Hur man bryr sig om en hoya-anläggning

Hoya Plants (Hoya Carnosa) är också allmänt kända som vaxväxter eftersom deras löv och blommor ser ut som de är snidade från vax. Medan de kan odlas utomhus i USDA Hardiness Zones 9 till 11 (vilket betyder att de kan stå temperaturer som dyker ner till 20 grader Fahrenheit eller -3.9 grader Celsius), de är oftast odlade inomhus. Denna art är en av de enklaste blommande husplanterna att växa framgångsrikt. Deras långa, efterföljande stammar kan utbildas för att växa upp en liten trellis eller växten kan odlas i en hängande behållare med de långa stammarna som dangling ner. När Hoya växter blir tillräckligt stora kommer de att producera runda umbeller eller kluster av stjärnformade blommor.

Steg

Metod 1 av 2:
Ger ditt hoya ljus och vatten
  1. Bild med titeln Vård för en Hoya Plant Steg 1
1. Välj en ljus plats för din hoya. I synnerhet leta efter en plats nära ett fönster för nord- eller östläge så att din hoya kan få gott om naturligt ljus. Hoyas gör bäst i ljus, indirekt solljus under hela dagen, även om de också föredrar att ha två till fyra timmar direkt solljus.
  • Om du har ett syd- eller västläge, håll din Hoya ca 3-5 ft (0.91-1.52 m) bort från det. Om det är för nära kan bladen bli solbränd.
  • Bild med titeln Vård för en Hoya Plant Steg 2
    2. Flytta din äldre växt om den har slutat blomma så mycket. En två- till treårig växt som inte blommar är förmodligen inte tillräckligt med solljus. Om detta inträffar, försök att exponera det för en annan timme eller två direkt solljus.
  • Bild med titeln Vård för en Hoya Plant Steg 3
    3. Vatten Hoya växter när pottjorden blir nästan helt torr. Använd rumstemperaturvatten som har "åldrats" eller vänster sitter i en öppen behållare i minst 24 till 36 timmar. Hoya växter är tropiska växter som kan betonas av kallt kranvatten.
  • Att låta vattnet sitta i 24 till 36 timmar gör det också möjligt att klor och fluor dissipera naturligt. Klor och fluor är kemikalier som vanligen finns i kranvatten som potentiellt kan skada växter.
  • Bild med titeln Vård för en Hoya Plant Steg 4
    4. Vatten din växt på morgonen. Detta gör det möjligt för fukten att vara tillgänglig för växten hela dagen. Att göra detta säkerställer också att bladen kommer att torka före temperaturer, svalna på natten.
  • Låt jorden torka ut om tre fjärdedelar av vägen innan du vattnar det igen. Eftersom Hoyas är succulenter, håller de mycket vatten i sina löv, så du behöver inte hålla jorden för fuktig.
  • Bild med titeln Vård för en Hoya Plant Steg 5
    5. Häll vattnet jämnt över jorden tills det dränerar från botten av potten. Tömma fångstbassängen under potten efter att vattnet dränerar genom. Vatten kvar i fångstbassängen kan absorberas upp i pottmarken, hålla rötterna för våta och beröva dem av syre.
  • Hoya Plant Roots behöver syre för att hålla dem friska. Om rötterna hålls för våta kunde de utveckla rotrot.
  • Bild med titeln Vård för ett Hoya-växtsteg 6
    6. Håll säsongen i åtanke. Hoyas måste vattnas oftare under våren och sommaren medan de aktivt växer och mindre ofta under hösten och vintern.
  • Om en Hoya-anläggning börjar släppa sina löv, är det förmodligen vattnat för ofta. Låt jorden torka lite mer innan du vattnar det igen.
  • Metod 2 av 2:
    Matar din hoya
    1. Bild med titeln Vård för ett Hoya-växtsteg 7
    1. Gödsla Hoya Plants med ett balanserat, vattenlösligt husplantatgödselmedel. Gör det var tredje till fyra veckor under våren och sommaren. Gödselmedel med ett förhållande av 5-10-5, 8-8-8 eller 10-10-10 är bra.
    • En vanlig utspädningshastighet är 1 tesked per gallon vatten, men det varierar.
    • Utspädningshastigheten och applikationsfrekvensen kan behöva justeras baserat på en individuell Hoya-anläggningens behov.
  • Bild med titeln Vård för en Hoya Plant Steg 8
    2. Justera frekvensen som du matar din anläggning baserat på växtens hälsa. Om bladen och stammarna blir bleka, måste Hoya ges gödselmedel varannan vecka. Om nya löv är mindre och mörkare än vanligt med kortare stammar mellan bladen, ge Hoya-gödselmedel varje sex veckor.
  • Bild med titeln Vård för ett Hoya-växtsteg 9
    3. Vattna din anläggning innan du befruktar den. Blanda lösningen upp och häll den jämnt över jorden omedelbart efter en vanlig vattning. Ge inte Hoyas gödselmedelslösning när pottmarken är torr eftersom den kan bränna sina rötter. De borde inte få något gödningsmedel under hösten och vintern.
  • Bild med titeln Vård för en Hoya Plant Steg 10
    4. Ta inte bort den förbrukade blommorna efter dina Hoya Blooms. Det kommer att producera blommor på dessa stammar igen nästa gång det blommar. Flytta inte hoya efter att den börjar utveckla nya blomknoppar. Att flytta Hoya kan störa det och få det att släppa knopparna innan de öppnas.
  • Bild med titeln Vård för ett Hoya-växtsteg 11
    5. Repot hoyas bara när de är helt pottbundna. Behållaren kommer att packas med rötter när den är redo att bli repotted. Att vara pottbunden uppmuntrar hoyas att blomstra. Repot hoya i en behållare med avloppshål som bara är en storlek större än den aktuella behållaren.
  • Bild med titeln Vård för ett Hoya-växtsteg 12
    6. Använd en torvbaserad kommersiell pottjord som innehåller perlit för förbättrad dränering. Läs ingredienserna på Potting Soil Bag. Det borde vara främst sphagnum torvmossa. Häll en tum eller två av att pottar jord i den nya behållaren.
  • Du kan också använda en kombination av tre fjärdedelar succulent mix med en fjärdedel pottingjord.
  • Bild med titeln Vård för en Hoya Plant Steg 13
    7. Vänd hoya på sin sida och dra försiktigt det ur den gamla behållaren. Om det verkar fastna, kör en smörkniv runt behållarens insida för att lossa rötterna.
  • Bild med titeln Vård för ett Hoya-växtsteg 14
    8. Ställ in Hoya i den nya behållaren. Avsluta behållaren med pottmark. Vatten Hoya generöst för att hjälpa till att lösa jorden runt rötterna.
  • Tips

    Hoyas stammar växer vanligtvis till mellan 2 och 4 meter lång.
  • Blommorna har vanligtvis röda eller rosa centra och vita kronblad men vissa odlar producerar blommor med bruna, rosa eller lila kronblad. Det finns även en rödblommande hoya men det är väldigt sällsynt. Blommorna är extremt doftande och luktar som choklad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande