Hur man dränerar en vattenvärmare

Du måste tömma din vattenvärmare minst en gång om året för att ta bort något sediment som bygger upp och håller det i fungerande ordning. Lyckligtvis är dränering av en vattenvärmare super lätt att göra. Börja med att stänga av strömmen eller gasen och anslut sedan en trädgårdsslang till avloppsventilen. Pop öppna avlopps- och tryckavlastningsventilerna för att tillåta att vattnet dräneras helt. Vrid vattenförsörjningen på för att spola ut eventuella återstående sediment. Sedan, stäng upp ventilerna, återställ kraften eller gasen, och du är alla uppsättning!

Steg

Del 1 av 3:
Anslut en slang till avloppsventilenStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln dränera en vattenvärmare steg 1
1. Stäng av strömmen om du har en elektrisk vattenvärmare. Hitta din säkringslåda eller strömbrytare och kolla diagrammet på insidan av panelen för att identifiera brytaren som styr strömmen till din vattenvärmare. Vänd strömbrytaren för att stänga av strömmen till vattenvärmaren så att du inte chockar dig själv.
  • Använd en ficklampa eller ställa in en lampa nära vattenvärmaren så att du kan se medan du jobbar.
  • Bild med titeln dränera en vattenvärmare Steg 2
    2. Vänd pilotlampbrytaren till "PILOT" om du har en gasvärmare. Nära pilotljuset är en brytare som styr gasflödet i vattenvärmaren. Flytta omkopplaren till "Pilot" -inställningen för att förhindra uppvärmning av en tom värmare och så läcker gas inte ut medan du arbetar med den.
  • Pilotljuset kommer inte att gå ut, men gasen kommer att skäras från vattenvärmaren.
  • Bild med titeln dränera en vattenvärmare Steg 3
    3. Vrid vattenventilen på toppen av vattenvärmaren. På den övre högra sidan av vattenvärmaren är en ventil som styr flödet av vatten i vattenvärmaren. Vrid vredet eller flytta omkopplaren för att stänga av vattenförsörjningen.
  • Om du inte kan hitta din vattenluftsventil, kolla bruksanvisningen eller slå upp make och modellen av din vattenvärmare online för att hitta den.
  • Bild med titeln dränera en vattenvärmare steg 4
    4. Fäst en trädgårdsslang till avloppsventilen längst ner på tanken. Vid basen av vattenvärmaren är en liten ventil som kallas avloppsventilen. Ta en vanlig trädgårdsslang och rikta den med trådarna på avloppsventilen. Skruva fast trädgårdsslangen på ventilen för att ansluta den.
  • Se till att slangen är fast och trådarna är även så att vatten inte läcker ut.
  • Bild med titeln dränera en vattenvärmare steg 5
    5. Placera den andra änden av slangen utanför under avloppsnivån. Kör trädgården slangen till utsidan av byggnaden så att vattnet kan springa på ett säkert sätt. Se till att slangens ände är lägre än dräneringsnivån på värmaren så att vattnet kommer att flöda.
  • Du kan också köra slangen till ett stormavlopp på gatan så det strömmar säkert till ett dräneringssystem.
  • Dricks: Om du behöver inspektera det dränerade vattnet för att leta efter sediment eller skada på din vattenvärmare, placera den andra änden av slangen i en 5 gallon (19 l) hink så att du kan inspektera vattnet som dränerar ut.

    Del 2 av 3:
    Öppna avloppsventilenStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln dränera en vattenvärmare steg 6
    1. Vrid vredet på avloppsventilen för att öppna den. Nära avloppsventilen där slangen är ansluten är en knopp eller spak som öppnas och stänger ventilen. Vrid vredet eller spaken för att öppna upp ventilen. Se till att det öppnas hela vägen för att tillåta korrekt dränering.
    • Om ventilen är svår att öppna, använd en skiftnyckel för att vända den.

    Notera: Vissa avloppsventiler kräver att du använder en skruvmejsel för att vända vredet som öppnar den.

  • Bild med titeln dränera en vattenvärmare steg 7
    2. Dra upp på tryckavlastningsventilen längst upp på tanken för att öppna den. På toppen av vattenvärmaren är en ventil som tillåter luft att strömma in i enheten för att lindra trycket som kan byggas upp inuti det. Öppna tryckavlastningsventilen för att tillåta luft att springa genom ventilen och dränera vattnet. Om vatten inte börjar flöda omedelbart, lossa muttern på toppen av vattenvärmaren som ansluter avloppsventilen för att tillåta mer luft att passera igenom.
  • Ta inte bort eller helt separera muttern på toppen av vattenvärmaren. Lossa det bara för att tillåta luft att passera igenom.
  • Var försiktig så att du inte snäpper eller rycker ventilerna så att du inte riskerar att skada dem.
  • Bild med titeln dränera en vattenvärmare steg 8
    3. Låt vattnet dräneras helt. Det kan ta upp till 30 minuter för din vattenvärmare att helt dränera. När vattnet stannar som strömmar från trädgårdsslangen, har vattenvärmaren slutat tömning.
  • Håll ett öga på trädgårdsslangen för att se till att den dräneras ordentligt.
  • Bild med titeln dränera en vattenvärmare Steg 9
    4. Öppna vattenventilen i 5 minuter för att spola ut vattenvärmaren. Sediment kan samla längst ner på din vattenvärmare så det är viktigt att du kör färskt vatten genom det för att spola det ut. Vrid vattenventilen för att starta flödet av vatten genom värmaren så att det dräneras genom avloppsventilen.
  • Låt det färskt vatten flöda i minst 5 minuter och stäng sedan av det igen.
  • Del 3 av 3:
    Slå på vattenvärmaren påStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln dränera en vattenvärmare steg 10
    1. Stäng avloppsventilen och tryckavlastningsventilen. Vrid ventilen för att stänga avloppet där slangen är ansluten. Se till att det är helt stängt. Stäng sedan tryckavlastningsventilen på vattenvärmaren och dra åt muttern på toppen om du lossnar den.
    • Det är viktigt att ventilerna är täta så att de inte läcker när du stänger av vattenvärmaren och gör det möjligt att fylla upp.
  • Bild med titeln dränera en vattenvärmare steg 11
    2. Koppla bort trädgårdsslangen från avloppsventilen. Skruva av trädgårdsslangen där den är ansluten till avloppsventilen. Ta med det ute och dumpa ut vatten som finns inuti det så att det inte utvecklas mögel eller mögel som kan skada det.
  • Vik upp slangen och lagra den när du är klar med att använda den.
  • Bild med titeln dränera en vattenvärmare steg 12
    3. Vänd brytaren för att slå på elen. Om du har en elektrisk vattenvärmare, vrid strömmen igen genom att vända brytaren som styr elen till den. Stäng kretsbrytaren upp när du är klar.
  • Om strömmen inte återställs till vattenvärmaren, försök att vända brytaren och tillbaka igen.
  • Bild med titeln dränera en vattenvärmare steg 13
    4. Vrid pilotljuset till "ON" -läget om det är en gasvattenberedare. För att slå på en gasvattenberedare, måste du återställa gasflödet i vattenvärmaren. Vänd pilotlampan Byt tillbaka till ON-läget.

    Dricks: Relight pilotljuset Om det släcktes genom att vände ventilen till "Pilot" -läget och använda tändaren på ventilen eller en lång tändare om det inte finns en tändare.

  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande