Så här justerar du ventilerna på en royal enfield motorcycle

Det enda vanligaste underhållet Chore unik för den kungliga Enfield Motorcycle justerar ventilerna eller tappeterna. Det finns inget bra om bullriga ventiler. Ventiler som är för lösa, eller för täta, kan skadas. Låt oss göra justering av ventilerna så enkelt som möjligt kan vara.

Steg

  1. Bild med titeln Justera ventilerna på ett kungligt Enfield Motorcycle Steg 1
1. Använd Kickstarter, med motorns kall. Märka som du gör om kickeren bara går ner utan att stöta på mycket hård kompression. Om så är fallet kan ventilerna vara för täta. Om, delvis nedåt, kommer kickeren till en punkt som det krävs för att driva förbi, ventilerna är inte för täta. Nu måste vi ta reda på om de är för lösa.
  • Bild med titeln Justera ventilerna på ett kungligt Enfield Motorcycle Steg 2
    2. Börja och åka motorcykeln. Om ventilerna inte klinker mer än det är rimligt, är de bra. Om det finns en racket, är de för lösa. Nu när motorn värms upp, är vi redo att justera dem.
  • Bild med titeln Justera ventilerna på en Royal Enfield Motorcycle Steg 3
    3. Ställ kolven på Top Dead Center precis som du gör för att starta motorcykeln. Att titta på för ögonblicket är ampmätaren flickor tillbaka till centrum ett bra sätt att göra detta (kom ihåg, tändningsbrytaren och dödsbrytaren måste vara "på" För AMP-mätaren att arbeta).
  • Bild med titeln Justera ventilerna på ett kungligt Enfield Motorcycle Steg 4
    4. Öppna tappkåpan och ta bort spindeln som håller den. Som ger dig mer utrymme att svänga skiftnycklar.
  • Bild med titeln Justera ventilerna på ett kungligt Enfield Motorcycle Steg 5
    5. Försök att rotera varje tryckstång med tummen. Du borde bara göra dem vända. Om du inte kan få dem att flytta är de för täta. Om du kan få dem att snurra fritt, är de för lösa.
  • Bild med titeln Justera ventilerna på ett kungligt Enfield Motorcycle Steg 6
    6. Tillbaka av låsmuttern på ventilen som du vill justera. Du måste hålla den övre justeringsmuttern medan du gör det här.
  • Bild med titeln Justera ventilerna på ett kungligt Enfield Motorcycle Steg 7
    7. Lägg en skiftnyckel på den övre justeringsmuttern för att hålla den fortfarande. Sätt en annan skiftnyckel på bottenjusteringsmuttern. Vrid bottenmuttern moturs sänkt ovanifrån för att lossa ventilen. För att dra åt ventilen, vrid bottenjusteringsmuttern medsols sett ovanifrån. Enkel. När nöjd, dra åt låsmuttern.
  • Bild med titeln Justera ventilerna på ett kungligt Enfield Motorcycle Steg 8
    8. Nu gör allt igen, för att dra åt låsmuttern kommer att göra ventilen tättare! Tyvärr, det är precis som det är, vi hanterar inte datorchips här. Att få justeringarna till bara den rätta punkten där snugging upp låsnatten tar dem till perfektion tar även en expert några försök.
  • Bild med titeln Justera ventilerna på ett kungligt Enfield Motorcycle Steg 9
    9. Starta motorcykeln och gå till en testtur. Det här är en fråga om fel och rättegång. Ställ inte ventilerna natten innan och vänta med att testa dem tills dina kamrater anländer till den stora åkturen nästa morgon!
  • Tips

    Tappet-locket har ett hak från insidan som måste vara på högerkanten medan du passar tappkåpan tillbaka.
  • Låsmuttrarna behöver inte vara witchy tight. En liten bit av "ombonad" är vanligtvis tillräcklig.
  • Avgasbandet ska ha .004in clearance, och intaget .002in.
  • Bestäm vilka tre skiftnycklar du använder. File ner sina ytterkanter så att de lättare kommer in i det täta utrymmet. De arkiverade ändarna kommer också att markera vilken ände av varje skiftnyckel som ska användas när du ställer ner dem och hämtar dem upprepade gånger.
  • Varningar

    Tappet-locket på en kunglig motorcykel är avsedd att avlägsnas upprepade gånger. Lim inte ner packningen eller överdriva själva locket. Vintage Royal Enfields hade faktiskt vingnötter som håller tappetskyddet så att det kunde avlägsnas utan en skiftnyckel. Naturligtvis brände du fingertopparna när du gjorde det. Vintage motorcyklister var stout fellows.
  • Eftersom du kommer att använda en skiftnyckel för att ta bort tappkåpan, var försiktig så att du inte nickar kyllan. De är känsliga och de kommer att bryta. En bit svart färg försvinner vanligtvis skadan på ett adekvat sätt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande