Hur man färgar en väv

Färgning av din väv är ett enkelt, säkert sätt att experimentera med hårfärg utan att skada ditt naturliga hår. Oavsett om du vill färga dina förlängningar mörkare, bleka dem blondin, eller prova en ljus färg som röd eller blå, se till att använda rent, jungfru hår för att få de bästa resultaten. Bestäm vart du vill att färgen ska börja, sätt på några latexhandskar och öppna ett fönster och börja färgas! Din nya hårfärg kommer att se bra ut.

Steg

Metod 1 av 4:
Gör sig redo att färga håret
  1. Bild med titeln Dye A Weave Steg 1
1. Använd buntar av jungfru för de bästa färgämnena. Syntetiskt hår reagerar inte på hårfärgskemikalier, så se till att du investerar i riktigt hår som inte har blivit färgade eller kemiskt behandlade. Kvalitet Human Hair Extensions kommer i allmänhet i en naturlig brun (1b) färg, så färgning är det det perfekta sättet att anpassa ditt högkvalitativa hår.
  • Det kan vara dyrare, med priser som sträcker sig från $ 80- $ 500, men naturligt hår kommer att se mer naturligt, hålla mycket längre och vara lättare att stil.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 2
    2. Tvätta håret med schampo för att ta bort produktrester. Innan du börjar, se till att dina tillägg är rena och fria från produktuppbyggnad. Tvätta dem försiktigt med schampo och ljummet vatten, använd sedan en handduk för att torka bort överskottet. Lämna håret lite fuktigt innan du färgar det. Detta kommer att få håret att öppna, påskynda färgningsprocessen.
  • Om håret är helt nytt, behöver du inte tvätta det. Spraya bara det med lite rent vatten för att dämpa strängarna.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 3
    3. Mät ut där du vill att färgen ska börja. Om du vill lämna en sektion av rötter, mäta ca 1.5 till 2.5 tum (3.8 till 6.4 cm) av håret på toppen av förlängningarna. Använd en linjal som en referens medan färgning för att hålla linjen rättvis konsekvent. För en Ombre-effekt, där hårfärgen gradvis lyser party ner i huvudet, mäta ut där du vill att håret ska börja få lättare.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 4
    4. Tänk på färgen på din väv innan du väljer en färgfärg. Tänk på om du behöver bleka håret eller inte för att uppnå den färg du vill ha.
  • Om du vill färga din väv en ljus färg som blå eller rosa, måste du bleka det först. Detta kommer att hjälpa färgerna att dyka upp och ha mer glans.
  • Om du vill färga ditt hår mörkare, som en jet svart färg, behöver du inte ett pre-blekningssteg.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 5
    5. Sätt på latexhandskar och öppna ett fönster innan du börjar dyka. Produkterna som används för att färga och bleka hår kan vara extremt hård, så se till att du tar några säkerhetsåtgärder innan du börjar. Att ha på sig ett par latex- eller gummihandskar skyddar dina händer från att bli färgade eller blekt. Öppna upp några fönster i rummet hjälper till att ventilera de starka rökarna.
  • Om rummet du inte har rätt ventilation, bör du bära en mask över munnen och näsan för att hålla från inhalation av rök.
  • Medan färgning ska du också bära några gamla kläder som du inte bryr dig om, till exempel en gammal t-shirt och tröjor, om produkterna kommer på dem.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 6
    6. Lägg till förlängningarna på ett ark med frisörfolie. Sprid de fuktiga strängarna lite så inget av håret är buntat. Om dina vefs kommer packade i spiraler, lossa spiralen och sprida håret ut för att göra det lättare att färga.Använd ett ark som är tillräckligt stort för att lämna lite extra folie på sidorna, som du kommer att använda för att slå runt håret senare.
  • Du kan hitta frisörfolie på en skönhetsbutik.
  • Metod 2 av 4:
    Färgning av en väv mörkare
    1. Bild med titeln Dye A Weave Steg 7
    1. Blanda hårfärgen och utvecklaren enligt rutan Instruktioner. Använd en plastblandningsskål och applikatorborsten för att röra de 2 ingredienserna tillsammans. Följ anvisningarna på baksidan av lådan när du mäter färgämnet och utvecklaren för att få de bästa resultaten.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 8
    2. Använd applikatorborsten för att mätta håret med färgämne. Måla färgämnet på håret, börja på toppen och arbeta dig ner. Applicera blandningen liberalt för att helt mätta håret. Flytta borsten upp och ner och sida till sida för att belägga varje sträng helt.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 9
    3. Täcka håret med plastfolie, låt det utvecklas. Skiktet av plastskiktet hjälper till att hålla färgämnet att torka ut medan det utvecklas. I allmänhet tar mörkt färgämne cirka 25 minuter att utvecklas, men se till att du följer instruktionerna på baksidan av lådan. Medan färgprocesserna, kolla på håret var 5: e minut eller så, tills den når den nyans du vill ha.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 10
    4. Skölj bort hårfärget noggrant med varmt vatten. I ett handfat eller badkar, skölj färgämnet ur förlängningarna. Kör fingrarna genom håret och massera överskottsfärgen ut. Håll sköljvatten genom håret tills det går rent.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 11
    5. Lätt handduk-torr och lägg väven på en gammal handduk till lufttorka. Håret kan fortfarande innehålla lite överflödig färg, så se till att du använder en gammal handduk. Krama försiktigt ut överskottsvattnet och lämnar strängarna lätt fuktiga. Lägg till förlängningarna ut för att helt lufttorka. När håret är helt torrt är det klart att vara slitna!
  • Metod 3 av 4:
    Blekning hår lättare
    1. Bild med titeln Dye A Weave Steg 12
    1. Blanda 2 skopor av blekmedel med 2 skopor av utvecklare i en skål. Använd plastskopa som följer med blekpulvret för att mäta varje ingrediens. Blanda blekmedel och krämutvecklare i en plastskål med en borstapplikator tills de är helt kombinerade. Cream Developer aktiverar blekmedel.
    • Justera mängderna beroende på hur mycket hår du vill färga, hålla ett 1: 1-förhållande av blekmedel och utvecklare.
    • Kontrollera anvisningarna på blekpulvret för den erforderliga styrkan av krämutvecklare. Generellt kommer du att använda 20V eller 30V styrka, vilket kommer att bleka ditt hår snabbt utan att vara för hård.
    • Du kan också använda en 40V Cream-utvecklare om du behöver påskynda blekningsprocessen. Men var försiktig med den här styrkan - eftersom 40V är mycket hårdare, det kan skada din hårfestikel.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 13
    2. Använd en applikatorborste för att mätta ditt hår med blekblandningen. Ladda upp borsten med blekblandningen och måla den på förlängningarna. Håll ner toppen av förlängningen med en hand och applicera blekmedel med den andra. Flytta borsten upp, ner och sida till sida för att helt belägga varje sträng.
  • Bild med titeln färgar ett vävt steg 14
    3. Vik folien runt håret och låt det sitta i 15 minuter. Vik i sidorna av folien och täcka toppen med ett andra ark om du behöver. Folien kommer att låta blekningen suga så noggrant och intensivt som möjligt. Kontrollera hårfärgen framsteg var 5: e minut för att se hur det kommer med.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 15
    4. Tvätta ut blekmedel och handdukstorka dina förlängningar. När ditt hår når önskad färg kan du ta det ur folien och tvätta det med schampo och varmt vatten. Kör fingrarna genom håret, se till att gnugga och skölj ut någon kemisk återstod. Handduk-torka håret lätt.
  • Vid denna tidpunkt kommer håret troligen att se lite brassigt. Om det är det utseende du går, är du gjort med blekning. Lägg ut håret på en gammal handduk och låt den helt lufttorka innan det bär det.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 16
    5. Skölj och upprepa processen i 40 minuter om du vill ha en ljusare nyans. Om den första omgången av blekning lämnar ditt hårbrassier än du vill, oroa dig inte! Du kan bleka håret igen genom att upprepa samma process. Den här gången, låt håret suga i blekblandningen i upp till 40 minuter, kontrollera färgen var 5: e minut.
  • När håret når den färg du gillar, ta bort håret och tvätta ut blekmedel med lite ljummet vatten och schampo. Handduk-torka förlängningarna, lägg dem sedan ut för att lufttorka helt innan du bär dem.
  • Metod 4 av 4:
    Applicera ljusa färger
    1. Bild med titeln Dye A Weave Steg 17
    1. Blek håret innan du applicerar ett ljust färgat färgämne. Använd blekpulver och cremeutvecklare för att bleka avsnittet du ska färga. Blekning först kommer att låta färgen dyka upp i mörkare hår, skapa en tom duk för färgen. När du har sköljt ut bleken och håret är lättare, är du redo att börja använda färgfärgen.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 18
    2. Blanda färgämnet och utvecklaren enligt lådans instruktioner. Häll färgfärg och krämutvecklare i en plastblandningsskål och blanda dem tillsammans med en ren applikatorborste. Använd instruktionerna i rutan för att mäta varje produkt.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 19
    3. Börja applicera färgfärgen 1 tum (2.5 cm) ovanför den blekta sektionen. Med din applikatorborste, börja borsta färgämnet på håret. Applicera färgen lite högre än tidigare kommer att skapa en mer naturlig gradient, blanda ihop den naturliga hårfärgen och det blekta håret. Helt mättar håret med färgämnet, så varje sträng är belagd.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 20
    4. Täck håret med plastfolie och låt det bearbeta i 30 minuter. Plastfolien hjälper till att täta i fukten och hålla färgämnet att torka ut. Kolla på färgämnes framsteg var 5: e minut. När håret når den färgintensitet du vill, är det dags att ta av plastfolien och skölj ut dina tillägg.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 21
    5. Schampo och skölj ut färgämnet tills vattnet går klart. Detta kommer att hjälpa till att täta i färgen. Skölj ut färgämnet och schampo med ljummet eller kallt vatten. Håll rinnande vatten över förlängningarna tills det går rent.
  • Använd inte ett hydratiserande schampo eller balsam under detta steg - dessa produkter närmar sig håret och gör det svårare för färgämnet att absorbera i håret.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 22
    6. Blöt ditt hår i en djup konditioneringsbehandling i 15 minuter. Det är viktigt att fylla fukten i ditt hår efter att ha använt 2 rundor av hårda kemikalier till blekmedel och färgämne. Sprida en djup konditioneringsbehandling genom det fuktiga håret och lägga ut det på ett nytt folie för att suga.
  • Bild med titeln Dye A Weave Steg 23
    7. Skölj ut balsam och handduk-torka håret. Kör kallt eller ljummet vatten genom förlängningarna igen för att avlägsna all den djupa konditioneringsprodukten. Borsta fingrarna genom håret för att bli av med alla produktrester. Handduk-torka håret med en gammal handduk, lägg sedan ut den på en handduk för att lufttorka helt innan du bär och styltar den.
  • Saker du behöver

    • 100% riktiga mänskliga hårförlängningar
    • Frisörfolie
    • Låda med hårfärg
    • Pulverformigt hårblekmedel
    • Cream Developer (20V, 30V eller 40V)
    • Plastskål för blandning färgämne (ej metallisk)
    • Applicatorborste
    • Latex handskar
    • Plastfolie
    • Schampo
    • Djup konditioneringsbehandling
    • En gammal handduk

    Tips

    Varningar

    Färga inte en väv gjord av syntetiskt hår. För de bästa resultaten, se till att du använder en väv som är gjord av högkvalitativt mänskligt hår.
  • Om du får någon blekning på din hud, skölj det omedelbart.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande