Så här skapar du en sql server-databas

SQL Server-databaser är några av de vanligaste databaserna som används, tack till hur lätt det är att skapa och behålla dem. Med ett gratis grafiskt användargränssnitt (GUI) program som SQL Server Management behöver du inte oroa dig för att fumla runt med kommandoraden. Se steg 1 nedan för att skapa en databas och börja ange din information på bara några minuter.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa en SQL Server-databas Steg 1
1. Installera SQL Server Management Studio-programvaran. Denna programvara är tillgänglig gratis från Microsoft, och låter dig ansluta till och hantera din SQL-server från ett grafiskt gränssnitt istället för att behöva använda kommandoraden.
  • För att ansluta till en avlägsen förekomst av en SQL-server behöver du den här eller liknande programvaran.
  • Mac-användare kan använda öppna källkodsprogram som dbvisualizer eller ekorre sql. Gränssnitten kommer att vara olika, men samma allmänna principer gäller.
  • För att lära dig hur du skapar databaser med hjälp av kommandoradsverktyg, se den här guiden.
  • Bild med titeln Skapa en SQL Server-databas Steg 2
    2. Starta upp SQL Server Management Studio. När du först startar programmet kommer du att bli frågad vilken server du vill ansluta till. Om du redan har en server igång, och de behörigheter som behövs för att ansluta till det, kan du ange serverns adress och autentiseringsinformation. Om du vill skapa en lokal databas, ställ in databasnamnet till . och autentiseringstypen till "Windows-autentisering".
  • Klicka på Anslut för att fortsätta.
  • Bild med titeln Skapa en SQL Server-databas Steg 3
    3. Leta reda på databasmappen. Efter anslutningen till servern, antingen lokalt eller fjärrkontroll, görs, Objekt Explorer-fönstret öppnas på vänster sida av skärmen. Överst på Objekt Explorer Tree kommer att vara den server du är ansluten till. Om det inte utökas, klicka på "+" ikon bredvid den. Ligger databaser-mappen.
  • Bild med titeln Skapa en SQL Server-databas Steg 4
    4. Skapa en ny databas. Högerklicka på mappen Databaser och välj "Ny databas...". Ett fönster visas, så att du kan konfigurera databasen innan du skapar den. Ge databasen ett namn som hjälper dig att identifiera det. De flesta användare kan lämna resten av inställningarna till deras standard.
  • Du kommer att notera att när du skriver databasnamnet skapas två ytterligare filer automatiskt: data och loggfilen. Datafilen rymmer alla data i din databas, medan loggfilerna ändras till databasen.
  • Klicka på OK för att skapa databasen. Du kommer att se att din nya databas visas i den expanderade databasmappen. Det kommer att ha en cylinderikon.
  • Bild med titeln Skapa en SQL Server-databas Steg 5
    5. Skapa ett bord. En databas kan bara lagra data om du skapar en struktur för den data. Ett bord innehåller den information som du anger din databas, och du måste skapa den innan du kan fortsätta. Utvid den nya databasen i din databasmapp och högerklicka på tabellerna och välj "Nytt bord...".
  • Windows öppnas på resten av skärmen vilket gör att du kan manipulera ditt nya bord.
  • Bild med titeln Skapa en SQL Server-databas Steg 6
    6. Skapa den primära nyckeln. Det rekommenderas starkt att du skapar en primär nyckel som den första kolumnen på ditt bord. Detta fungerar som ett ID-nummer, eller skivnummer, vilket gör att du enkelt kan återkalla dessa poster senare. För att skapa detta, skriv in "Id" i fältet kolumnnamn, skriv int in i fältet Datatyp, och avmarkera "Tillåt nulls." Klicka på tangentikonen i verktygsfältet för att ställa in den här kolumnen som den primära nyckeln.
  • Du vill inte tillåta nollvärden eftersom du alltid vill att posten ska vara åtminstone "1". Om du tillåter nulls, kommer din första post att vara "0".
  • I fönstret kolumnegenskaper bläddrar du ner tills du hittar alternativet Identitetsspecifikation. Expandera det och sättet "(ls identitet)" till "Ja". Detta ökar automatiskt värdet på ID-kolumnen för varje post, vilket automatiskt numrerar varje ny post.
  • Bild med titeln Skapa en SQL Server-databas Steg 7
    7. Förstå hur tabellerna är strukturerade. Tabeller består av fält eller kolumner. Varje kolumn representerar en aspekt av en databasinmatning. Till exempel, om du skapade en databas med anställda, kanske du har en "Förnamn" kolumn, a "Efternamn" kolumn, en "Adress" kolumn och a "Telefonnummer" kolumn.
  • Bild med titeln Skapa en SQL Server-databas Steg 8
    8. Skapa resten av dina kolumner. När du är klar med att fylla i fälten för den primära nyckeln, märker du att nya fält visas under det. Dessa låter dig ange i din nästa kolumn. Fyll i fälten som du tycker är lämplig och se till att du väljer rätt datatyp för den information som kommer att anges i den kolumnen:
  • NCHAR (#) - Detta är den datatyp du ska använda för text, t.ex. namn, adresser, etc. Antalet i parentes är det maximala antalet tillåtna tecken för detta fält. Inställning av en gräns säkerställer att din databasstorlek är hanterbar. Telefonnummer ska lagras med detta format, eftersom du inte utför matematiska funktioner på dem.
  • int - Detta är för heltal, och används vanligtvis i ID-fältet.
  • decimal(x,y) - Detta kommer att lagra siffror i decimalform, och siffrorna inom parentesen betecknar det totala antalet siffror och antal siffror efter decimalens respektive. Till exempel decimal (6,2) skulle lagra siffror som 0000.00.
  • Bild med titeln Skapa en SQL Server-databas Steg 9
    9. Spara ditt bord. När du är klar med att skapa dina kolumner måste du spara tabellen innan du anger information.Klicka på spara ikonen i verktygsfältet och ange sedan ett namn för bordet. Namnge ditt bord på ett sätt som hjälper dig att känna igen innehållet är tillrådligt, särskilt för större databaser med flera tabeller.
  • Bild med titeln Skapa en SQL Server-databas Steg 10
    10. Lägg till data i ditt bord. När du har sparat ditt bord kan du börja lägga till data till den. Expandera tabellerna i Fönstret Objekt Explorer. Om ditt nya tabell inte är listat, högerklicka på tabellerna och välj Uppdatera. Högerklicka på bordet och välj "Redigera topp 200 rader".
  • Centrumfönstret visar fält för att du ska börja skriva in data. Ditt ID-fält fylls automatiskt, så du kan ignorera det just nu. Fyll i informationen för resten av fälten. När du klickar på nästa v, kommer du att se ID-fältet i den första raden fyllas automatiskt.
  • Fortsätt den här processen tills du har angett all information du behöver.
  • Bild med titeln Skapa en SQL Server-databas Steg 11
    11. Utför tabellen för att spara data. Klicka på knappen Execute SQL på verktygsfältet när du är klar med att ange informationen för att spara den på bordet. SQL-servern kommer att köras i bakgrunden, analysera alla data i de kolumner du skapade. Knappen ser ut som en röd utropstecken. Du kan också trycka på Ctrl+R att exekvera också.
  • Om det finns några fel visas du vilka poster som är fyllda felaktigt innan tabellen kan utföras.
  • Bild med titeln Skapa en SQL Server-databas Steg 12
    12. Fråga dina data. Vid denna tidpunkt har din databas skapats. Du kan skapa så många tabeller som du behöver inom varje databas (det finns en gräns, men de flesta användare behöver inte oroa sig för att om de inte arbetar med databaser för företagsnivå). Du kan nu fråga dina data för rapporter eller andra administrativa ändamål. Ser den här guiden För detaljerad information om körfrågor.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande