Hur man gör smink för äldre kvinnor

När du blir äldre börjar naturliga förändringar i huden att ändra ditt utseende och skapa nya utmaningar när du tillämpar smink. Men med några justeringar av din sminkrutin kan du se ut som ditt mest fantastiska själv i alla åldrar! Börja med att rengöra och fuktar ditt ansikte och sätta på en lätt täckningsfond. Därifrån, lägg till färg till dina kinder, ögon och läppar för att ge ditt ansikte en vacker, hälsosam glöd.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa ett nytt ansikte med stiftelsen
  1. Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 1
1. Tvätta ansiktet med en mild rengöringsmedel. Innan du använder smink, rengör du försiktigt ditt ansikte med ett mildt ansiktsrengöringsmedel och ljummet vatten för att tvätta bort smuts, oljor och andra föroreningar som kan irritera din hud och orsaka inflammation. Massera rengöringen i din hud med fingertopparna, eftersom du använder en trasa eller svamp kan irritera din hud. Skölj bort all rengöring och klappa ditt ansikte med en ren handduk.
  • Undvik rengöringsmedel som innehåller hårda, torkning av ingredienser som parfymer, alkohol eller parabener.
  • Eftersom din hud tenderar att torka ut med ålder, välja en fuktgivande rengöringsmedel som innehåller ingredienser som sheasmör eller glycerin. Detta kommer att hjälpa till att hydrera din hud och minimera fina linjer, rynkor och torra fläckar.

Dricks: Om ditt ansikte tenderar att ha grova eller flakiga fläckar av hud, använd salicylisk eller glykolsyra rengöringsmedel 3 gånger i veckan i stället för din vanliga rengöringsmedel. Detta kommer att bidra försiktigt exfoliera din hud och ge det ett mer ungdomligt utseende.

  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 2
    2. Slät på en fuktkräm med ljus, svepande rörelser. Tvätta ditt ansikte kan torka ut det, vilket kommer att åldra din hud och orsaka smink att gå på ojämnt. När du har tvättat ditt ansikte, släta ett fuktkräm eller hydratiserande serum över huden, arbeta från mitten av ditt ansikte och blanda upp och ut. Använd ljus, svepande rörelser med fingertopparna för att förbättra cirkulationen och hjälpa din hud att absorbera fuktkräm.
  • Glöm inte din nacke och käke! När du applicerar fuktighetsgivare på detta område, börja vid din nacke och gå upp mot din käke, sedan arbeta från mitten av hakan till dina öron.
  • Välj en fuktkräm som innehåller retinoider eller hyaluronsyra för att bekämpa rynkor och fast din hud. En fuktkräm med UV-skydd kan också bidra till att förhindra solskador och för tidig åldrande.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 3
    3
    Applicera en primer till jämn utbrott. Primer skapar en slät duk för din smink och hjälper till att minimera utseendet på rynkor, rodnad och inflammation. Släta primeren med fingertopparna, från mitten av ditt ansikte och arbetar utåt.
  • Leta efter en primer som fuktar ditt ansikte för att hjälpa din hud att se duwy och ungdomlig.
  • Vissa primers är speciellt formulerade för mogen hud. Dessa tenderar att innehålla fuktgivare och rynkminimerande ingredienser, såsom hyaluronsyra.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 4
    4. Välj en ren, byggbar grund för att undvika att kaka. Du kan frestas att slather på en tjock grund i ett försök att dölja rynkor och fläckar, men en tung grund kan faktiskt kaka i fina linjer och göra dem mer framträdande. I stället väljer du en ren grund med byggbar täckning för att perfekta din hud utan att det ser över det.
  • En ljus BB eller CC-kräm kan hjälpa till att släta över ofullkomligheter och ge din hud en liten glans. Var inte rädd för att ha lite glans i huden - det hjälper dig att ge dig ett mer ungdomligt utseende!
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 5
    5. Välj en grund som matchar din naturliga hudfärg. Få en grund med ett rikt pigment som ligger nära din naturliga färg för att skapa en hälsosam glöd. Undvik att välja en grund som är för ljus, vilket kan ge dig ett tvättat utseende och få dig att se äldre. Å andra sidan kommer en grund som är mycket mörkare än din naturliga hudton att se garish och onaturlig.
  • Om möjligt, testa lite av grunden på nacken, käken och mitten av ditt ansikte för att se till att det är en bra match.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 6
    6. Blanda din grund ut från mitten av ditt ansikte. Använd ditt finger för att dab lite grund på pannan, näsan, kinderna och hakan. Använd sedan en fuktig applikators svamp eller en grundborste för att försiktigt dab stiftelsen och blanda den utåt och uppåt.
  • Var försiktig så att du inte drar eller gnuggar stiftelsen, eftersom det här kan irritera din hud. Var särskilt försiktig med den känsliga huden under dina ögon.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 7
    7. Swipe concealer på några problem fläckar och tryck på det för att blanda. Använd en concealerstav eller borste för att svepa lite concealer på de områden under dina ögon (speciellt urtaget vid hörnet av ögat, bredvid näsan) och runt dina näsborrar. Dab lite full täckning concealer över några bruna fläckar eller fläckar. Använd en borste eller ditt finger för att trycka på concealer i huden.
  • För de skuggiga områdena under dina ögon, använd en concealer som är lite lättare än din naturliga hudton.
  • Squint dina ögon något när du trycker på under-eye concealer. Detta kan hjälpa dig att komma in i vecket under ditt öga mer exakt.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 8
    8. Borsta på ett ljust lager av pulver. Använd en mjuk pulverborste för att virvla på ett tunt lager av rena inställningspulver. Fokusera på områden som näsan, kinderna och mitten av pannan, speciellt om de tenderar att bli lite oljig.
  • Var försiktig så att du inte överdriver pulvret, eftersom det kan få ditt ansikte att se tråkigt eller bosätta sig i fina linjer och få dig att bli äldre.
  • Ta bort överskott av pulver genom att knacka på pulsens lock eller på armen innan du applicerar det på ditt ansikte.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 9
    9. Släta lite grädde över äpplen av dina kinder. Cream Blush går på smidig och hjälper till att ge din hud en ungdomlig glöd. Använd fingrarna eller en applikators svamp eller pensel för att dab lite rodna högt på äpplet av varje kind (den del som sticker ut när du ler). Fortsätt att tappa rodnaden för att försiktigt blanda den i din hud.
  • Undvik att svepa rodnaden längs undersidan av dina kindben, eftersom det här kan få dina kinder att se sjunkit och gaunt.
  • Metod 2 av 3:
    Gör dina ögon och pannor
    1. Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 10
    1. Fyll i dina pannor med en subtil pennpenna. Att ha väldefinierade, naturliga pannor hjälper dig att se ungdomlig och uppmärksamma dina ögon. Välj en pennpenna som ligger nära ögonbrynens naturliga färg och fyller dem i med ljus, hårliknande slag. Börja direkt ovanför det yttre hörnet av näsan och avsluta något bortom det yttre hörnet av ditt öga.
    • Om dina pannor går grå, överväg att få dem tonade på din lokala frisörsalong.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 11
    2. Fuktar dina lock och under ögonen med en ögonkräm. Huden runt dina ögon är en av de första områdena för att börja visa tecken på ålder. Att sätta smink på torr hud kan göra påsar och rynkor sticka ut ännu mer. Ge dina ögon en ökning genom att dabbing på ett fuktgivande ögonserum eller grädde, med fokus, särskilt på det känsliga underögonområdet.
  • För att undvika att dra på den känsliga huden runt dina ögon, tryck på fuktkräm för att blanda det istället för att gnugga det.
  • Hjälp lyfta och massera huden under dina ögon genom att flytta från det inre hörnet av ögat utåt, efter det naturliga kurvan i ditt öga.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 12
    3. Ljusa ditt underögonområde med en highlighter eller lätt skugga. Använd en underögonhögare för att dab en ljus, inverterad triangelform under varje öga. Tryck försiktigt med fingrarna eller en liten borste eller svamp för att blanda den i. Detta kommer att hjälpa till att dölja mörka cirklar och ge dig ett mer alert och ungdomligt utseende.
  • Du kan använda ett ögonljusmedel, concealer eller en lätt ögonskugga för att lysa upp ditt underögonområde.
  • Hålla fast vid kräm eller flytande formler för att undvika att torka ut den känsliga huden under dina ögon.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 13
    4. Lägg till en primer på dina övre lock till jämn dem. Svepa en liten primer på dina lock för att ge dina ögon en duggglöd och jämn utbrott. Detta kommer också att hålla ögonskuggan från att samla i de fina linjerna och veck på ögonlocken.

    Dricks: Hålla fast vid en primer som är formulerad för ögonlocken i stället för din vanliga ansiktsprimer. Ansiktsprimrar är mindre effektiva för detta ändamål och kan irritera dina ögon.

  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 14
    5. Välj en Shimmery Cream Shadow för att lägga till en dimensionell glöd. Pulveriserad och matt skuggor kan göra huden runt dina ögon ser tråkiga och platt. Välj en krämskugga med lite skimmer istället för ett ljust och duggigt utseende.
  • Krämskuggor är också mindre benägna än pulverskuggor för att bosätta sig i veckorna på ögonlocken.
  • Undvik skuggor som är glittrande, som kan se hårda på mogna ögon. Hålla fast vid skuggor med en subtil skimmer eller satinfinish.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 15
    6. Använd en mediumskugga på dina lock och blanda upp över vecket. Du kan göra dina ögonlock ser större och mindre huva eller droopy genom att applicera en medelstorlek över hela ditt ögonlock. Använd en skuggborste för att blanda skuggan upp från din lashlinje till området något över ditt naturliga ögonlock.
  • Blanda ut kanterna på skuggan för att få det att se mjukt ut och naturligt.
  • Undvik nyanser med gula eller röda undertoner, eftersom dessa kan få dina ögon att se röda och trötta. Istället väljer du coola eller juvelonade skuggor.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 16
    7. Smudge på en mjuk kohl eyeliner. För att ge din lash linje ett frodigt, friskt utseende, använd en mjuk kohl eyeliner penna längs din övre lash line och smidigt smidigt med en liner borste. Du kan lägga till ännu mer definition genom att noggrant applicera fodret mellan varje lash. Om svart eyeliner ser för hård, försök använda en mjukare nyans, som brun, plommon eller marin.
  • Undvik att använda skarpa, grafiska ögonlockare, som tenderar att se droopy och ojämn på mogen hud.
  • Vissa makeupartister rekommenderar att du använder flytande eyelinrar istället för pennor för att undvika att tugga den känsliga huden på ögonlocken. Välj en blandbar formel för att undvika alltför hårda linjer.
  • Du kan också få dina ögon att se större och ljusare genom att sätta vit eyeliner på vattenlinjen i ditt nedre ögonlock.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 17
    8. Curl dina ögonfransar för att få dina ögon att se bredare och ljusare. Innan du sätter på mascara, använd en ögonfranskrullare. Placera curleren vid basen av dina fransar och ge det några mjuka klämmer och håll den på plats i 5-10 sekunder. Upprepa i mitten och ändarna av dina fransar. Detta kommer att hjälpa till att få dina fransar att se ut och ge dina ögon en omedelbar hiss.
  • Investera i en god kvalitet curler med silikonkuddar för att undvika att klämma dina ögonlock eller krympa dina fransar.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 18
    9. Svepa på vissa mascara för att volumisera dina fransar. Att sätta på mascara kommer att göra dina ögon ser större ut och mer ungdomliga. Välj en volumiserande mascara som är lite mörkare än dina naturliga ögonfransar och sopa den längs undersidan av dina toppfransar, flyttar från bas till tips. Om du vill, kan du också lägga en liten mascara på rötterna i dina nedre fransar.
  • Om din naturliga hårfärg är brun eller svart, gå till en svart mascara. Använd Brown om din naturliga färg är blond eller röd.
  • Metod 3 av 3:
    Sätta läppstift på mogna läppar
    1. Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 19
    1. Exfoliera dina läppar för att ta bort torr hud. Om dina läppar är torra och flakiga, kan läppstiftet bosätta sig i sprickorna och runt död hud. Försiktigt buff dina läppar med en läppgfoliator, som en sockerskrubb, för att släta ut dem.
    • Se till att buffra runt de yttre kanterna på dina läppar,.
    • Skölj exfoliatorn bort med ljummet vatten när du är klar.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 20
    2. Täck dina läppar med en concealer som matchar din hudton. Att tillämpa en concealer kan hjälpa till att tillra dina läppar och förhindra att läppstiftet smetar eller blöder. Välj en concealer som är samma färg som din naturliga hudton och blanda den i dina läppar och den omgivande huden med en grundborste.
  • Du kan också använda en tonad läppprimer för att garantera en perfekt finish och hjälpa läppstiftet att vara längre.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 21
    3. Applicera en balm för att hydrera och släta dina läppar. Släta lite fuktgivande balm över dina läppar för att hydrera och skydda dem. Detta kommer att bidra till att minimera utseendet på fina linjer och hålla dina läppar att torka ut ytterligare när du sätter på läppstiftet.

    Dricks: Välj en läppbalsam med SPF för att skydda dina läppar från solskador, vilket kan för tidigt åldras.

  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 22
    4. Definiera dina läppar med en naturlig lindare. Applicera ett fodrar i en nyans nära dina naturliga läppar eller din läppstift. Detta hjälper dina läppar att se fullständigare och tydligare definierade.
  • För även fylligare läppar, förläng fodret något bortom de naturliga gränserna i dina läppar där de toppar på toppen, och även i mitten av din läpp. Gå inte utanför gränsen runt resten av dina läppar, eller de kommer att se onaturliga och överdrivna.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 23
    5. Välj en hydratiseringsläppstift för att undvika torkning. Välj en fuktgivande formel snarare än en matt läppfärg eller en förlängd slitage som kommer att torka ut dina läppar. Fuktgivande läppstift kommer att gå jämnare och få dina läppar att se fullständigare och mer ungdomliga.
  • Sheer, buildable läppstift kan ge dina läppar en hälsosam, naturlig blick tillsammans med en färgtvätt. De tenderar också att vara mindre torkning än matt läppstift.
  • Undvik långvariga matt flytande formler, som kan vara extremt hård och torkning på dina läppar.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 24
    6. Undvik bleka nyanser som tvättar ut dina läppar. Läppstift som är för blek kommer att suddas läppledning och få dina läppar äldre. En blek läpp kan också få dig att se sjuk eller trött. Välj läppstift som är minst lika mörka som den mörkaste delen av din läpp.
  • Var inte rädd för att gå till en djärv läppfärg! Ljusa röda, djupa bär, och frodiga pinks och koraller kan alla se fantastiska på mogna kvinnor.
  • Bild med titeln Gör smink för äldre kvinnor Steg 25
    7. Sätt på läppstiftet med fingret eller en läppborste. Applicera din läppstift direkt från kula gör det svårare att uppnå en exakt, väldefinierad finish. Använd en liten borste eller ditt finger för att försiktigt applicera läppstiftet i gränserna i ditt läppfodral.
  • För att göra läppstiftet varar längre, bygga upp den med en borste och använd sedan en vävnad för att blotta dina läppar. Om du vill, lägg till 1-2 fler lager, med fokus på mitten av dina läppar.
  • Saker du behöver

    • Mild ansiktsvask
    • Ren handduk
    • Fuktkräm
    • Lätt täckningsfundament eller BB-grädde
    • Primer
    • Concealer
    • Makeupborstar och svampar
    • Grädde
    • Cream ögonskugga
    • Kohl eyeliner
    • Mascara
    • Ögonfransböjare
    • Exfoliating Lip Scrub
    • Läppbalsam
    • Läppenna
    • Fuktgivande läppstift
    • Pulver
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande