Hur man blekar mörkt hår utan att det vrider apelsin

Ibland när mörkt hår blektas, kan det göra en ovälkommen skugga av apelsin. Om du siktar på blek blondin eller lätt brunett hår, kommer den här brassiga tonen inte att vara en lycklig överraskning. Blekning gör ditt hår lättare, men avlägsnar inte alltid ditt hår av sina undertonpigment, som ofta är brassiga apelsiner och röda. Det är därför de kan visa igenom efter att melaninen i ditt hår har spunnits. Omsorg för ditt hår innan du bleker det, liksom att lära sig att bleka det korrekt kommer att förhindra att det blir orange, så att du kan njuta av ditt lättare, blekta hår.

Steg

Del 1 av 5:
Förbereder mörkt hår
  1. Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 1
1. Villkor ditt hår några dagar i 2 veckor. Konditionering av ditt hår innan du strippar det kommer att hjälpa det att vara starkt och oskadat av blekmedel. Välj en sulfatfri, naturlig balsam för att hålla ditt hår friskt och starkt.
  • Som ett annat alternativ kommer hårmasker också att skicka ditt hår, som de båda fuktar och håller ditt hår lätt lätt.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 2
    2. Undvik att tvätta håret i 3 dagar före blekning. Din hårbotten kan bli irriterad av blekningen om ditt hår har blivit tvättat. Detta är att göra blekningsprocessen så bekväm och säker som möjligt.
  • Blekning av ditt hår kan också göra din hårbotten kliande, men oljigt hår kommer att bidra till att minska kliaget.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 3
    3. Använd en hårolja natten innan. Almond, Argan eller Rosehip Oils är de bästa typerna som ska användas innan du lyser håret. Hårolja kommer att närma ditt hår med B-vitaminer, vilket hjälper det att hålla sig stark under blekningsprocessen.
  • Håll ditt hår så hälsosamt som möjligt innan, under, och efter blekning gör det mer troligt att blekningen lyckas, och för ditt hår att inte vända orange.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 4
    4. Välj det bästa blekpulvret för ditt hår. Bleksatser säljs vanligtvis med både blekpulvret och utvecklaren. Blekpulver kommer i vitt, lila eller blått, och slutresultatet skiljer sig vanligtvis inte mycket mellan de tre.
  • Att läsa instruktionerna på lådan i ditt blekmedel kommer att låta dig veta vilket hårfärg och typ som kit fungerar bäst för.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 5
    5. Välj 10 eller 20 volymutvecklare för ditt hår. För mörkare hår fungerar 30 volymutvecklare snabbare än 10 och 20 volym, men det kan lätta håret för mycket eller lämna det skadat.Använd en 10 eller 20 volymutvecklare om du ska bleka ditt hår själv hemma.
  • Bleach Developer kommer i 10, 20, 30 eller 40 volymenheter. 10 är den svagaste i styrka, medan 40 är den starkaste.
  • 40 volym används endast för höjdpunkter av erfarna hårstylister, och borde aldrig vara i kontakt med din hårbotten.
  • Del 2 av 5:
    Testning och snittning av ditt hår
    1. Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 6
    1
    Gör ett strängtest På en del av ditt hår som inte är för synligt. Välj strängar som ligger nära baksidan av ditt huvud för att utföra ditt strängtest, eftersom det är mindre märkbara. Ett strängtest ger dig en uppfattning om hur ditt hår kommer att reagera när du bleker det, och hur länge det tar. Bleken skadar slutligen håret, och det är bättre att se detta på några strängar snarare än hela ditt hår.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 7
    2. Blanda ihop blekpulver och flytande utvecklare. Följ anvisningarna som följde med ditt blekmedel och utvecklare. Använd en plastsked för att blanda dessa tillsammans. Se till att du använder en icke-metallisk skål.
  • Du behöver bara en liten mängd blekmedelblandning för ett strängtest.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 8
    3. Doppa hårsträngarna i blandningen för att testa dem. Se till att strängarna är helt mättade av blekblandningen. Torka av en liten mängd blekmedel var femte minut med en gammal trasa för att titta på ditt hårbyte färg.
  • Applicera mer blekmedel om färgen inte är tillräckligt lätt och fortsätt att ta bort blekmedel och applicera mer tills du når önskad färg.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 9
    4. Övervaka hur lång tid det tar för ditt hår att byta färg. Var 5: e minut, kolla på hur strängtestet fortskrider. Fortsätt notera hur mycket tid det tar för ditt hår att byta färg.
  • Om strängarna blir orange under strängtestet, så kommer du att veta hur länge du säkert kan lämna blekmedel i ditt hår innan det kommer att bli orange.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 10
    5. Dela ditt hår i 4 stora sektioner. Skapa en rak avskild från mitten av pannan ner till början av nacken. Gruppera håret på vänster sida tillsammans med ett plastklämma. Dela håret på höger sida horisontellt i 2 sektioner, med spetsen på ditt öra som avskiljningslinjen. Klipp varje sektion på plats och upprepa sedan med håret på vänster sida.
  • Dessa sektioner behöver inte vara särskilt snyggt eller perfekt, eftersom de bara tjänar att hålla håret tillsammans och ur vägen.
  • Del 3 av 5:
    Blandning och applicering av blekmedel
    1. Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 11
    1. Sätt på engångshandskar och drapa en gammal handduk över axlarna. Se till att du lägger handskarna innan du börjar blanda någon blekmedel. Bleken kan vara mycket skadlig för hud och tyger, så handduken skyddar dig och dina kläder från något blekmedel som droppar från ditt hår
    • Många blekspaket kommer med handskarna för dig att använda, men dina egna plast- eller latexhandskar är också bra.
    • En frisörkaka fungerar också bra istället för en gammal handduk om du har tillgång till en.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 12
    2. Blanda ihop blekpulvret och utvecklaren med tintborsten. Förhållandet mellan blekpulvret till utvecklaren kommer att anges i BLEAKS-kit. Se till att du använder en icke-metallisk skål.
  • Placera en gammal handduk under skålen för att undvika blekningen som skadar ytan.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 13
    3. Ta en tunn del av håret från en av bakkvarteren. Ta bort det här avsnittet från plastklämman och håll resten av håret klippt tillbaka. Detta avsnitt ska vara ca 1 tum (2.5 cm) tjock om du har tunt hår eller tunnare om du har tjockt hår.
  • Blekning av ditt hår i små sektioner kommer att se till att blekmedel appliceras noggrant och jämnt hela.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 14
    4. Applicera blekmedel i det här avsnittet med tonborsten. Se till att blekningen täcker hela hårets fulla längd, men lämna rötterna upptäckta eftersom blekningen kan irritera hårbotten. Borsta bleken genom i samma riktning som ditt hår växer, börjar på toppen och slutar vid spetsen.
  • Arbeta så snabbt och noggrant som möjligt, så att den första sektionen inte lyser för mycket innan du har lagt blekmedel i den sista delen.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 15
    5. Vänd den första delen över för att visa den sida som inte har blivit blekt. Applicera blekmedel på den här sidan, borsta den igenom på exakt samma sätt. Detta kommer att se till att du inte av misstag saknar en plats.
  • Du kan gruppera det här avsnittet tillsammans och klippa tillbaka det med ett plastklip igen för att hålla det ur vägen medan du blvererar resten av ditt hår.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 16
    6. Fortsätt att applicera blekmedel för tunna sektioner tills varje kvartal är fullständigt. Upprepa blekningsprocessen genom resten av första kvartalet, det andra tillbaka kvartalet och de två främre kvartalen.Kom ihåg att lämna rötterna oblekta för nu.
  • När du har avslutat det sista frontkvarteret börjar det första tillbaka kvartalet börja.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 17
    7. Applicera blekmedel för dina rötter om du vill ha dem blekt. När du har blekt alla avsnitt av ditt hår kan du också göra detsamma till 1 cm (0.4 in) av rothår. Blekmedel kan göra din hårbotten känna sig itchy eller lite irriterad, så börja med en liten, obestridlig del av dina rötter först för att se hur det känns.
  • Du kan lämna dina rötter oblekta om känslan är för obehaglig.
  • Del 4 av 5:
    Bearbeta och skölja ditt hår
    1. Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 18
    1. Övervaka ditt hår tills det har blivit blek blondin. Kontrollera ditt hår varje par minuter med en spegel för att titta på ljusprocessen. Ditt hår kommer att uppleva flera färgförändringar, går från apelsin till gul till blek blondin när du har mörkt brunt hår.
    • Blekmedel tar normalt minst 30 minuter att fungera, men det kommer sannolikt att ta mer än 1 session att gå från svart till blondin.
    • Blekning svart hår till blek blondin tar mycket längre än andra hårfärger.
    • Mängden tid som det tar för ditt hår att nå blekblondin beror på din ursprungliga hårfärg, och den typ av blekmedel som du använder. Instruktionerna för BLEACH-kit kommer att ge dig en noggrann tid på att processen tar.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 19
    2. Skölj blekningen ur ditt hår. När ditt hår har nått blond blondin, skölj skönt ut blekningen direkt. Kallt eller ljummet vatten fungerar bäst.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 20
    3. Schampo och skick ditt hår. Se till att vattnet fortfarande är kallt eller ljummet, och tvätta håret med schampo och sedan balsam. Naturliga eller babyschampo och balsam är idealiska eftersom de är väldigt mjuka på ditt hår, vilket är nödvändigt efter blekning.
  • Shampoo och balsam som är naturligt och specifikt utformad för att hydrera och fuktar ditt hår är också bra val.
  • Kallt eller ljummet vatten är bäst eftersom det stänger porerna och lämnar ditt hår glänsande när det är torrt.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 21
    4. Torka ditt hår genom att förpacka det i en handduk. Bleken försvagar ditt hår, så det hjälper till att hålla det skyddat medan det torkar. Gnid aldrig håret med handduken, eftersom det kan försvaga det vidare.
  • Kamma inte ditt blekta hår tills det är helt torrt.
  • Del 5 av 5:
    Underhålla din färg
    1. Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 22
    1. Använd en lila eller blå schampo två gånger i veckan för att undvika brassy toner. Ett schampo som är violett tonad kommer att fungera för att neutralisera varma toner i ditt hår, som yellows. Ett blått schampo kommer att neutralisera orange toner. För hår som har blivit blekt blondin, använd ett specifikt lila schampo, och för hår som har blivit blekt till en lättare brun, använd en blåfärgad lila schampo.
    • Lila schampo arbetar genom att balansera ut gula toner, eftersom lila och gula är motsatta på färghjulet. Blå Shampoos balansera orange toner eftersom blå och orange är motsatta på färghjulet.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 23
    2. Tvätta håret med färgskyddande produkter. Bara med hjälp av lila schampo kan ge ditt hår en lila tinge, så alternerande lila schampo med färgskyddande produkter fungerar bra. Dessa är utformade för att hålla färgat hår friskt, hydratiserat och starkt, men utan violett pigment.
  • Färgskyddande produkter finns i form av schampo, balsam och hårmasker.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 24
    3. Använd en hår toner för en tillfällig fix till brassy toner. Hårtoner kan hjälpa till att neutralisera orange toner. Det är ett demi-permanent hårfärg som behöver appliceras var 6: a-8 veckor för att hålla de brassiga tonerna borta.
  • Använd sulfatfri schampo och balsam för att förhindra att tonern avlägsnas från ditt hår.
  • Du kan använda lila schampo i kombination med hår toner, för att hjälpa det att stanna i ditt hår längre.
  • Hårtoner görs normalt på en frisörsalong, men det finns också hemalternativ som kan köpas från hårproduktbutiker.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 25
    4. Lägg till lowlights om du blekt blondin. Lowlights arbete genom att mörka håret som redan är brassigt, vilket skapar mörkare nyanser i ditt blonda hår. Detta reverserar de orange och brassy tonerna genom att lägga till mer färg.
  • Lowlights görs bäst på en frisörsalong.
  • Bild med titeln blekmedel mörkt hår utan att det vrider orange steg 26
    5. Installera ett duschvattenfilter för ett naturligt förebyggande till brassiga toner. Mineralkomponenterna av hårt vatten kan orsaka att blekt hår blir brassigt. Ett vattenfilter minskar antalet mineralavlagringar i vattenkällan, vilket hjälper till att stoppa håret från att vrida orange.
  • Järn är huvudelementet som lägger till orange eller brassiga toner.
  • Tips

    Försök att stanna inom några nyanser lättare än din naturliga färg för de bästa resultaten. Ditt hår är mer benägna att vända orange om du färgar om det är mycket mörkt upp till väldigt lätt.
  • Om dina rötter blir orange, oroa dig inte. Du kan lyfta dem från apelsin till blondin med mer blekmedel.
  • Varningar

    Undvik hårda element i kontakt med ditt blekta hår som saltvatten eller för mycket sol. Detta kommer att avlägsna det med färg och kan göra det brassigt.

    Saker du behöver

    • Hår olja
    • Blekpulver
    • Flytande utvecklare
    • Sax
    • Plastsked
    • Engångshandskar
    • Plastklämmor
    • Gammal handduk
    • Icke-metallisk skål
    • Tintborste
    • Lila schampo
    • Hår toner
    • Dusch Vattenfilter
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande