Hur man får blek av ditt hår

Till skillnad från vanligt hårfärg, som sätter färg ovanpå ditt hår, tar blekmedel pigment från dina strängar. När blekningsprocessen är klar måste blekaren självtvättas helt ur ditt hår. Men efter att färgen har tagits bort är det inget sätt att vända blekningen. Istället kan du färga över det blekta håret för att vända utseendet och hålla ditt hår friskt att snabbt växa ut dina blekta tresses.

Steg

Metod 1 av 3:
Ta bort blekningsprodukten
  1. Bild med titeln Få blekmedel ur ditt hår Steg 1.jpeg
1. Skölj blekmedel ur ditt hår med varmt vatten. Om du blekar ditt hår hemma, se till att du följer produktens anvisningar exakt eftersom du lämnar blekningen för länge kan du skada håret eller ens bränna hårbotten. När du har väntat den riktade tiden (som kan variera beroende på den exakta produkten), gå in i duschen och använda gott om varmt vatten för att helt skölja blekningen från ditt hår.
  • Om du har särskilt mörkt hår, behöver du förmodligen bleka ditt hår mer än en gång för att uppnå ett superljusutseende. För att skydda ditt hår och hårbotten, försök att vänta några veckor mellan behandlingar.
  • Bild med titeln Få blek av ditt hår Steg 2.jpeg
    2. Tvätta håret med ett mildt schampo. När du har sköljt bleken, tvätta försiktigt håret med schampo och skölj noggrant med varmt vatten. Detta kommer att bidra till att du tar bort varje sista bit av blekmedel från ditt hår. För att förhindra att du skadar ditt hår, använd dina fingrar för att försiktigt massera schamponet i ditt hår, snarare än kraftigt skrubbning.
  • Hitta ett mjukt schampo genom att kontrollera ingredienserna etiketten och undvika produkter med natriumlaurylsulfat, en hård tvättmedelskemikalie.
  • Bild med titeln Få blekmedel ur ditt hår Steg 3.jpeg
    3. Villkor ditt hår efter att ha tagit bort blekmedel. Att använda en djup balsam hjälper till att skölja ut några återstående blekkemikalier. Ännu viktigare, det börjar reparera några av de skador som utförs av blekmedel. Applicera den djupa balsamen till vått hår omedelbart efter shampooing och låt sitta i minst 20-30 minuter. Skölj sedan med gott om varmt vatten.
  • Du kan köpa en djup konditioneringsbehandling på en apotek eller salong, eller du kan göra din egen hemma. Försök använda ingredienser som finns i ditt kylskåp eller skafferi som avokado, kokosnötolja, banan eller honung och olivolja. Blanda ingredienserna tillsammans i en skål eller mixer och applicera sedan på hår som vanlig balsam.
  • Metod 2 av 3:
    Färgning över blekt hår
    1. Bild med titeln Få blekmedel ur ditt hår Steg 4.jpeg
    1. Utvärdera ditt hårs tillstånd innan döende blekt hår. Om du vill vända utseendet på ditt blekta hår kan du färga ditt hår tillbaka till sin ursprungliga färg. Detta görs vanligen i salonger och är känt som en "två-processfärgstjänst."Men det är viktigt att du är inte så skadat av blekningsprocessen. Om ditt hår är mycket torrt, känns alltför spröda, eller bryter lätt, bör du konsultera med en stylist innan du applicerar färg.
    • Djupkonditionering ditt hår kan hjälpa till att återställa lite fukt till dina tresses och ta med din man tillbaka till ett tillstånd som är friskt nog att hantera färgämne.
  • Bild med titeln Få blekmedel ur ditt hår Steg 5.jpeg
    2. Använd foton för att hitta ett färgämne som matchar din naturliga hårfärg. Om du hoppas återvända till din ursprungliga hårfärg, börja med att titta på bilder av ditt naturliga hår i olika lampor (inklusive utomhus). Försök titta på dina betygsskolor för att bestämma dina underliggande toner. Detta kan hjälpa dig att välja rätt färgfärg i salongen eller i affären. Till exempel, om ditt hår var en varm, honung blondin som barn, plocka varma tonade färgämnen för ett naturligt utseende.
  • Om du diskuterar mellan några nyanser, börja med den lättaste. Om du färgar ditt hår för mörkt och vill gå lättare måste du bleka det igen, vilket kan orsaka allvarliga skador.
  • Bild med titeln Få blekmedel ur ditt hår Steg 6.jpeg
    3. Färg ditt hår i stadier om du försöker gå mycket mörkare. Oavsett om du färgar ditt hår hemma eller besöker en salong, går det från blekt hår till ett mörkare utseende en långsam process. Det säkraste sättet att vända det blekta utseendet är att tillämpa ett färgämne bara några nyanser mörkare, som en karamellblondin. Efter några veckor kan du färga det några nyanser mörkare. Upprepa tills du har den färg du vill ha.
  • Om du försöker färga blekt håret för mörkt, kan det lämna ditt hår som ser fläckigt och potentiellt grönt. Det kommer också att blekna snabbare.
  • Bild med titeln Få blek av ditt hår Steg 7.jpeg
    4. Prova en ombré stil att växa ut blekt hår mer graciöst. Ombré hår är mörkare på rötterna och gradvis bleknar i en lättare färg i ändarna. Denna stil kan hjälpa dig att växa ut dina blekta lås på ett sätt som ser avsiktligt. När dina rötter har vuxit i något, be dina stylister att använda höjdpunkter och lowlights för att blanda din naturliga färg i de upplysta ändarna.
  • Ombré stilar kan också hjälpa till att förlänga tiden mellan färgrörningar, eftersom de icke-blekta, naturliga rötterna är en avsiktlig bit av den multi-toniska utseendet.
  • Bild med titeln Få blekmedel ur ditt hår Steg 8.jpeg
    5. Färga ditt hår hemma om din budget är tätt. Om du vill vända det blekta utseendet men inte vill betala för en professionell salongservice, överväga Färga ditt hår hemma Använda ett köpköps färgämne. Var försiktig så att du inte går för mörk på den första omgången: Döende ditt blekta hår Mer än tre nyanser Mörkare kan resultera i fläckiga eller missfärgade resultat. Följ anvisningarna på din AT-HOME DYE-box försiktigt.
  • Förutsättning med en djup konditioneringsbehandling. Blekt hår är redan skadat, så det är viktigt att lägga extra fukt i ditt hår innan du dör. Många hemmafärgpaket kommer med en förkonditionering av behandling som ingår.
  • Förhindra fläckar genom att skydda din hud med ett tunt lager av vaselin längs din hårlinje. Använd handskar för att skydda dina händer och täcka i skogsytor med en handduk.
  • Testa färgämnet på en liten bit hår (helst från en mindre synlig plats, som nacken i nacken) för att se till att du gillar resultaten. Några färgämnen, särskilt mörkare, kanske inte ser likadan på blekt hår.
  • Bild med titeln Få blekmedel ur ditt hår Steg 9.jpeg
    6. Besök en frisör eller stylist för ett mer professionellt färgämne. De flesta frisörer är erfarna med blekt hår och kan hjälpa dig att göra en plan att täcka upp eller växa ut oönskade blekmedel. Var noga med att dela hela din hårhistoria med din stylist, inklusive detaljer om hur och när du blektar ditt hår.
  • Tänk på att täcka ditt blekta hår kan ta några salongbesök. Även om det här kan ta mer tid och pengar, kan det hjälpa till att minimera skador på ditt hår och säkerställa bättre resultat.
  • Metod 3 av 3:
    Växer ut blekmedel
    1. Bild med titeln Få blekmedel ur ditt hår Steg 10.jpeg
    1. Ät en diet rik på omega-3 fettsyror, protein och järn för att främja hårväxt. Rätt mat kan hjälpa till att ge din kropp med de näringsämnen som det behöver för att växa håret snabbare. Protein är ett stort byggsten för ditt hår, så se till att du får den rekommenderade dagliga mängden 0.8 g per 1 kilo (2.2 lb) kroppsvikt. Omega-3 fettsyror är också kritiska för friskt, snabbt växande hår, men din kropp producerar inte dem på egen hand. Försök att äta mer fisk som lax, sardiner och makrill för att hitta dessa friska fetter.
    • Grekisk yoghurt, som innehåller gott omprotein såväl som vitamin B5 (även känd som pantotensyra), är särskilt användbart för att stimulera hårväxt och blodflöde till din hårbotten.
    • Lummiga gröna som spenat och kale innehåller järn, vilket kan hjälpa till att främja hårväxt. De innehåller också andra vitaminer och mineraler (som beta karoten, folat, vitamin A och C-vitamin) som hjälper till att upprätthålla en hälsosam hårbotten.
  • Bild med titeln Få blekmedel ur ditt hår Steg 11.jpeg
    2. Ta ett keratin eller B-vitamin tillägg för att stärka din mane. Vissa kosttillskott kan också hjälpa till att växa ut ditt blekta hår snabbare. Keratiner är proteiner som ger styrka och motståndskraft mot cellerna som bildar håret, huden och naglarna. Överväg att ta ett keratintillskott för att hjälpa dina tresses att motstå skador och brott. På samma sätt kan B-vitaminer bidra till att främja hårväxt och styrka.
  • Vitamin B-7, även känt som biotin, är särskilt kopplat till att främja hårväxt. Du kan hitta biotin i piller form på din lokala apotek, eller i livsmedel som lax, sötpotatis och ägg. Syfte för 30 mikrogram biotin varje dag.
  • Bild med titeln Få blekmedel ur ditt hår Steg 12.jpeg
    3
    Tvätta håret mindre ofta För att minska brott. Ditt hår blir ganska bräckligt när du bleker det, så behandla det försiktigt för att minimera brott och hjälpa det att växa ut snabbare. Försök att tvätta håret mindre ofta eftersom många schampon innehåller hårda kemikalier som ytterligare kan skada din mane. Om du kan, tvätta ditt hår bara en gång i veckan. Om du inte kan vänta så länge mellan tvättar, försök att shampooing varannan dag istället.
  • Om du behöver tvätta dagligen, minska skadad schampo kan orsaka att blanda 1 del schampo med 3 delar vatten före tvätt. Du får fortfarande en sudsy ren, men utan så många hårda kemikalier.
  • Bild med titeln Få blekmedel ur ditt hår Steg 13.jpeg
    4. Applicera en djup balsam Veckovis för att hjälpa till att reparera skadan som orsakas av blekning. Många människor märker torrhet, brittleness och brott efter blekning av håret. Medan blekningen själv inte kan ångras, kan du bekämpa dessa biverkningar genom att använda en pre-shampoo djupt konditionering av en vecka. Detta kan hjälpa ditt blekta hår att växa ut lättare och snabbt. Applicera din djupa balsam för att torka eller vått hår och låt det sitta i minst 20-30 minuter. Skölj med varmt vatten och tvätta håret som du normalt skulle.
  • Blekning väcker din hårkanticle, vilket gör att ditt hår blir lättare. Konditioneringsbehandlingar kan hjälpa till att motverka detta genom att platta av näsan, tätning i fukt och minska knutarna.
  • Du kan köpa en djup balsam i de flesta apotek och salonger, eller du kan göra din egen hemma med hjälp av produkter som kokosolja eller avokado. Också överväga en varm oljebehandling eller proteinmask För att ytterligare reparera dina tresses.
  • Varningar

    Om du blekar ditt hår hemma, se till att du följer anvisningarna på blekningen försiktigt eftersom du lämnar produkten för länge kan skada ditt hår eller till och med bränna din hårbotten.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande