Hur man rengör skidglasögon

Skidglasögon är nödvändiga för att ha skidor. De skyddar dina ögon från snö, sol och vind. För den bästa sikten är det viktigt att veta hur man rengör dina skidglasögon, behåll dem när de inte används och förvara dem ordentligt mellan användningarna. Korrekt rengöringsglasögon hjälper till att förhindra skador, förbättra synligheten och öka livslängden i dina skyddsglasögon. Att veta rätt sätt att städa dina skidglasögon är absolut nödvändigt för att bevara livslängden samt skidåkning.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda en rengöringsduk, goggle-väska och / eller rengöringslösning
  1. Bild med titeln Clean Ski Goggles Steg 1
1. Använd en rengöringsduk för att rengöra dina skyddsglasögon. En mikrofiberduk eller liknande mjuk trasa är den bästa typen av tyg som ska användas för att rengöra dina skyddsglasögon. Glasögon brukar komma med en rengöringsduk för att rengöra skyddsglasögon. Om dina skyddsglasögon inte kommer med en rengöringsduk kan mikrofiberdukar köpas online eller på din lokala hårdvara eller superstore.
  • När skyddsglasögon är torra, torka försiktigt den yttre linsen med tyget. Gnugga skyddsglasögonen i en cirkulär rörelse skulle vara bäst.
  • Gnid bara den yttre linsen på dina skyddsglasögon. De flesta tillverkare sätter en anti-dimmabeläggning på den inre linsen. Gnugga den inre linsen kan ta bort eller smita någon anti-dimmabeläggning. Det är bäst att lämna den inre linsen ensam för att eliminera skador.
  • Om den inre linsen verkar vara smutsig eller våt, låt den lufttorka.
  • Bild med titeln Clean Ski Goggles Steg 2
    2. Använd en goggle-väska för att rengöra dina skyddsglasögon. De flesta skyddsglasögon kommer med en goggle väska. Goggle Väskor är vanligtvis gjorda med ett mjukt material som säkert kan skydda och rengöra skyddsglasögon. Du kan använda Goggle-väskan för att försiktigt torka bort damm och fingeravtryck. Ta glasögonen ur goggle-väskan och använd påsen för att torka av skyddsglasögonens yttre lins.
  • Bild med titled Clean Ski Goggles Steg 3
    3. Rengör skyddsglasögon med en rengöringslösning i specifika fall. Vissa goggle märken gör specifika lins rengöringsmedel och lösningar. Använd endast en rengöringslösning om det behövs. Skyddsglasögon kan vanligtvis rengöras tillräckligt utan rengöringslösning. Detta steg är valfritt.
  • Om dina skyddsglasögon verkar ha vattenmärken som inte kommer av efter att ha använt en trasa eller goggle-väska, kan en rengöringslösning användas på ytterlinsen. Spraya rengöringslösningen på skyddsglasögonen och torka försiktigt glasögonen med en mikrofiberduk, en mjuk trasa eller din goggle-väska.
  • Vissa rengöringslösningar används som anti-dimma-protektor. Om du har problem med dina skyddsglasögon, spraya bara en anti-dimma rengöringslösning på dina skyddsglasögon och torka av det.
  • Rengöringslösning kan också användas för att skydda skyddsglasögon från damm och milda repor.
  • Metod 2 av 3:
    Hålla skyddsglasögon ren
    1. Bild med titled Clean Ski Goggles Steg 4
    1. Lämna inte skyddsglasögon ovanpå huvudet mellan ridning.Det kan ibland vara bekvämt att vila dina skyddsglasögon på toppen av huvudet mellan turer. Detta bör undvikas för att förhindra att dina skyddsglasögon blir smutsiga eller dimmiga.
    • Att lagra skyddsglasögon på huvudet kan orsaka dimma på grund av värmen och svett som kommer från ditt huvud.
    • När skyddsglasögon inte används, håll dem av handtaget lågt där svett och värme inte lätt kan nå dem.
  • Bild med titled Clean Ski Goggles Steg 5
    2. Gnugga inte dina linser medan de är våta.Snö, is och slush kan allvarligt skada dina skidglasögon om du gnuggar dem medan de är våta. Detta kan skrapa linserna eller skapa irreversibla utsmyckningar och / eller fläckar.
  • Du kanske vill bära en extra lins med dig så att du kan ändra din lins om den blir våt eller smutsig under skidåkning.
  • Bild med titled Clean Ski Goggles Steg 6
    3. Använd en torkanordning eller lufttorka linser mellan användningsområden. Lufttorka dina linser för att undvika skador mellan användningen. Du kan också använda en torkanordning för att torka dina linser. Om du inte är hemma kan du besöka din lokala restaurang eller hotell och använda en handtork eller hårtork för att försiktigt torka dina skyddsglasögon. Se till att du håller skyddsglasögon på avstånd från torken för att förhindra permanent skada.
  • När lufttorkningsglasögon, placera dem någonstans där det finns liten fuktighet.
  • Försök att inte röra med skyddsglasögon under lufttorkningsprocessen. Låt dem naturligtvis torra utan att manipulera.
  • Metod 3 av 3:
    Förvaring av skyddsglasögon på ett säkert ställe
    1. Bild med titeln Clean Ski Goggles Steg 7
    1. Förvara skyddsglasögon någonstans torr och säker när de inte används. Förvara dina skyddsglasögon någonstans att skyddsglasögon inte kan bli repade eller smurta, och / eller någonstans kommer de inte att gå vilse. Att lagra skyddsglasögon på ett säkert ställe kan förhindra att dina skyddsglasögon blir skadade.
    • Ett bra ställe att lagra dina skyddsglasögon är i en mjuk skyddande täckning.En mjuk täckning hjälper till att förhindra repor.
    • En skidväska är vanligtvis ett säkert ställe att lagra skyddsglasögon. Vissa skidpåsar är utformade med ett fack där du kan lagra dina skyddsglasögon. Om din skidsäck har det här facket, kan du säkert lagra dina skyddsglasögon där.
  • Bild med titled Clean Ski Goggles Steg 8
    2. Sätt dina skyddsglasögon i den skyddande väskan de kom in efter att du är klar skidåkning. Du kan helt enkelt lagra dina skidglasögon i skyddet eller behållaren som de kom in. Dessa påsar är utformade för att lagra, rengöra och skydda skyddsglasögon.
  • Se till att ansiktsskummet är torrt innan du lägger skyddsglasögon i förvaringsväska eller behållare. Om ansiktsskummet blir förstört, måste du köpa nya skyddsglasögon.
  • Bild med titeln Clean Ski Goggles Steg 9
    3. Håll skyddsglasögon vid rumstemperatur vid lagring. När du har lagrat dina skyddsglasögon i rätt behållare, se till att du lagrar dem vid rätt temperatur. Att lagra skidglasögon vid fel temperatur kan orsaka permanent skada och kräva ersättning. Se till att du inte lagrar skyddsglasögon i temperaturer som är för varma eller för kalla.
  • Lämna inte skyddsglasögon i bilen. Att lämna skyddsglasögon i bilen kommer att avslöja dem för extrema kalla och heta temperaturer som kan orsaka skumförstöring.
  • Tips

    Ett badrum eller kök kan inte vara ett bra ställe att torka skyddsglasögon på grund av fuktnivåerna.

    Varningar

    Om dina skidglasögon är dimma medan du skidar, var noga med att stoppa säkert tills du har bättre synlighet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande