Hur man färgar ditt hår den perfekta nyansen av blondin

Vi har alla varit där. Du vill färga ditt hår och du är på blondin, men du har ingen aning om vilken nyans att välja. Här är några hemligheter på att hitta den perfekta nyansen första gången och med minimal skada på ditt hår.

Steg

Del 1 av 2:
Välja din skugga av blondin
  1. Bild med titeln färgar ditt hår Den perfekta nyansen av blont steg 2
1. Förstå vilka nyanser av blondin du överväger. Oavsett om du färgar ditt hår från en låda eller på en salong, kan nyanser låta som matalternativ på ett bageri. Varma nyanser innehåller ord som Varm, honung, gyllene, smör, karamell, eller koppar. Coola nyanser kallas aska, beige, pärla, och is.
  • Bild med titeln färgar ditt hår Den perfekta nyansen av blont steg 1
    2. Bestäm din hudton. De flesta är antingen varma eller kalla tonade. Skuggan av blondin du väljer för ditt hår beror på de underliggande tonerna i din hud.
  • Varma tonade människor har guld, oliv eller mörk hud med bruna ögon. Deras hår är svart, brunt eller mörkt blont. Folk ansåg varma solbränna lätt. Om du är varm tonad, reflekterar ditt hår guld, och guld smycken ser bra ut på din hud.
  • Coola tonade människor har rättvis hud med blå eller gröna ögon. De har blondin, rött eller ljusbrunt hår. Dessa människor brinner istället för garvning. Om du är cool tonad kan ditt hår spegla silver i ljuset. Silver smycken ser bra ut på din hud.
  • Vänd armen över. Titta på venerna i din handled och underarmar. Om de verkar vara gröna har du varma toner. Om de är blåa är du cool tonad. En annan metod är att hålla en vit papper upp till ditt ansikte. Om du är cool tonad, kommer din hud att se blå jämfört med papperet. Om du är varm tonad, kommer din hud att se gul eller gyllene bredvid papperet.
  • Bild med titeln färgar ditt hår Den perfekta nyansen av blont steg 3
    3. Gå för en naturlig nyans av blondin om du dyker hemma. Oavsett vilken hudton du har, om du vill att ditt hår ska se naturligt, gå bara 2-3 nyanser lättare än din naturliga hårfärg. Tänk också på färgen på dina ögonbryn när du bestämmer dig för en naturlig blond nyans.
  • Att gå några nyanser lättare kan enkelt göras hemma. Lyft ditt hårs naturliga hårfärg Några nyanser kan uppnås genom ett boxat färgämne.
  • Om du går några nyanser lättare på redan färgat hår, men ditt hår är naturligt mörkt, gå för aska tonade blonda nyanser.
  • Överväg att färga ditt hår med kalla eller neutrala nyanser av blondin om du gör det hemma. Varma nyanser, med gyllene eller honung I titeln kan du sluta göra ditt hår att se orange.
  • Bild med titeln färgar ditt hår Den perfekta nyansen av blont steg 4
    4. Gå till coola färger om du har en rosa nyans till din hud. Lägger värme på ditt hår om du har en rosa nyans kan resultera i en överrödhet av ditt ansikte. Gå till svalare blonda nyanser, som sandig blondin, ashy blondin eller beige blondin.
  • Bild med titeln färgar ditt hår Den perfekta nyansen av blont steg 5
    5. Gå för en mörkare, honung blondin om du har mörkare tonad hud. Vem som helst kan gå blondin, men du måste hitta en gratis nyans för din hud. Mörkare och olivtonad hud kanske inte är rätt för en super ljus blond nyans.Prova en honung blondin istället. Ett annat förslag är att hålla dina mörkare rötter och be om gyllene beige höjdpunkter. Rötterna hjälper till att förhindra att ditt ansikte tvättas ut. Caramel är en annan nyans av blondin som komplimangerar dina toner.
  • Alternativt kan du prova buttery eller jordgubbar blonda nyanser.
  • Om du har brunt hår, var försiktig med att gå för ljus eftersom det kan tvätta dig. Undvik platina, vit eller orange. Gå till blonda höjdpunkter eller lowlights istället.
  • Bild med titeln färgar ditt hår Den perfekta nyansen av blont steg 6
    6. Lägg till mer färg i ditt hår om du har medelhud. Du kan prova gyllene blonde, beige blondin, eller till och med ljus blondin. Håll värmen i ditt hår för att matcha din varma hudton. För att få en subtil Ombre, behåll din ljusbruna bas och lägga till varierande toner av honungshöjdpunkter genom mitten av ditt hår, går lite lättare i ändarna.
  • Om du har varma hudtoner, undvik brassiga blonda färger. Brassy blonda färger kan sluta ge dig en orange nyans. Asky färger kan lämna dig tvättas ut.
  • Bild med titeln färgar ditt hår Den perfekta nyansen av blont steg 7
    7. Gå till gyllene när du har rättvis hud. Om du har lätt hud, vill du välja gyllene, jordgubbe eller ljus blondin medan du håller dig borta från vit, aska och rödaktig. Den lättare din hud, den lättare blondinen du kan gå medan du fortfarande ser naturligt.
  • Prova buttery höjdpunkter på en karamellbas. För en mångdimensionell, naturlig lättare blondin, gå till en blandning av smör, guld och honung.
  • Färgning av ditt hårblondin fungerar bra om du var blondin som barn, eller ditt hår blev blondin som du spenderade tid i solen.
  • Bild med titeln färgar ditt hår Den perfekta nyansen av blont steg 8
    8. Konsultera en professionell för drastiska färjejobb. För en djärv blondin som går utöver 2-3 nyanser lättare än din naturliga hårfärg, sök hjälp av en professionell frisyr. Extrema blonda nyanser eller höjdpunkter kräver flera blekmedel, och det mesta, flera besök på salongen. Om du försöker bleka ditt hår hemma kan du hamna med banan eller kanarie gult hår eller brassy, ​​gyllene orange.
  • Vem som helst kan vara platina blondin, men det kan ta månader att uppnå. Lättare hår blir mycket lättare att färgämne en vit blondin. Hår som har färgats före eller naturligt mörkt hår kommer att ta mycket längre tid. För att säkert färga ditt hår måste du gradvis lätta håret. Om ditt hår är mörkt, kommer du inte att kunna nå Platinum Blonde i ett besök. Det kan ta månader av färgämnen i lättare nyanser för att arbeta upp till en vit blondin. De flesta hårfärger behöver minst 3 möten för att uppnå full blond status.
  • För en vit blondin, gå till isblondin om du är varm tonad. Platinum Blondin fungerar bättre på coola toner. Kom ihåg - det finns ingen vit. Be en hårspecialist som hjälper dig att förstå de olika vita nyanser om du har problem.
  • Korrigera ett brassigt färgämne jobb hemma med hjälp av lila schampo.
  • Bild med titeln färgar ditt hår Den perfekta nyansen av blont steg 9
    9. Var försiktig när du blekar ditt hår. Hemma blekning kan gå mycket fel. Om det här är första gången du färgar ditt hår, gå till en professionell. När du blekar hemma, se till att du följer anvisningarna på rutan exakt. Lämna inte bleken på mer än 45 minuter.
  • Ditt hår ska vara en blekgul när du avslutar blekning. Om det är en apelsin, som ibland händer med mycket mörkt hår, vänta en vecka att bleka igen. Sätt konditioneringsbehandlingar på ditt hår under denna vecka.
  • Om du försöker färga ditt hår platina hemma, måste du använda en lila toner eller schampo på ditt hår. Detta är ett måste om du vill färga ditt hår vit blondin eftersom det raderar den gula brassinessen. Gå för en 30 eller 40 volym toner. Skölj med vit vinäger för att hålla tonerns färg längre.
  • Försök inte lämna blekningen på ditt hår för en kortare tid för att nå en mörkare blondin och en längre tid för att nå en lättare blondin. Bleken fungerar inte så här. Det remsar håret om pigmenten.
  • Del 2 av 2:
    Ta hand om ditt blonda hår
    1. Bild med titeln färgar ditt hår Den perfekta nyansen av blont steg 10
    1. Var beredd för tid och pengar. Blont hår är ett stort företag. Ditt hår kommer att behöva mycket underhåll för att hålla det snyggt, och du måste spendera tid och pengar varje några veckor fyller i rötter eller får touch ups. Om du inte är beredd på att blont hår, tänk på att gå några nyanser lättare istället för något drastiskt.
  • Bild med titeln färgar ditt hår Den perfekta nyansen av blont steg 11
    2. Förbered ditt hår innan du färgar. Innan du gör någon form av färgat jobb är det viktigt att förbereda ditt hår. Undvik att tvätta håret dagen innan du färgar det, eftersom de naturliga oljorna hjälper till att skydda din hårbotten från irritation från produkterna.
  • Bild med titeln färgar ditt hår Den perfekta nyansen av blont steg 12
    3. Villkor ditt hår efter att du har färgat det. Detta steg är viktigt. Färgning av håret remsor det av pigment och lipider, som torkar ut det. Byt din vanliga balsam för en djup balsam. Om ditt hår är torrt, använd en fuktprodukt - om den är skört och skadad, använd en skadaprodukt. Använd torrschampo så att du inte behöver tvätta det varje dag och torka ut det. Använd konditioneringsmasker när du tvättar ditt hår.
  • Om du går platina eller isblondin, använd schampon som innehåller blått pigment för att bibehålla färgen. Välj en färgvård eller blekskyddad schampo och balsam för att bevara färg.
  • Försök sätta kokosnötolja på ditt hår en gång i veckan. Smält det ner och lägg det på ditt hår, linda ditt hår i plastfolie, täcka det i en handduk och lämna i ungefär en timme.
  • Bild med titeln färgar ditt hår Den perfekta nyansen av blont steg 13
    4. Skär ditt hår efter att du har färgat det. Blekning av ditt hår kan skada det, så för att hålla ditt hår friskt, klippa det direkt efter att du har färgat det. Detta tar bort de döda ändarna, vilket kan leda till att bryta.
  • Bild med titeln färgar ditt hår Den perfekta nyansen av blont steg 14
    5. Använd ett värmebeskyddare när du styper håret med värmeverktyg. Rätning, blåsning och krullning av ditt färgade hår kan skada det, så se till att du använder en värmebeskyddande produkt innan du tar tag i curlingjärnet.
  • Håll dig borta från stylingprodukter som innehåller alkohol. Alkohol torkar ut ditt hår, vilket är ett problem med blekt och färgat hår. Hairsprays, geler och mouses innehåller alla alkohol. Kontrollera etiketten innan du köper och lägger den på ditt hår.
  • Bild med titeln färgar ditt hår Den perfekta nyansen av blont steg 15
    6. Få regelbundna Touch Ups. Om du inte har något emot dina rötter som växer in, vill du förmodligen få dem att röra sig regelbundet. Planera att röra dem var 4-6 veckor.
  • Tips

    Det är inte alltid möjligt att få väldigt lätt blondin. Det beror allt på din hårskugga. Rådfråga med en stylist om vad du rimligen kan uppnå med din hårfärg.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande