Hur man bryr sig om woolly bear caterpillars

Ullbjörnar, caterpillarformen av Tigermoth, är ett välkänt tecken på våren i Nordamerika. Dessa charmigt fluffiga caterpillars kan höjas till vuxna hemma som ett utbildningsprojekt för barn, eller helt enkelt för estetiskt nöje. Du måste tillhandahålla dina larver med en solid livsmiljö, mata dem och släpp dem in i det vilda när de blir till moths.

Steg

Del 1 av 3:
Tillhandahålla rätt habitat
  1. Bild med titeln Vård för Woolly Bear Caterpillars Steg 1
1. Använd den högra behållaren. Du kan säkert hålla en ullbjörn caterpillar i en klar plastburk, som en masonburk. Burken ska ha ett lock för att förhindra att larven släpps ut. Du kan också använda en kartonglåda.
  • Du borde slå små hål på locket. Du kan också använda ett mesh lock. Det är viktigt för burken att ha lite luftcirkulation.
  • Bild med titeln Vård för Woolly Bear Caterpillars Steg 2
    2. Ge kvistar. Din Caterpillar behöver en kvist att bygga en cocoon. Placera en liten kvist eller gren från utsidan i Caterpillar burk. Vinkel grenen på ett diagonalt sätt, eftersom det gör det möjligt för caterpillar att klättra på det när det är klart att bygga sin kokong.
  • Bild med titeln Vård för Woolly Bear Caterpillars Steg 3
    3. Rengör behållaren regelbundet. Varje dag kommer du att märka att Caterpillar har lämnat droppings i behållaren. Dessa bör rengöras regelbundet. Du kan flytta Caterpillar ut ur behållaren och använd ett tissuepapper för att torka upp droppings.
  • Bild med titeln Vård för Woolly Bear Caterpillars Steg 4
    4. Håll behållaren utanför. Woolly Bear Caterpillars behöver en kall miljö för att trivas. Du bör hålla behållaren på ett säkert läge utomhus. Något som ett garage eller skjul nära ditt hus är ett säkert ställe att hålla din larver.
  • Del 2 av 3:
    Matar din larv
    1. Bild med titeln Vård för Woolly Bear Caterpillars Steg 5
    1. Ge växter från var du hittade din larv. Caterpillars kommer bäst att mata ut sina ursprungliga värdväxter. Ta bort några av löv och växter från var du hittade din larver. Placera dem i Caterpillar-behållaren.
    • Till exempel, om du hittade din larv på ett träd i din gård, ta bort löv från det här trädet på din Caterpillar hem.
  • Bild med titeln Vård för Woolly Bear Caterpillars Steg 6
    2. Mata dina larvlöv. Caterpillars kan dra nytta av att äta löv från utomhus. Om du hittar löv på marken, ta med dem från utomhus. Sprid dem på botten av din Caterpillar behållare. Gröna och torra löv kan båda arbeta. Du bör mata din larvlöv dagligen.
  • Bild med titeln Vård för Woolly Bear Caterpillars Steg 7
    3. Lägg till blommor och gräs. Caterpillars äter också blommor och gräs, så ta med dem från utomhus. Saker som maskrosor, gräs, plantains och burdock kan vara bra för att hjälpa en caterpillar trivs. Ge färska blommor dagligen.
  • Bild med titeln Vård för Woolly Bear Caterpillars Steg 8
    4. Dimma buret regelbundet. Wooly Bear Caterpillars behöver inte en vattenbehållare och det kan faktiskt vara en drunknande fara. Men misting miljön är viktig. Varje dag, använd en sprayflaska för att dimma botten av behållaren. Små droppar av vatten kan hjälpa en wooly björn caterpillar hålls hydratiserad.
  • Del 3 av 3:
    Frigör din larv
    1. Bild med titeln Vård för Woolly Bear Caterpillars Steg 9
    1. Placera döda löv i behållaren under vintern. När vintern kommer, lägg till döda löv till Caterpillar-behållaren. Detta kommer att tillåta Caterpillar någonstans varm att sova under de kallare månaderna. Så småningom kommer Caterpillar att bygga en kokong, men det kommer inte att göra det till våren. Det är viktigt att hålla din larver varm över vintern.
  • Bild med titeln Vård för Woolly Bear Caterpillars Steg 10
    2. Flytta behållaren inomhus när din Caterpillar bygger sin kokong. På våren kommer du att märka att din larver kommer att sluta flytta och ta till sin filial. Så småningom kommer det att bygga en kokong. När Caterpillar har byggt en kokong är det säkert att ta med det inuti. Du kommer att kunna bättre observera mothen inuti.
  • Bild med titeln Vård för Woolly Bear Caterpillars Steg 11
    3. Mata moth när den kommer fram. Innan malet framträder, ge extra kvistar i behållaren. Du bör också lägga till färska blommor. Eftersom du inte kommer att släppa moten i några dagar, behöver det dessa livsmedelskällor.
  • Bild med titeln Vård för Woolly Bear Caterpillars Steg 12
    4. Släpp moten efter två dagar. Du kan njuta av din moth i några dagar efter det att det framstår. Observera moth i sin behållare och titta på den mata på löv och gräs. Om du har små barn kan det här vara en stor inlärningsupplevelse. Men efter några dagar borde du släppa motden utomhus nära var du hittade den. En mal kan bekvämt leva i en liten behållare på samma sätt som en caterpillarburk.
  • Varningar

    Rör inte de nykläckta malarna, eftersom deras vingar kan vara skadade. Om de är skadade, kan de lätt dö eller bli förkroppsliga.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande