Hur man färgar mörkt brunt hår rött med naturliga produkter

Att lägga till röda höjdpunkter eller undertoner är ett vackert sätt att ljusa mörkt brunt hår. I stället för att gå till salongen för att få jobbet gjort, försök använda naturliga produkter hemma. Dessa metoder kommer inte att vända håret körsbärsröd - du måste bleka det först och använda en butiksköpt färg för att uppnå den effekten - men de skapar en underbar Auburn eller Ruby Hue.

Steg

Metod 1 av 3:
Jamaicansk sorrel
  1. Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 1
1. Samla ingredienserna. Om du bor i ett tropiskt land kan du hitta färsk jamaicansk sorrel. Det är en ljus röd blomma som kan användas för att lägga till en Ruby Hue i ditt hår som gnistrar i solen. Om du inte kan hitta fräsch jamaicansk sorrel, köp den torkade versionen istället. Du behöver två koppar. Dessutom får du följande leveranser:
  • 2 koppar vatten
  • 1/4 kopp honung
  • Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 2
    2. Gör sorrelblandningen. Placera de två kopparna vatten i en liten kastrull över medium hög värme. Koka upp och lägg sedan till sorrel, täcka pannan med lock och stäng av värmen. Låt det suga i flera timmar så att sorrelfärget bryter in i vattnet och spänner sedan vattnet i en skål och blanda i honungen.
  • Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 3
    3. Få ditt hår klart. Shampoo ditt hår som vanligt, men använd inte balsam. Balsam stannar i håret och kan förhindra att färgämnet också fastställs. Handduk Dryyour Hair och använd en bred tandkam för att ta bort tangles.
  • Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 4
    4. Applicera sorrelblandningen. Sätt på latex- eller plasthandskar och använd fingrarna för att sprida blandningen genom ditt hår från rötterna till tipsen. Se till att du distribuerar det bra så att inga hårsträngar blir utelämnad.
  • Om du vill ha röda höjdpunkter, välj bara några strängar, separera dem från resten av håret med hjälp av remsor av aluminiumfolie och använd en gammal pensel eller bakverk för att tillämpa behandlingen.
  • Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 5
    5. Täcka ditt hår och låt färgämnet sitta. Använd en plastduschkap eller plastfolie för att täcka håret så det torkar inte ut medan färgämnet blötlägger sig i. Låt det sitta i 4 timmar eller över natten. Ju längre färgämnet stannar i ditt hår, den redder det kommer att se.
  • Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 6
    6. Skölj ut färgämnet. Ta bort locket eller plastfolien och skölj ditt hår med varmt vatten. Schampo och skick som vanligt, torka sedan ditt hår och stil det.
  • Metod 2 av 3:
    Rödbetsjuice
    1. Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 7
    1
    Juice två betor. Den ljusa röda saften kommer att skapa en mörk auburn nyans när den används med mörkt brunt hår. Du behöver inte köttets kött, bara saften. Om du inte har en juicer, kör de betor genom mixern och använd en sil för att spänna saften från massan.
  • Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 8
    2. Blanda betetjuice med honung. Placera bietjuice i en skål och lägg till 1/4 kopp honung. Rör det bra tills blandningen är helt kombinerad. Denna enkla concoction är redo att applicera på ditt hår.
  • Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 9
    3. Tvätta ditt hår. Shampoo det som vanligt, men använd inte balsam. Bietjuice kommer att fungera bättre på hår utan återstoden kvar av de flesta fuktgivande balsam. Handduk torka ditt hår och använd en bred tandad kam för att arbeta genom några tangles.
  • Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 10
    4. Applicera bietjuiceblandningen. Sätt på latex- eller plasthandskar och använd fingrarna för att släta det över håret, se till att varje sträng blir jämnt täckt. Om du vill ha auburn belysning, Applicera blandningen till enskilda strängar separerade från resten av ditt hår med aluminiumfolieremsor.
  • Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 11
    5. Täck ditt hår och låt blandningen sitta. Sätt på en duschlock eller några lakan av plastfolie och vänta på betetjuice för att vända ditt hår auburn. Låt blandningen sitta i ditt hår i 4 timmar eller över natten.
  • Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 12
    6. Skölj ut betetjuice. Kör ditt hår under varmt vatten för att skölja med saften och honung, sedan schampo och skick som vanligt. När ditt hår är torrt ser du de mörka Auburn-tonerna som skiner igenom.
  • Metod 3 av 3:
    Henna
    1. Bild med titeln färgämne mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 13
    1. Köp henna pulver. Henna pulver är härledd från hennablomman. Pulvret är gjord i en pasta som appliceras på huden eller håret för att göra det en coppery rödaktig färg. Henna pulver kommer typiskt i 100 gram lådor, vilket är den perfekta mängden att färga medellängden hår.
    • Paprika och klyvpulver kan också användas för att färga håret olika nyanser av rött. Om du inte har tillgång till hennapulver, prova en av dessa kryddor istället.
  • Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 14
    2. Göra henna pasta. Enligt anvisningarna som följde med ditt hennapulver, blanda pulvret med sked av vatten tills du har en krämig pasta. Om du vill lätta ditt hår såväl som att vända det rött, använd citronsaft i stället för vatten. Täcka pastan och låt den sitta över natten. Rör i en mer sked vatten nästa dag, och Henna Paste är redo att gå.
  • Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 15
    3. Applicera Henna Paste. Blöt ditt hår (inget behov av att shampoo det), handduk torka det och kamma genom det för att ta bort några tangles. Sätt på ett par latex- eller plasthandskar för att skydda dig från färgämnet. Använd fingrarna för att arbeta Henna Pasta genom ditt hår, se till att täcka varje strand.
  • Om en stridig bit av hennapasta kommer på din hud, torka av den genast. Henna Paste kommer att färga din hud lika lätt som den färgar ditt hår.
  • För Henna höjdpunkter, separata hårsträngar du vill framhäva från resten av ditt huvud med hjälp av band av aluminiumfolie. Måla henna pasta på hårsträngarna med en gammal konditorivarborste.
  • Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 16
    4. Täcka ditt hår och låt det sitta. Sätt på en duschkap eller använd några bitar av plastfolie för att täcka håret medan färgämnet sätter in. Låt det sitta i ditt hår i minst 4 timmar. Ju längre du låter det sitta, den redder ditt hår kommer att vara.
  • Bild med titeln färgad mörkbrunt hår rött med naturliga produkter Steg 17
    5. Skölj ut henna. Använd kallt vatten för att tvätta färgämnet. Fortsätt springa vattnet genom ditt hår tills det går klart istället för rött. Vänta till nästa dag innan du shampooing ditt hår. Ditt hår kommer att vara riktigt rött först och under några dagar kommer det att lysande.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Jamaicansk sorrel är också känd som hibiskusblomma.
  • Alla dessa naturliga färgämnen kan fläcka kläder, sängkläder, kakelång, och så vidare. Bära gamla kläder och lägga ner en skyddande täckning så att du inte slutar färgar ditt badrumsgolv.
  • Välj Henna försiktigt. Vissa företag har kemikalier i henna som kan vrida håret.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande