Hur man färgar håret ljusrött under svart hår

Djupt svart hår med livlig röd färg under är ett mycket populärt utseende. Om du vill göra ett flerfärgsfärg jobb hemma, var beredd att lägga åt sidan fem eller sex timmar för att slutföra hela processen. Det svarta toppskiktet är färgat först, och sedan är det röda skiktet färgat efteråt. Färgning av ditt hår svart är ganska enkelt, även om du aldrig har gjort det förut. Det röda lagret tar dock ganska mer arbete, eftersom du måste bleka ditt hår innan du lägger till det röda färgämnet. Se till att du är väl förberedd för den här processen innan du börjar.

Steg

Del 1 av 4:
Att räkna ut logistiken
  1. Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 1
1. Undvik att tvätta håret 24 till 48 timmar innan du färgar det. Ditt hår kan känna sig lite oljig i förväg, men försök att tuffa det. De naturliga oljorna som är närvarande i otvättat hår hjälper till att skydda din hårbotten och rötter från hårfärget, speciellt när du kommer till det röda lagret. Hårfärget tränger också in i håret bättre och resultaten blir mer levande om ditt hår inte är knuffigt rent när du färgar det.
  • Om du måste tvätta håret innan du färgar det, använd endast schampo och hoppa över balsam. Hårfärg har svårt att fästa sig på nyligen konditionerat hår.
  • Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 2
    2. Använd ett semi-permanent eller permanent svart färgämne med hög kvalitet. Hoppa över livsmedelsbutiken och hämta dina färgämnen på en skönhetsbutik. Dessa färgämnen är vanligtvis salongprodukter och kommer att producera bättre resultat. Välj flytande formler över mousseformler för detta - flytande svart färgämne kommer att resultera i en mörkare och mer ogenomskinlig svart än en mousseformel.
  • Om du aldrig har färgat ditt hår innan, använd ett halvpermanent svart färgämne första gången. Om du är mer erfaren, är du välkommen att använda permanent färg.
  • Om du är en naturlig blondin kanske du vill färga ditt hår mörkt brunt först, sedan svart. Ibland kan svart färgämne på naturligt blont hår resultera i en grönaktig tinge.
  • Bild med titeln färghår Ljusröd under svart hår Steg 3
    3. Bestämma hur tjock du vill att det svarta toppskiktet är. Hur mycket svart och hur mycket red du vill ha är ett helt personligt val - det finns inget "rätt" sätt att skapa det här utseendet. Som en allmän tumregel kan du börja med att sätta ditt hår i en halv hästsvans. Skopa det upp, börja i öronen och håll den tillbaka på samma plats som du skulle sätta en hästsvans.
  • För ett lite mer subtilt resultat, plocka upp lite mer hår efter att du har det i en halv hästsvans. Till exempel kan du dela ditt hår i nacken. På det sättet har du mycket mer hår att färgas svart än du gör röd.
  • Var noga med att utvärdera de olika tjockleksalternativen innan du börjar dyka. Det är bäst att inte göra några impuls beslut när du är i mitten av processen.
  • Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 4
    4. Separera det övre skiktet från botten med clips. Använd en handspegel eller få en vän hjälpa dig så att allt ser ut även efter att du skiljer det övre lagret från botten. Klippa håret ordentligt på plats för att undvika att behöva hantera kloka bitar som faller ner medan du färgar den.
  • Se till att du klipper tillbaka alla ansiktsramar av ditt hår. Dessa bitar måste färgas svart så att det röda skiktet verkar vara "under" det svarta lagret.
  • Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 5
    5. Använd tennfolie för att skydda ditt hårs bottenskikt från svart färgämne. Linje ett ark av folie upp direkt under det övre lagret av ditt hår. Det ska hänga ner över bottenskiktet. Se till att folien sträcker sig ner minst hälften av ditt hår. Curl kanterna på folien över sidorna av ditt hår. Klipp folien på plats på varje sida, så folien kommer att vara på plats.
  • Folien ska vara rätt under det övre skiktet, vilket skyddar den övre delen av bottenskiktet.
  • Om du känner dig säker på att du kan tillämpa det svarta färgämnet utan att få det på det nedre lagret i ditt hår, kan du hoppa över folien.
  • Del 2 av 4:
    Färgning av det svarta lagret
    1. Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 6
    1. Förbered färgämnet och ditt arbetsområde. Följ anvisningarna som följde med färgämnet för att blanda och utveckla det. Använd handskar hela tiden och håll en handduk säkrad runt axlarna för att skydda din hud. För att skydda färgämnet från färgning av ditt ansikte, applicera en tjock lotion eller ett lager av petroleumgel runt din hårlinje innan du börjar.
    • Du kan använda en frisörs cape istället för en handduk om du har en.
  • Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 7
    2. Dra en bit av hår ur klippen och applicera färgämnet. Börja framför ditt hår och arbeta med en del av håret i taget. Dra en bit av ditt hår ur klippet och applicera det svarta färgämnet till sektionen, ta hand om att mätta ditt hår med färgämnet från rot till spets. Använd Bobby Pins eller Hair Clips för att stifta de färdiga sektionerna ur vägen så att du enkelt kan komma till resten.
  • Om du har tjockt hår kan du behöva separera sektionerna i mindre sektioner som är ca 1 tum (2.5 cm) tjock.
  • Du kan vrida varje avslutad sektion till en mini-bun och stift de sektioner som det, om du vill.
  • Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 8
    3. Avsluta tillämpa det svarta färgämnet till ditt toppskikt. Stift sektionerna upp när du avslutar dem så att de hålls borta från ditt hårs bottenskikt. Följ anvisningarna som ingår i lådan av färgämne och lämna den på ditt hår för den rekommenderade tiden. Håll en handduk insvept runt dina axlar om färgämnet droppar på din hud.
  • Så snart du slutar applicera färgämnet, ställ in en timer för tiden som spänner över produkten rekommenderas.
  • Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår Steg 9
    4. Skölj ut det svarta färgämnet. Innan du sköljer färgämnet, samla bottenskiktet i ditt hår och säkra det i en låg hästsvans. Detta kommer att hålla det ur vägen när du är klar med den övre sektionen. Du måste luta dig fram och lägg huvudet under vattenströmmen för att skölja ut färgämnet. När du lutar framåt, ta bort klippen och Bobby Pins och börja skölja ditt hår.
  • Får inte det nedre lagret av ditt hår vått och håll det ur vägen.
  • Det kan vara lättare om du har en vän hjälpa dig med den här delen.
  • Skölj ditt hår tills vattnet går klart.
  • Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 10
    5. Torka ditt toppskikt av nyfärgat svart hår. Krama ut överskottsvattnet, lägg sedan en handduk mellan toppskiktet och bottenskiktet. Vänd håret och det kommer att falla på handduken utan att röra bottenskiktet i ditt hår. Krama ut så mycket vatten som du kan och handduk torka det försiktigt. Blåsa det övre lagret av ditt hår som du normalt skulle.
  • Håll den nedre delen av ditt hår i den låga hästsvansen under hela processen.
  • När ditt svarta lager är helt torrt, klippa håret igen så att du kan gå vidare för att färga bottenskiktet.
  • Del 3 av 4:
    Blekning och färgning av det röda skiktet
    1. Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 11
    1. Förbered blekmedel. De flesta av de ljusa, onaturliga färgämnena är semi-permanenta färgämnen. Om du inte har naturligt ljus blont hår, måste du bleka bottenskiktet i ditt hår innan du färgar det rött för färgen att dyka upp. Om du tillämpar rött semi-permanent färgämne till ditt hår utan att bleka det först kommer färgen att vara nästan odetekterbar. Överväg att se en professionell för blekning, speciellt om du aldrig har gjort det förut.
    • Blekning är inte lika lätt som färgning av ditt hår. Många kemikalier är inblandade och dessa kemikalier kan bränna din hud och skada ditt hår hårt.
  • Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 12
    2. Blekar bottenskiktet i ditt hår. Börja med helt torrt hår - Blek aldrig fuktigt eller vått hår. Läs anvisningarna som följde med din blekmedel. Följ dem exakt. Bära handskarna och vara extremt försiktiga medan du applicerar blekmedel och när du sköljer ut det. Skölj blöt ut med ljummet vatten tills vattnet körs klart.
  • Se till att du arbetar i ett välventilerat område, eftersom Bleach-rök är ganska starka.
  • Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 13
    3. Handduk torka bottenskiktet försiktigt. Kör en bred tandkam genom ditt hår för att ta bort några tangles. Låt ditt hår lufttorka omkring halvvägs innan du går vidare till det röda färgämnet. Du vill inte applicera det röda för att helt torra håret, men det borde inte heller blötläggas.
  • Bild med titeln färghår Ljusröd under svart hår Steg 14
    4. Färga bottenskiktet med rött semi-permanent färgämne. Läs och följ anvisningarna för ansökan. Placera en gammal handduk runt dina axlar innan du börjar skydda din kropp. När du har det röda färgämnet på ditt hår, lämna det på för den tid som rekommenderas på anvisningarna.
  • Semi-permanent färgämne skadar inte håret, och ju längre du lämnar det, den ljusare den röda kommer att vara.
  • Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 15
    5. Skölj ut det röda färgämnet med kallt vatten. Du borde fortfarande få ditt toppskikt säkert klippt på toppen av ditt huvud. Följ anvisningarna som följde med färgämnet för att skölja ut det. Du kan behöva skölja ut det med ditt huvud vänd sidled under kranen för att undvika att väta resten av ditt hår. Fortsätt sköljning tills vattnet är klart.
  • Vändigt handduk torka ditt hår. Låt det lufttorka eller ta ner det övre lagret och stilen ditt hår som du normalt skulle.
  • Du kanske vill undvika att sova på en ljusfärgad örngott i några dagar för att undvika färgning.
  • Var noga med att använda kallt vatten, eftersom det förseglar din nagelband och låser i färgen.
  • Del 4 av 4:
    Underhålla din hårfärg
    1. Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 16
    1. Skydda din hårfärg från blekning. Levande hårfärg bleknar lätt. Gör allt du kan för att bevara din färg så länge som möjligt. Använd sulfatfria hårprodukter. Leta efter schampon och balsam som annonserar som "färgskyddande."Tvätta håret mindre och gör alltid det i kallt vatten.
    • Du kan använda torrschampo mellan dina normala tvättar, om det behövs.
    • Undvik att få ditt hår vått i en pool, eftersom klor kan orsaka kaos på livfulla färger.
  • Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 17
    2. Använd en djup balsam en till två gånger per vecka. Blekmedel torkar ut och, om du inte är försiktig, kan det skada det och orsaka betydande brott. När du börjar bleka ditt hår måste du ta mycket bra hand om det för att behålla sin hälsa. Få en bra djup balsam och applicera den en eller två gånger per vecka.
  • Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 18
    3. Använd en djupkonditioneringsmask en gång per vecka. Hårmasker liknar djupa konditionerare eftersom de är mycket fuktgivande, men de brukar inkludera proteiner och andra ingredienser formulerade för att stärka ditt hår. En veckovis djupkonditioneringsmask kan hjälpa till att rehydrera torrt hår och återställa hårklassikaler som har skadats av blekningsprocessen.
  • Leta efter produkter som innehåller ingredienser som glycerin, vitamin E, sheasmör, proteiner, arganolja, keratin, avokadoolja, marockansk olja och kokosnötolja.
  • Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår Steg 19
    4. Undvik att värma ditt hår så mycket som möjligt. Värme öppnar hårkotelet och lyfter ut färgen, så begränsa din användning av hårtorkar, platta strykjärn och curlingjärn. När du använder dessa verktyg, se till att du använder en värmeskyddsspray på ditt hår först. Det kommer att skapa ett hinder mellan ditt hår och värmen.
  • Efter blekning kommer ditt hår att bli mycket torrare än tidigare. Det betyder att det lätt kan brinna. Använd uppvärmda verktyg med omsorg.
  • Bild med titeln färgämne hår ljusröd under svart hår steg 20
    5. Applicera det röda semi-permanenta färgen när färgen börjar blekna. Levande färger kommer att börja blekna inom några veckor, tyvärr. Men för att återuppliva den röda färgen behöver du dock inte upprepa blekningsprocessen - åtminstone inte ett tag. Applicera helt enkelt det röda färgen till ditt bleka hår och skölj det som du gjorde första gången. Beroende på hur bra ditt hår ursprungligen tog det röda färgämnet, kan du behöva uppdatera din färg så ofta som varannan vecka.
  • Efter första gången du färgar ditt hår behöver du bara färga din nya tillväxt. Du kan också uppdatera det tidigare färgade håret om du vill.
  • Blek inte håret varje gång du behöver röra på färgen. Detta kommer allvarligt att skada ditt hår. Du behöver bara tillämpa blekmedel vid färgning av ny tillväxt.
  • Var uppmärksam på ditt hårs tillstånd och upprepa bara blekningsprocessen när det är hälsosamt och tillräckligt starkt för att klara de hårda kemikalierna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande