Hur man färgar skadat hår

Färgning av ditt hår är inte alltid en bra idé, speciellt om det redan är skadat. Tack och lov är det ett enkelt sätt att berätta om ditt hår kan hantera ett färgämne. Dra på en liten del av ditt hår så det är helt spänt, droppa sedan en droppe vatten på toppen. Om det tar mindre än 10 sekunder för att vattnet suger i strängarna är ditt hår för skadat och behov att repareras Innan du kan färga den. Om ditt hår passerar testet, ge dina lås lite TLC innan du applicerar någon ny färg. Med rätt produkter och försiktighetsåtgärder kan du säkert färga ditt hår utan att sätta det i fara.

Steg

Metod 1 av 2:
Hårvård och prep
  1. Bild med titeln Färg skadad hår Steg 1
1. Utrymme ut dina färgas sessioner med 2 månader eller så. Färger inte ditt hår för ofta, eller du förvärrar skadan. I stället vänta minst 10 veckor innan du färgar ditt hår igen.
  • Detta är särskilt viktigt på vintern, när ditt hår är torktumlare.
  • Bild med titeln Färg skadad hår Steg 2
    2
    Trimma bort Alla delade ändar. Tyvärr finns det inget säkert sätt att permanent fixa brutet hår förutom att ge det en trim. Kamma genom ditt hår och kolla botten av strängarna med din pekare och mittfingrarna. Ta ett par rena, skarpa saxar och snipa bort eventuellt skadat, brutet hår. Ta en titt på allt hår för att du har snippat bort några trasiga, skadade sektioner.
  • Tyvärr tenderar det naturliga håret att bli skadat oftare eftersom det är så bendy.
  • Bild med titeln Färg skadad hår Steg 3
    3. Dubbel-skick ditt hår. Skor ditt skadade hår med en närande balsam medan du är i duschen. Skölj ut den extra produkten innan du går ut ur duschen. Efteråt massera en inloppsbehållare i ditt hår medan det fortfarande är fuktigt.
  • En gång i veckan kan du byta ut din traditionella lövkonditioneringsapparat för en djup balsam.
  • Bild med titeln Färg skadad hår Steg 4
    4. Nourish dina lås med en proteinbehandling. Proteinbehandlingar kan hjälpa till att stärka och fylla på skadat hår. Du kan få en gjort på en salong, eller prova en hemmabehandling. Som en allmän tumregel, gör bara proteinbehandlingar var 1-2 veckor - annars kan de faktiskt göra ditt hår mer skört.
  • Se till att du följer alla instruktioner för användning av proteinmasken. Att lämna produkten på för länge kan det leda till att ditt hår blir skört.
  • Bild med titeln Färg skadad hår Steg 5
    5. Använd ett konditioneringshårmask dagen innan du färgar håret. Applicera en djup konditioneringsmask dagen innan du planerar att färga ditt hår. Lämna sedan in den för den rekommenderade tidsramen innan du tvättar ut det. Leta efter en mask märkt som "hydratisering", vilket hjälper till att närma ditt hår innan du färgar det.
  • Du kan hitta hårmasker på en salong eller varuhus. Dessa produkter hjälper till att hydrera ditt hår innan du faktiskt färger det, vilket minimerar ytterligare skador.
  • Några stora hårmasking ingredienser är honung, ägg, äppelcidervinäger, kokosnötolja, grönt te och mer.
  • Metod 2 av 2:
    Bästa produkter och praxis
    1. Bild med titeln Färg skadad hår Steg 6
    1. Välj ett semi-permanent färgämne för att förhindra extra skada. Permanenta hårfärger kan göra mycket skada på ditt hår, och det är inte ett bra alternativ om ditt hår redan är skadat. Istället, prova ett halv-permanent hårsköljning som kan ändra din hårfärg utan att göra mycket skada. Leta efter produkter som har några närande ingredienser i formeln, som Aloe Vera, Jojoba Oil eller E-vitamin.
    • Tillfälliga färgämnen är det säkraste färgämnet att använda eftersom de vanligtvis tvättas efter en dag.
  • Bild med titeln Färg skadad hår Steg 7
    2
    Färg ditt hår med ett fuktgivande färgämne. Leta efter fuktgivande färgprodukter som är speciellt utformade för att hjälpa till att reparera skadat hår. Det är okej om färgämnet har ammoniak-medan denna ingrediens inte är bra, kan ammoniakfria färgämnen göra ännu mer skada på ditt hår, eftersom de behöver stanna längre.
  • Bild med titeln Färg skadad hår Steg 8
    3. Applicera färgämnet bara för dina rötter om du kan. Undvik att applicera färgämne i hela håret - eftersom ditt hår redan är skadat, vill du inte avslöja det för mycket extra kemikalier. Applicera istället färgämnet över dina naturliga rötter, vilket skyddar dina faktiska strängar.
  • Bild med titeln Färg skadad hår Steg 9
    4. Håll dig borta från Highlighter Cap Kits. Highlighter Cap Kits är verkligen bekväma när du är hemma, men blekning redan blekt hår skadar det vidare. Istället leta efter manuella markeringssatser, där du borstar på produkten själv.
  • Bild med titeln Färg skadad hår Steg 10
    5. Använd schampon och balsam utformade för färgat hår. Leta efter produkter märkta som "sulfatfri", så du slutar inte skada dina lås. Sök efter schampon och balsam som är listade som "färgsäkra" eller "för färgbehandlat hår" -Dessa är mildare på dina tresses.
  • Bild med titeln Färg skadad hår Steg 11
    6. Vänta 1-3 dagar innan du tvättar håret. Ditt färgämne kommer att blekna mycket snabbare om du tvättar det direkt efter det faktum. Vid ett minimum, vänta minst 24 timmar innan du ger ditt hår en bra tvätt.
  • Som en allmän tumregel, tvätta inte ditt hår varje dag. Ju mer du tvättar ditt hår, desto snabbare kommer din färg att blekna.
  • Endast schampo ett par gånger under veckan efter att du har färgat ditt hår.
  • Tips

    Behandling av skadat hår av något slag är knepigt. Om du inte har mycket hårfärgningsupplevelse, kanske du vill planera ett möte med en professionell istället. En stylist kommer att veta hur man bäst minimerar ytterligare skador vid färgning av hår.

    Varningar

    Hårfärg kan orsaka allergisk reaktion. Gör alltid ett lapptest minst 24 timmar innan du färgar håret, även om du har färgat det innan.
  • Du får aldrig få mer än 1 stor behandling när du är på salongen, oavsett om det är hårfärg, håravkoppling eller en perm.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande