Hur man färgar ditt hår rosa

Färgning av ditt hår rosa är ett bra sätt att byta upp din stil. Det kan vara så subtilt som en rosa guldombre, eller så levande som allt-över varmt rosa. Processen är enkel, men det tar mer än att bara slappa rosa färgämne på ditt hår - du kommer sannolikt att behöva bleka ditt hår först. Eftervårdningen är lika viktigt - om du inte tar hand om ditt hår, kommer färgämnet att blekna snabbt.

Steg

Metod 1 av 5:
Blekning av ditt hår
  1. Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 5
1. Börja med friskt hår. Skadat hår kommer inte att ta färgämnet mycket bra. Dessutom kommer blekningsprocessen att skada håret i viss utsträckning, så du vill att det ska vara så hälsosamt som möjligt. Om du försöker bleka hår som redan är skadat, kommer du bara att skada det vidare.
  • Om du har skadat hår men fortfarande vill färga ditt hår rosa, överväga att gå med en ombre istället. På det här sättet, du kommer inte att bleka hela ditt hår.
  • Det vore bäst om ditt hår inte har tvättats i några dagar innan du börjar bleka det. Detta kan låta brutto, men de ackumulerade oljorna hjälper till att skydda ditt hår.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 6
    2. Bestäm mellan blekning av ditt hår hela vägen eller delvis. Om du har rött hår eller blont hår, kan du bleka hela ditt hår. Om du har mörkt brunt eller svart hår, överväga dock att få en ombre istället. På det här sättet måste du inte retuschera din färg så ofta, eftersom rötterna blir deras naturliga färg. Det blir mindre skadligt i slutet.
  • Om du har ljust hår mellan nivå 8 och 10, kanske du inte behöver bleka det alls. Prata med en stylist för att ta reda på vilken nivå din hårfärg är.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 7
    3. Skydda din hud, kläder och arbetsyta. Sätta på en gammal skjorta, eller täcka den med en färgning cape eller en gammal handduk. Applicera Petroleum-gelé på huden runt din hårlinje, nacke och öron. Täck ditt golv och diskutera tidningen, lägg sedan på ett par plasthårfärgade handskar.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 8
    4. Förbered din blekmedel med rätt utvecklare. Höga nivåer av utvecklare lyser håret snabbare, men är också mer skadliga. I allmänhet, om du har ljust hår, bör en 10 eller 20 volymutvecklare vara tillräckligt. Om du har mörkfärgat hår, skulle en 30 volymutvecklare vara det bättre valet.
  • Varje ökning av 10 med volymutvecklarna kan lätta håret en nivå.
  • Undvik att använda en 40 volymutvecklare. De fungerar väldigt snabbt och är mycket skadligt.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 9
    5. Utföra ett strängtest. Det är inte absolut nödvändigt, det här är i hög grad rekommenderad. Tiderna på förpackningen är riktlinjer. Det innebär att ditt hår kan bleka snabbare än den tid som rekommenderas för din startfärg och önskad ljushet. Aldrig Gå över den rekommenderade blekningstiden, dock. Välj en sträng från ett inkonsekvent område, till exempel ditt nacke eller bakom örat.
  • Om ditt hår inte är tillräckligt lätt måste du göra en andra blekningssession. Om det är friskt kan du göra det samma dag. Om ditt hår är skadat, bör du vänta ett par veckor innan du blekar det igen.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 10
    6
    Blek ditt hår Medan det är torrt, börjar från ändarna. Dela håret i 4 sektioner. Arbeta 1 avsnitt i taget, använd blekmedel till /2-1 tum (1.3-2.5 cm) Tunna hårsträngar, från ändarna och efterbehandling i mitten av längden. När du har applicerat blekmedlet till hela ditt hår, gå tillbaka genom ditt hår och applicera blekterna till rötterna.
  • Värmen från din hårbotten kommer att få blekningen att bearbeta snabbare än bleken på hårets ändar. Du måste tillämpa blekmedel för dina rötter senast.
  • Var noggrann när du applicerar blekmedel till varje sektion. Det kan vara särskilt lätt att sakna fläckar längs bak av ditt hår, Så var uppmärksam när du blekar håret där.
  • Om du går för pastellrosa hår, sikta på att bleka håret till en nivå 10 eller platina.
  • Var försiktig när du blekar hår som redan har blivit färgat. Ditt hår kan inte bleka jämnt, och färgämnet kan reagera med blekmedel.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 11
    7. Låt ditt hår bleka, tvätta det med schampo. Återigen reagerar allas hår på blekmedel annorlunda. Ditt hår kan nå din önskade ljusnivå tidigare än den tid som skrivs på paketet. Så snart ditt hår träffar den önskade ljusheten, tvätta blekmedel med schampo. Om tiden är upp och ditt hår fortfarande Har inte vridit rätt färg, tvätta blekningen ut och planera att göra en andra behandling.
  • Kontrollera efter tecken på skador från blekningen, som överdriven shedding eller brott. Om du ser dessa tecken, vänta några veckor innan du blekar håret igen.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 12
    8. Blek håret en gång till, om det behövs. Ibland är en enda blekningssession inte tillräckligt för att få ditt hår till rätt nivå. Om du har brunt hår och vill gå pastellrosa, kan du behöva bleka det en andra gång. Tänk dock på att det kanske inte är möjligt att bleka mycket mörkt hår till en blek blond-du kan behöva bosätta sig för en mörkare nyans av rosa.
  • Om ditt hår är friskt kan du bleka det igen samma dag. Om det är skadat, vänta en vecka eller 2 innan du blekar det igen.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 13
    9. Få ditt hår blekt av en professionell om det är mörkt. Blekning är den mest skadliga delen av färgningsprocessen. Det finns mycket som kan gå fel, från fläckiga, ojämna jobb till skadat, stekt hår. Medan du säkert kan bleka blond och ljust brunt hår hemma med ett kit, behöver mörkbrunt och svart hår mycket mer precision och vård. Om du har mörkt hår är det bäst att få det gjort professionellt.
  • Lyssna på vad stylisten berättar för dig. Om stylisten säger att de inte kan bleka ditt hår längre, försök inte att göra det.
  • Metod 2 av 5:
    Toning ditt hår
    1. Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 14
    1. Bestäm huruvida ditt hår måste vara tonat eller inte. De flesta hår blir gult eller orange när det är blekt. Om du färgar ditt hår, en varm nyans av rosa, som lax, behöver du inte tona den - var bara medveten om att den rosa kommer att bli varmare än vad som är på flaskan. Om du vill ha en cool eller pastellskugga av rosa, måste du dock tona ditt hår för att få det så vitt / silver som möjligt.
    • En cool rosa är allt som innehåller blå eller lila toner.
    • Hur vitt eller silver ditt hår vänder sig efter toning beror på hur ljus du lyckades bleka det. Orange hår kommer att bli mer silver, medan gult hår blir mer vitt.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 15
    2. Få en flaska toning shampoo. Ett toning schampo är en speciell typ av schampo som avbryter de gula eller orange tonerna i ditt hår det mer silver / neutralt. Du kan också skapa ditt eget toning-schampo genom att blanda lite blått eller lila hårfärg i vitfärgad balsam - du vill ha en blek lila / pastellblå färg.
  • Om ditt hår blev gulaktigt, få ett lila tonat toning shampoo. Om ditt hår vände oranget, få en blåfärgad toning shampoo istället.
  • Store-köpt toning schampo kommer i olika styrkor, så du måste experimentera. Att göra det själv gör att du kan justera proportionerna och få rätt styrka.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 16
    3. Applicera produkten till vått eller fuktigt hår i duschen. Du kan tillämpa schamponet till ditt hår som du normalt skulle. Krama en liten mängd i dina händer och arbeta försiktigt igenom ditt hår från rot till tips.
  • Var noga med att du helt mättar ditt hår.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 17
    4. Lämna schamponet i ditt hår för den tid som rekommenderas på flaskan. Detta kan vara var som helst från 5 till 10 minuter. Om du gjorde din egen toner med hårfärg och balsam, lämna den på i 2 till 5 minuter istället. Lämna inte det för länge, men ditt hår kommer att bli blått eller lila.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 18
    5. Tvätta schamponet med kallt vatten. Om det finns någon färgrester kvar i ditt hår efter det här, följ upp med ett färgskyddat schampo. Låt ditt hår lufttorka helt eller snabba processen med en hårtork.
  • Toner kan göra ditt hår rosa. Om du gillar den färg som den vände, då är du klar!
  • Metod 3 av 5:
    Färgar ditt hår
    1. Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 19
    1. Börja med rent, torrt hår. Tvätta håret med schampo. Skölj det av, torka det helt med en hårtork eller med luft. Använd inte någon balsam den här gången, eftersom det kommer att göra det svårare för färgämnet att hålla sig i håret.
    • Det är bäst att vänta några dagar mellan blekning och färgning av ditt hår. Båda processerna är hårda, så det skulle vara en bra idé att ge ditt hår några dagar `vila.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 20
    2. Skydda din hud, kläder och motverka fläckar. Sätta på en gammal skjorta och drapa en färgning cape eller en gammal handduk runt axlarna. Täck din räknare med tidning eller plastpåsar. Applicera lite petroleumgel runt öronen och hårlinjen, dra sedan på ett par plastfärgningshandskar.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 21
    3. Blanda rosa färgämne med vitfärgad balsam om instruktionerna säger att göra det. Häll tillräckligt med vitfärgad balsam för att mätta ditt hår i en icke-metallskål. Lägg till lite rosa hårfärg, rör sedan det med en plastsked tills färgen är konsekvent. Fortsätt lägga till färgämne / balsam tills du får önskad nyans.
  • Den typ av balsam som du använder spelar ingen roll, men det måste vara vit.
  • Om du gjorde inte tona ditt hår, var försiktig med vilken nyans av rosa du börjar med. Det kommer att sluta mer gul / orange.
  • Om du vill ha extra dimension, förbered dig 2 till 3 olika nyanser av rosa i separata skålar. Till exempel kan du förbereda atomisk rosa, cupcake rosa och Virgin Rose Dye.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 22
    4
    Applicera färgämnet till ditt hår i sektioner. Dela håret i 4 sektioner. Använd en tonårsborste för att applicera färgämnet eller färgämnet och balsamblandningen, till /2-1 tum (1.3-2.5 cm) Tunna strängar av hår. Om du har förberett flera nyanser av rosa, applicera dem slumpmässigt genom hela håret. Du kan också använda balray Teknik istället för att få ditt hår att se mer dimensionellt och realistiskt och mindre peruk-liknande.
  • Följ ditt hårs naturliga ljusa och mörka mönster. Använd mörkare pinks i de mörkare områdena och lättare pinks i de lättare områdena, särskilt runt ditt ansikte.
  • Överväg att göra ett strängtest först. Detta gör att du kan korrigera färgen innan du begår det.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 23
    5. Lämna färgämnet på den tid som rekommenderas på förpackningen. I de flesta fall måste du vänta 15 till 20 minuter. Vissa typer av gelbaserade färgämnen, som manisk panik, kan lämnas på i upp till 1 timme - vilket kommer att resultera i en ljusare färg.
  • Lämna inte ljusfärg eller blekmedel som innehåller färgämne längre än den rekommenderade tiden.
  • Täck ditt hår med en plastduschlock. Detta kommer att hjälpa färgämnet att utvecklas bättre och hålla din omgivning rena.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 24
    6. Skölj ditt hår med kallt vatten och följ sedan upp med balsam. Skölj färget från ditt hår med kallt vatten. När vattnet körs klart, använd balsam i ditt hår. Vänta 2 till 3 minuter, skölj sedan ut med kallt vatten för att försegla nagelbandet. Använd inte ett schampo i minst 3 dagar.
  • Följ upp med en ättika sköljning för att låsa färgen och gör ditt hår glans. Lämna ättika i ditt hår i 2 till 3 minuter innan du sköljer ut det. Om ditt hår luktar som ättika, använd en inloppsbehållare eller annan produkt för att maskera doften.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 25
    7. Använd en glans om du vill ge ditt hår extra glans. Välj en glans med en rosa ton och använd den strax efter att du sköljer färgämnet från ditt hår. Låt glansen sitta i håret i 10 minuter, eller den tid som rekommenderas på förpackningen, skölj sedan det också.
  • Metod 4 av 5:
    Underhålla din färg
    1. Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 26
    1. Använd färgsäkra, sulfatfria produkter. Använd inte produkter som innehåller sulfater. Sulfater är bra att rengöra ditt hår, men de kan också ta bort det av färgämne. Om du vill göra din färg längre, håll dig med färgsäkra, sulfatfria schampon och balsam. De flesta produkter kommer att säga på etiketten om de är färgsäkra eller sulfatfria. Om du inte är säker, läs den ingredienslistan på baksidan av flaskan. Undvik någonting med ordet "sulfat" i det.
    • Lägg till lite av ditt färgämne till din flaska balsam. Detta kommer att minska lite färg i ditt hår varje gång du tvättar det och hjälper färgen att vara längre.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 27
    2. Djup-skick ditt hår en gång per vecka med en hårmask. Köp en djupkonditioneringsmask menad för färgat eller kemiskt behandlat hår. Applicera masken för att fukta håret, ta sedan håret under en plastdusch. Vänta på tiden på paketet, skölj sedan masken ut.
  • De flesta hårmasker måste lämnas i ditt hår i 5 till 10 minuter, men vissa behöver lämnas in i 15 till 20 minuter. Läs etiketten, men inte panik om du lämnar masken för länge.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 28
    3. Tvätta håret inte mer än en eller två gånger i veckan. Ju oftare tvättar du ditt hår, desto snabbare kommer det att blekna - även med en sulfatfri, färgsäker schampo och balsam. Om ditt hår tenderar att bli oljig eller oljigt, överväga att använda ett torrt schampo mellan dina tvättsessioner.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 29
    4. Använd kylvatten när du tvättar ditt hår. Mycket som värme styling, varmt vatten kan orsaka att färgämnet bleknar snabbare från ditt hår. Det kan också få ditt hår att bli skadat. När du har slutat shampooing och konditionera ditt hår, skölj ditt hår med kallt vatten i 1 minut för extra jämnhet och glans.
  • Om du inte kan hantera kallt vatten, använd ljummet vatten istället.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 30
    5. Begränsa värmestylingen när det är möjligt. Om det inte fryser ute och du kör sent för arbete eller skolan, låt ditt hår lufttorka. Om du vill curl ditt hår, se efter en metod som inte kräver någon värme, som skumhårsvalsar. Undvik att räta ut ditt hår, när det är möjligt.
  • Om du måste använda ett platt järn eller ett krulljärn, se till att ditt hår är helt torrt först. Applicera en bra värmeskyddare och använd en lägre värmeinställning.
  • Solen kan orsaka att färgen blekna också. Bära hattar, halsdukar eller huvar när du går ut.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 31
    6. Tryck på håret var 3 till 4 veckor, eller efter behov. Mycket som rött hårfärg, rosa hårfärg bleknar snabbt. Det betyder att du kanske måste återskapa dina rötter när de börjar visa också. Om du inte vill återskapa dina rötter, lämna dem naturliga och re-färga ändarna för Anombre-effekten istället..
  • Den ljusare din rosa är, desto mer märkbar blir blekningen att vara. Pastell pinks kommer inte att blekna så fort.
  • Vissa människor gillar pastellskuggan att deras rosa färgämnen bleknar till. Om du gillar den skugga som den bleknar till, rör inte det så ofta.
  • Metod 5 av 5:
    Välja rätt nyans
    1. Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 1
    1. Bestäm hur ljus eller mörk du vill att ditt hår ska vara. Rosa kommer i många olika nyanser, allt från mycket blek till mycket mörk. Varje nyans har sina egna fördelar och kommer att göra olika saker för ditt övergripande utseende. Till exempel:
    • Prova en lätt nyans om du vill ha något som är lätt att arbeta med och underhålla. Exempel är: Baby, bomullsgodis, blek och pastell.
    • Prova en ljus, neon-skugga om du vill ha ett långvarigt färgat jobb. Exempel är: Atom, Carnation, Cupcake, Flamingo, Magenta och Shocking.
    • Stick med en djup nyans om du har mörkt hår och kan inte bleka det lätt. Exempel är: Bordeaux, aubergine, violett pärla och Virgin Rose.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 2
    2. Välj en nyans som smickrar din huds undertoner. I de flesta fall bör du matcha ditt hårs ton till din huds underton. Till exempel, om din hud har varmt (gul) undertoner, välj en varm nyans av rosa som har orange eller gula tints till det. Om din hud har coolt (rosa) undertoner, hålla med en cool nyans av rosa med tips av violett eller blå.
  • Om du inte kan bestämma om en färg, gå till en wigbutik och försök på peruker i olika nyanser.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 3
    3. Var villig att kompromissa och välja en mörkare nyans om du har mörkt hår. I de flesta fall måste du bleka ditt hår. Tänk på att du bara kan bleka ditt hår så mycket. I dessa fall kan du behöva bosätta sig för en mörkare nyans av rosa. Till exempel, om du har mörkt brunt eller svart hår, kanske du inte kan bleka det lätt för att få en pastellrosa nyans. Du kan behöva bosätta sig för en mörkare nyans av rosa istället.
  • Det är svårare att lyfta färg från mörkt hår än lättare hår, även med blekmedel.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rosa steg 4
    4. Välj en nyans som överensstämmer med din skola eller arbetsklänningskod. Om du arbetar i en professionell miljö med en strikt klädkod, kanske den ljusa skuggan av rosa inte är det bästa valet och kan tjäna dig en citat - detsamma gäller för skolor. Om du arbetar i en miljö som möjliggör kreativitet (jag.e. en konststudio eller en konstskola), då kan du se rätt hemma med dina heta rosa lås.
  • Om din skola eller jobb har en strikt klädkod, överväga en mer naturlig nyans av rosa, som rosguld.
  • Fråga din huvudsakliga / arbetsgivare om färgen din vilja kommer att vara acceptabel.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du blir färgämne på huden, torka av den med en bomullsboll som är blöt i en alkoholbaserad sminkborttagare.
  • Att testa om du gillar färgen på din naturliga hårskugga, färgar en sträng, eller gör bara ändarna. På det här sättet kan du skära av det om du slutar inte tycka om färgen.
  • Förbered mer färgämne än du tror att du kanske behöver, speciellt om du har långt och / eller tjockt hår.
  • Om du inte är säker på hur rosa kommer att titta på dig, prova en peruk på, eller använd ett bildredigeringsprogram, som Photoshop, för att ändra färgen på ditt hår.
  • Damm dina rötter med en rosa rodnad eller ögonskugga som matchar din färgade hårfärg. Det kommer inte vara perfekt, men det kommer att gömma din naturliga färg.
  • Varningar

    Applicera aldrig blekmedel för vått hår eller börjar från rötterna. Applicera alltid det på torrt hår, från slutet av ändarna.
  • Rosa hårfärg kan blöda och fläckar under de första dagarna. Överväg att sova på mörkfärgad örngott.
  • Lämna aldrig blekmedel längre än den tid som rekommenderas på paketet.
  • Saker du behöver

    • Blek och utvecklare
    • Rosa hårfärg
    • Lila toning schampo
    • Vit balsam
    • Icke-metallblandningsskål (er)
    • Plastsked
    • Tinting borste
    • Hårfärgning Kap eller gammal handduk
    • Gammal skjorta
    • Plasthandskar
    • vaselin
    • Färgsäker, sulfatfri schampo och balsam
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande