Hur man färgar ditt hår rött

Rött hår är trendigt och modernt. Det är också så sällsynt som det är vackert. Lyckligtvis är det möjligt att färga ditt hårrött, även om du har mörkt hår. Att veta hur man förbereder ditt hår för färgning är lika viktigt som processen själv. Att ta hand om ditt färgade hår är också viktigt. Inte bara kommer det att hålla ditt hår friskt, men det hjälper färgen att vara längre.

Steg

Del 1 av 4:
Förberedelser för att färga ditt hår
  1. Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 1
1. Välj ett rött hårfärg som går bra med din huds underton. Håret kommer i varma och kalla undertoner, precis som huden gör. Välj en skugga som är motsatt av din hud underton. Till exempel, om du har varm hud med gula undertoner, välj en cool nyans av rött med lila undertoner. Om du har cool hud med rosa undertoner, gå till en varm nyans av rött med koppar undertoner.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 2
    2. Välj en nyans av rött som matchar din hudton. Till skillnad från underton hänvisar hudtonen till hur ljus eller mörk din hud är. I allmänhet är den lättare din hud, den lättare röda du ska sikta på - den mörkare din hud är, den mörkare röda du ska gå för. Till exempel:
  • Om du har rättvis hud, välj en ljus koppar eller jordgubbsblond. Undvik vin och burgundy nyanser, om du inte vill ha ett blekt eller gotiskt utseende.
  • Om du har en medium hudton, välj en medelstora nyans av rött, som koppar eller auburn. Undvik lila tints, eftersom de kan få din hud att dyka sig.
  • Om du har mörk hud, prova en medelstora nyans av auburn eller en brunaktig nyans. Undvik svala röda som har för mycket blå i dem, men eftersom de kan få din hud att bli grönaktig. Istället, gå till en varm röd som har någon orange i den.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 3
    3. Matcha den röda till din naturliga nyans om du vill undvika blekning. Rött hår kan sträcka sig från ljus till mörkt, precis som brunt och blont hår. Till exempel, om du har medelbrunt hår, leta efter en medellång nyans av rött. På så sätt behöver du inte bleka ditt hår.
  • Om du har svart eller mycket mörkt brunt hår, kan du behöva bleka håret i viss utsträckning för att uppnå den sanna röda färgen. Om du använder ett boxat färg, kommer färgen att behandla så länge den är blandad med den utvecklaren som ingår i satsen. Men om du har svart eller mörkt brunt hår, får det röda inte ut så levande som du vill.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 4
    4. Bestäm om du behöver bleka ditt hår. Beroende på hur mörkt ditt hår är och hur ljus du vill att den sista färgen är, kan du behöva bleka ditt hår först. I de flesta fall måste människor med mörkt brunt eller svart hår bleka sitt hår för att färgämnet ska dyka upp.
  • Om ditt hår är lättare än den färg du kommer att färga det, behöver du inte bleka det först.
  • Om ditt hår är 1 till 2 nyanser mörkare, kan du hoppa över blekningen, men var medveten om att färgen kommer ut mörkare än vad som är på lådan.
  • Om ditt hår är 3 eller fler nyanser mörkare, bör du bleka det.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 5
    5
    Blek ditt hår till samma ljushet som önskade röda. Rött hår kommer i ljus, medium och mörka nyanser, precis som brunt och blont hår. Du måste bleka ditt hår till den närmaste blonda eller bruna skuggan. Till exempel, om du har svart hår och vill gå Auburn, bör du bleka ditt hår till en medelbrun nyans.
  • Se till att ditt hår är torrt och friskt. Applicera blekmedel i ändarna först, inte rötterna.
  • Använd den rekommenderade utvecklingstiden som en guide. Kontrollera ditt hår var 10: e minut om det behandlas snabbare.
  • Lämna aldrig blekmedel i håret längre än den rekommenderade tiden.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 6
    6. Gör en andra blekmedel om ditt hår inte är tillräckligt lätt. Vänta minst 1 hel dag innan du försöker bleka ditt hår igen. Om ditt hår känns torrt, skulle det vara bättre om du väntade till den följande veckan så att den kan återhämta sig från den hårda blekningsprocessen. Alternativt kan du bosätta sig för en mörkare nyans av rött istället. Det kommer fortfarande att se bra ut och ditt hår kommer inte att bli skadat.
  • Applicera en djup konditioneringsmask mellan blekningssektioner för att hjälpa ditt hår att återhämta sig.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 7
    7
    Tona ditt hår Om du färgar det en cool röd. Blekning tenderar att göra ditt hår gult eller orange. Även om det här är bra för varma röda, kan det göra coola röda att visas mindre levande. Köp en flaska lila eller blå toningschampo från en salong eller skönhetsbutik, använd den enligt instruktionerna på baksidan.
  • Bara för att schampo ser lila eller blå betyder inte att det är ett toning shampoo. Det måste säga "toning" på flaskan.
  • Exempel på coola reds inkluderar: granat, mahogny, burgundy, claret och rosewood blondin.
  • Del 2 av 4:
    Applicera det röda färgämnet
    1. Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 8
    1. Köp ditt färgämne från en skönhetsbutik. Du kan använda ett professionellt färgämne eller ett boxat färgämne. Om du väljer att använda ett professionellt färgämne måste du få en 10 volymutvecklare såväl som ett par plastfärgningshandskar. Om du väljer att gå med Boxed Dye, är du alla inställningar - Boxen kommer att ha allt du behöver inuti.
    • Om du har långt, tjockt hår, kan ett enda boxat färgämne inte vara tillräckligt. Köp 2 kit, bara i fall.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 9
    2. Blanda ditt färgämne i en icke-metallskål. Häll gräddeutvecklaren i ett glas eller plastskål. Tillsätt färgämnet, rör sedan om det med användning av en plastsked eller handtaget på din toningborste. Håll omrörningen tills färgen är konsekvent och inga streck kvarstår.
  • Hur mycket färgämne du förbereder beror på hur lång och tjock ditt hår är. Gör tillräckligt för att helt mätta ditt hår.
  • Du kan förbereda boxat färgämne med hjälp av flaskan, men det skulle vara bättre att förbereda det i en skål, som professionellt färgämne.
  • Bild med titeln färgämne ditt hår rött steg 10
    3. Dela ditt torra, otvättade hår i kvartalen. Använd handtaget på en råtta-svansskam för att dela ditt hår ner i mitten, från pannan till nacke. Drapera varje del av håret över axlarna så att baksidan inte blir blandad. Därefter, dela ditt hår horisontellt, från örat-till-örat. Twist och klipp de översta 2 sektionerna ur vägen, vrid sedan och klippa botten 2 sektioner.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 11
    4. Skydda dina kläder, hud och disk. Sätt på en gammal skjorta, eller drapa en gammal handduk runt dina axlar. Applicera Petroleum-gelé till din hårlinje, öron och nacke. Dra på ett par plastfärgningshandskar, täck sedan disken med tidning eller plastpåsar för att skydda den mot fläckar.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 12
    5. Applicera färgämnet till den första sektionen, från rötterna. Välj ett avsnitt som ska börja med, lossa sedan det. Kamma avsnittet ut, använd sedan färgämnet till det med en toningborste. Massage färgämnet i ditt hår med hjälp av dina handskefingrar. Börja från rötterna och arbeta dig ner till ändarna.
  • Om du har tjockt hår kan du behöva dela det sektionen som du arbetar med i mindre sektioner först. Försök att separera sektionen i mindre sektioner som är ca 1 tum (2.5 cm) för att säkerställa att ditt hår är helt mättat i färgämnet.
  • Om du valde att blanda det boxade färgämnet i den medföljande flaskan, applicera det på ditt hår rakt från flaskan. Arbeta det i ditt hår med fingrarna.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 13
    6. Vrid och klipp den färdiga sektionen och rör sedan till nästa. Fortsätt på detta sätt tills alla 4 sektioner är färdiga. Se till att du får de fina håren på pannan, tempel och nacken också.
  • Del 3 av 4:
    Avsluta färgämnet
    1. Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 14
    1. Täck ditt hår med en plastduschlock. Detta kommer att hjälpa till att hålla din omgivning ren. Det kommer också att fälla värmen som genereras av ditt huvud och hjälpa färgprocessen snabbare. Du kan använda den här tiden för att torka av något färgämne på din hud med en bomullsboll och en alkoholbaserad sminkborttagare.
  • Bild med titeln färgämne ditt hår rött steg 15
    2. Låt färgämnet utvecklas för den tid som rekommenderas på förpackningen. Hur länge du slutar väntar beror på vilken typ av färg du använder, så läs instruktionerna noga. De flesta boxade färgämnen kräver att du väntar 20 till 25 minuter. Professionella färgämnen har vanligtvis en 20-45-minuters utvecklingstid. Gå inte över den rekommenderade tiden, eller du riskerar att skada ditt hår.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 16
    3. Skölj färget från ditt hår med kallt vatten. När tiden är uppe, ta bort duschkapet och klippen. Skölj färgen ut i diskbänken eller duschen med kallt vatten. Använd inte alla schampo, eller du riskerar att skölja färgämnet.
  • Om vattnet är för kallt för dig kan du istället vända upp en ljummet.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 17
    4. Applicera en färgsäker balsam i ditt hår, skölj sedan det. Använd balsam som kom i ditt färgämne. Applicera balsam till ditt hår, vänta 2 till 3 minuter, skölj sedan balsam ut. Var noga med att använda Cool till ljummet vatten för detta.
  • Om ditt kit inte kom med en balsam, köp en silikonfri, färgsäker balsam från affären och använd det istället.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 18
    5. Torka och stil ditt hår som önskat. Det vore bäst att låta ditt hår lufttorka, men du kan också torka det. Undvik värmestyling det för de närmaste dagarna så att den kan återhämta sig från Färgning (och blekning) -processen. Om du måste använda ett krökjärn eller platt järn, applicera ett värmeskydd till ditt hår först och använd en lågvärmeinställning.
  • Del 4 av 4:
    Underhålla din hårfärg
    1. Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 19
    1. Tvätta inte håret i minst 3 dagar. Det här kan låta brutto, men om du tvättar håret för kort efter färgning, kan den röda blekna delvis eller helt från ditt hår. Vänta minst 3 dagar innan du tvättar ditt hår igen. Om ditt hår börjar känna sig oljigt, kan du använda torrt schampo på den. Det torra schamponet kommer inte att orsaka att färgen blekna.
    • Efter de 3 dagarna är upp, kan du tvätta håret igen. Begränsa ditt hår tvätt till högst två gånger per vecka för att hjälpa till att bevara sin färg.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 20
    2. Tvätta håret två gånger i veckan med kallt vatten och färgsäker schampo. Använd aldrig varmt vatten på ditt hår, eller färgämnet kommer ut. Använd den kallaste temperaturen du kan hantera, även om det bara är ljummet. Om möjligt, använd ett schampo och balsam speciellt formulerad för färgbehandlat hår. Om du inte hittar någon, använd något som är sulfatfritt istället.
  • De flesta schampon och balsam kommer att ange på flaskan om de är sulfatfria. Om de inte säger "sulfatfri," De innehåller förmodligen sulfater.
  • Kontrollera ingrediensmärket. Undvik allt som innehåller ordet "sulfat" i den, såsom "Natriumlaurylsulfat" eller "natriumlauretsulfat."
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 21
    3. Applicera en djup balsam en gång per vecka, speciellt om du blektar den. Färgning är en hård process för ditt hår, ännu mer om du blektar det först. Om du känner till Wiry eller torr, använd en sulfatfri eller färgskyddad djup balsam till den. Lämna den djupa balsamen på den tid som rekommenderas på flaskan (vanligtvis ca 5 minuter). Använd sedan kallt vatten för att skölja ut balsam, eftersom det kommer att täta nagelbandet och lås i fukten.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 22
    4. Skölj ditt hår med ättika-vatten för att hjälpa till att bevara färgen. Blanda 1 gallon (3.8 liter) av kallt vatten med en CAP-full av äppelcidervinäger. Luta huvudet tillbaka och häll vinägervatten över ditt hår. Detta kommer att hjälpa till att försegla nagelbandet och göra färgämnet längre. Det kommer också att hjälpa till att göra ditt hår shinier!
  • Får inte ättikvattnet i dina ögon. Det kommer att sticka.
  • Oroa dig inte för lukten. Det kommer att gå bort när ditt hår torkar.
  • Om du har fet hår, kan du göra sköljningen en eller två gånger i veckan. Om du har torrt hår, begränsa dig till en eller två gånger i månaden.
  • Bild med titeln färgar ditt hår rött steg 23
    5. Begränsa värmestylingen. Curling, rätning och jämnt att torka ditt hår för ofta kommer det röda färgämnet att blekna snabbare. Låt ditt hår lufttorka när det är möjligt, och omfamna sin naturliga konsistens. Om du måste värma ditt hår, applicera en värmeskyddare till det först. Använd en lägre värmeinställning på din hårtork, krökjärn eller rätare när det är möjligt.
  • 6. Planera att retuschera din hårfärg var 4 till 8 veckor. Alla hårfärgade bleknar, men röda färgämnen tenderar att blekna snabbare på grund av pigmenten. Planera att röra på ditt hår var 4 till 8 veckor, eller när du märker dina rötter som visar och färgen bleknar.
  • Överväg att tillämpa en glans (utspädd hårfärg) mellan färgning sessioner. Detta kommer att hjälpa färgen att vara livlig lite längre.
  • Tips

    Om du får färg på huden, använd en bomullsboll eller en bomullsplatta som är blöt i en alkoholbaserad sminkborttagare för att torka av det.
  • Om ditt hår är torrt, skört, eller ohälsosamt, hoppa över blekningen och bosätta sig för en mörkare färg.
  • Använd en makeover-app online för att testa olika hårfärger. Du kan också gå till en wig butik, och försök på olika peruker i de färger som intresserar dig.
  • Saker du behöver

    • Blek och utvecklare (om det behövs)
    • Hårfärg och 10 volymutvecklare (eller boxad kit)
    • plastfärgningshandskar
    • Gammal skjorta eller handduk
    • Råttkam
    • Stora hårklipp
    • Plastduschlock
    • Glas eller plastblandningsskål
    • Tinting borste
    • Färgsäker balsam
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande