Hur man väljer en hudvårdslinje

Att välja rätt hudvårdslinje är viktigt för att upprätthålla en frisk hud. Vissa människor kanske vill ta itu med ett visst hudproblem, medan andra helt enkelt kan önska en effektiv underhållsrutin för sin hud. Att veta din hudtyp, vårdmål och konsumentpreferenser hjälper dig att bestämma bland de myriade skönhetsprodukter som finns tillgängliga på marknaden. Med lite läxa kan du komma undan med en hudvårdslinje som är säker, effektiv och vackert lämpad för dina behov.

Steg

Del 1 av 3:
Analysera din hud
  1. Bild med titeln Välj en hudvårdslinje Steg 1
1. Bestämma din hud typ. Att veta din hudtyp är viktigt för att hitta rätt produkter att ta hand om det. De grundläggande typerna är normala, oljiga, torra och kombinerade. Din typ bestäms av storleken på dina porer, graden av olja och fukt i huden och dess känslighet för miljöirriterande.
  • Du har normal hud om du har några ofullkomligheter, inga signifikanta känsligheter och små porer som knappt är synliga.
  • Fet hud kommer i allmänhet från stora porer. Det leder till tråkig eller glänsande hud som är benägen för blackheads, akne och andra fläckar som uppstår från täppt porer.
  • Du har torr hud om din hud är grov, skalig eller tråkig. Det kan också ses med röda eller kliande fläckar. Dina porer kommer att vara så små att de är praktiskt taget osynliga.
  • Kombinationshud som kombinerar områden av oljig, normal och / eller torr hud är vanlig. Till exempel har många människor större porer som producerar mer olja på pannan, näsor och chins.
  • Bild med titeln Välj en hudvårdslinje Steg 2
    2. Bestäm om du har känslig hud. Förutom att du vet din hudtyp, bör du också notera om du har några signifikanta känsligheter mot miljöirriterande. Om din hud ibland kliar, sticker, brinner och / eller bryter ut i utslag när du använder skönhets- eller hygienprodukter, har du känslig hud.
  • Om du gör det borde du gå till skönhetsprodukter som är för känslig hud, allergivänlig och fri från färgämnen och dofter.
  • Bild med titeln Välj en hudvårdslinje Steg 3
    3. Bedöm eventuella förhållanden som påverkar din hud. Förutom catering till en viss hudtyp syftar många hudvårdslinjer till att förbättra specifika, behandlingsbara förhållanden som påverkar din hud. Fråga dig själv vilka problem du försöker korrigera eller förhindra så att du kan välja produkter för att ta itu med dem.
  • Till exempel vill du bli av med akne, akne ärr, rosacea, mörka fläckar eller pigmentering? Är där rynkor eller andra tecken på åldrande som du vill ta itu med? Skulle du vilja Minimera stora porer eller godis blackheads? Är huden under dina ögon puffiga eller missfärgade?
  • Bild med titeln Välj en hudvårdslinje Steg 4
    4. Tänk på din hud. Är din hudmässa, ljus, medium eller mörk? Även om detta inte kommer att göra skillnad för många produkter, är det användbart att komma ihåg när du köper produkter som tonas för att matcha din hud (t.ex. tonade fuktgivare). Det är också bra att tänka på när man överväger graden av solskydd som du vill ha dina hudvårdsprodukter att tillhandahålla.
  • Om du har rättvis hud är det troligt att du enkelt brinner och bör gå till en hudvårdslinje som erbjuder en hög SPF på 30+. Om du är lätt eller medium i komplexion, välj produkter som erbjuder lite skydd i 15-30 SPF-sortimentet. Om du har mörkare hud och bara sällan brinner du, kan du välja en linje med minimal till ingen solskydd.
  • Bild med titeln Välj en hudvårdslinje Steg 5
    5. Spela in dina fynd. Se till att du behåller anteckningar om dina hudbedömningar för din referens. Många hudvårdsprodukter är gjorda för att hantera specifika hudvårdsbehov och problem. Du vill ha din hudtyp, skick och ton till hands när du väljer Skönhetsprodukter för att hjälpa dig att göra de bästa valen.
  • Till exempel kan din hud vara torr men också känslig, så du behöver produkter utformade för både torr och känslig hud, i motsats till något tungt som kan hydratisera men också irriterande. Kanske är din hud kombination och fläckig i sin färgning. Du kanske vill ha produkter som balanserar hudens fukt och ton.
  • Del 2 av 3:
    Minska dina alternativ
    1. Bild med titeln Välj en hudvårdslinje Steg 6
    1. Bestäm hur mycket pengar du vill spendera. Förutom att du behöver dina hud behöver är det viktigt att känna din budget när det gäller hudvård. Priserna på hudvårdsprodukter kan variera kraftigt, varierar var som helst från några dollar till några hundra eller fler. Att räkna ut dina minsta och maximala utgifter är mycket användbara för att begränsa dina hudvårdsalternativ.
    • Till exempel kan ansikts fuktighetsgivare ensam köra dig var som helst från mindre än $ 10 (som ändamål dubbla behandling fuktighet) till omkring $ 50 (som Lancome Bienfait multi-vital solskyddsmedel) till mer än $ 100 (som Tracie Martyn Re-Sculpting Cream).
    • Som en allmän regel tenderar produktlinjer på salonger, boutiquer, avancerade varuhus och spa att kosta mer än de på hyllorna i ditt lokala apotek eller rabattförsäljare.
  • Bild med titeln Välj en hudvårdslinje Steg 7
    2. Bestäm om du föredrar organiska eller syntetiska produkter. Ekologiska produkter måste använda alla naturliga material som inte har blivit genetiskt modifierade, syntetiskt producerade eller odlade med bekämpningsmedel eller kemiska gödningsmedel. Även om det inte finns några bevis för att de är effektivare än andra typer av hudvårdsprodukter, föredrar vissa organiska linjer på grund av deras brist på potentiellt giftiga kemiska ingredienser och etiska, miljövänliga produktionsstandarder.
  • Användningen av ordet "organiska" på produktetiketter är mycket reglerad av USDA, så du kan vara övertygad om att den produkt som annonserar sig som sådan uppfyller en strikt kod. Men ord som "naturliga", "giftfria" eller "hypoallergena", regleras emellertid inte. Eftersom de inte har någon laglig definition är det viktigt att behandla dem som marknadsföringsvillkor snarare än specifika faktiska påståenden.
  • Bild med titeln Välj en hudvårdslinje Steg 8
    3. Lär känna de aktiva ingredienserna. När du letar efter en hudvårdslinje bör du välja de produkter som har aktiva ingredienser som har blivit kliniskt bevisade vara effektiva. Var noga med att kontrollera etiketterna för att säkerställa att de linjer du överväger har minst 5-15% koncentrationer av säkra och effektiva aktiva ingredienser.
  • De viktigaste aktiva ingredienserna är vitaminer A, B, C, och E, men de kommer sannolikt att ta på sig olika namn på produktetiketter.
  • För vitamin A, som hjälper till med fuktgivande, akne, rosacea och dermatit, leta efter retinsyra, retinol eller retinyl-propionat.
  • För vitaminer B & B5, som fuktar medan han adresserar akne, kliande, eksem och solbränna, leta efter niacin, nikotinamid, pantotensyra eller panthenol.
  • För vitamin C, vilket förbättrar hudtexturen medan de minskar rynkor och solskador, leta efter L-askorbinsyra.
  • För vitamin E, som fuktar och hjälper till att förhindra rynkor, leta efter di-alfa-tokoferol. Använd inte produkter som inkluderar tokoferolacetat, eftersom denna form av vitamin E är särskilt mottaglig för nedbrytning från solljus och kan därför faktiskt orsaka skador på din hud.
  • Bild med titeln Välj en hudvårdslinje Steg 9
    4. Ta reda på hur omfattande du vill att din linje ska vara. Den mest grundläggande "linjen" kommer att para en rengöring med en fuktkräm. Om du letar efter en mer fullständig regim som kan ta itu med mer specifika problem, kan du överväga att lägga på toner, exfoliatorer, serum och / eller specifika behandlingar (till exempel för nätter, rynkor, underögonpuffning och missfärgning, eller acne).
  • Mängden produkt du får ska motsvara både dina hudvårdsbehov och livsstil. Mer omfattande linjer kommer att vara dyrare att köpa och tidskrävande för att administrera.
  • Del 3 av 3:
    Välja en hudvårdslinje
    1. Bild med titeln Välj en hudvårdslinje Steg 10
    1. Be om rekommendationer. Nu när du har gjort dina läxor är det dags att börja hitta rätt produkter som passar dina behov och preferenser. Det bästa sättet att göra det är att ta alla dina krav med dig till ett apotek, skönhetsbutik, varuhus, salonger eller hudvård, där du kan rådgöra med en estetiker. Berätta för dem dina behov och preferenser, och be om deras råd om vilka hudvårdslinjer som skulle erbjuda den bästa passformen för dig.
    • Till exempel, när du närmar dig en estetiker för råd, kan du säga något som: "Hej, jag letar efter en billig linje av hudvårdsprodukter. Jag har torr, känslig hud som är mycket rättvis. Jag letar efter produkter som kan ta itu med rynkor och andra tecken på åldrande medan du ger solskydd. Har du några rekommendationer och prover som jag kunde försöka?"Eller," Hej, kan du hjälpa mig? Jag har mörk, kombinationshud som är benägen för akne. Kan du föreslå några lämpliga hudvårdsprodukter som är under $ 100?"
    • Undvik säljare som representerar en viss linje. Du vill ha råd från någon som är opartisk och kunnig om flera märken. Be om flera alternativ med en rad prispunkter som passar i din budget.
    • Håll din budget i åtanke när du väljer var du ska gå till rekommendationer. Överträdande linjer på apotek och skönhetsbutiker kommer att vara billigare än de som erbjuds uteslutande av salonger eller hudvårdscentra. Den senare kommer dock att vara mer benägna att ha kvalificerade experter att vägleda dig.
    • Många hudvårdscentra kommer att erbjuda gratis konsultationer om du gör ett möte i förväg.
  • Bild med titeln Välj en hudvårdslinje Steg 11
    2. Prova prover. En av de trevliga sakerna om konsultation med en estetiker i person är att de sannolikt kommer att kunna ge dig prover av de hudvårdsalternativ som de rekommenderar till dig. Medan du inte kommer att kunna bedöma de långsiktiga effekterna av vissa produkter, finns det inget som att kunna testa första hand om du gillar det allmänna utseendet och känslan av en produkt såväl som om hudvårdsrutinen i samband med Linje fungerar för dig.
  • Om du provtagar mer än en rad, behåll anteckningar om dina intryck av var och en som du testar dem. Lista några proffs och / eller nackdelar om hur produkterna gör din hud utseende och känna för att hjälpa dig att göra ditt slutliga beslut.
  • Till exempel, när du utvärderar en rengöringsmedel, kan du skriva något som: "Fördelar: Trevlig doft, god skum, sköljer rent. Nackdelar: Torkar huden."Om du tar anteckningar på en fuktkräm kan du skriva:" Fördelar: Trevlig känsla och textur, hela dagen hydratisering, solskydd. Nackdelar: Gör huden glänsande runt t-zonen."
  • Bild med titeln Välj en hudvårdslinje Steg 12
    3. Läs recensioner på nätet. Prover ger dig ett preliminärt förstahandsintryck, men om du vill höra mer om kundernas långsiktiga tillfredsställelse med linjen, sök recensioner.
  • De flesta nätbutiker som säljer flera hudvårdslinjer, som Amazon eller Sephora, kommer att göra det möjligt för kundrecensioner att låna trovärdighet till de produkter som erbjuds. Sök efter en viss produkt för att se hur det räntor och läs de skriftliga recensionerna för att se volymen av granskare och höra varför de gav de betyg de gjorde.
  • Det finns också några produktrecensioner tillgängliga från hudvårdsperter. Söker du en online-sökning efter din produkts namn + "recension" för att se om det har utvärderats av en opartisk expert. Bara överväga de recensioner som inkluderar författarens hudvårdsuppgifter och indikerar att de inte har några ekonomiska band till varumärket som granskas.
  • Bild med titeln Välj en hudvårdslinje Steg 13
    4. Tänk på biverkningar och konsumentrapporter. Se om produktförpackningen listar eventuella biverkningar som du bör vara medveten om. Förutom att titta på kundrecensioner, undersöka säkerheten för din linje genom databaser som utför oberoende testning av hudvårdsprodukter.
  • Vissa hudvårdsprodukter kan lindra ett specifikt problem snabbt men kanske inte är bäst för långvarig användning. Se om det här är fallet för din linje innan du begår det.
  • Prova ConsumerLab.com, en oberoende granskningsplats som testar hälsa och näringsprodukter, för rapporter om din hudvårdslinje. Sök efter en viss produkt och / eller aktiv ingrediens i den för att säkerställa att din linje är säker för konsumentanvändning.
  • Bild med titeln Välj en hudvårdslinje Steg 14
    5. Köp grunderna och lägg sedan till på. När du har hittat en hudvårdslinje som kontrollerar när det gäller proverna och recensionerna, fortsätt ett köp sina kärnprodukter. Var säker på att du är nöjd med de grundläggande komponenterna i en linje innan du investerar i hela Shebang. Om renaren, tonern och fuktgivaren fungerar bra för din hud, börja lägga till extrafunktioner för att ta itu med dina specifika behov, till exempel exfoliants, masker, serum och behandlingar.
  • Tips

    Många kosmetiska räknare och hudvårdspass har fria prover av hudvårdsprodukter att ge bort. Det är bäst att försöka innan du köper för att se vad som fungerar för dig.
  • Om du fortfarande är osäker, besök en hudläkare eller en estetiker för att bestämma din hudtyp och hudvårdsbehov. Vissa hudvårdsbehandlingscentraler erbjuder ett gratis 15-minuters samråd, så kolla runt.
  • Att använda en daglig fuktkräm med SPF skyddar dig från solskador, solfläckar eller hudmördare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande