Hur de försvinner din bil

Många bilentusiaster väljer att ta bort märkena från deras fordon.Vissa gör det för att förbättra sin bils estetik, andra gör det för att ta bort indikationer på trimmen de valde när de köper sina fordon.Du kan ta bort märkena från ditt fordon med hjälp av saker som du sannolikt kan hitta runt ditt hus och efter att ha applicerat en vaxbeläggning kommer det att se ut som märket var aldrig kvar i första hand.De flesta märken är fästa vid fabriken med ett starkt limlim, men det är viktigt att notera att vissa fordonsmärken är fästa med metall eller hårda plastklipp som ansluts genom fordonets kropp.Dessa situationer kan vara bäst kvar för professionella kroppsbutiker, men för de flesta med enkla limmärken, är de-mallar din bil en ganska enkel process.

Steg

Metod 1 av 3:
Lossar limet
  1. Bild med titeln Debadge din bil steg 1
1. Bestäm hur märken är fästade på fordonet.Många bilmärken hålls på med ett enkelt lim, men vissa utnyttjar klämmor eller nitar som passerar genom fordonets kropp och kan lämna hål bakom.Hur märkena är fastsatta bestämmer hur du tar bort dem.Om dina märken är clips som fäster på kroppen, kommer att ta bort dina märken att kräva kroppsarbete som inkluderar att fylla hålen och ommåla den komponenten i bilens kropp (åtminstone).Detta bör göras på en professionell kroppsbutik.Medan du kan avgöra om det finns klipp eller nitar som används som du tar bort limet måste du ta bort mycket av märket först för att se om det är.
  • Du kan ofta ta reda på hur dina märken är fästa på ditt fordon genom att genomföra en Internet-sökning.Försök att söka något som ", hur man tar bort märken på en 2004 Mustang GT."
  • Ditt fordonets reparationshandbok bör ange hur märkena är fastsatta för att ersätta dem om de är skadade.
  • Att ta bort trimmen på det inre av kroppskomponenten gör att du kan se om det finns clips som passerar genom fordonets kropp.
  • Bild med titeln Debadge din bil Steg 2
    2. Använd varmt vatten för att mildra limet.Att ta bort lim är mycket lättare när det har värmts upp.Ett enkelt sätt att göra det är att fylla en termos med varmt vatten för att hälla över märkena.Se till att vattnet är tillräckligt varmt för att ånga, men inte kokande, som det kan skada färgen på bilen och bränna dig. Häll varmt vatten på bilens kropp, precis ovanför märket.Detta gör det möjligt för vattnet att kontakta lite lim såväl som att värma resten av limet genom märket.
  • Om du inte har en termos kan du använda någon typ av vattenbehållare så länge du får det till märket innan det svalnar.
  • Kokande vatten kan skada färgen och kan bränna dig.Använd varmt vatten, men inte kokande.
  • Mjukare lim kommer att släppa under tryck och lättare kan separeras från kroppen.
  • Bild med titeln Debadge din bil Steg 3
    3. Använd limborttagare för att mjuka limet.Du kan också välja att spruta en limborttagare längs märkets kanter.Limborttagare kan köpas på de flesta kontorsförsörjning eller stora lådbutiker och kan hjälpa till när du tar bort märken såväl som det lim som kvarstår på kroppen efter att märken har kommit av.Leta efter en limborttagare du kan spraya på som goo borta eller ett liknande varumärke.Spraya limborttagaren längs kanterna så att den kan sippra mellan märket och fordonet, men spruta inte för liberalt i det omgivande området.Limborttagare kommer också att ta bort vaxet och eventuellt även den klara kappan på den färg som den kommer i kontakt med.
  • Adhesive Remover kommer också att vara till nytta när du blir av med den lim resten fast på bilens kropp.
  • Var försiktig så att du inte får någon av limborttagaren i dina ögon eller mun när du sprutar den.
  • Bild med titeln Debadge din bil Steg 4
    4. Använd en hårtork för att värma limet.Anslut en hushålls hårtork i ett närliggande uttag och vända det till sin högsta värmeinställning.Vrid hårtorkaren och använd den för att applicera stadigt, till och med värme till märket du tänker ta bort.Svepa torken fram och tillbaka några inches ovanför märket tills limet börjar mjukna.Om märket kan röra sig eller vrida under tryck betyder det att limet är tillräckligt mjukt för att börja ta bort märket.
  • Se till att värma hela märket jämnt så att allt lim som fäster det på fordonet mjuknar.
  • Försök att väcka märket med fingrarna för att se om limet är lossande.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort märken
    1. Bild med titeln Debadge din bil steg 5
    1. Pry emblemet från kroppen med en plastkil.Med det limma, placera en plastkil eller skrapa på bilens kroppspanel och tryck på kilen mellan märket och fordonets metall.Med mjukat lim, bör märket pry upp från metallen med ganska liten kraft.Du kanske vill närma sig märket från några olika vinklar för att se till att limet kan gå jämnt, annars riskerar du att bryta märket.
    • Var försiktig så att du inte applicerar tryck på skrapan ojämnt eller riskerar att skada färgen.
    • Denna metod kan resultera i att bryta märket.Om du tänker sälja eller återanvända märket, kanske du vill välja en annan metod.
  • Bild med titeln Debadge din bil steg 6
    2. Använd tandtråd eller fiskelinje för att skära lim.Ta en tio till tolv tums längd av tandtråd eller fiskelinje och linda ändarna runt dina indexfingrar.Dra längden på linjen mellan fingrarna genom det lösa limet på sidan av märket mitt emot din kropp.Du kan behöva skapa en sågverkan som min flyttar händerna fram och tillbaka för att dra linjen genom hela limet.En gång gjort bör det bara vara lite limrester kvar på fordonet, men märket i sig ska komma ifrån.
  • Dra linjen mot dig själv, skärning genom limet som fäster märket till kroppen.
  • Mer kraft kommer att krävas för att skära igenom limet om det inte är tillräckligt värmat.
  • Du kommer sannolikt att kunna ta bort hela märket utan att bryta den med den här metoden.
  • Bild med titeln Debadge din bil Steg 7
    3. Använd ett kreditkort för att klippa limet och pry märket från bilen.Om du inte har en plastkil eller någon fiskelinje kan du också ta bort märket med ett kreditkort.När limet har värmts ordentligt, skjut ditt kreditkort under märket och pry upp något.Arbeta dig igenom hela limet genom att skjuta ditt kreditkort runt i olika vinklar och separera märket från metallen.
  • Se till att du sidan av kreditkortet med siffrorna är vänd ut så att du inte kliar på din färg.
  • Den varmare limet, desto lättare är det att skilja märket från fordonet med ditt kreditkort.
  • Bild med titeln Debadge din bil Steg 8
    4. Använd limborttagare för att avlägsna limrester.När märket har tagits bort från fordonets kropp kommer det fortfarande att finnas rester kvar från det lim som användes för att fästa det.Spraya en limborttagare som Goo gått på resten, använd sedan en ren mikrofiberhandduk för att gnugga de återstående återstoden från fordonet.
  • Gnugga bindemedelsborttagaren över återstoden i en cirkulär rörelse.
  • Var försiktig så att du inte sprutar limborttagaren i för stort område, eftersom det kommer att ta bort vax och kan skada klart päls.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring och vaxning av färgen
    1. Bild med titeln Debadge din bil Steg 9
    1. Tvätta det de-mallade området med tvål och vatten.Först, använd varmt tvålvatten för att se till att ingen lim eller limborttag finns kvar på färgen.Vaxet kommer att fungera som en tätning som en gång applicerats, och du vill inte försegla limet till din färg under en kappa av vax.Använd en svamp för att skrubba området lätt, skölj det noggrant för att säkerställa att det är helt rent.
    • Se till att du använder tvål som är utformad för bilprogram, eftersom saker som diskmedel tar bort mer vax och klar kappa från färgen.
    • Se till att svampen är ren av smuts och skräp innan du börjar skrubba.Eventuella skräp som fångas i svampen kan orsaka repor i färgen.
  • Bild med titeln Debadge din bil steg 10
    2. Låt området torka helt.När området var märket var helt ren, använd en ren mikrofiberhandduk för att torka den noggrant.Du kanske också vill låta den lufttorka i en timme eller två innan du börjar använda vax, eftersom det är viktigt att färgen är helt torr innan du kan börja.
  • Vax kommer inte att applicera jämnt till våta eller fuktiga ytor, så vänta tills färgen är helt torr.
  • Vissa vaxer är utformade för att fungera på våta ytor, men dessa erbjuder ofta inte samma skyddsnivå.
  • Bild med titeln Debadge din bil steg 11
    3. Se till att fordonet är ute av direkt solljus.För att vax ska fungera ordentligt, bör det inte utsättas för direkt solljus.Automotive Wax utför bäst i svala, skuggiga miljöer. Det är viktigt att ytan vaxet appliceras på är inte för varmt.Om temperaturen är för hög, torkar element i vaxet för snabbt för att du effektivt ska vaxa det de-badged-området.Flytta bilen så den del du är vaxning är i ett coolt, skuggigt utrymme.
  • Vaxning av din bil i direkt solljus kommer att resultera i en sämre slutprodukt och Lackluster Shine.
  • Var noga med att metallen på bilen har svalnat från när du värmde på limet.
  • Bild med titeln Debadge din bil steg 12
    4. Applicera vaxet i en cirkulär rörelse.Med fordonet helt torrt, använd applikatorn som följde med vaxet för att tillämpa en liten mängd av det till det område som en gång var under märket.Om du använder ett flytande vax behöver du bara en liten dab för det område du jobbar med.Krama ut tillräckligt med vax på applikatorn för att ta upp ungefär ett kvartals utrymme.Gnugga vaxföreningen i färgen i en cirkulär rörelse.
  • Se till att du applicerar vaxen jämnt till området.
  • Mer vax betyder inte nödvändigtvis en ljusare glans.Använd endast så mycket vax som du behöver.
  • Bild med titeln Debadge din bil steg 13
    5. Vänta på att vaxet torkar.När du har applicerat vaxen jämnt till fordonets yta måste du låta det torka helt innan du bufflar av det.Vissa vaxer är utformade för att torka snabbt och kan vara redo att buffra på bara några minuter. Andra kan ta upp till en halvtimme.Du vet att vaxet är torrt när det blir vitt.
  • Ta ditt pekfinger och svepa det lätt genom det torra vaxet.Om det gnuggar på ditt finger, är det torrt.
  • Om vaxet fortfarande pinnar till fordonet, låt det torka i ytterligare några minuter och försök igen.
  • Bild med titeln Debadge din bil steg 14
    6. Buff the vax av med en mikrofiberhandduk.När vaxet är helt torrt, ta en ren mikrofiberhandduk och buffra av den med en cirkulär rörelse.När du tar bort den torra vaxresten kommer du att avslöja den nyligen glänsande färgen under.Rotera handduken så ofta som behövs för att undvika att mättas med vaxrester när du buffar av vaxet.
  • Applicera inte för mycket kraft vid buffning av vaxresten från fordonet.Om det är svårt att ta bort, har vaxet inte torkat tillräckligt.
  • Det kan finnas några vaxrester damm kvar efter buffning.Blåser lätt på fordonets kroppspanel för att ta bort dammet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande