Hur man blekar ditt hår platina blondin

Just nu kan du vara en raven svart brunett, men du kanske vill vara en nyfödd chic blondin. Det finns många produkter tillgängliga på marknaden för att hjälpa dig att få dina önskade blonda nyanser. Efter tillverkarens anvisningar för var och en av de produkter du väljer är alltid en bra idé, men här är de allmänna stegen för hela processen att hjälpa dig längs vägen också.

Steg

Del 1 av 5:
Förberedelser för blekning
Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 26
1. Få dina tillbehör. Om du köper ingredienser separat snarare än i ett kit, är det billigt. Du kan bleka ditt hår, blanda sedan små mängder av kemikalierna senare för att röra upp dina rötter.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår platina blondin steg 1
    2. Överväg att göra en testblekmedel. Du kan få lite hår från din hårborste och gå igenom blekningsprocessen med det för att testa hur det kommer att gå. Det är bättre att testa det först - det sättet, det kommer inte bli någon överraskning du måste växa ut!
  • Du kan också testa några strängar i en inkonsekvent plats på baksidan av ditt huvud.
  • Bild titeln Bleach ditt hår platina blonda steg 2
    3. Tvätta håret några dagar innan du tänker bleka. Använd inte stylingprodukter som kan orsaka uppbyggnad. Att lämna dina naturliga oljor på ditt huvud hjälper till att skydda din hårbotten och hår.
  • Bild med titeln BLEACH Ditt hår platina blondin steg 3
    4. Olja ditt hår. Natten innan du tänker bleka, suga ditt hår i kokosnötolja och lämna den i över natten. Återigen hjälper det här att skydda ditt hår och hårbotten från skador.
  • Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 4
    5. Samla din utrustning och några gamla handdukar och ventilera området.När du börjar, måste du arbeta snabbt för att undvika brännskador, så att det är allt där hjälper.
  • Bild med titeln Bleach ditt hår platina blondin steg 5
    6. Borsta ut ditt hår. Ta försiktigt bort några tangles. Börja med att borsta ut ändarna, sedan gradvis arbeta dig upp till rötterna. Om ditt hår är känsligt, använd en mjukborste, en bred tandad kam, eller fingrarna för att träna tangles.
  • 7. Skydda dina ögon, hud och kläder. Sätt på dina skyddsglasögon och handskar! Lägg till tejp runt dem för att skydda dina ögon. Bära en knapp-down tröja eller en lös passande topp så att du kan ta av din tröja för att skölja ditt hår utan att få blekmedel över dina kläder.
  • Du kan också skydda dina kläder genom att ha en frisörs kappa eller drapera en gammal handduk runt axlarna.
  • Del 2 av 5:
    Applicera blekmedel
    1. Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 6
    1. Skydda din hud med vaselin. Liberalt smuter runt din hårlinje, öron och nacke med vaselin för att ge ett barriär mellan blekmedel och din hud.
  • 2. Dela ditt hår i 4 sektioner. Börja med att skilja ditt hår ner i mitten fram till bakåt i 2 lika delar. Därefter dela var och en av dessa sektioner i hälften, vilket gör en del på varje sida strax ovanför ditt öra. Vrid upp varje sektion och säkra den med ett plasthårklipp.
  • Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 7
    3. Blanda din krämutvecklare och blekmedel. Häll 2-3 ounces (60-90 ml) krämutvecklare i en plastblandningsskål. Lägg till 2 uns (60 ml) blekpulver (eller 1 skop av klar utvecklare och 1 skopa av blekmedel), i ett rum med fönster. Kom ihåg att du får en högre hiss om du använder 30 eller 40 volymer.Högre volymer har också en högre risk att bränna din hårbotten.
  • Badrummet är förmodligen det bästa stället att bleka ditt hår, eftersom du har lätt tillgång till din dusch och handfat. Lämna dörren öppen och öppna fönstret eller sätt på badrummet, om du har en.
  • Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 23
    4. Ange en timer så att du vet när du startade blekmedlet. Sedan börja blanda blekmedel och utvecklareblandningen. Förbered dig för att tillämpa blandningen.
  • Bild med titeln blekar ditt hår platina blondin steg 9
    5. Börja applicera blekmedel på baksidan med en applikatorborste. Börja inte på dina rötter, om du inte vill komma ut med lättare rötter och mörkare slutar.
  • Du kan lägga folie under en del av hår, färg på bleken, sedan linda upp den delen i folie om du vill. Se till att det är frisörfolie och inte tennfolie från mataffären eller du kan skada ditt hår.
  • Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 10
    6. Lägg till blekmedel över hela huvudet. Behåll 1/2 tum (3.8 cm) bort från dina rötter ursprungligen. När du har slutat resten av ditt hår, använd blekningsmixen till dina rötter, var försiktig så att du inte masserar det i hårbotten för mycket.
  • Undvik att sätta blekmedel direkt på din hårbotten. Om du gör det kommer det att sticka eller bränna lite, och det kommer att skada lite. Om det brinner mycket, är det en kemisk bränning. Skölj det omedelbart.
  • Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 37
    7. Justera din process för mörkare fläckar, om så önskas. Du kanske vill lägga mer blekmedel, tidigare, på vilken del av ditt hår är mörkare. Så, om dina rötter är mörka och resten av ditt hår har blivit blekt innan, blekar rötterna i 15 eller 30 minuter längre än resten av ditt hår. Om dina rötter är lätta eller blonda och resten av ditt hår är mörkare, måla de mörka bitarna först.
  • Del 3 av 5:
    Väntar och sköljer
    1. Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 11
    1. Täck ditt hår. Sätt en duschlock, aluminiumfolie eller klar / vit plastpåse över ditt hår. Se till att det inte täcker ditt ansikte, men är över hela ditt hår. Knyta sedan på nacken, se till att allt ditt hår är undangömt under påsen.
    • Om du vill ha en högre hiss, använd aluminiumfolie istället för en plastpåse.
    • Om du använder en livsmedelsväska, se till att sidan med utskrift på det inte är mot huvudet, eller du kommer att sluta med färgen på utskriften bearbetad i ditt hår lite.
  • Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 12
    2. Lämna det så här i 40 minuter. Starta timing från när du först började använda blekmedel. Kontrollera din timer. Om du lämnar den längre, får det inte lättare, det kommer bara att skada ditt hår mer.
  • Kontrollera färgen hela tiden. En gång i en blekgul måste du tvätta av blekmedel. Lämna inte blekmedel på i över en timme. Blek inte mer en gång på blekgul eller ditt hår kommer att bryta.
  • Om du har gått så länge som du säkert kan och ditt hår fortfarande inte är blekgult, skölj det ut, tona ditt hår och vänta en månad för att återskapa ditt hår.Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 25
  • Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 34
    3. Skölj ut blekningen när ditt hår är tillräckligt lätt. Tvätta med ett pH-neutraliserande schampo. Detta kommer att stoppa ytterligare sura eller grundläggande kemiska reaktioner från att förekomma på huvudet. Detta kommer formellt att sluta blekningsprocessen.
  • Du måste "" tvätta ut blekblandningen helt, annars kommer du att skada ditt hår. Efter ett tag kommer utvecklaren och pulveret att reagera och ditt hår inte att bleka längre, bara blir mer skadade. Om du överblick, kan ditt hår sluta känna lite halmliknande och skört. Om du är osäker, skölj det ut.
  • Se till att du använder ett schampo och balsam avsedd för blekt blont hår för att eliminera gult och göra ditt hår ljus platina och vitt. Varje lila schampo är bra. Kom ihåg lila motverkar gula, gör den vit och eliminerar brassiness.
  • Del 4 av 5:
    Avsluta processen
    1. Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 26
    1. Lägg toner / färgämne om så önskas. När håret är blekgult är det dags att tona eller färga, om så önskas. Toner är semi-permanent hårfärg som kan motverka några av de oönskade nyanserna från blekning.
    • För en naturlig platina look, färgar det med en naturlig blond blandning med 20 utvecklare, eftersom håret redan är blekt. Lämna det på i 25 minuter.
    • För blek silver platina, använd ett platinafärg med 20 utvecklare och lämna i 25 minuter.
    • För gulaktig-vit, lämna det sättet det är efter helt att avlägsna all färg med blekmedel. Använd mycket lila schampo för att eliminera och matt gult eller färgämne den en nivå 12 färg. Lämna på i 25 minuter.
    • För vit blondin eller vit, använd en vit blond toner och lämna på 25 minuter. Många av dessa toner är semi-permanent, så färgen kommer att blekna och du kan göra om tonern den följande veckan.
  • Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 27
    2. Villkor, tillstånd, tillstånd. Se till att ditt hår får reparation och keratinprotein och mjukningsbehandlingar. Användaren en djup konditionering minst en gång i veckan.
  • Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 14
    3. Använd en proteinbehandling för att stärka ditt hår. Blekning försvagar ditt hår mycket, så att lägga till protein gör det starkare och mindre mottagligt för brott. Det tar några timmar att härda och ungefär en halvtimme att tvätta, så du måste tillåta tid att göra det ordentligt om du väljer det.
  • Del 5 av 5:
    Följa upp med mer blekning
    Bild med titeln Bleach ditt hår platina blont steg 35
    1. Blek inte igen genast. Om du är under-blekmedel, och ditt hår är en orange ton, måste du vänta en månad för att undvika skador på ditt hår och hud och sedan bleka det en gång till.
    • Medan du väntar kan du försöka använda ett blått schampo för att balansera de orange tonerna i ditt hår. Följ anvisningarna på flaskan för att bestämma hur ofta du ska använda schamponet och hur länge du behöver lämna den i ditt hår.
  • Bild titeln Bleach ditt hår platina blond steg 16
    2. Upprepa blekningsprocessen efter 1 månad för jämnare hår. Applicera en gång i månaden tills ditt hår är en ljusgulfärgad färg. Efter återblekning, schampo med ett pH-balanseringschampo, applicera toner som önskat och vara generös med konditioneringsbehandlingar.
  • Efter ca 40 minuter (beroende på din toner), tvätta, tillstånd och torka som tidigare.
  • Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 21
    3. Var försiktig med hela processen. Blek inte eller färga ditt hår i mer än en timme i taget, och lämna alltid en månad däremellan för bearbetningstid för ditt hår och hårbotten att läka. Annars kommer ditt hår att vara skadat, tråkigt och krusigt. Ditt hår kommer att bli sprött och tenderar att bryta, och det finns en möjlighet att ditt huvud kommer att täckas i scabs, som kommer att utvecklas till skalliga fläckar. Alltid villkor däremellan! Ha tålamod.
  • Bild med titeln blekar ditt hår platina blont steg 24
    4. Rocka dina nya blonda lås. Se till att du håller på dig om ditt hår, eftersom blekning kan vara en grov process. Villkor ofta och använd proteinbehandlingar för att stärka ditt hår och förhindra brott.
  • Tips

    Villkor, tillstånd, tillstånd, tillstånd.
  • Köp också ett annat hårfärg, en mörkare, eller samma som din tidigare hårfärg. På det sättet, om det visar sig dåligt, kan du återvända till samma färg. Du bör dock inte bearbeta ditt hår med fler kemikalier, inklusive färgämne, i minst 24 timmar efter blekning.
  • Köp ett hårserum / polerare för att lägga till ett torrt blont hår.
  • Du kan inte tona orange eller brassig färg efter blekmedel, såvida inte en demi-permanent hårfärg med ett blått pigment. Eller du kan bleka igen och tona ditt nu gula hår med en violett toner.
  • Skrapa inte hårbotten dagen innan du bleker ditt hår. Torr hud kan brytas, och det skulle göra processen smärtsam.
  • Ta bort örhängen, halsband och ringar i förväg för att undvika kemiska reaktioner på metallerna.
  • Varningar

    Aldrig Använd ett metallklipp eller en metallblandningsskål!
  • Kemiska brännskador kan ge dig skalliga fläckar!
  • Att göra det för ofta kommer att skada ditt hår.
  • Använd inte klorblekmedel för att färga hår. Termen "bleka" hänvisar till hårblekning, som kan köpas från skönhetsbutiker.
  • Använd handskar!
  • Låt inte bleken komma in på nakna hud eller kläder.
  • Lämna inte blekmedelmixen i över en timme! Du kommer att få kemiska brännskador och ditt hår kommer att förstöras.
  • Varje blekmedel som masseras i hårbotten kommer sannolikt att resultera i kemiska brännskador, som är små scabs som inte bara är brutto, men skadade! De är lätta att få om du överprocess utan att ge din hårbotten en chans att andas och läka.
  • Om det är fel, kan blekning göra håret en orange färg. Du kan ta bort orange tonen med en toner, som kan köpas från skönhetsbutiker. (En toner toner ner den orange eller gul så det kan se mer naturligt).
  • Låt inte bleka komma i kontakt med dina ögon.
  • Bära skyddsglasögon eller du riskerar att gå blind!
  • Blekande hår med rödaktiga toner kommer att resultera i en orange färg.
  • Om du andas för mycket blekmedel medan du applicerar det på ditt hår och börja känna dig illamående, ring en doktor direkt.
  • Virgin hår (hår som aldrig har berörts av kemikalier) är mycket lättare att arbeta med. Om du inte har jungfru, som kommer, uned eller blue blect, som kommer att fungera som en blekmedel och en toner i en för att minska de rödaktiga tonerna som vi alla hatar så mycket.
  • Saker du behöver

    • Kokosolja
    • En lös, ärmlös topp (tunn / mjuk bomull är mestadels rekommenderad) eller knapp-nedstopp
    • En frisörs cape
    • Latex eller vinylhandskar
    • Gamla handdukar
    • Vaselin
    • Hårblekningen av ditt val
    • Ett hårfärg / blekmedel pensel
    • Shampoo och balsam utformad för blekt hår (till exempel, skimmer lampor schampo för blont och silver hår)
    • Cream Developer (du kan få 30 eller 40 styrka - ju högre antalet, desto starkare blir blekningen)
    • Toner / färgämne, om så önskas
    • Skyddsglasögon
    • Plast eller glasblandningsskål. Inga metallblandningsskålar!
    • Ett hårbeklädnad: En lös plastduschlock eller en bandanna, ett hårfärgskeps, eller en klar eller vit matväska. Det kan inte vara en färgväska, annars kommer ditt hår att ta färgen på väskan.
    • En proteinbehandling (tillval)
    • Plast (inte metall) hårklipp som öppnar och stänger lätt
    • Tennfolie (tillval / huvudsakligen används för streck)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande