Hur man rengör en dimma maskin

Dimma maskiner kan vara en bra källa till roligt för fester, konserter och hemsökta hus. Men ibland behöver de lite extra försiktighet för att se till att de fortsätter att fungera ordentligt. Undvik att rengöra maskinen för mycket, men använd ättika och andra rengöringstekniker på munstycket för att se till att din dimma maskin fortsätter att fungera ordentligt.

Steg

Del 1 av 3:
Spola tanken med ättika och vatten
  1. Bild med titeln Rengör en dimma maskin Steg 1
1. Ta dimma maskinen utanför. Vinägerblandningen kan vara ganska stinkig och avger en överväldigande lukt, speciellt när den används inomhus. För att undvika en obekväm situation, ta din dimma maskin till ett utomhusutrymme när du vill rengöra det. Detta blir mycket bättre för dig och någon annan som kan vara runt.
  • Prova att rengöra dimma-maskinen i din bakgård bredvid ett utomhusutlopp. Om du inte hittar ett utrymme som det här fungerar, överväga att rengöra det i ditt garage med garagedörren öppen.
  • Bild med titeln Rengör en dimma maskin Steg 2
    2. Tömma tanken. Ta bort tanken från maskinen. Skruva av locket och dumpa den återstående dimlönen i diskbänken. Se till att tömma det helt.
  • Oroa dig inte för att skölja tanken efter att du dumpar det. Vinägerlösningen kommer att fungera för att rengöra tanken för dig.
  • Bild med titeln Rengör en dimma maskin Steg 3
    3. Gör en blandning av vatten och ättika. Använd destillerat vatten och destillerat vit vinäger, gör en rengöringslösning som är lika delar av varje ingrediens - halv vinäger och halvdestillerat vatten.
  • Var noga med att använda destillerat vatten, inte kranvatten. Kranvatten innehåller mineraler som kan lämna insättningar inuti din maskin som kommer att byggas upp över tiden och orsaka problem senare.
  • Bild med titeln Clean a Fog Machine Steg 4
    4. Häll ättikablandningen i dimma-maskinen. Sätt tillbaka tanken i dimma-maskinen och häll blandningen av ättika och destillerat vatten i öppningen. Det ska gå in i samma tank som normalt fylls med dimma vätska.
  • Du måste använda tillräckligt med blandningen för att rengöra maskinen noggrant. Tanken ska vara mestadels full. För de flesta dimma maskiner är det förmodligen ungefär en halv liter av rengöringslösningen.
  • Slå på maskinen och låt den springa med ättika vattenblandningen inuti den.
  • Bild med titeln Rengör en dimma maskin Steg 5
    5. Skölj med destillerat vatten. När du har kört vinäger och vattenblandningen bör du hälla något destillerat vatten (inte blandat med någonting) i dimma-maskinen och kör det en gång så här. Vattnet kommer att hjälpa till att spola ut någon återstående ättika lukt inuti maskinen och hjälper till att rengöra det lite mer.
  • Låt maskinen lufttorka när du har avslutat den här proceduren.
  • Del 2 av 3:
    Rengöring av andra delar
    1. Bild med titeln Rengör en dimma Machine Steg 6
    1. Skrapa ut munstycket. Koppla ur din maskin och låt den svalna helt. Kontrollera utmatningsmunstycket (där dimma ångan kommer ut ur) för eventuella avlagringar eller skräp. Om du ser något, använd ditt fingernagel eller ett annat fasta objekt för att skrapa öppningen av munstycket.
    • Dessutom kan du försöka använda en stift (eller liten nål) för att städa ut eventuella kvarvarande smuts.Flytta det in och ut ur munstycket håller några gånger för att ta bort överskott av uppbyggnad.
  • Bild med titeln Rengör en dimma Machine Steg 7
    2. Torka ner utsidan. Använd en fuktig trasa för att torka ner utsidan av dimma-maskinen. Var noga med att komma i alla nooks och crannies av maskinen för att städa av damm eller rester som kan ha byggt upp över tiden.
  • Att utföra denna typ av regelbundet underhåll bör förhindra att maskinen behöver aggressiv rengöring så ofta. Det kommer också att bidra till att förlänga livets livslängd.
  • Bild med titeln Rengör en dimma maskin Steg 8
    3. Testa foggervätskan. När du har slutat rengöra dimma maskinen kan du lägga lite mer foggervätska i den för att se till att den fungerar ordentligt igen. Låt maskinen springa och producera dimma i minst flera minuter innan du bestämmer att det fungerar som du vill ha det.
  • Förvara aldrig (eller sluta använda) en ny rengjord dimma-maskin utan att först köra en annan sats av fogging-vätska för att se till att det fungerar.
  • Bild med titeln Rengör en dimma Machine Steg 9
    4. Köp dimma maskinrenare. Det finns en hel del produkter tillgängliga online för köp som är avsedda för användning i rengöring av dimma maskiner. Helt enkelt köpa rengöringsvätskan och köra den via din dimma maskin. Var noga med att göra proceduren utomhus så du stinker inte upp med en kemisk lukt.
  • Kom ihåg att alltid rengöra din dimma maskin innan Du lagrar den.
  • Del 3 av 3:
    Underhålla din dimma maskin
    1. Bild med titeln Rengör en dimma Machine Steg 10
    1. Följ tillverkarens rengöringsanvisningar. Din dimma maskin ska komma med en bruksanvisning som ger specifika rengöringsinstruktioner. Om du gör någon form av rengöringsrutin som inte rekommenderas av tillverkaren kan det upphäva din produktgaranti.
    • Om rengöringsteknikerna inte fungerar kan du behöva kontakta din tillverkare för en ersättare, så länge din maskin fortfarande är under garanti. Så försök att inte göra någonting som kan upphäva garantin.
  • Bild med titeln Rengör en dimma Machine Steg 11
    2. Undvik att överdriva det. De flesta dimma maskiner behöver inte rengöras regelbundet. Faktum är faktiskt inte att rengöras alls, såvida du inte har ställt dimma flytande flytande produkter i din dimma maskin - dessa lägre kvalitetsprodukter kan orsaka dimma maskinens värmare att täppa.
  • Du behöver definitivt inte rengöra din dimma-maskin varje år om det inte börjar visa vissa symtom som indikerar att det behöver en bra städning.
  • Rengöring av en dimma maskin för ofta kan orsaka att den slutar arbeta helt och hållet.
  • Bild med titeln Rengör en dimma Machine Steg 12
    3. Titta på minskad utgång. Det huvudsakliga tecknet som din dimma maskin behöver rengöras är när du börjar märka en signifikant minskning av dimpets effekt. Om din maskin inte producerar dimma så mycket som den brukade, är det förmodligen dags för en städning.
  • Eftersom du inte vill städa din dimma maskin för ofta, bör du vänta tills du ser en betydande minskning av dimmautgången - inte bara en liten förändring.
  • Bild med titeln Rengör en dimma Machine Steg 13
    4. Rengör innan du lagrar. Om du använder din fogger en gång om året (som på Halloween) och sedan lägga bort det i förvaring för resten av året, bör du rengöra dimma-maskinen innan du packar upp det för lagring. Vänta inte tills du tar ut det nästa år eftersom en täppt dimma maskin som sitter oanvända i månader i slutet kommer sannolikt att vara permanent oanvändbar när du försöker använda den igen.
  • Innan du lagrar din dimma maskin under en längre tid, kontrollera dess utgång för att du inte behöver rengöra den innan du lagrar den.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande