Hur man undviker gratis provbyxor

Vi har alla hört uttrycket att ingenting i livet är gratis, rätt? "Det finns ingen gratis lunch." Tja, det kan vara en ring av sanning till det. Några "gratis försök" kan lura dig till att anmäla dig och betala för något du inte vill ha, och ibland är de bara direkta bedrägerier. Till och med legitima företag kan ha gratis prövningar som börjar ladda dig utan att du förstår det - om det är för ett gym medlemskap, en streaming service eller ett datorprogram, alla gratis försök slutligen slutar. Lyckligtvis finns det några saker du kan göra för att försöka avgöra om något är en bluff så att du kan undvika det. För att hjälpa dig, har vi sammanställt en praktisk lista över strategier du kan använda och ledtrådar du kan leta efter för att undvika gratis provbyxor.

Steg

Metod 1 av 11:
Läs igenom villkoren.
  1. Bild med titeln Undvik GRATIS TRIAL SCAMS STEG 1
1. Se till att du förstår helt vad du anmäler dig till. Många stater och länder kräver att företagen inkluderar sina villkor, och det är lätt att bläddra förbi dem utan att ge dem en andra tanke. Men för att undvika att bli scammed, leta efter information som hur länge den fria rättegången varar och vad som händer när det löper ut. Registrera dig inte för ett gratis provpris innan du vet om det kommer att debitera dig i framtiden eller inte.
  • Till exempel kan vissa gratisförsök upphöra efter 90 dagar om du inte köper den fullständiga versionen.
  • Du kanske ser något som: Genom att anmäla dig till den här tjänsten godkänner du att debiteras utan varning när din 3-dagars rättegång slutar. Om du ser det här, fortsätt med försiktighet.
  • Vanligtvis ser du en länk märkt "Villkor" eller det kommer att finnas en lista över termer du måste bläddra igenom för att komma överens om erbjudandet.
  • Om du inte hittar några villkor, eller om länken är trasig, är det troligt en bluff. Många scammers vet att människor nästan aldrig läser användarvillkoren, så ibland gör de länken ledning till en 404 sida eller ta bort länken. Om så är fallet, registrera dig inte för det.
Metod 2 av 11:
Leta efter information om hur du kan avboka din försök.
  1. Bild med titeln Undvik GRATIS TRIAL SCAMS STEG 2
1. Ta reda på om du måste betala för att avbryta framtida leveranser eller tjänster. Vissa gratis provpriser laddas automatiskt när din försöksperiod är över utan att berätta för dig. Du kanske inte ens inser det tills du tittar på konstiga avgifter på ditt bankkonto eller kreditkort. Titta igenom villkoren och ta reda på om du behöver avbryta innan erbjudandet upphör och vad du behöver göra för att avbryta det.
  • Om du inte hittar något sätt att avbryta, ge inte din ekonomiska information eller anmäla dig till erbjudandet. Det är troligt en bluff.
  • Var försiktig med företag som får dig att hoppa genom hoops för att avbryta din kostnadsfria rättegång, t.ex. att kräva skriftligt tillstånd. Det kan vara ett försök att göra saker svårt med avsikt så att de kan börja ladda ditt konto.
Metod 3 av 11:
Titta upp företaget bakom erbjudandet.
  1. Bild med titeln Undvik GRATIS TRIAL SCAMS STEG 3
1. Se vad andra säger om det. Innan du registrerar dig för en gratis provning såg du på en webbplats eller på en popup, kör företagets namn via en sökmotor och se vad som kommer upp. Leta efter konsumentrecensioner och artiklar om företaget som varnar potentiella köpare om bedrägerier. Om du hittar några bluffvarningar, ta med dig råd och undvika att ge företaget din ekonomiska information.
  • Om du inte kan ta reda på vem som är bakom erbjudandet, rensa bort det.
  • Om du är i USA kan du leta upp din statens konsumentskyddsbyrå för att se om företaget är listat som en potentiell bluff. Besök webbplatsen här: https: // USA.gov / statskonsument.
Metod 4 av 11:
Akta dig för stora fordringar och tidsgränser.
  1. Bild med titeln Undvik gratis provbyxor Steg 4
1. De kan försöka lura dig. Att göra stora påståenden och "begränsade tidserbjudanden" är en vanlig marknadsföringskepning, och scammers kan använda dem för att lura dig till anmälan till ett erbjudande utan att ta sig tid att titta på det. Var uppmärksam inte på dessa taktik. Ta alltid lite tid att titta på någon "gratis rättegång" som du registrerar dig för.
  • Om du ser något som är för bra för att vara sant, som ett 5-stjärnigt genomsnitt med tusentals recensioner, kan det vara uppbyggt för att uppmärksamma dig. Vara vaksam.
  • Om du ser en timer räknar ner för att anmäla dig till ett erbjudande, var försiktig med det. Det är troligt bara en taktik att lura dig att anmäla sig snabbt. Till exempel kan en webbplats använda en 5-minuters timer som börjar så snart sidan laddas och återställs alltid till 5 minuter när någon annan besöker webbplatsen.
Metod 5 av 11:
Lita inte på Celebrity Endorsements.
  1. Bild med titeln Undvik GRATIS TRIAL SCAMS STEG 5
1. Scammers kan försöka använda falska godkännanden för att tjäna ditt förtroende. Det är ganska lätt för en bedrägeri att lägga ett falskt citat från en kändis över en snygg bild för att göra det verkar som om de är ett pålitligt företag. Falla inte för företag som försöker locka dig med gratis försök och citat från kändisar. Läs alltid det fina trycket.
  • Till exempel fanns det en känd instans där ett företag använde en falsk Tom Hanks godkännande för att sälja CBD-produkter. Vem skulle inte lita på Tom Hanks? Alltid vara skeptisk till kändis "support."
Metod 6 av 11:
Acceptera inte gratis provköp via sociala medier.
  1. Bild med titeln Undvik GRATIS TRIAL SCAMS STEG 6
1. Det kan vara ett falskt eller ett hackat konto. Om du får ett meddelande ut ur det blå från någon på sociala medier som erbjuder dig en gratis provtjänst i utbyte mot personlig eller ekonomisk info, raka bort det. Det är troligt en potentiell bluff.
  • Faktum är att det har varit fall där människor hyrde ut sina Facebook-konton till scammers. Var bara uppmärksam och försiktig med konstiga erbjudanden från människor.
Metod 7 av 11:
Se upp för gratis försök som kräver en låg fraktkostnad.
  1. Bild med titeln Undvik GRATIS TRIAL SCAMS STEG 7
1. Dessa "riskfria" försök kan vara en ploy för att få din kreditkortsinfo. Du kan komma över en intressant produkt eller tjänst som kostar bredvid ingenting-bara en låg fraktkostnad (något som $ 1.95 eller så). Men kolla det fina utskriften och du kan ha ett kort fönster för att returnera det fria provet eller avsluta försöket innan ditt konto är laddat. Dessutom kan det finnas språk i de villkor som anger att genom att acceptera erbjudandet, godkänner du månatliga överföringar och tilläggsavgifter.
  • Läs alltid villkoren, speciellt om erbjudandet verkar lite för bra för att vara sant.
Metod 8 av 11:
Leta efter prechecked lådor.
  1. Bild med titeln Undvik GRATIS TRIAL SCAMS STEG 8
1. Företaget kan försöka logga upp för saker du inte vill ha. Om du funderar på att anmäla dig till ett gratis försök, ta en titt på hela registreringsformuläret. Leta efter lådor som redan har kontrollerats utan att du klickar på dem. Företaget kan försöka logga upp för erbjudanden och avtal som du inte vill ha.
Metod 9 av 11:
Markera din kalender om det finns en tidsgräns.
  1. Bild med titeln Undvik gratis provbyxor Steg 9
1. Påminn dig om att fatta ett beslut innan du får debiteras. Några gratis prövningar är legitima men debiterar ditt konto när rättegången slutar. För att undvika oönskade avgifter, ställ in en kalenderpåminnelse för att påminna dig om att avbryta den kostnadsfria rättegången om du inte vill ha tjänsten eller produkten. Du kan också välja att betala och behålla det om du gillar det.
  • Tänk på att vissa företag kan ha riktigt korta försöksperioder (t.ex. 1-2 veckor) och kan börja ladda dig när rättegången slutar. Ange en påminnelse så att du inte glömmer.
Metod 10 av 11:
Övervaka dina kontoutdrag.
  1. Bild med titeln Undvik GRATIS TRIAL SCAMS STEG 10
1. Kontrollera efter några konstiga eller oönskade avgifter. Med så många potentiella scammers där ute är det inte omöjligt för 1 eller 2 att glida genom sprickorna och ladda ditt konto utan att du vet. Ta en titt på dina kredit- och betalkortsutlåtanden varje månad och kolla efter eventuella avgifter som du inte känner igen. Om de är från en "fri rättegång" som du anmälde dig till, försök att avbryta så att du inte får debiteras igen.
  • Om avgifterna är bedrägliga, berätta för din bank om det. De kan ersätta dig för de stulna fonderna.
Metod 11 av 11:
Rapportera eventuella gratis prövningsbyxor.
  1. Bild med titeln Undvik GRATIS TRIAL SCAMS STEG 11
1. Kontakta ett konsumentskyddsbyrå för att skydda andra. Titta online för att hitta ditt lokala konsumentskyddsbyrå. Nå ut till dem om några gratis prövningsbyxor som du kom över eller var ett offer för. De kommer att kunna undersöka företaget och varna andra som potentiellt kunde bli offer för bluffen också.

Tips

Om något verkar för bra för att vara sant, lita på din tarm och titta på några "gratis" erbjudanden innan du registrerar dig för dem eller ge din ekonomiska information.

Varningar

Undvik alltid att ge din personliga eller ekonomiska information till någon person eller ett företag du inte litar på.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande