Så här aktiverar du power query i excel 2016

Thistaaches du hur du använder Power Query-funktionen i Excel 2016 på en Windows och Mac-dator.Power Query är en Excel-funktion som låter dig importera data från en mängd olika källor (Excel-tabeller, CSV-filer, online-databas, etc.), och enkelt omkonfigurera data i ett svängbord i ett kalkylblad.Microsoft Released Power Query och Power Pivot som Excel Add-Ons 2010 men dessa funktioner är nu standard i Excel 2016 under "Få och omvandla" fungera.

Steg

  1. Bild med titeln Aktivera Power Query i Excel 2016 Steg 1
1. Öppna Excel.Det är App-ikonen som liknar ett grönt kalkylblad med en vit "X" på omslaget.
  • Bild med titeln Aktivera Power Query i Excel 2016 Steg 2
    2. Öppna ett nytt dokument.För att öppna ett nytt dokument, klicka antingen på "Ny" i den gröna sidofältet på öppningsskärmen - eller om du har ett befintligt dokument öppet klick "Fil" och klicka sedan på "Ny."
  • Bild med titeln Aktivera Power Query i Excel 2016 Steg 3
    3. Klicka på Data flik.Det är i menyraden på toppen av Excel 2016.
  • Bild med titeln Aktivera Power Query i Excel 2016 Steg 4
    4. Klick Hämta data.Det ligger bredvid en ikon som liknar ett bord framför ett batteri i "Få och omvandla" låda.Detta visar en rullgardinsmeny med en mängd olika källtyper du kan importera data från.
  • På Mac klickar du på antingen "Från html", "Från text", eller klicka på "Ny databasfråga."
  • Bild med titeln Aktivera Power Query i Excel 2016 Steg 5
    5. Välj en datakälla.De "Ny fråga" rullgardinsmenyn innehåller en mängd olika delmenyer som låter dig importera data från en mängd olika datakälltyper.Detta öppnar en webbläsar-meny för att bläddra i källfiler.Klicka på en fil för att välja den och klicka sedan på "Importera".Källtypmenyerna inkluderar:
  • Från fil: Med den här menyn kan du importera data från ett annat Excel-kalkylblad, en CSV-fil, XML-fil, JSON och mer.
  • Från databasen: Med den här menyn kan du importera data från en databas som MySQL eller Oracle.
  • Från onlinetjänst: Med den här menyn kan du importera data från online-källor, till exempel SharePoint, Microsoft Exchange, Salesforce och Facebook.
  • Från andra källor: Med den här menyn kan du importera data från andra källor, till exempel webben, Active Directory, Odata, Hadoop-filer, ODBC, OLEDB och en tom fråga.
  • Bild med titeln Aktivera Power Query i Excel 2016 Steg 6
    6. Välj de data du vill importera.När du importerar data från en extern fil eller källa, dyker upp ett fönster som låter dig välja specifika data från din källa.Klicka på den datatyp du vill ladda i sidofältet till höger.Klicka sedan "Ladda" I det nedre högra hörnet av fönstret.Detta laddar data och skapar en anslutning till datakällan.
  • Bild med titeln Aktivera Power Query i Excel 2016 Steg 7
    7. Dubbelklicka på en fråga för att redigera den.Alla frågor är listade under "Arbetsbokfrågor" sidofält till höger. Dubbelklicka på en fråga Öppnar Query Editor.
  • Om "Arbetsbokfrågor" sidofält visas inte på skärmen, klicka på "Data" fliken och klicka sedan på "Frågor och anslutningar" i "Få och omvandla" sektion.Klicka på "Förbindelser" knappen för att lista de aktuella anslutningarna.
  • Bild med titeln Aktivera effektfråga i Excel 2016 Steg 8
    8. Redigera och omvandla dina data.Frågoredigeraren har massor av verktyg som du kan använda för att redigera och omvandla dina data.Du kan lägga till eller ta bort kolumner och rader, slå samman eller lägga till frågor och omvandla data på olika sätt.
  • Om du sammanfogar två datafrågor tillsammans, klicka på "Slå sammanfrågor". Då måste du välja ett gemensamt datafält som de två frågorna kommer att slås samman med.Använd sedan "Gå med snäll" rullgardinsmenyn för att välja vilken information som kommer att inkluderas efter att de slås samman.
  • Bild med titeln Aktivera Power Query i Excel 2016 Steg 9
    9. Klicka på IQuery Editor Stäng och ladda.Det är knappen som har en ikon för en lila skiva framför ett pappersark.Det är längst till vänster under "Hem" flik.Detta exporterar data från frågedigeraren till Excel-kalkylbladet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande