Hur man blekar färgat hår

Om du vill lätta ditt för närvarande färgade hår och gå blondin, är den enda metoden som kommer att bli framgångsrik att använda blekmedel. För att minska mängden skada på ditt hår, vänta minst 8-10 veckor efter att du har färgat ditt hår innan du försöker bleka det. Oavsett, oavsett vilken blekning som du använder för att lätta håret, kommer det att orsaka skador. Det finns dock ett antal saker du kan göra före och efter att du bleker håret för att minska och till och med reparera den skada.

Steg

Del 1 av 4:
Förbereder ditt hår för blekmedel
  1. Bild med titeln Bleach Dyed Hair Steg 1
1. Köp ett Hair Bleaching Kit från affären. Leta efter och köpa ett blekningssats som är speciellt utformat för all-over blekning, inte bara beröring eller rötter. Du kan köpa ett blekningssats på en apotek, några livsmedelsbutiker, en skönhetsbutik eller online. Om det här är din första gången blekning av ditt hår, kanske du vill köpa satsen på en skönhetsbutik där du kan begära hjälp.
  • Om ditt hår ligger under axlarna, kanske du vill köpa 2 kit för att du ska ha tillräckligt med blekmedel för allt hår.
  • Läs alla instruktionerna innan börjar bleka ditt hår.
  • 2. Använd en djup konditioneringsmask varje natt för en vecka innan du bleker. Köp en djup konditionering hårmask på en skönhetsbutik, apotek eller apotek, salong eller online. Applicera den djupa konditioneringsmasken i ditt hår innan du går och lägger dig varje natt för en vecka innan du bleker ditt hår. Bära en duschlock över ditt hår medan du sover, tvätta sedan ditt hår på morgonen som vanligt.
  • Att använda en djup konditioneringsbehandling i förväg hjälper ditt hår att behålla fukt och hjälpa till att skydda det mot de hårda kemikalierna som finns i blekmedel.
  • 3. Sluta tvätta håret ett par dagar före blekning. Två dagar innan du planerar att bleka ditt hår, sluta den djupa konditioneringsbehandlingen på natten och tvätta inte håret. De naturliga oljorna som bygger på ditt hår kommer att skydda din hårbotten från blekmedel och hjälper till att hålla fukt i ditt hår under processen.
  • Under tiden du inte tvingar ditt hår, försök att undvika att använda några värmestylingsprodukter som ett platt järn eller hårtork.
  • Bild med titeln Bleach Dyed Hair Steg 4
    4. Samla alla dina leveranser i badrummet innan du börjar. Se till att du har blekningssatsen med instruktionerna öppna och tillgängliga. Se också till att du har plast- eller latexhandskar att bära under hela processen. Se till att du har åtminstone ett par handdukar tillgängliga som är antingen vita eller handdukar som du inte har något emot att skada. Skydda området runt din handfat med en handduk. Lägg också en handduk runt axlarna eller ha på sig en gammal skjorta medan du applicerar blekmedel.
  • Var försiktig så att du inte får blekblandningen på väggen, golvet eller bänkskivan. Om du gör det, rengör det omedelbart.
  • Se till att du har en hårfärgborste för denna process. Om man inte kom med ditt kit, köp en separat på en skönhetsbutik, salong eller online.
  • 5. Dela håret i flera sektioner med hjälp av en kam. Du måste tillämpa bleklösningen från rötterna till ditt hårs tips. För att göra det lättare att applicera, dela håret i minst 4 sektioner. Dela håret i vänster och höger sektioner från mitten av pannan till mitten av nacken. Dela sedan de vänstra och högra sektionerna i hälften från toppen av öronen till toppen av ditt huvud. Håll varje sektion upp med ett hår elastiskt eller klipp.
  • Du vill dela ditt hår i minst 4 sektioner, men du kan dela det i ännu fler sektioner om det känns mer bekvämt.
  • Del 2 av 4:
    Blandning och applicering av bleklösningen
    1. Blanda blekmedel och utvecklare tillsammans enligt instruktionerna. Följ tillverkarens instruktioner för att blanda blekpulvret och utvecklaren. I de flesta kit kommer du att vara försedd med en flaska eller behållare för att blanda pulver och utvecklare. En gång kombinerat, sätt blandningen i en gammal skål så det är lättare att plocka upp med hårfärgborsten.
    • Blanda bara ett kit åt gången.
    • Sätt dina plast- eller latexhandskar på innan du fortsätter.
  • 2. Utför ett strängtest innan du applicerar något för ditt hår. Separera ut en 1 i (2.5 cm) Kvadratisk sektion av ditt hår från baksidan av ditt huvud. Applicera blekningsblandningen till den delen av håret. Vänta den instruerade tiden för blekningen att bearbeta, använd sedan dina händer för att skölja bort blekblandningen. Kontrollera resultaten.
  • Om blekningssatsen gav ett tidsort för att lämna blekningen på ditt hår, kanske du vill testa vilken färg du får efter olika mängder tid. När du har uppnått den färg du vill, vet du den exakta tiden att lämna blekningen på resten av ditt hår.
  • Om resultaten inte visar sig som du förväntade dig, sluta. Packa allt säkerhetskopiera och hitta en annan blekprodukt för att försöka.
  • 3. Applicera blekblandningen till den första delen av håret. Välj ett avsnitt för att börja med och ta bort eventuella klipp eller elastik som håller den avsnittet. Dela avsnittet i 1 i (2.5 cm) breda remsor (en i taget) med hjälp av den spetsiga änden av en kam. Applicera bleklösningen på den remsan av hår från rot till spets. Flytta den färdiga remsan åt sidan och upprepa processen tills hela sektionen har blivit blekt.
  • Klipp den delen av håret igen när den har blivit blekt.
  • 4. Upprepa blekningsprocessen för dina återstående hårsektioner. Unclip en sektion i taget för att applicera blekblandningen. Klipp varje sektion säkerhetskopiera när den är klar. Blanda det andra blekningssatsen om du går tom för blekmedel, medan du applicerar det på ditt hår.
  • Sätt en plastduschkåpa på huvudet när alla sektioner är färdiga.
  • Bild med titeln Bleach Dyed Hair Steg 10
    5. Låt blekningen bearbeta den önskade tiden. Följ tillverkarens instruktioner och / eller ditt strängtest för att bestämma hur länge du behöver lämna blekmedel på ditt hår för att uppnå den färg du vill ha. Men kom ihåg att om du började med riktigt mörkt hår, får det inte heller det maximala tiden inte lätta håret tillräckligt i en enda applikation. Du kan behöva upprepa blekningsprocessen om 1-2 veckor för att uppnå ett jämnare resultat.
  • Var försiktig där du går medan bleken är på ditt hår. Luta dig inte tillbaka mot någonting, även med en duschkap på, eller du kan skada dina möbler.
  • 6. Skölj blekningen ur ditt hår med varmt eller varmt vatten. Skölj blekningen genom att böja över ett handfat och sätta huvudet under kranen. Eller skölj blekningen genom att komma in i duschen (vilket kan vara enklare). Använd vad vattentemperaturen är bekväm. När all blekblandning sköljs ut ur håret, tvätta det med schampo.
  • Din blekningssats kom sannolikt med ett litet paket med schampo att använda vid denna tidpunkt.
  • Var noga med att skölja din dusch, badkar, kakel och duschridå efter att du är klar för att ta bort eventuell kvarvarande blekningsblandning så det skadar ingenting.
  • Del 3 av 4:
    Förhindra brassiness med toner
    1. Bild med titeln Bleach Dyed Hair Steg 12
    1. Bestäm vilken typ av toner du vill använda på ditt hår. Bleken tar bort den tidigare färgen från dina hårsäckar. Typiskt används blekmedel för att avlägsna hårfärg innan du applicerar ett nytt hårfärg - där den nya färgen applicerar flera toner till ditt hår för att få det att se naturligt. När du använder blekmedel för att göra håret blondin, kommer resultaten att göra att din hårfärg ser onaturligt. För att göra den blonda färgen ser mer naturlig, måste du använda en toner för att kompensera de onaturliga tonerna som avslöjas av blekningen. Det finns 3 typer av toner tillgängliga: ammoniakbaserade, schampon och färgämne. Endast färgämnet måste tillämpas omedelbart efter blekningen. De andra kräver att du väntar minst ett par dagar.
    • Du kan köpa någon av dessa föremål på en skönhetsbutik, salong eller online.
  • 2. Bestäm vilken tonerfärg som fungerar bäst för dig. Toner kommer i en mängd olika färger, inklusive lila (eller violett), blå och grön. Ingen av dessa toner färgar ditt hår lila, blått eller grönt. Istället avbryter varje tonerfärg ut en annan färg som kan orsakas av blekning av ditt hår. Om ditt hår hamnar med en gul färg kan du kompensera den gula med en lila toner för att få din hårfärg att se mer naturligt.
  • Om ditt hår hamnar med en orange färg, använd en blå toner.
  • Om ditt hår hamnar med en rödaktig färg, använd en grön toner.
  • Om du har blekt håret innan kan du redan veta vilka resultat som förväntar sig och kan köpa tonern i förväg.
  • Om du aldrig har blektat ditt hår innan kan du behöva vänta ett par dagar för att bestämma vilken färg av toner som behövs baserat på dina specifika resultat.
  • 3. Applicera en liten mängd toner hårfärg till ditt just-blekta hår. Applicera tonern i ditt hår omedelbart medan det fortfarande är vått efter att du har sköljt ut blekblandningen och shampooed ditt hår. Blanda 1-2TSP (4.9-9.9 ml) toner till /2-1c (120-240 ml) vitfärgad balsam. Applicera balsam i ditt hår och låt det sitta i 15-30 minuter innan du sköljer bort.
  • Medan du kan applicera ett toner hårfärg direkt efter blekning, behöver den inte appliceras direkt.
  • Om du vill vänta med att applicera tonern så kan du välja rätt färg, applicera tonern med balsameringsmetoden efter att ha shampooing ditt hår i duschen.
  • Bild med titeln Bleach Dyed Hair Steg 15
    4. Använd en ammoniakbaserad toner 2 dagar efter att du blektat ditt hår. Ammoniak är mycket skadligt för ditt hår och bör inte användas samma dag som du blektat ditt hår (för bästa resultat). Vänta ett par dagar efter att du har blekt håret innan du använder det och tvätta inte håret inom den tiden. Följ anvisningarna på lådan med toner för exakta blandnings- och applikationsinstruktioner.
  • Ammoniakbaserad toner kommer vanligtvis med en flaska toner och en flaska utvecklare som måste blandas ihop innan du använder.
  • En gång blandas kan tonern appliceras på ditt torra hår och lämnas i ca 30 minuter, sköljs sedan ut.
  • Bild med titeln Bleach Dyed Hair Steg 16
    5. Tvätta håret med ett schampo som innehåller färgade pigment. Köp och använd ett färgat schampo för att tona ditt hår regelbundet. Ett tonerschampo kan användas flera gånger i veckan och ersätter helt enkelt ditt vanliga schampo i duschen. Låt shampoo sitta på ditt hår i 5-10 minuter innan du sköljer ut och applicerar balsam.
  • Du kan behöva prova ett par olika märken av schampo tills du hittar den som fungerar bäst på ditt hår.
  • Del 4 av 4:
    Ta hand om ditt blekta hår
    1. Applicera en obligationsreparation av behandling till ditt blekta hår varje vecka. Köp en obligationsreparation av behandlingsprodukt för ditt hår på en skönhetsbutik eller online. Använd behandlingen en gång i veckan efter att du har blekt ditt hår. Applicera en palmful av produkten, som vanligtvis är en kräm eller pasta, till ditt fuktiga hår och lämna det på ditt hår i minst 30 minuter. Tvätta håret som vanligt efteråt.
    • Om möjligt, lämna obligationsreparationsbehandlingsprodukten på ditt hår över natten för att få de bästa resultaten. Bära en duschlock på huvudet medan du sover.
  • Bild med titeln Bleach Dyed Hair Steg 18
    2. Undvik att tvätta håret med schampo när det är möjligt. Shampoo, i allmänhet, kommer att orsaka någon typ av hårfärgbehandling för att blekna, även de märkta som "färgsäkra."Var så ofta, när du tvättar ditt hår, använd inte schampo. Skölj bara ditt hår och tillämpa balsam. Alternativt, använd en torr shampoo-produkt istället för att väta håret.
  • Du kan köpa torrschampo på en skönhetsbutik, en apotek eller apotek, en salong eller online.
  • Torra schampon kommer i ett pulver eller spray. De kräver inte att ditt hår är vått.
  • Bild med titeln Bleach Dyed Hair Steg 19
    3. Begränsa användningen av värmestylingsutrustning när du kan. Styling ditt hår med värme, oavsett om det är blekt eller inte, kommer att skada ditt hår. Eftersom blekning av ditt hår kommer att torka ut och orsaka skador, du vill undvika att använda värme på ditt blekta hår när det är möjligt att förhindra att håret blir skört och bryter.
  • När du använder värme för att ställa ditt hår, håll det på den lägsta temperaturen du kan.
  • Bild med titeln Bleach Dyed Hair Steg 20
    4. Vänta så länge som möjligt mellan blekmedel för att skydda ditt hår. Eftersom blekningsprodukterna är hårda och kommer att skada ditt hår, vänta så länge som möjligt mellan blekbehandlingar för att skydda ditt hår. För de bästa resultaten, vänta tills dina rötter är knappt 1 tum (2.5 cm) lång innan de blekar dem. Det tar normalt 4-6 veckor för ditt hår att växa så mycket.
  • Du kanske vill använda en rotfärgsprayprodukt mellan blekbehandlingar för att få dina rötter att visas samma färg som resten av ditt hår.
  • Root Color Spray Products Applicera en artificiell färg till ditt hår tillfälligt. De varar bara tills du tvättar ditt hår - de är inte permanenta.
  • Tips

    Bleken kommer att reagera annorlunda på olika hår. Anta inte det eftersom en vän kunde få en viss färg med ett blekningssats som du kommer att kunna göra samma sak.

    Saker du behöver

    Förbereder ditt hår för blekmedel

    • At-Home Hair Bleaching Kit
    • Djup konditioneringsmask
    • Kamma med spetsigt handtag
    • Hårklipp eller elastik
    • Plast eller latexhandskar
    • Handdukar
    • Gammal skjorta
    • Hårfärgborste

    Blandning och applicering av bleklösningen

    • At-Home Hair Bleaching Kit
    • Icke-metallskål
    • Badmössa
    • Varmt eller varmt vatten
    • Schampo

    Förhindra brassiness med toner

    • Toner

    Ta hand om ditt blekta hår

    • Bond reparation behandling
    • Torr schampo (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande