken typ av träd du planterar under, bör du vara mer försiktig med hur många växter du planterar. Du kanske vill plantera under ett träd som är bättre lämpat för trädgårdsarbete på basen. Om du har ett träd som är känsligare, överväga att börja små och välja några små växter snarare än att skapa en tät trädgård vid trädets botten. Om du har ett träd som är känsligt, skapa en plan för din trädgård som kommer att sträcka sig över några år, så ditt träd kan gradvis acklimata för den nya planteringen.
  • Var försiktig när du planterar under dessa träd eftersom de är känsliga för att ha sina rötter störda:
  • Björk
  • Svart ek
  • Buckeyes
  • Körsbär och plommon
  • Dogwoods
  • Hemlock
  • Larcher
  • Lind
  • Magnolias
  • Tallar
  • Röda ekar
  • Skarlet ekar
  • Sockerräkningar
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande