Hur man färgar gingerhår

Naturligt rött hår är notoriskt svårt att färga eftersom det håller sitt pigment tättare än andra naturliga hårfärger. För att färga din ingefära mane en annan färg och få märkbara resultat, måste du först ta bort din naturliga färg med blekmedel. När du har blekt ditt hår kan du flytta direkt till färgprocessen. Enkla underhållstekniker, som shampooing mindre ofta och begränsar din användning av värmestylingsverktyg, hjälper dig att hålla din nya nyans att titta på vibrerande.

Steg

Del 1 av 3:
Blekning av ditt hår
  1. Bild med titeln färgämne ginger hår steg 1
1. Undvik att tvätta håret i 48 timmar innan du bleker. Blek är en stark kemikalie - det kan irritera och till och med bränna hårbotten och huden. De naturliga oljorna som bygger upp när du inte tvättar ditt hår kommer att skydda din hårbotten från dessa hårda irriterande ämnen. Ge ditt hår minst en 48-timmars paus från shampooing innan du börjar blekningsprocessen.
  • Djup-skick ditt hår i veckan innan du planerar att bleka. Detta kan hjälpa till att minimera hårskador och brott i samband med blekning.
  • Bild med titeln färgämne ginger hår steg 2
    2. Välj en utvecklarstyrka. Om du inte föddes med mycket lätt rött hår, måste du förmodligen bleka först för att uppnå en sann färgförändring. Utvecklaren är kemikalien som lyfter färgen från ditt hår. Den styrka du behöver beror på hur många nyanser du måste lyfta. Mörkt rött hår behöver en starkare utvecklare än lättare röda nyanser.
  • Volym 40 är den starkaste utvecklaren. Eftersom det lyfter håret snabbare än lägre volymer, är också hårdare på ditt hår.
  • Om du är orolig för att använda en volym 40-utvecklare, kan du använda upprepade behandlingar av en volym 20 eller 30 utvecklare under några veckor.
  • Bild med titeln färgämne ginger hår steg 3
    3. Blanda utvecklaren och blekpulvret tillsammans. Plocka upp den utvecklarstyrkan du behöver och blekpulver på en skönhetsbutik. Ta en applikator och ett par plasthandskar också. Sätt på de skyddande handskarna och häll lika delar blekmedel och utvecklare i en stor plastskål. Rör om tills de är helt införlivade.
  • Drapera en handduk runt axlarna för att skydda dem från blekningen innan du börjar.
  • Bild med titeln färgämne ginger hår steg 4
    4. Använd en plastkam för att dela håret i fyra sektioner. Blekning är en lättare process om du börjar med att dividera håret upp i fyra hanterbara sektioner. Dela ditt hår ner i mitten, från krona till nacke. Dela sedan de här sektionerna i hälften horisontellt, från ett öra till det andra. Använd plasthårklipp för att säkra varje sektion ovanpå huvudet.
  • Att arbeta i sektioner hjälper dig också att få den mest även täckningen och resultaten.
  • Bild med titeln färgämne ginger hår steg 5
    5. Färgblekning på den första delen med applikatorn. Blek de nedre sektionerna först. Ta bort hårklippet från en av de nedre delarna av håret. Applicera blekblandningen till den delen av håret med applikatorn, som arbetar från rot till spets. Få så nära rötterna som möjligt, men får inte blekmedel på hårbotten. Helt mättad den delen av håret, sedan försiktigt klippa det igen.
  • Bild med titeln färgämne ginger hår steg 6
    6. Applicera blekblandningen till de andra tre sektionerna av håret. Ta bort klippet från nästa avsnitt och använd blekterna på exakt samma sätt. Klipp det upp och upprepa tills du har slutat mätta alla fyra sektioner av håret med blandningen. Måla blandningen på i tunna lager för att se till att du får full och till och med täckning.
  • Om du vill, kan du sätta upp ditt hår med saran wrap eller placera en duschlock över det för att förhindra droppa, men du behöver inte.
  • Bild med titeln färgämne ginger hår steg 7
    7. Vänta 30 minuter. Den exakta tidsramen beror på hårets nuvarande färg och de specifika produkter du använder, men 30-45 minuter är det typiska området. Lämna aldrig blekmedel på håret längre än 60 minuter. Om det hjälper, ställ in en timer så att du inte kommer att förlora tid.
  • Kontrollera ditt hår var tionde minut eller så för att mäta framsteg.
  • Bild med titeln färgämne ginger hår steg 8
    8. Skölj ut blekblandningen noggrant med kallt vatten. Kallt vatten reagerar med blekmedelskemikalierna och får dem att sluta bearbeta håret omedelbart. Skölj blekmedelblandningen försiktigt och noggrant. Följ sköljningen genom att schampoing två gånger för att säkerställa att du har helt tagit bort all blekblandningen.
  • Om bleken lämnade gula eller brassiga nyanser i ditt hår, använd ett lila schampo för att tona den.
  • Del 2 av 3:
    Applicera hårfärg
    1. Bild med titeln färgämne ginger hår steg 9
    1. Dela håret i fyra jämn sektioner. Använd en plastkam för att dela håret i fyra hanterbara sektioner. Dela ditt hår ner i mitten, från huvudets krona till nacken. Dela sedan dessa sektioner i halv, horisontellt, från örat till öra. Använd ett plastklipp för att säkra varje del av ditt hår och ut ur vägen så att du kan koncentrera dig på en i taget.
  • Bild med titeln färgämne ginger hår steg 10
    2. Blanda ditt valda färgämne med volymen 10 utvecklare. Sätt på skyddshandskar. Häll färgämneskomponenterna och utvecklaren i en stor skål, blanda sedan upp den tills den är helt inkorporerad. Kontrollera instruktionerna som följde med dina produkter för att se till att det inte finns några ytterligare riktningar.
  • Bild med titeln Dye Ginger Hair Steg 11
    3. Släpp en del av håret. Drapera en handduk runt din axel. Börja med en av de övre sektionerna och arbeta dig ner till botten två. Unclip en av de övre delarna av håret. Använd en applikator för att mätta sektionen med färgämnesblandningen. Använd tunna lager för att säkerställa jämn applicering. En gång mättad, klippa det tillbaka.
  • Bild med titeln färgämne ginger hår steg 12
    4. Släpp nästa avsnitt av håret. Ta ut klippet och använd applikatorn för att noggrant tillämpa färgämnesblandningen till ditt hår. En gång mättad, klippa det upp ur vägen. Fortsätt på detta sätt tills du har mättat allt ditt hår med färgämnet.
  • Bild med titeln färgämne ginger hår steg 13
    5. Vänta 20 till 45 minuter så att färgen kan utvecklas. Olika produkter och varumärken varierar i exakta tidsramar för färgutveckling, men i allmänhet väntar du var som helst från 20 till 45 minuter. Kontrollera instruktionerna som följde med din och följ dessa specifika riktningar.
  • Bild med titeln färgämne ginger hår steg 14
    6. Skölj ut färgämnet med kallt vatten. Skölj noggrant medan du försiktigt masserar din hårbotten. Fortsätt att skölja tills vattnet är helt klart. En gång sköljde du kan fortsätta att sticka ditt hår direkt.
  • Del 3 av 3:
    Underhålla din nya nyans
    1. Bild med titeln färgämne ginger hår steg 15
    1. Håll shampooing till ett minimum. Köp ett schampo och balsam formulerad för färgbehandlat hår för att hjälpa färgen från att blekna så snabbt. Försök att gå några dagar mellan schampon, eftersom din hårfärg kommer att blekna något med varje tvätt. Använd kallt vatten när du shampooing, vilket är lättare på färgbehandlat hår. Prova torrt schampo, vilket kan hjälpa dig att förlänga tiden mellan tvättarna.
  • Bild med titeln färgämne ginger hår steg 16
    2. Prova en färg-uppfriskande schampo-produkt. Dessa produkter, som du kan hämta på skönhetsbutiker, kan hjälpa dig att hålla dina nyfärgade lås ser vibrerande. Plocka upp en eller två märken och ge dem ett försök. Det finns lätt att tillämpa halv-permanent färgprodukter som du kan undersöka för att hjälpa till att bevara din färg, liksom.
  • Bild med titeln färgämne ginger hår steg 17
    3. Djup-skick ditt hår varje vecka. Blekning och färgning av kemikalier kan vara tuffa på håret. Du kan uppleva skador och brott efter att ha gått igenom processen. Det här är normalt! För att bekämpa detta, djupgående minst en gång per vecka för att återställa välbehövliga näringsämnen och fukt. Applicera en rik och fuktgivande hårmask varje par veckor, liksom.
  • Bild med titeln färgämne ginger hår steg 18
    4. Undvik värmestyling så mycket som möjligt. Värmesignalverktyg kan blekna din hårfärg. När det är möjligt, avstå med hårtork och låt ditt hår lufttorka. Använd platta strykjärn och curling irons så minimalt som möjligt. När du använder dem, använd ett skyddande värmeserum till ditt hår innan du fortsätter. Använd den lägsta värmeinställningen Dina stilverktyg kommer att tillåta.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande