Hur man lockar rävar

Om du gillar Wildlife-Spotting är en av de coolaste sevärdheterna en vacker räv eller ens de unga valparna som förekommer för första gången på våren. Rävar bor i ett brett utbud av miljöer, men de är kända för att dyka upp i bakgårdar. Även om folk tenderar att ge dem ett dåligt rykte, är de vanligtvis ofarliga, och du kan locka dem med rätt bete. Det finns också sätt att förbättra miljön för att göra dem likligare att dyka upp. Med lite tålamod kan du göra rävar en vanlig syn i ditt område.

Steg

Metod 1 av 2:
Inrätta ett lock
  1. Bild med titeln lockar Foxes Steg 1
1. Ställ ut bete på natten för att öka dina chanser att se en räv. Rävar är mest aktiva i skymning eller gryning. Förbered locket strax innan dusken sätter in, flytta den utomhus för rävarna för att hitta. Planera att ställa in det i ett väl upplyst område så att du kan se några närmaste rävar från ett avstånd. Att ställa ut ditt bete på natten kommer också att hjälpa till att stoppa dagtid, som att roaming husdjur, från att komma till maten först.
  • Rävar är enklaste att locka på vintern när maten är knapp, men de kan hittas under andra årstider.
  • Rävar är ofta aktiva under dagen, men de är lite skitta. Om du bor i ett upptagen område är din bästa chans att se en under en tystare del av dagen.
  • Om du försöker locka rävar i det vilda, försök att sätta betet nära sina spår eller den.
  • Bild med titeln lockar Foxes Steg 2
    2. Välj små portioner av mat 0.5 oz (14 g) eller mindre. Håll din delstorlek liten så att rävar inte blir beroende av dig. Om du använder rätt bete, till exempel en illaluktande fisk, kommer det inte att vara ett problem. Använd samma mängd mat varje gång du försöker locka i en räv. Placera den i en liten skål eller behållare du kan ställa in på din gård.
  • Rävar kan foder för sin egen mat. Om de får all sin mat från människor blir de dolka och sluta jaga efter sig själva.
  • Docile rävar kan besöka din gård hela tiden letar efter mat. De kunde fångas eller skadas medan de vandrar runt ditt grannskap.
  • Bild med titeln lockar Foxes Steg 3
    3. Välj kött, fisk och ägg att använda som bete. Ju starkare betet luktar, desto bättre blir det som ett lock. Ett av de enklaste sätten att mata en räv är med en burk med våt hundmat eller fiskig luktande kattmat. Du kan också använda någon typ av rå kött eller fisk. Rävar äter ofta saker som ägg, frukt, frön, och några grönsaker i det vilda, men det är kanske inte ett bra val om du inte är säker på att en räv kommer att hitta betet.
  • Till exempel äter rävar frukt som äpplen och blåbär, om de kan hitta den.
  • Försök att ge root veggies som yams och potatis. De brukar inte gå efter trädgårdar, men ibland kan de gräva upp dessa typer av växter om du har dem.
  • Rävar äter ett brett utbud av saker, inklusive svamp, grodor, fåglar och små gnagare. De njuter också av saltade jordnötter och ost.
  • Bild med titeln lockar Foxes Steg 4
    4. Placera maten bort från ditt hem. Hitta en tydlig plats nära kanterna på din gård eller trädgård. Se till att du har en bra bild av locket även när du står långt borta. Rävar anger ofta nya områden i hörnen, men de har inget emot att gå längs tydliga vägar för att få mat så länge det inte finns något där för att skrämma dem. Om du lämnar maten ute i det öppna, kommer du att kunna få en bra bild av några närmaste rävar.
  • Se upp för eventuella öppningar Rävar kan använda för att komma in och ut ur slutna områden. Se upp för hål i staket, tjocka häckar, verandor och övergivna byggnader. Flytta maten bort från dessa fläckar så rävar kan inte ta det och springa.
  • Om maten är nära ditt hem, kan en räv vara van vid din närvaro. De har varit kända för att dölja under verandor eller till och med gå in i husdjursdörrar. Det kan locka andra djur, till exempel möss,.
  • Bild med titeln lockar Foxes Steg 5
    5. Fyll en skål med färskt vatten för att placera bredvid betet. Få en andra skål att placera nära den som håller betet. Att göra detta är särskilt användbart om du inte har en damm eller en annan källa till färskt vatten i närheten. Håll den här skålen fylld när du tittar på rävar. Ta det inuti och städa ut det när du inte är.
  • Håll skålen ren för att förhindra spridning av sjukdom. Fyll i det med färskt vatten varje dag.
  • Bild med titeln lockar Foxes Steg 6
    6. Stå tillbaka på ett avstånd medan du tittar på betet. Rävar kommer inte att närma sig bete om de vet att du är nära det. Placera dig själv på din veranda, till exempel eller på motsatt sida av din gård. Få så långt bort som du kan, stå stilla och vänta. Om du råkar se en räv som närmar sig, gör du inte något för att varna det för din närvaro.
  • Om du vill köra en räv bort från din gård, gör bara höga ljud. Yell, visselpipa, bang på något. Spruta dem med vatten eller kasta något mjukt, som en tennisboll, fungerar också.
  • Om en räv har blivit van vid att människor matar det, kan det närma sig dig. Oroa dig inte - det är inte farligt. Men försök inte att mata rävar själv, eftersom det lär dem att bero på människor för mat.
  • Bild med titeln lockar Foxes Steg 7
    7. Ta bort kvarvarande mat och tvätta skålen varje dag. Allt som inte äts av rävar kommer att rita i andra djur. När du är klar med Fox-watching, ta betet tillbaka inuti och kasta den bort. Skrubba skålen ren med disken och vatten för att förhindra spridning av sjukdom.
  • Om du slutar att locka en räv (eller ett annat djur), kom ihåg att städa upp eventuella rester på marken. De är lätta att missa, men de kan fortfarande locka oönskade gäster i din gård.
  • Möss och råttor är de viktigaste skadedjur som dras in av gammal bete, men du kan också upptäcka tvättbjörnar och andra djur.
  • Bild med titeln lockar Foxes Steg 8
    8. Placera färskt bete ut samtidigt varje natt. Att få en motvillig räv att satsa på din gård kan ta ett tag. Fortsätt sätta färsk mat ute. Om de vet att det är där, väntar de på det och börjar krypa in för att kolla in det. Med tålamod och uthållighet kan du locka en räv!
  • Det beror också på att de upptäcker maten. Om du vet att rävar är i området och du lägger ut mat ofta, kommer du så småningom att locka sig in.
  • Göra en rutin i det. Placera mat samtidigt varje dag hjälper till att det inte finns något kvar att sitta kvar för andra djur, särskilt råttor.
  • Metod 2 av 2:
    Förbättra din gård för att locka fler rävar
    1. Bild med titeln lockar Foxes Steg 9
    1. Växt tjocka buskar så rävar har en plats att dölja. Tjocka buskar och buskar ger skydd för att besöka rävar. Om du har några längs din gårds omkrets, kommer du att vara mycket mer benägna att locka alla rävar i området. De gräver ibland under övervuxna buskar för att skapa sin denens. Om du inte redan har buskar, installera några för att göra din gård mer inbjudande.
    • Rävar njuter av områden som har en mängd olika naturliga element, men buskiga växter är bland de viktigaste.
    • Fruktbuskar, som blåbär, hallon och blackberry buskar, är bra val eftersom de också producerar söta fruktfoxar njuter.
  • Bild med titeln lockar Foxes Steg 10
    2. Ställ in en komposthög för att kassera gammal mat. Kompostplattor håller organiska skrotor för att göra dem till gödselmedel för växter. Kompostplattor luktar ganska hemskt på grund av den ruttna maten, som frukt och grönsaksskrot. Den starka lukten drar i alla slags djur, inklusive rävar, som behandlar det som om det är en vanlig del av sin miljö. Det kan också ta med sig råttor och fältmössjuka jakt.
  • För att ställa in en komposthög, inkludera lika mängder vått material som matskrot och torrt material som löv. Medan köttet kan komposteras är det inte bra eftersom det luktar rancid och drar i maggots.
  • Kom ihåg att hålla kompostplattor borta från ditt hem! Placera den minst 12 tum (30 cm) och kontrollera lokala föreskrifter för mer information.
  • Bild med titeln lockar Foxes Steg 11
    3. Stack trä i högar för att fungera som ett skydd. Hitta en torr, breezy plats 6 till 9 m (20 till 30 ft) bort från ditt hem. För att hålla trästorn, placera en loggställ eller en träpall där. Sedan, stack ved loggar bredvid och på toppen av varandra för att bygga en jämn stack. Top stapeln med ett vedskydd för att hålla det torrt. Om träet är åtskilt nog, kan det vara en plats för en räv att gömma eller ens leva, men det är främst att få din gård att känna sig mer som skogen.
  • Trähögar lägger till ett naturligt element i din gård, men rävar bor ibland i eller burrow under stockar. Om du har en stor fastighet med massor av träd, kan du lämna gamla stockar eller grenar i hopp om att dra i rävar.
  • Trähögar fungerar också som skydd för andra varelser, inklusive möss och råttor, så var noga med att hålla dem långt ifrån ditt hem.
  • Bild med titeln lockar Foxes Steg 12
    4. Placera fågelmatare för att locka fåglar och scatterfrön. Placera några stående matare ca 3 m (9.8 ft) från ditt hem. Om du har träd kan du också hänga några matare på grenarna. Rävar äter frön i naturen, så allt som faller av fåglarna kan bli en matkälla för de som vandrar genom området.
  • Rävar äter också fåglar, så var beredd på den möjligheten om du låter både på din gård på samma gång.
  • Kvarvarande fågelfrö lockar också andra djur, särskilt råttor och möss, så håll matarna borta från ditt hem och sopa upp varje vecka.
  • Bild med titeln lockar Foxes Steg 13
    5. Växtfruktträd om du har plats för dem i din gård. Du kanske inte förväntar dig det, men rävar älskar söta godis. De är särskilt förtjust i äpplen och annan frukt som smakar bäst på hösten. Du kan få lite fruktträd eller buskar på din lokala plantskola. Utrymme träd ifrån varandra och hålla dem borta från närliggande strukturer så deras rötter orsakar inte problem.
  • Körsbär, persimmons och plommon är några andra exempel på fruktävar som att äta. De får frukten när den sjunker på marken, men du kan också skörda den och ställa in det för dem.
  • Utse inte fruktbuskar. Rävar älskar hallon, blåbär och björnbär. De äter också druvor.
  • Bild med titeln lockar Foxes Steg 14
    6. Skapa en liten damm fylld med färskt vatten. Djur går där vattnet är, så en damm är bra om du inte är för nära en sjö eller ström. Om du har plats i din gård, gräva ut ett litet område och installera en dammfodral. Du kan sedan installera ett filter för att hålla det rent och line sina kanter med stenar för dekoration. Håll det fyllt med antingen regnvatten eller vatten från en slang så att rävarna har något att dricka.
  • I allmänhet, om du är inom 1 till 2 mi (1.6 till 3.2 km) av en sötvattenkälla, har du en chans att locka en räv till din gård. Att ha en närmare betyder att fler djur sannolikt kommer att dyka upp.
  • Du kan också hålla fisk i din damm. Om du är skyddande av din damm, kommer det inte att vara en bra idé eftersom rävar kommer att sluta med att fånga middag.
  • Tips

    Använd ett doftavvisande för att hålla rävar bort från ditt hem, trädgård och andra områden som du inte vill att de ska besöka. De gillar inte starka dofter, inklusive Citronella eller PET urin, och du kan också använda vatten sprinklers eller ultraljud fällor för att hålla dem borta.
  • Rävar har varit kända för att gräva genom papperskorgen, så håll dina papperskorgen i wheelie-burkar eller tunga lockade burkar. Detta kommer också att hindra andra djur från att dyka upp.
  • Om du måste ta bort en räv från din gård, sätt Bait i en burfälla. Tänk på att rävar inte gör det bra när det rör sig utanför sitt territorium, så det är vanligtvis bättre att lämna dem ensamma och hitta sätt att hålla dem borta från din egendom.
  • Om du misstänker en räv är ett hot mot dig, ring ditt lokala djurkontrollkontor. Rävar är ganska ofarliga och sällan bär rabies, men de kan gå efter små djur.
  • Varningar

    Rävar attackerar vanligtvis inte människor, men de kan byta på små djur. Håll dina husdjur kopplade när rävar är runt och lås upp dem på natten.

    Saker du behöver

    Inrätta ett lock

    • Rena skålar
    • Tvål
    • Vatten
    • Konserverad sällskapsdjur, kött, fisk eller alternativ
    • Kikare eller kamera (tillval)

    Förbättra din gård för att locka fler rävar

    • Förseglade soptunnor
    • Ved
    • Kompost
    • Fågelmatare
    • Fågelfrö
    • Buskar och träd
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande